o mało sie nie udławiłam jak to przeczytałam .
TVN co sie tvn nie podobało w orginalnym tytule?
Ja również o mało nie dostałam zawału! d(O_o)b "Nie z tego świata"? Fakt! Nie z tego świata to są, ale ci którzy wymyślają takie absurdalne tytuły. Dla mnie ten serial zawsze będzie SUPERNATURAL'em. *(^_^)*
mam ustawione powiadamianie o nowych postach na forum SUPERNATURAL i pszylo do mnie "Nie z te..." i baaardzo, ale to bardzo sie naglowilem zeby sie domyslyc z jakiego forum to do mnie doszlo. Niestety nie domyslilem sie i kliknalem i zobaczylem, ze to SUPERNATURAL, tylko pod (nie bojmy sie uzyc tego slowa)debilnym tytulem "Nie z tego swiata". "Gratulacje" dla TVNu. "Geniusze z was" :(
kto w ogóle wymyśla te tytuły?? skandal!! ;];];] i jeszcze ta godzina 22.35 ;/ ehhh TVN strzeżcie sie ;]
Haha - bez kitu, ale to była jedna z moich propozycji :D A swoją drogą nie wiem czego się czepiacie, skoro było oczywiste, że nie zostawią oryginalnego. Ten przynajmniej oddaje znaczenie. A jak z was tacy geniusze, to trzeba było wymyślić własny i zasypać TVN mailami czy coś :D Ale tylko narzekać potraficie z tego co widzę :P
Oj weź przestań! A co złego jest w oryginalnej nazwie ? Hm.? Nadprzyrodzone - brzmi o NIEBO lepiej!! jak już chodzi o szczegóły :P
A "Nie z tego świata" brzmi po prostu jak kolejny program publicystyczny typu interwencja, uwaga itd.
amerykanie mają okreslenie supernatural my mamy paranormlane a nie nie z tego swiata !
W oryginalnej nie ma nic złego. I taka byłaby najlepsza, ale jej nie zostawili. Natomiast dosłowne przetłumaczenie jest bezsensu. "Supernatural" to jest przymiotnik, a przymiotnik bez rzeczownika jako tytuł (przynajmniej w języku polskim) brzmiałby, bez obrazy, debilnie. Zwłaszcza jakby ktoś zobaczył go pierwszy raz na oczy, nie znając serialu :)
Lepiej byłoby gdyby zostawili orginalny tytuł. No ale trudno. U mnie zawsze będzie Supernatural.
Ja też doznałam szoku :P.
Dokładnie co jest złego w orginalnym tytule.
TVN w ogole świetne jest. Co ma The O.C z Życiem na Fali xD.
Jak to co ma wspólnego. Fala ich rzuca i tak są raz na wozie, raz pod wozem . Po prostu samo życie :D
To totalnie zniekształca obraz serialu :( to samo zrobili na tvn7 z Gilmore Girls... skąd oni biorą te tytuły???
Heh dobre pytanie :D Pewnie siedzą w krągu 50-letnie panie po psychologi i myślą jaki tytuł na pewno przyciągnie widownie. Ale ja wiem jak bedzie. Nie przyciągnie widowni szczególnie puszczane o takiej porze...
z gilmorkami jest ta równica ze ten seiral ma normalną godzine emisji i to dlatego ma tak duża ogladalnosc (jak na amerykańskie seriale ) jest najlesza pozycja tvn 7 pod wzgledem oglądalnosci , czemu tvn sie nie uczy skoro ma sukcesy!
Widzę, że z myśleniem u was kiepsko. "Supernatural" to nie jest bajka dla dzieci i TVN nie ma zamiaru oberwać kary od KRRiT. A "Gilmore Girls" jest serialem obyczajowym, który mogą sobie o dowolnej porze zapodać. Więc co wy porównujecie w ogóle? Dla przykładu: TV4 miało kiedyś kłopoty przez "Futurame", także nie ma się co dziwić, że TVNowi nie uśmiecha się użerać z ułomnymi ludzikami, które pracują w/należą do KRRiT.
no nie ja dostałam zawału NIE Z TEJ ZIEMI ludzie po kiego wy to tłumaczycie na polski a jeszcze mnie powaliło ze o 22:35 i to w poniedziałek litosci to sobie obejrze czemu nie puszcza Supernatural(juz dla mnie tak zostanie do konca) w weekend?!!!!!!!
Ten tytuł to już przesada nad przesada wszystko zrozumie, ale nie ten tytuł. Pore można jeszcze zrozumieć ;)
pora emisji zwiazana jest z (tu cytat) "licznymi scenami przemocy". kochany twor, jakim jest KRRiT nalozylaby na TVN kare, gdyby dali SN wczesniej, tj np okolo 20-21. W dodatku TVN nadaje w najlepszym pasmie antenowym przecudnie genialne seriale typu "Na wspolczolnej" albo "zadra fe".
Noo, mogli sie troche lepiej z tym tytulem nasi postarac. Z drugiej strony ktos moglby pomyslec ze SUPERNATURAL to serial o paniach chojnie obdarzonych przez nature... Znajac zycie nie jeden (samiec) by sie rozczarowal. I prosze sie nie smiac. Jak kiedys kumplowi powiedzialem ze mam SUPERNATURAL to pomyslal ze to jakis film z serii XXX :) Sami widzicie...
ja powiedzialem kuplowi, ze ogladalem "od kolyski az po grob" a on powiedzial "hebelek?" :D
tak w ramach offtopicu.
ja jak zobaczyłam tytuł to pomyślalam ze jakis serial o UFO Nie z tego świata-DDEBILNY TYTUŁ JAK I JEGO AUTOR!!!!!!!!!!!!!
Szkoda ze nie nadaja w weekend a tak wogole to nie wiedzialam ze SN to serial komediowy=P a i trwa 30min tego tez nie wiedzialam chyba 12 min przesypiam jak go ogladam=) ba zycie i nasza tv
To nie oglądaj. Bo pewnie tłumaczenie też będzie dla ciebie DEBILNE. Co za ludzie.
Dzięki temu że się tak oburzyliście i tak obficie wypowiadacie się w tym topicu wywędrował on na stronę główną a ja dowiedziałam się że Supernatural bedzie lecieć w telewizji bo przyznam szczerze że o tym nie wiedziałam :)
oczywiście serialu jeszcze nie oglądałam ale miałam zamiar zacząc ściągać, więc tylko niepotrzebnie bym się trudziła ;P
A polski tytuł jaki nadali temu serialowi moim zdaniem wcale nie jest taki zły... zawsze mogło byc gorzej... np. wyżej wspomniane "Kochane kłopoty" i wiele innych...
w każdym razie dzięki za uświadomienie mnie o emisji serialu w Polsce =D
tytul jest dobry, bo przeciez brzmi duzo lepiej od dosłownego przetłumaczenia tytulu czyli NADPRZYRODZONU!
Jak przeczytałam o tym serialu w To i Owo to po tytule pomyślałam że to jest coś w stylu Roswell, o UFo itd. Dopiero jak obejrzałam przypadkiem 11 odcinek na tvn to przejrzałam na oczy. Nie wiem jak inaczej można by przetłumaczyć ten serial. Może właśnie pozostawić bez tłumaczenia. Nadprzyrodzone jakoś mi nie pasuje. Dziwnie mi się kojarzy.