PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=225833}

Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97020
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

męczy to mnie i męczy... kto mi przypomni w jaki sposób została złamana pierwsza pieczęć
? proszę ! oglądam teraz 5. sezon, no i tam Dean powiedział, że on złamał pierwszą, a Sam
ostatnią pieczęć, ale nie mogę sobie przypomnieć co takiego zrobił Dean... pomożecie ?

ocenił(a) serial na 1
paulakrus18

O ile dobrze pamiętam, a mogę się mylić, bo dawno oglądałam tamte odcinki, pierwsza pieczęć została złamana, kiedy Dean trafił do piekła i po latach katuszy sam zgodził się torturować innych. Czysta dusza została zbrukana itd... Kiedy zgodził się torturować dusze, to było to.

ocenił(a) serial na 9
Verde

A mnie zastanawia czy zaden czlowiek przed deanem nie zlamal sie. Czy to musial byc dean nikt inny. Tego troche nie rozumiem wlasnie.

ocenił(a) serial na 8
paula15

Jak niżej napisali, prawy człowiek musiał się złamać w piekle żeby zniszczyć pieczęć. Jeżeli ktoś jest dobry, to nie trafia do piekła, dlatego wcześniej nie było okazji do zniszczenia pieczęci.. Dean nie trafił tam poprzez swoje uczynki, tylko umowę z demonem, czyli wciąż był dobrym człowiekiem.

ocenił(a) serial na 9
szalawm

No właśnie ale nie on pierwszy zawarł pakt z demonem. Ale chyba rozumiem, wszyscy wybierali jakąś korzyść dla siebie a tyko Dean zrobił coś "prawego"

ocenił(a) serial na 10
paulakrus18

Pierwsza pieczęć wg Cassa zostanie złamana, kiedy prawy człowiek zgrzeszy w piekle. I wg tej przepowiedni tylko ten prawy człowiek może powstrzymać apokalipsę ;)

wedrowiec22

no teraz to mi się przypomniało :D dzięki bardzo ;)

ocenił(a) serial na 10
paulakrus18

Jeśli dobrze pamiętam to przepowiednia brzmiała tak "pierwsza pieczęć zostanie złamana kiedy prawy człowiek przeleje krew w piekle, gdy on się złamie ona się złamie"

ocenił(a) serial na 8
Spicke

Dean był pierwszą pieczęcią