no i stuknęło znowu 1000 postów! :D
działamy dalej, mamy niezłe tempo! :D
Rzecz gustu, ale też się lekko skrzywiłam na tę kieckę. I obuwie;) Oczywiście nie szata zdobi człowieka:)))
Racja te buty to też pasują jak pięść do nosa rozumiem miała złamaną nogę i nie może biegać w szpilkach ale jakieś zgrabne baletki były by lepsze. Poza tym ten kolor jakoś tak mało korzystny a sukienka wygląda na za dużą i lepiej jej jak ma wcięcie w talii tak jak w tej sukience co idzie z Marcinem i jego matką. To fakt że nie szata zdobi człowieka ale mnie stylizacje Igi rażą bo nawet Ewka też nie za bogata wygląda od niej lepiej.
Ale ona jest w pracy i jest sprzątaczka a nie jak Marta która jest sekretarka i może się ubierać w sukienki itp. To i tak że ma na sobie sukienkę a nie żakiet czy marynarkę. Jaka sprzątaczka do pracy przychodzi wysztafirowana? Trochę realności kochane:)
Sukienka ewidentnie jest za duża, ukrywa wszystkie walory Igi , w których Kaszuba niewątpliwie się zakochał :) Podobna fasonem do tej z wesela. W dodatku w musztardowym kolorze - który mało komu pasuje, Idze nie za bardzo. Wisior też w nie jest stylu. Przez 3 sezony nosiła skromny łańcuszek. Widać, że ta biżuteria specjalnie dodana - Iga szykowała się na coś, nie jest to strój do pracy - bo wiemy jak się wtedy ubiera.
I przede wszystkim źle dobrane buty - złamano abc mody - mokasyny zakładamy tylko do spodni - mogą być cygaretki, 7/8, nigdy do sukienki. Tutaj przydały się czółenka na obcasie, sandały na koturnie (ma takie) lub zwyczajne baleriny (chora noga).
A może mierzyła tę kieckę i nie zdążyła się przebrać, przez co została w niej i w mokasynach, które wiadomo - tylko do spodni;P
Ubiorą ją w żakiety itp. źle ubiorą ją w sukienkę źle xD Jak tu dogodzić, dla mnie ona we wszystkim wygląda bardzo ładnie i nie przywiązuje większej uwagi na to jak jest ubrana bo to nie jest najważniejsze w tym serialu a jak wiemy ona reprezentuje niższą klasę ludzi i jak na jej środki do życia to dobrze się ubiera, ale wydaje mi się że ta sukienka jest podobna do tej co była na ślubie Zarzyckiego tylko inny kolor:)
OK rozumiem Twoje argumenty po prostu moim zdaniem te ciuchy ją postarzają a chciałabym z racji że kibicuję tej postaci żeby była najpiękniejsza pośród wszystkich pań z serialu. A to że nie podoba mi się jak Iga wygląda na tym zdjęciu to nie zmienia faktu że jestem zachwycona całą tą sytuacją z zaręczynami i najchętniej to wsiadłabym do wehikułu czasu i przeniosła się do przyszłości żeby jak najszybciej zobaczyć ten odcinek.
I ja jestem zachwycona! Mam w nosie, w jakiej kiecce przyjmie oświadczyny. Przecież mecenas nie pokochał jej za kiecki, żakiety, szpilki czy szałową fryzurę;) To fakt, że jest w robocie, nie na balu i mogłaby nawet w fartuchu wystąpić. Kogo to obchodzi? Lipa88_2, jak namierzysz jakiś wehikuł, to się odezwij. Chętnie się z Tobą zabiorę;)))
Dam Wam znać w razie czego a na razie może trzeba wziąć jakieś witaminki na wzmocnienie bo serce może nie wytrzymać na tym odcinku i odmówić ze wzruszenia dalszej współpracy.
Ubranie jest nieważne,najważniejsze jest to że Marcin poprosi Igę o rękę,ten sam Marcin co mówił do Aśki że ja z Małecką?ze sprzątaczką?że już nie ukrywa swojego uczucia do Igi,ja czekam też na scenę zazdrości Igi o Ewę,to może być dobre?ciekawe jak to pokażą?
No właśnie.
Podobna do tej ze ślubu Zarzyckiego.
A mnie się podoba. Ten trudny kolor wypada tu lepiej niż na zdjęciu z "przyklękiem M". Iga wygląda ślicznie: naturalnie, szczuplutko, niby zwyczajnie, ciekawy wisior typu gwizdek z lekcji WF:) w tym kolorze jej jest świetnie i włoski też naturalnie, bardzo dyskretny luzacki styl, z tymi butkami też.
To styl Igi.
Nie wiem dlaczego bo i wzrost nie ten i ciuchy trochę inne ale aktorsko i stylem: Iga jak i Joasia kojarzy mi się kolejny raz z Umą Thurman; a Kaszuba i Stefan z Ralphem Fiennesem(młodym Fiennesem). Takie moje przekorne skrzywienie:)
Nie sztuka wpakować na siebie ciuszki jak z żurnala, jak Asieńka, a usteczka przelecieć ławkowcem.
Czy widziałyście Asię kiedykolwiek w ciuchach odbiegających od jej wręcz namolnie idealnego stylu?
A Iga ubranka w stylu: zazwyczaj; pani od ładu ale ze słynnym dekolcikiem ale i kobiecym(sąd), na wampa.....potrafi nas zaskoczyć.
Dokładnie.
Każdy idzie tym samym schematem jak serial to każdy musi wyglądać idealnie. Świetna fryzura, idealnie dopasowane ubrania i nieskazitelny makijaż. Co z tego, że bohater nie ma co włożyć do garnka albo jest bogatszy od Billa Gatesa i tak będzie ubrany tylko i wyłącznie w markowe ciuchy.
Dlatego wielkie oklaski dla scenarzystek, że chociaż one zachowały realia prawdziwego życia. Każdy bohater jest ubrany na tyle ile go stać. A Iga to i tak świetnie się ubiera chociaż ma dwójkę dzieci i prace która nie góruje wynagrodzeniem. Jako że w 9 odcinku mają być podobno zaręczyny to i tak wystroiły Igę jeszcze w żadnym odcinku kiedy Iga pracowała w kancelarii nie była w sukience. Jakby była w standardowym ubraniu czyli marynarka bluzka spodnie to by było "ej no co to zaręczyny a ona ubrana jak stara babka" za to jakby była ubrana w sukienke którą spokojnie mogla by ubrać na rozdanie oscarów to by było "jaka sprzątaczka tak sie ubiera do pracy?serial spada na psy..."
Trzeba troszeczke pomysleć a nie od razu stawiać kawe na ławe:)
Pozwolę sobie jeszcze raz zacytować Ciebie kiczja123, nic dodać, nic ująć:
"Dlatego wielkie oklaski dla scenarzystek, że chociaż one zachowały realia prawdziwego życia. Każdy bohater jest ubrany na tyle ile go stać. "
....i wężykiem, wężykiem..
Wow <3 Marcin chyba zabrał wszystkie słoiki po przetworach, które mieli w domu. Ale tak serio, to piękne zdjęcie. Ja chcę już 9 odcinek!
To na pewno, kazał jej zamknąć żeby miała niespodziankę. Jakby miała otwarte to sama by szła po tych schodach a tak widać że ją prowadzi.
Cytuję słowa ze ŚS "Oszołomiona Iga nie będzie się długo zastanawiać nad odpowiedzią. Pocałuje Marcina i bez wahania przyjmie oświadczyny". Nic dodać już nie trzeba!
Oby się za chwilę nie wycofała, że niby oszołomiona, odurzona była i przez to nieświadoma swoich czynów;P
http://www.swiatseriali.pl/seriale/o-mnie-sie-nie-martw-1108/o-mnie-sie-nie-mart w-marcin-poprosi-ige-o-reke-zdjecie,iId,1947335,iAId,177213
http://www.swiatseriali.pl/seriale/o-mnie-sie-nie-martw-1108/o-mnie-sie-nie-mart w-marcin-poprosi-ige-o-reke-zdjecie,iId,1947335,iAId,177213#1947336
A kwiaty na pierwszym planie po lewej, to są chyba te same co na wcześniejszym zdjęciu, na którym Marcin jest z tym dużym bukietem.
Tak te same. Przepiękne swoją drogą xD Mam nadzieję, że Iga nie nabierze żadnych chorych podejrzeń z tymi kwiatami, a Marcin dobrze wybrnie z sytuacji :)
Dla mnie najważniejsze, że Iga podoba się Marcinowi, bez względu na to jak jest ubrana. Przecież, Asia i Marta są niemal perfekcyjne, ale nie zawróciły w głowie Marcinowi tak jak Iga. Właściwie ona zawładnęła jego sercem i tu żaden strój nie miał znaczenia. Ja zawsze patrzę na ich twarze, szczególnie teraz, gdy są wreszcie razem. Znów jest między nimi taka chemia jak w pierwszej serii.
http://m.swiatseriali.pl/seriale/o-mnie-sie-nie-martw-1108/news-o-mnie-sie-nie-m artw-marcin-poprosi-ige-o-reke-na-dachu-kanc,nId,1907115
Trochę inne ujęcia...plus zdjęcie w zielonym żakieciku takiego jeszcze u Igi nie widziałam...
Czy czasem nie ten zielony skrawek było widać w rogu tego zdjęcia Marcina z kwiatami? :D
Właśnie o tym samym pomyślałam. Wygląda na to, że kwiaty wręczył, może przeprosił po słynnej scysji w 8 odc. (za "knucie" z Ewą i zaskoczenie Igi po rozmowie z mamą Renatą)? A wieczorem, jak z kancelarii się wszyscy wynieśli, przygotował wszystko? Igi nie mogło być wtedy w kancelarii, bo nie byłoby niespodzianki... Ale mnie ciekawość zżera;)
Dziewczyny gdzie jest te zdjęcie Marcina z tymi kwiatami bo jestem chyba ślepa i nie mogę go znaleźć?
http://www.swiatseriali.pl/seriale/o-mnie-sie-nie-martw-1108/o-mnie-sie-nie-mart w-marcin-poprosi-ige-o-reke-zdjecie,iId,1947335,iAId,177213#1947331 - patrząc na to zdjęcie... Iga wygląda na niezadowoloną, może to jest poranek, jedzie do pracy i wtedy Marcin wręczy jej ten bukiet?
No i oczywiście jeśli trzymamy się wersji, że to zdjęcie jest z 9 odcinka to Iga ma dwie wersje ubrania - spodnie/marynarka i sukienka. :)
W marynarce była rano w pracy, wróciła, przebrała się. Potem wrócił Marcin z pracy i zgarnął ją pod jakimś pretekstem do kancelarii. Kwiaty może Iga wstawiła do wazonu i nie zabrała do domu... Można tak w nieskończoność próbować odgadnąć przebieg wydarzeń, ale już niebawem, bo za 8 dni - wszystko będzie jasne, mam nadzieję:)
Na tym zdjęciu z koleżanką ze Szkoły Teatralnej była już w tej sukience: https://instagram.com/p/7aWKtQAe98/ czyli tak jakby już w niej pracowała. :D