PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=225833}

Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97020
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Długo się czekało na ten odcinek. Tęskniłam już. A tu jak na złość Sama i Deana jak na lekarstwo. Moja tęsknota nie została zaspokojona.
Chociaż wątek krnąbrnych sióstr niczego sobie - zaciekawił. Rodzinka się poszerza, no i babki są pierwsza klasa. Coraz bardziej lubię Claire. Tak kobieco w SPN jeszcze nie było, mam nadzieję, że dziewczyny przeżyją do końca serii.

Zakapturzona postać na końcu to była Kaia w wersji z innego wszechświata, prawda? Szkoda, że od razu pokazali jej twarz. Można by było budować napięcie dłużej.

No nic, czekam do przyszłego tygodnia na więcej krnąbrnych braci. Czy tam synów ;)

ocenił(a) serial na 9
amaze

Ten odcinek Supernatural jest jednocześnie pilotem spin-offu pod tytułem "Wayward Sisters". Tak więc nie musisz się obawiać o życie dziewczyn. :P

ocenił(a) serial na 9
piotr121993

O, nie wiedziałam, dzięki.
A to bardzo tłumaczy strukturę tego odcinka :)

amaze

W porównaniu do poprzedniego pilota spin-offu, ktory mial powstac w swiecie supernatural ten wypadl duzo lepiej. Moze dlatego ze tamten wprowadzal calkiem nowe postacie, ale ciezko mi sie tamto g...o ogladalo. Tutaj mimo epizodycznego wystepu Sama i Deana odcinek byl nawet spoko. Szkoda dobrej Kai. Kolejna postac do odstrzalu. Po mowie koncowej Clear wnioskuje ze zla Kaia moze byc jej przeciwnikiem w nowym serialu i w SPN moze sie juz nie pojawic.

piotr121993

No nie gadaj?! Właśnie chciałem napisać, że jeszcze zrobią z tego serial a "Supernatural" się skończy...

ocenił(a) serial na 10
amaze

Podobał mi się odcinek i jestem ciekawa spin offu, o ile się rozkręci. Szkoda mi było tylko Kai. Jednak już wiadomo, że 'ta zła' to też Kaia. Jakby, ale to jednak ktoś inny. Czy ją nawrócą by była znów z nimi? Ta nowa Kaia.
Tak czy inaczej dalej czekam na rozwinięcie sprawy Mary i co dalej z Castielem i Lucyferem.

amaze

Nie podobał mi się. Ostatnio w ogóle jak dla mnie tendencja spadkowa. Wątek Mary zupełnie mnie nie interesuje, jak na początku gdy wróciła, byłam nawet zaciekawiona, tak teraz mi to zwisa i powiewa. Claire nie lubiłam od początku i skoro ten odcinek tego nie zmienił, to już raczej nic nie zdoła. Jak dla mnie tylko Lucyfer nadal trzyma formę, szkoda że jest go tak mało. Nie chcę być jedną z TYCH osób, ale brakuje mi starego, dobrego Supernatural; teraz wszystko jest takie.. miałkie. Żadna z nowych postaci nie jest na tyle charyzmatyczna, żeby zaciekawić, oglądam już chyba tylko z przyzwyczajenia :(

ocenił(a) serial na 9
amaze

A mi ten odcinek się spodobał. Miłe odświeżenie. Dziewczyny niczego sobie (akurat twórcy w SN umieją dobrać fajne i ładne aktorki). Koncepcja "żeńskich" łowców wg mnie ma duży potencjał. Osobiście mogłoby tak, że twórcy skończyli by wałkować supernatural, a kontynuowali Wayward Sisters. Taki 2-3 letni odpoczynek od SN mógłby dobrze zrobić temu serialowi.

ocenił(a) serial na 10
amaze

Mi się nawet podobał, Jody i Dona boskie :) Claire taka trochę zbyt emo wyszła, a cała wielka rozpacz po śmierci Kai niby zrozumiała (w końcu obiecała ją ochronić), ale jednak nie wyszło. Dziewczyny powinny mieć więcej czasu na zbudowanie relacji, albo jakoś bardziej to rozegrać. Sama śmierć też jakoś bardzo na szybko.
Godzilla fajna :D

amaze

Mnie zmęczył ten odcinek - słabiutko realizacyjnie i nawet niezawodna Donna nie zdołała ocalić żeńskiej ekipy (strzelanina i walka z "glutami" z innego wymiaru... oj proszę Was).
Jedyny strawny moment u dziewczyn, to rozmowa Clair z Kają o bliznach... Blondi w końcu się te loczki rozkręciły, a aktorka w sumie jest całkiem zdolna, bo dawała radę w "Wielkich Kłamstewkach".

Za to dialog kurczak / jaszczurka bezcenny - w chłopakach nadal tkwi magia, tyle że scenarzyści nie mają "pomysła".

ocenił(a) serial na 9
amaze

Odcinek niezły jednak aktorsko postać Claire wypadła wg mnie bardzo słabo. Jeśli to prawda z tym spin-offem to na nie tego konia postawili. Dziewczyna nie pociągnie całego serialu - a wyglada na to ze ma byc głowna postacią.
Fabuła odcinka wrecz banalna nawet bym powiedział tandetna. No ale to juz mantra tego serialu.
Chyba zmienił się reżyser bo widać efekt i to na duży + no i muzyka tez swietna w tym odcinku.

amaze

Odcinek nie był jakiś tragiczny, ale nie przewiduje sukcesu spin-offowi.

ocenił(a) serial na 5
amaze

Nie wróże sukcesów temu spin-offowi, odcinek mocno średni. Ale to może być oczywiście tylko moja opinia, bo postacie kobiece w tym serialu nigdy mi się zbytnio nie podobały - Charlie była chyba jedynym wyjątkiem,
A braci za szybko uratowali ze świata dinozaurów, liczyłam na godzillę. ;)