Czy warto jest oglądać Supernatural? Tylko prosiłabym w odpowiedzi i o
zalety, i o wady. :)
I jeszcze w ogóle zastanawiam się, czy zacząć oglądać to, czy Smallville...
Ogladaj koniecznie Supernatural! Wad Ci nie wymienie, bo ich nie ma ^^ No moze, ze jest troche pokrecona fabula... ale fanom to najwyrazniej nie przeszkadza ^^
No a zalety to na pewno: duzo humoru, az placz ze smiechu czasem, ale tez szczypta grozy i akcji. To jest najlepszy serial jaki w zyciu ogladalam :)
Bardziej niż w Zagubionych fabułą nie może być zakręcona. :D
No to będę oglądać, tylko że online, strasznie długo mi na tym zejdzie. :/
Dzisiaj zaczęłam oglądać ten serial. Jestem po dwóch odcinkach, może to trochę zbyt wcześnie, ale już dostrzegłam kilka zalet i dwie wady.
Na plus:
Wyraziści główni bohaterowie, genialne zdjęcia i lokalizacje, świetny dobór aktorów w rolach epizodycznych. Przeogromny plus za muzykę, cieszę się że w tym serialu postawiono na klasykę rocka zamiast na promowanie zespołów indie rock, które w ostatnim czasie wydały płytę.
Na minus:
Na razie niezbyt ciekawe dialogi, mam nadzieję że to poprawi się w kolejnych odcinkach.
Wolę seriale, w których jest więcej stałych postaci, nawet jeśli nie pojawiają się w każdym odcinku, ale rozumiem że w tego typu serialu, gdy główni bohaterowie są w ciągłej podróży, byłoby o to ciężko, więc postaram się do tego przyzwyczaić.
Na razie jeszcze nie chłonę tego serialu odcinek po odcinku nie mogąc doczekać się następnego, ale uwielbiam taką tematykę, więc na pewno obejrzę cały 1 sezon a potem się zobaczy.
w pierwszym sezonie jest najwięcej epizodycznych postaci, w drugim już dochodzi kilka stałych, m.in Bobby, Ellen, Jo, Żółtooki itp ;] rozkręci się ładnie akcyja;)
Plusy:
- dobra gra aktorska, również mniej ważnych postaci
- dobre zdjęcia i realizacja
- genialna muzyka
- świetny humor
- genialne odniesienia do kultury, wierzeń
- niekiedy autoironia, i zabawy konwencjami
- złożony świat
- ciekawi i złożeni bohaterowie (nie są czarno-biali)
Minusy
- niekiedy trzeba czekać długo na popchnięcie do przodu wątku głównego
- za krótki nieco
nie nie warto oglądać... sorka ale takie pytanie mnie szczerze wku... ja tam nikogo się nie pytałem czy warto oglądam to na co mam ochote jak ch... to wyłączam
W 100% racja :) Dla mnie jest niesamowite, jak twórcy bawią się stereotypami, przerabiają znane schematy typu dzień świstaka itp. Przyjemny serial dla ludzi, którzy lubią klimaty z wilkołakami i innymi stworami "nie z tego świata".
największym minusem jest rzeczywiście problem z wątkiem głównym. Przez 1 serię bracia walczą ze stworami, OK, 2 seria tak samo, 3 też i to wszystko się ciągnie do piątej. W 4 miała być wielka armia demonów, a tu nic, Sam & Dean nadal uganiają się za wampirami. W 5 miał być Armagedon, Koniec Świata, a jedyne co pociągnęli, to wątek z jeźdźcem Apokalipsy i tyle.
Co nie zmienia faktu, że i tak będę dalej śledził poczynania braciszków ;D
Przepraszam, ale gdzie wy nie macie akcji?
Sezon 1) Próba odnalezienia Johna Winchestera
Sezon 2) Yellow Eyed Demon i jego powiązania z Samem
Sezon 3) Pakt Deana
Sezon 4) Powstrzymanie Lilith
Sezon 5) Powstrzymanie Lucyfera. (Prawdopodobnie tez Dean i Sam oraz naczynia dla Lucyfera i Michaela).
Ewidentnie widać, ze te sezony jednak mają jakiś wątek główny, tak?
nie będę się rozpisywać, bo by mi epopeja wyszła :D
powiem krótko... to najlepsze serial jaki w życiu oglądałam :D
karlihofnorth oczywiście ma rację co do wątków, nie wiem czego mówicie, że bracia tylko walczą z potworami, przecież każdy sezon ma coś jakby motyw przewodni
kotbehemot zgadzam się w 99%
Divine jak oglądniesz do końca I sezon, a szczególnie odcinki 1x21 i 1x22 to nie będziesz w stanie nie oglądać dalej :) twórcy zawsze przygotowują takie zakończenia sezonów, że szok!!! Wierz mi dialogi się rozkręcają i pojawi się więcej stałych postaci
"nie nie warto oglądać... sorka ale takie pytanie mnie szczerze wku... ja
tam nikogo się nie pytałem czy warto oglądam to na co mam ochote jak ch...
to wyłączam"
tylko, że ja oglądam online, nie chcę marnować limitu oglądania na
beznadziejny serial.
__
Zaraz włączam pierwszy odcinek. :)
Obejrzałam wczoraj 2 pierwsze odcinki pierwszej serii i sama nie wiem czy oglądać dalej czy nie.
Serial ma kilka plusów:
-dobra muzyka
-trzyma w napięciu
-dreszczyk emocji
-spodobała mi się postać Deana
Na minus:
-trochę słabe efekty
-sama nie wiem, ale jak na razie to na minus też przewidywalność, choć wiem że trudno wyrokować po 2 pierwszych odcinkach. W pierwszym odcinku walka z duchem, w drugim z jakimś innym dziwakiem, na końcu każdego odcinka główni bohaterowie wygrywają walkę, w końcu muszą wygrać bo serial ma 5 sezonów, więc niby dreszczyku emocji być nie powinno a jednak był ;)
Czy ten serial się jakoś rozwinie, czy każdy odcinek jest jakby o czymś innym tzn w każdym odcinku bracia walczą z inną "zmorą", wygrywają i idą dalej w poszukiwaniu ojca?
Tak, rozwinie się i to nieprawdopodobnie :D Z ojcem zobaczysz co będzie, Dean będzie jeszcze ładniejszy a i akcja będzie tak wciągająca, że odcinek za odcinkiem będziesz oglądać. Jeżeli miałabym to porównać z np Zagubionymi to tak : Losty z sezony na sezon są gorsze, bo sie tam w czasie bla bla bla jakieś nudy, a Supernatural rośnie w siłę! :D Coraz lepsza akcja, dalej kapitalna muzyka a Dean to już w ogóle :D
Polecam i nie rezygnuj!
Na razie skończyłam na 5 odcinkach i przerzuciałam się na Dextera (obejrzałam 6 odcinków), moim zdaniem jest nieco bardziej ambitny niż Supernatural, bardziej wciągający, ale być może kiedyś do Supernatural jeszcze wrócę.
Na razie jednak mam zamiar zobaczyć całego Dextera.
Dextera też oglądałam, ale wg mnie ciężko porównywać oba te seriale, bo to zupełnie inne klimaty. Tak jak ktoś wcześniej wspomniał Supernatural z odcinka na odcinek rośnie w siłę. Każdy następny sezon jest lepszy od poprzedniego, a np Dexter 1 sezon rewelacja, 2 słabiej, 3 porażka na całej linii, dopiero 4 sezon był mistrzowski, a zakończenie to już w ogóle miazga. W Supernatural tendencja zwyżkowa cały czas się utrzymuje, a mamy już połowę 5 sezonu, końcówki sezonów są powalające, a z biegiem czasu cała historia braci przybiera nieoczekiwany obrót. I jakkolwiek na początku I sezonu rzeczywiście odcinki są dość przewidywalne, to później..... nie raz byłam w ciężkim szoku odnośnie tego co się stało ;)
btw jak dla mnie oba seriale 10/10 ale każdy za coś innego