PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=720696}
7,3 18 tys. ocen
7,3 10 1 18108
O mnie się nie martw
powrót do forum serialu O mnie się nie martw

no i stuknęło znowu 1000 postów! :D

działamy dalej, mamy niezłe tempo! :D

1990kozakm

Pewnie tak. Bo po co by dwa takie same bukiety kupował. Jak któraś z was pięknie napisała: My tu gadu gadu a do zaręczyn 8 dni ❤

ocenił(a) serial na 9
on_mile

Znowu postanowiłam wyrazić skumulowaną w jedno swoją opinie na różne tematy ostatnio poruszone tu na forum:
1. Uważam że to forum jest GENIALNE serio tak jak tutaj jest wszystko analizowane i rozkładane na części pierwsze tak chyba w agencjach detektywistycznych się nie robi. Bardzo miło jest czasem tu wejść i poczytać opinie innych, mnie osobiście poprawia to humor.
2. Stroje Igi w tym sezonie podobają mi się średnio, właściwie tak naprawdę to nie podobało mi się to jej mało urokliwe wdzianko z odc chyba 5…. No to różowe w jakieś chyba kwiatki lub kropki z krótkim rękawem, reszta da się przeżyć. Mnie osobiście podobają się jej marynarki bo ja sama lubię ta część ubioru. Większe mam zastrzeżenia do jej fryzur. Jeśli chodzi o jej strój z zaręczyn to uważam że wygląda bardzo ładnie oprócz… butów które zupełnie nie pasują do tej sukienki. Ładna zwiewna kiecka z lejącego się materiału plus buty Michaela Jacksona, tylko białych skarpetek brakuje… gdyby miała buty na obcasie wyglądałaby zjawiskowo ale domyślam się że po skręceniu kostki przez Joasie na razie woli unikać szpilek.
3. Mam nadzieję ze będzie 4 sezon ale jeśli zakończą ten 3 tak że się Iga i Marcin rozstaja to będzie cios poniżej pasa dla nas - widzów. Tak się nie robi… co to Moda na sukces czy jak. Pisałyście też coś o możliwości pojawienia się jakiejś baby z dzieckiem Marcina, myślę ze to mało prawdopodobne że to dziecko już jest bardziej pasuje mi myśl, która mnie przeraziła, a pojawiła się chyba tu na forum przed emisją 1 odc. że Gadomska zjawia się informacją że jest w ciąży z Marcinem, to by mnie chyba zabiło. Sądzie jednak że to też raczej się nie zdarzy.
4. Siostrunia Igi mnie poważnie irytuje, w ogóle ta sytuacja z wywaleniem Marcina na polówkę jest tak mało naturalna… no dziewczyny wyobraźcie sobie że jesteście w takiej sytuacji jak Iga i zawala się Wam na głowę siostra i co robicie: kwaterujecie na łóżku składanym swojego nowego przystojnego i napalonego faceta czy siostrę ?? Myślę że odpowiedz jest prosta.
5. Lubię Krzyśka ale robi się po prostu żałosny i śmieszny coraz mniej.

ocenił(a) serial na 9
Sairina

Skąd pomysł o rozstaniu? Teraz, po info o zaręczynach? Na pewno nic takiego nie będzie miało miejsca, to nie ten serial ;)

ocenił(a) serial na 9
madziula_19_fw

no ja myślę że to nie taki typ serialu, ale takie pomysły się pojawiły więc kto wie ;) oby nie

Sairina

Nie wiem co by musiało ich poróżnić by podjęli decyzję o rozstaniu. :O :D

ocenił(a) serial na 8
on_mile

Ten problem z polówką to jest na siłę szukanie jakiś przeciwności. Przecież wystarczyło by podjechać do byle jakiego sklepu i kupić materac dla siostry, która spokojnie może spać w pokoju dziewczynek. Nie podoba mi się ten wątek po prostu czuć że to takie na chama wbijanie klina między I&M, a rozwiązanie jest proste jak drut. Zresztą Marcin w 4 odcinku sam powiedział że kupi Dorocie coś wygodniejszego.

Lipa88_2

I w sumie chyba wiemy już na tyle, kiedy będzie ta scena jak Marcin idzie do kancelarii po scysji z Igą. Z tego co rozumiem, to Iga wróci od rodziców. Pokłócą się z Marcinem o ta tajemnicę Kaszubów o której Marcin sam niewiele wiedział albo w ogóle. I jeszcze dojdzie ta zazdrość o Ewę. No ale z tego wniosek, że szybko się pogodzą ;)

ocenił(a) serial na 10
Roksi0318

Mały szczególik: Iga wróci do rodziców? chyba z dziewczynkami.
Pokłóci się z Marcinem ale dziewczynki mu zostawi?
Jak już to raczej wściekły Marcin wyląduje na Poziomkowej.

wiseacre

Iga wróci OD rodziców:)

emka98

Ta sprawa tak długiego pobytu Igi na wsi to skandal. Miała pogadać z rodzicami i wracać, a nie samotne wakacje urządzać. Ledwo była miesiąc na zwolnieniu a już jej w pracy znowu nie ma, dzieci do szkoły chodzą, a ona tam siedzi. I rodzice chcą ją zatrzymać. Chłopa ledwo do domu zaciągnęła, wszystko na jego głowie, poważna praca, nie ma co liczyć na Krzyśka, znowu Ewka musi pomagać, a ta nagle internautką biegłą się stała i dyryguje jak spinki zapinać. Parodia!!!

ocenił(a) serial na 10
emka98

Dzięki, mały szczególik:(

wiseacre

Napisałam "od" rodziców a nie do rodziców....

ocenił(a) serial na 10
Roksi0318

Przepraszam Roksi0318 za moje niesłuszne czepialstwo, czytałam w biegu, a wymądrzyć:) się zdążyłam:(

Roksi0318

Myślę, że z tą „tajemnicą Kaszubów”, to chodzi o tę adopcję. Iga nie znała przecież tej historii i pewnie podczas rozmowy z matką Renatką dowie się prawdy i będzie miała żal do Marcina, że nie powiedział jej o tym wcześniej. Myślę, że już żadnej innej nowinki - przynajmniej na razie - w tym temacie nie będzie.

ocenił(a) serial na 10
Sairina

Jak pisałam o wątkach w 4 to przemknęła mi jak pendolino myśl o Gadomskiej ale trzeba mieć na podorędziu kukłę z czarna czupryną i dużymi ząbkami, moc szpilek, powbijać w kukłę, okadzić, posypać popiołem i zakopać i już się wraca do normy. Działa;)

ocenił(a) serial na 10
wiseacre

Nie przepadałam za Gadomską, ale żeby aż tak! Może znów gdzieś wypłynie,ale szczerze wątpię, żeby Terpiłowska chciała dalej grać tak znienawidzoną postać.

ocenił(a) serial na 8
on_mile

https://m.facebook.com/JoannaKuligFanpage/photos/a.1723899781163153.1073741835.1 722776864608778/1730971213789343/?type=3&source=48

To niesprawiedliwe...oni świętują zakończenie 3 sezonu a my rozkminiamy i denerwujemy się...co z I&M ??? Skoro za tydzień będą zaręczyny koniecznie szampan nam się należy...lampka dla uczczenia tej okazji a potem do dna bo przecież kłótnia ...rany na jak długo ??? A na Poziomkowej czeka wypróbowany materac ;)

Stenia21

Spokojnie:) Pewnie w 8 odcinku będzie poważniejsza kłótnia, a po zaręczynach raczej nie pokłócą się na zbyt długo (o ile w ogóle). W końcu w opisie 10 odcinka nic nie wskazuje na to, żeby byli nie wiadomo jak pokłóceni.

on_mile

http://www.cyfrowypolsat.pl/program-tv/tvp-2-hd/o-mnie-sie-nie-martw-3_530006605 3472#.VioX6H7hDIU jak otworzy się z boku zdjęcia to pojawia się zdjęcie Filipa w profesjonalnej kuchni - ciekawe :D

on_mile

Najbardziej podobało mi się, jak Laura dowiadując się tych rewelacji o rodzicach Marcina nawet nie mrugnęła okiem. Pełen profesjonalizm, a miała być w ciężkim szoku :)
Jej kancelaria jakaś taka dziwna, modernistyczna, druciane fotele, gołe okna, szafa - garderoba w pokoju. Ni to biuro ni to mieszkanie. Stary Kaszuba umawiając się dzwonił do jej sekretarki - ale później w rzeczywistości pusty drugi pokój był. Ostatnio wspólnicy wzmiankowali, że pozatrudniali dzieci, to może Marcin przeniesie się do Laury. A może stary Kaszuba założy swoją- bo Adam będzie zazdrosny i nie pozwoli Aśce pracować z nim, może Iga zostanie sekretarką u Laury. Takie pustki jakby na kogoś czekali. Jakieś roszady na pewno będą.
Może Ewka jak się pogodzi z mężem, to wyjedzie do Anglii, pracy nie ma tutaj , myślałam o tych dokumentach Marcina - ale to nie wypał - bo mogłaby pracować też u Laury, jak ją Marcin zarekomendował.

loka12

I w końcu Aśka doczekała się oświadczyn - szybciej niż Iga, kilka dni różnicy, ale zawsze :). Nie chciałabym widzieć jej miny, gdyby wcześniej Iga pierścionek od Marcina na palcu nosiła.
Adam zaimponował mi zdecydowaniem, poszedł va bank - czy to dlatego, że wiedział, że Aśka mu nie odpowie? A może jednak liczył się ze ślubem - to znaczy jest wolny i przeszkód formalnych nie ma, może jest już rozwiedziony. Aśka nie odpowiedziała, nie ucieszyła, raczej przestraszyła, skrzywiła. Nie jest pewna - z powodu niepowodzeń wcześniejszych - boi się, nie chce przyspieszać, czy po prostu nie kocha Adama, poleciałaby by raczej za Markiem. Adam od razu coś wyczuł między nimi. Stary Kaszuba - doświadczony playboy tak jej cukier do kawki odgryzał...
Mam nadzieję, że Aśka powie tak nim się dowie o Idze, bo znowu byłoby, że robi to żeby nie zostać na lodzie. Już wiedziała o rodzicach Marcina, ale jeszcze tego nie przetrawiła.

loka12

A ja się cieszę, że scenarzystki zachowują zimną krew i nie przejmują się uwagami forumowiczów i fejsbukowiczów. Brawo dla Pań Leżeńskiej i Głowskiej!

loka12

I jeszcze świetnie nawiązali do Wkręconych 2 jak Petro wziął Krzyśka za swojego kumpla.
Ponadto Krzysiek od końca 2 sezonu za wieszcza robi, to moim zdaniem wtedy Idze i Marcinowi chłopca przewidział.
A teraz ciągle gada o wychuchanym jedynaku Marcinie - to może - ojczulek jednak na boku jakieś dziecko zmajstrował - i to się okaże w 4 sezonie, że jest jednak przyrodnie rodzeństwo.
Sprawa rodziców ma jeszcze jedno dno - może kryminalne - początek lat 90 - mafie - oddalenie się matki, Marcin ma 11 - 13 lat Aktualny kochanek za granicą też ma jakąś tajemnicę. Aha, wspomniano już o przewałach w kancelarii.
Dlaczego nie przysposobiła Marcina? - niby wyszła za Marka dla Marcina, aby stworzyć mu rodzinę.

on_mile

http://www.swiatseriali.pl/seriale/o-mnie-sie-nie-martw-1108/news-o-mnie-sie-nie -martw-maz-ewy-nie-zgodzi-sie-na-rozwod,nId,1909235
'Tymczasem Marcin (Stefan Pawłowski) będzie świadkiem bardzo poważnej kłótni rodziców. Słowa, jakie padną z ust Renaty (Katarzyna Gniewkowska) i Marka (Krzysztof Stelmaszyk) na temat ich syna, sprawią, że młody Kaszuba załamie się. A że nie będzie mógł akurat skontaktować się z przebywającą poza Warszawą Igą (Joanna Kulig), pocieszenie znajdzie w ramionach... Ewy!'

Bosszz, kto pisze te artykuły.... :O :D

użytkownik usunięty
on_mile

Kocham piątkowe ciszę na tym forum. To wyczekiwania na kolejny odcinek a później po 22 ostre dyskusje na temat odcinka <3

ocenił(a) serial na 10

Mam takie pytanie, jakie zamówienie chciał odwołać Marcin? Co było w tej papierowej torbie, którą trzymał w ręku, gdy wszedł do pokoju, to prezent dla Igi, czy dla matki,ale nie dał jej go?

Infiniti9

Wg mnie, to zaopatrzenie na wieczorną kolację. Może jakiś trunek i dania na szybko? Iga mogłaby po powrocie nie zdążyć wszystkiego przygotować, a na pewno chciałaby dobrze wypaść...

ocenił(a) serial na 8
on_mile

Bossz raz piszą że pociesza Asia ...raz że Ewa ...kto pisze te rewelacjne newsy ? ...od dziś nie czytam tych bzdur !

ocenił(a) serial na 10
on_mile

Matko Kaszubo Renato...normalnie nie mogę :D

on_mile

http://www.fotosik.pl/zdjecie/f9234c21fcaee94f takie zdjęcie znalazłam przy info o OMSNM :D
czyżby teraz Krzysiek będzie chciał się zabić? :D

ocenił(a) serial na 10
on_mile

Jakby coś mu strzeliło do głowy to mam nadzieję, że Krzyś mistrzostwo juniorów w pływaniu i nurkowaniu ma w kieszeni.

on_mile

http://stary.telemagazyn.pl/serial/578196/o-mnie-sie-nie-martw/s3/odc32?z=1#gale ria-miniatury nowe zdjęcia - zapewne 11 odcinek.
1. Łukasz rozmawia z...
2. Krzysiek i Filip w łóżku Igi i Marcina + dziewczynki - hahahah xD
3. Wojtek i Jacuś.

on_mile

Cudowne to drugie :D Nie mogę się doczekać tej pełnej czułości sceny w objęciach francuskiego Morfeusza. Wygląda na dużą zażyłość, a Krzysiu w takiej nieświadomości ;)

on_mile

Łukasz rozmawia z... Igą?

ocenił(a) serial na 8
emka98

A może te drugie zdjęcie świadczy, że Iga i Marcin wyprowadzą się jeszcze w tym sezonie do motylkowa a Filip zamieszka u Krzyśka w starym mieszkaniu Igi?

Lipa88_2

Obaj są w strojach od spania, dziewczynki również są w piżamach.:D

on_mile

Czyżby I&M spędzali nockę poza domem? ŁAŁ!!!!

emka98

Nie nastawiajmy się, bo jak okaże inne wytłumaczenie.... hahah, ale tak.... też mi to przeszło przez myśl. :)

on_mile

Albo IgMa zajmować się będzie Dorotą i Łukaszem już po wypadku... a dziewczynek ktoś pilnować musi. :D

on_mile

To samo pomyślałam ;) Dlatego wolę nie nastawiać się za bardzo na „małe przyjemności” ;) Najwyżej będę WRESZCIE mile zaskoczona, jak I&M spędzą trochę więcej czasu tylko we dwoje.

Mela_5_100

Ciekawe jak dużo namiesza ten Łukasz - mecenas pozbawiony praw do zawodu, siedział w kiciu 3 lata - czyli coś poważnego, bo się nie wybronił na zawiasy, a nie była to recydywa. Marcin go zna i ma z nim na pieńku.
Czy to będzie miało związek z resocjalizacją Igi (to znaczy ze studiami :))), jakieś wieści z kryminału, informacje o przekrętach ojca.
Przez ten związek Doroty Marcin może mieć kłopoty, a może okaże się, że pomoże Łukaszowi.

ocenił(a) serial na 6
Lipa88_2

Niestety wszystko wskazuje na to, że Marcin będzie wtedy "na dołku". Pewnie dlatego Krzysiek będzie musiał zostać z dziewczynkami, a w przypływie dobrocu zaopiekuje się tą francuską sierotką :)

on_mile

http://www.telemagazyn.pl/serial/578196/o-mnie-sie-nie-martw/s3/odc31
Widziałyście? ;)

on_mile

Zdjęcia artykułów z dzisiejszego Świata Seriali :)

http://www.fotosik.pl/zdjecie/f10eb205b7f2b77b
http://www.fotosik.pl/zdjecie/dbadf27f2c17fa85
http://www.fotosik.pl/zdjecie/54518be553c7f708

asia3345

Dzięki za wstawienie. ;)
I znowu zaczynają się problemy. Ciekawa jestem co na to Marcin. Czy on też posądzi Igę, że to jej wina? A może Iga sama dojdzie do wniosku, że przynosi Marcinowi nieszczęście (wypadek na koniec 1. serii) i zakończy związek oddając pierścionek? Już było tak ładnie a tu... I w sumie wygląda na to, że będzie 4 seria. Tylko żeby IgMa była razem w następnym bo chyba niestety coś w tym związku pójdzie nie tak :'(

ocenił(a) serial na 10
Roksi0318

Oby ta sprawa zakończyła się w 3 sezonie dobrze. Nie wytrzymam nerwowo do marca jeśli na koniec Marcin idzie do więzienia a Iga oddaje pierścionek. Z drugiej strony to by wyglądało tak ze w momencie kiedy on ma prawdziwe kłopoty ona go opuszcza. Nie rozumiem dlaczego Marek obwinia Ige to nie jej wina ze zaczęli się bić.

ocenił(a) serial na 10
Roksi0318

http://www.swiatseriali.pl/seriale/o-mnie-sie-nie-martw-1108/news-o-mnie-sie-nie -martw-marcin-i-lukasz-skocza-sobie-do-oczu,nId,1914286 ciekawi mnie co zrobi Iga?mam nadzieje że nie zostawi go samego,chociaż będzie myśleć że to przez nią i Dorotę.

ocenił(a) serial na 8
kornmanson112

A ja myślę, że Iga będzie robić wszystko żeby pomóc Marcinowi i to Iga przekona z Laurą tego Łukasza żeby nie wnosił oskarżenia i tym przekona starego Kaszubę. Nie sądzę żeby I&M się rozstali bo wielu fanów, rozczarowanych brazylijskim kierunkiem w którym ewidentnie serial by podążył po rozstaniu tej pary, zrezygnowało by z kolejnego sezonu.

Lipa88_2

Trochę podniosłyście mnie na duchu. Szkoda, że Marek obwinia Igę ;l ale to i tak nie wygląda za dobrze.

ocenił(a) serial na 10
Roksi0318

A ja myślałam, że IgMa mają już wszystkie "plagi egipskie" za sobą,a tu takie coś! Myślę, że Marek pomimo, że zrzuci winę na Igę, to dołoży wszelkich starań, by Marcinowi uratować karierę. Pewnie tym przekona żonę, by od niego nie odeszła i utwierdzi się w przekonaniu, że Iga to odpowiednia kobieta dla Marcina. Nie sądzę,żeby Iga zostawiła Marcina. Przecież Marcin działa rozsądnie i z namysłem, nie rzuciłby się bez powodu na Łukasza. Musiał obrazić Igę, albo zagrozić jej, by doprowadzić do ataku Marcina. Myślę, ze Iga i Laura wpłyną na Łukasza, by ten wycofał oskarżenie. Nie wyobrażam sobie, że Iga znów jest jedyną żywicielką swojej "złożonej" rodziny. Wierzę w Igę, a przede wszystkim w pomysłowość scenarzystek.