PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=225833}

Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97023
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Korzystając z okazji rozpoczęcia nowego sezonu chce zacząć taką dyskusję - jaka broń może zabić Boga (Chucka)?

Że Bóg może umrzeć to wiemy, w rozmowie Dean - Śmierć ten drugi powiedział, że prędzej czy później Bóg umrze a on będzie tym, który go zabierze - jak wszystkich innych.

I to jest ciekawe, Bóg w Supernatural żyje od początku stworzenia życia czyli pewnie setki tysięcy milionów lat albo i dłużej. Wszak sam wspomniał, że to co zawsze tworzył, jego siostra Ciemność niszczyła co znaczy, że ludzie i planeta Ziemia nie są jego pierwszym tworem. Więc załóżmy, że nie umrze śmiercią naturalną. Może go zabić jego siostra - Ciemność, o tym też już wiemy, ale teraz sobie hasają szczęśliwie po tęczowym moście i nie zapowiada się aby to zmieniło.

Więc załóżmy, że Boga można zabić bronią. Tylko jaką?

Colt odpada. Wszak wiemy, że nawet Lucyfer był nią nie do ruszenia, a co dopiero Bóg.

Pierwsze Ostrze - broń Caina razem z jego Znakiem. Jak myślicie? Dałaby rade zabić Boga? Wiemy o tym, że jest potężna, potrafi zabijać anioły, demony, Rycerzy Piekieł i właściwie wszystko. Znak Caina jest stary, bardzo stary (prawdopodobnie tak jak Bóg i Ciemność) i został ofiarowany Lucyferowi przez swojego ojca. Myślę, że w połączeniu ze Znakiem Caina mogłoby zabić Boga.

Ale mój faworyt - Kosa Śmierci. Jak Śmierć wspomniał, on będzie tym który zabierze Boga gdy ten umrze - jak wszystkich innych. A skoro Kosa Śmierci jest potężna na tyle, aby zabić samą Śmierć (xD) która ma zabrać Boga gdy ten umrze, myślę, że byłaby też na tyle skuteczna aby go zabić. Do dziś nie pojmuję, czemu Sam i Dean jej nie wzięli xD

ocenił(a) serial na 10
MMAciek21

Tylko te dwie bronie raczej mogą go zabić. A kosy nie wzięli bo sie zamieniła w pył razem ze śmiercią śmierci

TyrionLanister

No tak, zapomniałem, że Deanowi rozsypała się w rękach razem ze Śmiercią.. czyli zostaje Pierwsze Ostrze...