no i stuknęło znowu 1000 postów! :D
działamy dalej, mamy niezłe tempo! :D
Ciekawa jestem dlaczego Marcin wybrał akurat kancelarię. Może skoro Iga sprząta wieczorami w kancelarii to doszedł do wniosku, że to jedyne miejsce gdzie będą sami? Albo to tylko o ten dach chodziło. ♡ Już się tego wydarzenia tak nie mogę doczekać a tu jeszcze 2 tygodnie... *.*
Może właśnie z tego powodu, że Iga wieczorem tam sprząta. Miało być zaskoczenie ? Z jednej strony romantycznie z drugiej nie. Mam wrażenie, że ekipa filmowa chciała wykorzystać atut budynku - taras - już Marta tam zaczynała :) , ładnie w kadrze wygląda, jest gorąco to kręcą na zewnątrz, a poza tym taniej - bo wynajęli całą willę do serialu i nie muszą na mieście szukać. I w w końcu w serialu wykorzystano wewnętrzne schody! Wkurzało mnie to, że zimą , bardzo rzadko było jakieś ujęcie w tym miejscu.
Stara kancelaria była bardziej fotogeniczna. I tam były romantyczne początki. Teraz to zakład pracy ze źle nastawionym do Igi szefem, w którym szarogęsiła się Aśka i Gadomska. Gdyby Iga była w niej współwłaścicielką to można by powiedzieć, że rodzina na swoim , drugi dom - tak jak Aśka swobodnie się czuła sprowadzając Adama. A tak Iga jest na samym dole tego łańcucha. I Marcin się powtarza - bo poniekąd Aśce też "oświadczył się" w kancelarii. Pierścionek musiał wybrać po byku- nie miał wyjścia - bo Iga widziała poprzedni :) Reasumując - ta kancelaria nie jest miejscem miłych wspomnień.
Tomek nie chciał z Martą robić "tego" w kancelarii - bo właśnie miał niedobre skojarzenia....
Może po scysji Marcin doszedł do wniosku, że najbezpieczniej będzie w kancelarii i że właśnie tam uda mu się Igę najszybciej ściągnąć. Iga pewnie będzie rozżalona, że Marcin milczał nt. rodziców i jeszcze podejrzana "komitywa" z Ewą. Nie będzie "letko";) Zobaczymy, jak to rozegrają, już za 7 dni:)
Mógł jej powiedzieć, że rura pękła i musi szybko przyjeżdżać. To by dopiero się odpowiednio ubrała :)
Newsy newsami – oczywiście chętnie się je czyta, ale nawet te ze Świata Seriali trzeba traktować z dystansem. Pamiętacie, że to oni pisali, że Ewa pomoże Marcinowi uporządkować dokumenty (jakoś ja tego w odcinkach nie widziałam). Albo, że pani Irenka przefarbuje włosy dla Krzyśka (w 6 odcinku wyraźnie było powiedziane, że fryzjerka pomyliła farby). Takich przypadków jest więcej.
Najważniejsze informacja to zaręczyny (ekspresowe tempo mają, aż boję się pomyśleć, co na finał szykują). Mam nadzieję, że w scenie oświadczyn trochę romantyzmem powieje :)))
Niech powieje romantyzmem, oby nam tylko później jakiegoś El Niño nie zaserwowali;) W sensie, że na koniec sezonu:)
Nie ważne, co oni tam piszą, ale zdjęcie klęczącego Kaszuby i mina Igi mi wystarczy. Wydaje mi się,że Marcin wybrał ten największy pierścionek, który oglądał w laptopie, gdy do jego biura weszła pani Teresa. Jak Kaszuba siedzi w mustangu, to albo światło, albo słońce tak zmieniło kolor marynarki. Ja myślę, że w samochodzie, z kwiatami i jak klęczy przed Igą to ten sam krawat i garnitur. Tylko zastanawia mnie co Iga ma na szyi?
Nie wiem co Iga ma szyi, ale wygląda bardzo ładnie. :) Znowu ją ubrali w jakąś sukienkę/tunikę. Widać, że po powrocie Igi jak na razie będą unikać wszelkich koszulek i marynarek. :)
No właśnie z dystansem traktować te doniesienia. A co do tych oświadczyn to ja bym chciała żeby to był właśnie taki odcinek poświęcony I&M. Najpierw przygotowania Marcina no i finał ale nie taka krótka scenka kolanko, wiecheć i formułka tylko w końcu niech nam dadzą porządną dawkę tej parki, niech to będzie ich odcinek.
Może przeniosą się do hotelu, bo ostatnio może nie wyszło? Chyba, że zostaną na tym dachu i bynajmniej nie po to, żeby liczyć gwiazdy;) Tam całkiem przyjemnie jest, jak dotąd mieliśmy okazję zobaczyć - taki dach zwierzeń;P
Lipa88_2 - o niczym innym nie marzę -))) Już tak nam skąpią wspólnych scen tej pary, że mogliby chociaż te zaręczyny trochę pocelebrować.
Swoją drogą w streszczeniu 9 odcinka z tej strony tvp.pl nie ma ani słowa o zaręczynach.
A czy samo to że weźmie ją na dach gdzie będą kwiaty świece udekorowany stół i ta oprawa wieczór, gwiazdy, juz samo w sobie nie jest romantyczne? :-)
A jeszcze jedna kwestia mi się przypomniała - pamiętacie, że miało być jakieś przyjęcie? Chyba właśnie po powrocie Igi? Może ten bukiet to na to przyjęcie?
Skoro Asia będzie zapraszać to może urodziny Adama? Albo Wiktora? I może wtedy Adam się oświadczy Aśce?
Adam to już jej się oświadczył w 7 odcinku. Może to nie były spektakularne oświadczyny, ale zawsze coś. Poza tym Aśka bodajże w 8 odcinku ma mierzyć suknię ślubną już... Pamiętam video na stronie OMSNM, gdzie byli Asia i Marek - tak samo ubrani jak w 8 odcinku.
Jeśli chodzi o oświadczyny to niech każdy facet bierze przykład z Marcina, no nie? <3
No oczywiście! <M3
Pod warunkiem, że weźmie przykład z drugiego podejścia zaręczyn, nie tego pierwszego. :D
Pojawiło się nowe streszczenie na superseriale i z niego wynika że te wszystkie kłótnie o polówkę i Ewę to będą przed tymi zaręczynami. Wolałabym żeby tak było bo jak najpierw będą zaręczyny a później sprawa z polówką to wrócą do domu po tej kolacji zaręczynowej i od razu kłótnia.
Wiecie co, to ja już kompletnie się zakręciłam a raczej zapętliłam, mój"skoczny umysł" stracił kompletnie skoczność.
Rzeczywistość skrzeczy więc wieczorkiem zajrzę, a Wy tu proszę Was, wszystko rozkmińcie(jak to któryś z forumowiczów fajnie określa).
Nie ważne, co już wiem, a czego nie, ja chce to zobaczyć. Co mi po ładnym opisie, ja to muszę zobaczyć na własne oczy. Lubię "wiedzieć do przodu", co będzie, kombinować w głowie, ale zobaczyć jak Kaszuba klęka przed Igą,tego nie mogę się już doczekać.
A tak z innej beczki to jak przeczytałam Twój post to przypomniałam sobie jak w jakimś filmie widziałam scenę jak facet chciał się oświadczyć kobiecie i padł przed nią na kolana a ona mu na to: " Błagam, powiedz, że masz zawał".
Właśnie! Co nam po ładnych opisach... Pamiętacie, jak wcześnie pojawiło się ładne zdjęcie znad rzeki w 2 sezonie? Niewiele miało wspólnego z ostatnią sceną (chodzi mi o emocje) tzn. wyobraźnia podpowiadała rozwiązania, ale zobaczyć tę scenę na własne oczy, to dopiero było coś:)))))
I tak od piątku do piątku cierpliwie czekamy, wyobraźnia szaleje. Powtarzam się bez końca, uwielbiam ten serial!!!
Tylko 11 dni do zaręczyn, damy radę.
Cieszę się, że przez te parę godzin nic się nie zmieniło.
11 dni do zaręczyn... zaczynamy odliczanie, jak do pierwszego odcinka 3 sezonu. A czas zasuwa, bo mamy już 7 odcinków za sobą, okazuje się;))))
podoba mi się to odliczanie <3
jak dobrze, że po drodze równie dobrze zapowiadający się odcinek 8, będzie lżej. :)
Patrzę na zdjęcie z bukietem i widzę po prawej stronie jakby fragment seledynowego rękawa bluzki Asi... czy mam zwidy? Może to Asi urodziny jednak? I te kwiaty to dla niej? Ostatnim razem dostała prezent od ojca, bukiet od Tomka, Marcin wiadomo...
Nooo, popatrzyłam ponownie-jest jakaś ciapa i na pewno nie żółta:))) możliwe, że Asi. Elegancki byłby to gest wobec Asi, te relacje tak ładnie zaczynają się wygładzać.
Tylko Krzyś nas nie zawiedzie, chyba że.......
Może to skrawek rękawa Marty, którą Marcin prosi o wazon, aby kwiaty do wieczora nie zwiędły.
Ta opcja jak najbardziej mi się podoba. Bo skoro te kwiaty miałyby być dla Aśki to jak wielki bukiet musiałaby dostać Iga ;D
Wyraz twarzy mecenasa nie bardzo mi pasuje, że prosi o wazon. A skoro Asia zaprasza na urodziny - niespodziankę, to skłaniam się ku wersji, że te kwiaty to dla niej. Taki gest ze strony Marcina za gafę z ubiegłego roku...
Racja, przecież Iga dostawała róże od Marcina. To raczej dla Asi ten bukiet, ale też śliczny.
https://www.facebook.com/StefanPawlowskiOFICJALNASTRONA/photos/a.259743274237028 .1073741828.259737150904307/390634421147912/?type=3 :)
Dzięki za ten link.
Czyżby to zdjęcie z ostatniego dnia na planie? chyba dzisiaj były?
Ciekawa jestem czy przypadkowo dowcipne, na schodach szpitala? Czy ekipa wiedząc o dociekaniach swoich fanów bawi się też.
Jak dziewczyny zauważyłyście: Iga zasłania łapki, Krzyś przyodziany w lumpeks ale Kaszuba mecenas w czarnym garniturze i białej koszuli, tylko te brązowe butki a Łukasz w piżamie.
Czas na rozkminianie;)
Bardzo mi się podoba to zdjęcie, życzliwe i wesołe.
Kiedyś już potrzebowali statystów do szpitala także to zdjęcie wcale nie musi być z dzisiaj - może po prostu wstawione z okazji ostatniego dnia zdjęciowego. :)
Łukasz po wypadku w szpitalu - Marcin go zna, odwiedza, pewnie też jako adwokat, a tam gdzie on to i Iga, a co do Krzyśka... one jest wszędzie. :D
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/t31.0-8/12034400_5353064866219 51_5732483568524192671_o.jpg?efg=eyJpIjoidCJ9
WOW...