mam pytanie. Chcę zobaczyć któryś z tych seriali, bo są o podobnej tematyce i obydwa mnie interesują, więc mam pytanie który jest lepszy????
bez wahania 'Z archiwum X' (bo jestem wielką fanką od zawsze) ale Supernaturale to też udany serial
Kocham Supernatural, więc stawiam na to.
Z archiwum X chciałam oglądać, jak byłam młodsza, ale strasznie się bałam tej muzyki na początku filmu... xDD
Oba,bo są wbrew pozorom zupełnie różne. Archiwum X widziałam i oglądałam całość z prawdziwą przyjemnością ale SN też oglądam z nie mniejszą.
Zgodzę się z tym, że są zupełnie różne mimo zbliżonej tematyki. Z Archiwum X ma nieco formę dokumentu, a Supernatural to bardziej opowieść przygodowa. Ja skłaniam się bardziej ku Supernatural :)
Oglądałam oba i chociaż lubię X-Files to ostatnie dwa sezony były jak dla mnie beznadziejne, a SN na razie trzyma świetny poziom.
Tak więc polecam SN.
Jak najbardziej Supernatural!! Jest o wiele ciekawsze,caly czas trzyma w napieciu jak dla mnie.
Obejrzałem 2 sezony "z archiwum x" zanim mi się znudził, aktualnie jestem przy piątym sezonie "Nie z tego świata" więc możesz się domyślić jaka jest moja opinia.
W "Supernatural" jest taki bohater, nazywa się Dean, jeździ czarną Impalą, słucha świetnej muzy i często ma teksty jak Dr House więc...Wybór jest prosty.
Oba seriale są całkowicie różne... "X-Files' ma bardziej zasadnicze podejście do tematu. Trochę naukowe, bardziej SF niż Supernatural.
Supernatural natomiast ma więcej mistycyzmu :)
Mimo to oba seriale są na tym samym, dobrym poziomie. Byłem szczerze mówiąc zaskoczony, bo zabierając się za oglądanie spodziewałem się wydumanej na siłę historii o dwóch bożyszczach dla nastolatek. W trakcie drugiego sezonu jednak zdałem sobie sprawę, że podobnie jak w przypadku X-Files, ten serial ma podobną formułę i całkiem zgrabnie napisaną historię (choć jak to zwykle bywa nie uniknięto całkiem sporej liczby naiwności i tanich chwytów ;) )
Najlepiej obejrzeć oba :)