Ostatnio wszedzie natykalam sie na Supernatural: kwejk, tumblr, facebook, youtube. Tak
wiec pomyslalam, ze zobacze o co to wielkie halo. No i skonczylam juz ogladam 1 sezon,
teraz jestem juz prawie w polowie drugiego, i nie moge zrozumiec, o co sie rozchodzi.
Niektore odcinki sa calkiem niezle. ale nie wiem jak taki serial moze sie ciagnac az 8
sezonow! Mam ochote przeskoczyc kilka sezonow, zeby chociaz obejrzec odcinki z
Castielem. Niby dalej ogladam Supernatural, ale w sumie sama nie wiem dlaczego.
Powiedzcie mi czy warto chociaz probowac obejrzec wszystkie sezony, czy nie lepiej
przeskoczyc.
Im dalej tym lepiej,początkowe sezony są sprawa=odcinek ,ale potem jest świetna fabuła i nowe postacie ;)
Warto. Na prawdę warto. Fakt, 1 sezon to takie 'chodź zabijemy sobie potwora tygodnia, pośmiejemy się z siebie, poderwiemy kilka lasek i będzie fajnie'. Akcja taka na serio, to gdzieś od połowy 2 sezonu - bo te pierwsze epizody są jeszcze takie w stylu 1 sezonu, ale gdy dojdzie do wizji Sama, Azazela i jeden z lepszych finałów sezonów SPN (pomijając 5 finał, bo ten finał był świetny świetny i nie konkuruje z żadnym innym) i na tor zarzucisz sezon 3 to przekonasz się co tak wciąga ludzi w supernatural. A Castiel to tylko wisienka na torcie ;D więc oglądaj dalej wytrwale a Ci sie opłaci :D
Mialas racje, z tym ze serial sie rozkreci. Teraz wkoncu jest jakis sens w tym filmie. Trzeci sezon rzeczywiscie wciagajacy. Ogladam dalej i zobaczymy kiedy uda mi sie dotrwac do 7 sezonu ;)
Uda. Bo nawet jeśli zauważysz że szósty to nie to samo co piąte poprzednie to i tak będziesz oglądać żeby wiedzieć co dalej. Będziesz oglądać Bo Dean, Bobby, Sam, Castiel. I Crowley. Będziesz oglądać i mówie Ci to ja ;D
Ale życzę wytrwania mimo wszystko :)
5 final najlepszy? Wczoraj widzialem i ku mojemu zdziwieniu byl to najgorszy final ze wszystkich 5. Nie chce spoilerowac ale ten odcinek byl mega wolny i wiadomo bylo co sie zdazy (poza jednym detalem)
Sporo postaci i wątków z wcześniejszych serii (często takich, które wydają się być mało istotne) ma swoją kontynuacje w późniejszych epizodach i maja spory wpływ na późniejsze wydarzenia. Dlatego radzę oglądać wszystko, większa potem frajda z oglądania.
zacząłem oglądać pierwszy sezon i też nie rozumiem czym sie ludzie zachwycają. powiedziałbym nawet że jest podobny do ''supernova'' czyli tandetne rodzinne kino gdzie wszystko zawsze sie dobrze konczy i nawet przez moment nie jest ani ciekawie ani strasznie mimo ze to film o potworach. nawet w odcinku gdzie ginie dziewczyna jednego z braci, wszystko kończy sie dobrze i chłopaki odjeżdzają uśmiechnięci bratersko sie przepychając, swoim supersamochodem, oczywiscie w tle klasyka, bo zabronione jest dziś słuchać innej muzyki niż slasha, guns and roses czy metalica, współczesne nieudolnie podrobione archiwum x z dwoma przystojniaczkami.
po 3 odcinku nie mam ochoty na więcej.
Miałem dokładnie to samo uczucie zaczynająć SUPERNATURAL. Zacząłem oglądać z "braku laku" - dlugo obchodziłem ten serial, bo nie kręcą mnie zombie, duchy itp.. Sezon pierwszy absolutnie nie jest ani straszny, ani zbyt ciekawy. Fakty, od sezonu drugiego zaczyna się ciekawiej - wątek główny zaczyna się przebijać coraz bardziej i musże przyznać, że ciekawić mnie zaczyna. Chociaż, tak samo jak założycielka postu, chętnie bym przeskoczył parę sezonów żeby zobaczyć czy warte to zachodu jest.. Pożyjemy zobaczymy. narazie serial 6/10.
straszy serial w cw? sorry, ale ta stacja robi takie seriale jak secret circle i pamiętnikim wapirów - nie wiem wiec czego się chłopcy spodziewali :D
Akurat co do muzyki to podaj mi tytuł innego serialu, w którym by puszczali podobne kawałki. Oczywiście każdy ma inne gusta ale porównywanie SN z Archiwum X jest chybione. No chyba, że masz na myśli ten odcinek w którym rzeczywiście parodiują Archiwum X. (Zresztą całkiem niezły odcinek). SN ma w sobie sporo komedii, ale nie prawdą jest, że wszystko zawsze dobrze się kończy. Bardzo się też cieszę, że w serialu nie ma żadnego poważnego wątku romantycznego. Żadnych trójkątów, czworokątów i innych konfiguracji.
szkoda, fajny serial cię ominie. nie wiem czy nie najlepszy w ostatnim czasie, ale na pewno jeden z najlepszych.
Ja też tak miałam. Nie rozumiałam o co to całe "halo". Widziałam kilka odcinków z tv, takich wyrwanych z całości i zastanawiałam się, czemu tan serial jest taki popularny. Z braku pomysłu co obejrzeć spróbowałam od 1 sezonu. Obejrzałam. Moje zdanie się nie zmieniło: fajny pomysł, ale nic wielkiego. Oglądałam jednak dalej i pod koniec 2 sezonu nie mogłam już się oderwać. A potem - już tylko lepiej! 4 i 5 sezon no brak słów! Rewelacja!!! 6 i 7 nie tyle złe, ile po prostu inne. Twórcy podnieśli sobie poprzeczkę w 4 i 5 sezonie tak wysoko, że trudno ją przeskoczyć. Uważam jednak, że dają radę. Słabych odcinków jest dużo, ale im dalej, tym ich mniej. Twórcy jakby z sezonu na sezon się rozkręcali. Więc oglądaj dalej. I nie przeskakuj. Oni wracają czasem do wydarzeń z przeszłości i to w najmniej spodziewanym momencie. :)
Tak naprawdę dopiero od 4 sezonu zaczyna się więcej dziać. Warto przebić się przez te pierwsze sezony. Jednak jeśli naprawdę męczy Cię oglądanie tego, przeskocz do przodu. Fabuła na początku jeszcze nie jest na tyle skomplikowana, więc wystarczy Ci obejrzenia tych "road so far "na początku każdego sezonu, żeby zrozumieć fabułę.
Fenomen tego serialu polega na tym, że pozwala odpocząć od pierd**onego 21 wieku, dziękuje dobranoc :)...
"Nie rozumiem fenomenu tego serialu..."
Bardzo mi przykro, ale nie przejmuj się człowiek nie może wszystkiego zrozumieć.
Supernatural jest dobry.Wszystko zależy od Twojego wieku i upodobań.Trafiają się słabe odcinki ale jako całość nie jest płytki i infantylny
Tak wiec moge powiedziec, ze udalo mi sie przebrnac przez pierwsze 3 sezony. Juz zaczelam 4 no i musze powiedziec, ze serial sie niezle rozkrecil. Choc nie jest to dla mnie jakkies arcydzielo, ale to moze dlatego, ze chyba mialam za duze wymagania co do tego serialu. Ale chociaz te pozniejsze odcinki, latwiej mi sie oglada. Bo powiem szczerze ze przy 2 pierwszych sezonach troche sie meczylam z ogladaniem.
Chyba naogladalam sie za duzo bloopers'ow i outtakow zanim zaczelam ogladac Supernatural i przez to mialam takie duzo wymagania. Ale chociaz moge powiedziec, ze choc ten serial wcale nie stal sie straszniejszy z dalszymi sezonami (a na co liczylam) to chociaz niektore odcinki i dialogi sa dosc zabawne, tak wiec, teraz moge stwierdzic, ze napewno bede ogladac dalej, i zobaczymy co z tego wyjdzie. ;))
Też jestem w 4 sezonie. Pierwsze 2 sezony podobały mi się, ale tak naprawdę to od 3 sezonu serial jest naprawdę świetny, coraz lepszy, no i teraz Cas. Na razie jeszcze go mało, ale mam nadzieję że będzie się częściej pojawiał :)
Swoją drogą to w 7 dni obejrzałaś półtora sezonu - niezła jesteś.
Co do Castiela, to troche inaczej go sobie wyobrazam, ale to pewnie wina tych cholernych bloopers'ow, bo w nich jest naprawde zabawny, a tu widze, ze w serialu jest wrecz przeciwnie. Ale przyjemnie sie go oglada. ;)
Ogladam jak najwiecej sie da, bo chcialabym jak najszybciej dobrnac do 8 sezonu, zebym mogla ogladac na biezaco. Ale widze, ze nawet z moja srednia nie uda mi sie przejsc przez 3 nastepne sezony w ciagu kilku dni.
Ps. Ale nawet niezle mi idzie. Wczoraj jak pisalam poprzedniego posta, to bylam na 6 odcinku, czwartego sezonu, a teraz ogladam juz 15. Chyba mam za duzo wolnego czasu ;))
Zazdroszczę wolnego czasu, też by mi się przydał :P Ja czasem bardzo dużo obejrzę - kiedyś nawet 5 odcinków w tygodniu ale czasem zdarza się że nie znajdę czasu na jeden odcinek w tygodniu :/
Nie widziałam żadnych bloopersów z Supernatural (dasz linka?) :) ale widziałam kiedyś jakieś gify z nim i Deanem na kwejku i wydawał się być zabawny. W serialu też go bardzo lubię, choć jest raczej poważny, ale może to się zmieni :P Ale tak czy inaczej dla Deana i jego tekstów warto obejrzeć :)
Ja mam jakas taka manie, ze zanim zaczne ogladac sezon to bajpierw ogladam bloopersy., Takie moje zboczenie filmowe ;) ;) Jeden z najlepszych bloopersow to chyba sezon 4 jak narazie. http://www.youtube.com/watch?v=wnhAIFplS4g
A co do Castiela to spodziewalam sie czegos w tym stylu http://www.youtube.com/watch?v=7FJ3ZKim_eU
fenomenu? ja tam ciągle mam wrażenie, że serial wcale nie jest doceniany tak jak powinien. zwłaszcza pierwsze 5 sezonów.
wiadomo, serial jak każdy-ma swoje wzloty i upadki, ale pamiętam, gdy zaczęłam swoją przygodę z braćmi winchester-oglądałam tyle odcinków ile potrafiłam bez snu, bez odrywania oczu...i osobiście urzekło mnie kilka rzeczy. pomysł (kilka odcinków oglądanych samotnie w środku nocy, potrafiło nieźle namieszać mi w głowie), poczucie humoru, ale przede wszystkim motyw braterskiej miłości, która ciągle ewoluuje. i walka dobra ze złem w takiej prostej odsłonie - dwie dobre duszyczki kontra potwory całego świata. a z każdym odcinkiem było coraz ciekawiej, dlatego polecam każdemu :)
witam. sorki, że nie na temat ale widzę, że akurat ten jest często odwiedzany...mam pytanie odnośnie napisów do poszczególnych odcinków. Mianowicie ile trzeba czekać na polskie napisy? Premiera jest w środę, kiedy można się spodziewać napisów do pierwszego odcinka?
Myślę, że szybko się pojawią ponieważ to pierwszy docinek i duużo osób czeka. Możliwe, że już na następny dzień lub szybciej. Zależy od tłumaczy :)
Zwykle czeka się jakieś dwa dni. Przynajmniej tak było gdy SN był w piątek, teraz z racji środka tygodnia mogą się trochę opóźnić.
Jak dla mnie to serial i tak nie jest należycie doceniany i popularny. Serial w porównaniu do np. Pamiętników Wampirów ma dużo mniejszą oglądalność, nie jest też tak rozpoznawalny. Wśród moich znajomych wszyscy wiedzą (nawet jeśli nigdy nie widzieli żadnego odcinka) co to Pamiętniki Wampirów, o Supernatural większość nie ma pojęcia. A należałoby sie uznanie bo pomimo 7 sezonów serial wciąż jest ciekawy. Co prawda dopiero od ostatniego odcinka 2 sezonu, ale wciąż. ; D
Oczywiście że warto!Jak dla mnie serial jest ŚWIETNY:P Polecam ci go naprawde heh...No i jest tam Castiel <3 i Dean <3
Jak najbardziej polecam Supernatural, im dalej tym lepiej, chociaż 6 i 7 sezon są ciut słabsze ale warto obejrzeć ;)
Mi bardzo podobał sie koncert odcinek=jedna sprawa.... Przynajmniej ciagle coś sie działo... Wiele potworów nie czułem ze jeden Wojtek ciągnie sie w nieskończoność.... Ja osobiście oglądam pamiętniki wampirów ale gdy tak sie popatrzy na jeden sezon to całość czyli 22 odcinki można opowiedzieć w kilku zdaniach.... Co do Supernatural nie ma takiej możliwości....
Sorry za literowki miało być odpowiednio: koncept, nie czułam, wątek... Ten słownik na iPad-dzie jest czasami dobijający....
Faktycznie zgodzę się z Tobą. Też mi brakuje tych odcinków gdzie tylko rozwiązywali pojedyncze sprawy z wplatanym pomiędzy wątkiem głównym. Nie wiem jak jest/będzie dalej w 8 sezonie (2 odc mam do obejrzenia) ale mam nadzieję, że znowu do tego powrócą. Co do Pamiętników (też oglądam) to serial rzeczywiście nie do porównania, dużo mu brakuje (akcja, dynamika) sezony powinny być krótsze i bardziej treściwe. Ok nic więcej nie piszę na temat TVD bo nie ten temat ;)
3 odcinek w obecnym sezonie jest takim typowym "potwór tygodnia" :)
Pamiętniki Wampirów? Niee, ten serial nie jest dobry. Naprawdę nie wiem co ludzie w nim widzą. Próbowałam go obejrzeć, ale niesamowicie mnie wynudził i porzuciłam go gdzieś tak w połowie 1 sezonu. I nie mam ochoty wracać :P SPN jest o niebo ciekawsze. Uwielbiam te charakterystyczne meta-odcinki i wszystkie postaci :)
tez tak mialam z poczatku! dopiero 3 mnie wciagnal a sezon 4 i 5 pochlonelam baaardzo szybko! sezon 5 istny majstersztyk!!! a pozniej znow spadek formy! 6 i 7 taki sobie a 8 ogladam jak mi sie b.nudzi.
Też na początku nie rozumiałam tego całego boom na nich, końcówka 1-go powoli zaczęła mnie wciągać, ale brakowało ciągłej fabuły, niektóry odcinki wiały nudą, ale za to wyostrzył się żart, i momentami jest to naprawdę dobra komedia!