Najwyraźniej Kaszubie seniorowi ulżyło, jak się dowiedział, że Marcin nie jest ojcem Mateusza. Już się pogodził z tym, że Iga będzie jego synową, wcale nie chciał tej stewardesy. Myślę, że Iga zyskała sympatię starego jak się nim opiekowała podczas zasłabnięcia, że nie odpuściła i sobie poszła, tylko warowała przy nim. Mężczyźni są czuli na takie dowody troski i opieki.
Ja mam pytanie, na początku kręcenia sezonu, chyba pod koniec stycznia ukazała się taka krótka scenka jak Iga idzie w centrum miasta przez jakiś skwer, ma w ręku papierową torbę z zakupami i niespodziewanie spotyka Krzyśka, który szedł zna przeciwka i jakby zasłaniał się innymi osobami, żeby go Iga nie zobaczyła. Iga go oczywiście zauważyła i zapytała się "śledzisz mnie?' Czy ta scena już była, bo nie przypominam sobie? O co może chodzić? A może to wycięli?
Nie, nie było tej sceny w serialu. A to przypadkiem nie był jakiś zwiastun 4 sezonu?? Czy coś pomieszałam?
https://www.instagram.com/p/BBSYSedkevJ/
O ten filmik Ci chodziło ? ...nie było tego fragmentu.
http://www.telemagazyn.pl/artykuly/o-mnie-sie-nie-martw-widzowie-wydzwaniaja-do- serialowego-marcina-kaszuby-skad-maja-numer-50729.html
Ale jaja z tym numerem. Do głowy mi by nie przyszło dzwonić pod te numery serialowe. Był taki czas, że wszyscy posiadali jeden numer komórki :) A ten telefon przedsiębiorcy jest łatwy do zapamiętania, z drugiej strony taki modelowy, że dziw, że istnieje - chyba z puli złotych numerów. Facet ma problem bo funkcjonuje od lat w biznesie i co ma teraz go zablokować?
Niepokoi mnie post na fanpage omsnm z podpisem "bedzie happy end?"
Czemu oni nie mogą napisac wprost że bedzie czy nie bedzie 5 sezonu boże czy to takie trudne? :(
Ja mam dokładnie to samo,niepokój,jestem już nudna bo ciągle piszę to samo(za co przepraszam),ta cisza mnie przeraża,codziennie wchodzę na wirtualne media i piszą o wszystkim tylko nie o tym co mnie najbardziej interesuje,przecież na pewno już powinni wiedzieć co dalej i jeżeli ma być 5 sezon to praca nad scenariuszem trwa.Pocieszam się myślą że złe wiadomości szybko się rozchodzą.
Jest to zastanawiające zwłaszcza, że przy okazji opisywanej w mediach tzw. wpadki z numerem telefonu Kaszuby jest mowa o wprowadzeniu w ostatniej chwili zmian w scenariuszu serialu. Ponadto pani Kulig zaangażowała się w nowy projekt czyli cd. Pitbulla. Wydaje mi się, że spoilery nt. 13 odcinka sugerują "asekuracyjny" finał. Może będzie kontynuacja, a może niekoniecznie. Choć cały czas mam w głowie castingi agencji Talent, ogłoszone już po zakończeniu zdjęć do 4 serii. Ciekawe...
Ja jestem dobrej myśli. Oni cały czas piszą o finale i "happy endzie" 4 sezonu, a nie serialu. Nie przypominam sobie, żeby przed końcem 13 odcinka podawano informację o kontynuacji serialu przy poprzednich seriach (wyjątkiem był sezon 3, kiedy na początku listopada pojawiła się plotka o tym, że JK odchodzi z serialu i twórcy szybko nas zapewnili o 4 sezonie). Jeżeli finał będzie taki, jak pisze śs (niespodziewana wizyta policji), to idealny sposób na trzymanie nas w zawieszeniu przez kolejne 3 miesiące. I do tego ta niepewność co do ciąży Igi. Nie brzmi to jak finał całej historii i pozamykanie wątków. Wręcz przeciwnie - ja widzę rozpoczynanie kolejnych (Krzysiek i Marta; wszyscy w jednej kancelarii - może się dużo dziać; Laura i Łukasz; kariera Igi jako wychowawcy; Iga i Marcin jako rodzina, itd.) W wywiadzie w Pnś podczas kręcenia scen z ojcem w parku, JK powiedziała, że w lipcu miną 2 lata, jak kręcą serial. Skoro miną, to w lipcu będą kręcić (ja tak to rozumiem) :)))
Informacje o następnym sezonie zawsze były 2 lub 3 odc przed zakończeniem aktualnie emitowanego sezonu, więc to jest dziwne że nic się nie mówi o kolejnej serii
Nie o to mi chodziło. Marta i Krzysiek jako jeden wątek, a wszyscy prawnicy w jednej kancelarii - drugi.
Nie, no dlaczego Krzysztof nie w kancelarii? A mógłby jakiś obrazek od czasu do czasu zawiesić czy jakiegoś elektrośmiecia wywieźć...;P Skoro Iga może, to dlaczego nie Krzychu?
Litości! Miej wzgląd na nadwyrężony układ krążenia nadmecenasa Kaszuby starszego.
Faktycznie trzeba pamiętać o Marku Kaszubie. Moze by się jednak zaprzyjaźnili. Według Małeckiego to jedna rodzinna i Małecki może dostał by prace w sądzie.
Ja od niedawna również jestem dobrej myśli ...gdy napisano o tym balu u pani Irenki , to wtedy skojarzyłam, że to zdjęcie dziewczynek w tych kolorowych sukienkach , które zamieściła jakiś czas temu na swoim face booku Maja Kwaśny pochodzi właśnie z tej uroczystości ( a nie jak myślałam wcześniej ze ślubu ...co oznaczałoby jedno...). Do tego ta wizyta policji , pewnie ma na celu doprowadzić do jakiejś sytuacji , którą będziemy rozkminiać przez przerwę wakacyjną.... Naprawdę nie mają dla nas litości przez ten brak info odnośnie kontynuacji :( . Dodam jeszcze , że mam już na swoim koncie mały sukces odnośnie przewidywania ( zgadłam , które miejsce na Tele Kamerach zajmie Stefan P. ) i to żadne wróżenie z fusów tylko trochę przeczucia , a reszta to dobre posładanie informacji , które już posiadamy... Kurcze mam nadzieję , że nie zlinczujecie mnie gdybym nie daj Boże się myliła ;) , a póki co głowy do góry :)
Słuchajcie,wejdźcie na FB Mai Kwaśny tam jest tajemniczy wpis,jak go interpretujecie?Ja rozumiem tak że od dzisiejszego odc zależy czy będzie dalsza część,może chodzi o oglądalność?
No właśnie może oni sami nie wiedzą czy będzie 5 seria i na pewno oglądalność będzie miała znaczenie tak jak oglądalność na vod.
Nowe, ładne zdjęcia na facebooku Iga chyba liczy dni od ostatniej miesiączki w kalendarzu.
Faktycznie ten wpis może na to wskazywać , może klamka jeszcze nie zapadła... no to trzymamy te kciuki , modlimy się i oglądamy oczywiście , bo nic więcej zrobić się nie da :(
Może to trochę głupie, ale gdyby skończył się ten serial, to jednocześnie w pewien sposób jakiś etap w moim życiu tez by się skończył. Do żadnego innego serialu się tak nie przywiązalam ;)
Przyłączam się do klubu porwanych przez serial, jak nigdy w życiu:)). Tak swoją drogą mogliby kończyć, bo się człowiek wykończy...
Myślę, że oni się asekurują i tak robią finał, już widać, że wszystko w miarę dobrze się kończy. Iga zachodzi w ciążę, więc ślub to formalność, a Krzysiek wiąże się z Martą -widzimy tylko słodkie początki, potem Marta może się rozczarować, więc tego nie pokażą bo ma być happy end.
Mnie niepokoi to, że dosłownie tuż po skończonych zdjęciach Stefan Pawłowski zamknął profil na fb i w wywiadzie przebąkiwał coś, że nie wie czy będzie aktorem, o wybraniu się w długą podróż. Asia Kulig też chyba nie jest zwolenniczką kontynuacji, już miała wcześniej wątpliwości, lepsze okazje jej uciekają.
Poza tym kadra kancelarii została wycięta, Tomek za wielką wodą ani myśli wracać. Wygląda jakby się zwijali. Ponadto pani Irenka odniosła sukces jako autorka, Ewelinka bierze ślub z Jacusiem, starzy Kaszubowie się pogodzili i zaakceptowali Igę, Ewka wróciła z mężem do Polski, Mateusz ma ojca, Kinga zadowolona, Łukasz uniewinniony, Iga zalicza z sukcesem praktyki, Laura rozwija się zawodowo, tylko dostanie kosza - może nie chcieli tak słodko kończyć, że dwie pary pracują w kancelarii, a może to być ta iskierka nadziei na następny sezon- samotna Laura, Łukasz, Iga jednak z niestrawnością....
Super wiadomość , aż mnie dziwi , że nie ma pod tym postem żadnych achów i echów , więc ja będę pierwsza HUURRaaaa !!!! :)
Ok a jak mam przejść na tę drugą "stronę mocy " ? Potrzebuje instrukcji obsługi dla blondynek ...
Zjedź strzałeczką po pasku w dół tej strony. Tam pod tytułami będą cyfry w kwadracikach 1, 2,......10 kliknij na 2 i potem znów strzałeczką(kursorem) zjedź w dół i poszukaj nowych tytułów np. tytuł Odcinek 51, SEZON 5, Marta i Krzysztof. Mam nadzieję, że pomogłam:)
Ja mam trochę inną instrukcję:
Jak wchodzisz na filmweb na stronę serialu, to tuż nad tematami forum jest taka rameczka, a w środku niej tekst "najlepsze wypowiedzi". Ale można tę rameczkę rozwinąć ptaszkiem (czyli czymś takim: v ) i wybrać opcję: "od najnowszych". Wtedy się tematy ustawiają datami i godzinami ostatnio dodawanych postów. I już wtedy nic Ci nie umknie. Czasem coś się "psuje", więc zawsze warto odświeżyć stronę, czyli kliknąć na klawiaturze F5.
Brawo. Dziękuję. Tak mi się marzy, aby kiedyś, bez względu na wykonanie, oglądnąć i usłyszeć w duecie Ige i Marcina. Oczywiście, jak śpiewają. Miód na złe złe zaszłośći między nimi.
I Krzyśka w chórkach jak śpiewa do Marty . :)
https://www.youtube.com/watch?v=KpRIEQuFv98
Jestem w ciężkim szoku jak tu wieje nudą…. Po raz pierwszy od istnienia tego forum OMSNM przez 12 dni z rzędu nic się nie dzieje, nie ma żadnej dyskusji, dziewczyny co się dzieje…. Wiem ze nasz serial trochę się popsuł sama z resztą pisałam tu o tym jak przeżyłam zawód na początku 4 sezonu i nie oglądałam kilku odc ale w końcu je nadrobiłam i dalej oglądałam na bieżąco. Mam nadzieje że ta grobowa cisza jest spowodowana sezonem ogórkowym ale jak ruszą prace nad 5 sezonem znów wróci tu życie i będą analizy, które uwielbiam chociaż sama rzadko biorę w nich udział to zawsze czytam.
Dobrze, to może będę prowodyrem do wykazania jakiegoś ruchu i wypowiem się ogólnie na temat serialu ponieważ ostatnio oglądając poświerki 1 sezonu wspominałam jak to się zaczęła moja przygoda z serialem. Jeno jest pewne 1 sezon jest GENIALNY I ZAJEBISTY – tak najogólniej 2 słowami, pewnie wszystkie się ze mną zgodzą, uważam ze 1 sezon był jak na standardy polskiej telewizji zaskakująco udany, świetny pomysł, dobrze dobrana obsada i jeszcze raz dobry pomysł którego zaczęło brakować przy tworzeniu 2 sezonu który mnie wyjątkowo wkurza i zdecydowanie jest moim najmniej lubianym sezonem OMSNM. Nie mogłam znieść tej baby Gadomskiej, kłótni Marcina i Igi i Filipa Bonnet który niby zabawny ale jakoś w 2 sezonie był irytujący – ogólnie nędza. 3 sezon dobry ale o ile 2 sezon był bliski klimatem 1 tak 3 to już zupełnie inna bajka. Ohydne fryzury Igi i ubrania jak z szafy jej ciotki, siostra Igi tak przerysowana i nienaturalna osoba ( w sensie w prawdziwym życiu nie ma takich zołz, a przynajmniej nikt takiej by nie tolerował tylko dał kopa w dupe i na księżyc) no i znowu Iga która zachowywała się jak wściekły buldog i Krzysiek wszędobylski co się replikował i był wszędzie, Marcin no ideał, książę na białym koniu :/ zupełnie inny serial a całkiem całkiem. 4 sezon no cóż…. Jak dla mnie był fajny. Znowu coraz bardziej oddalamy się od pierwowzoru ale jednak Marcin i Iga jak pora są słodcy. Jak na koniec 3 części dali do zrozumienia że Marcin może mieć dzieciaka to szlak mnie trafił, a jak okazało się że ktoś z twórców walną się w głowę i postanowił zrobić z dobrego serialu telenowele wenezuelską to powiedziałam pier*** i nie oglądam. I faktycznie nie oglądałam przez 3 albo 4 odc ale sentyment wziął górę i suma summarum nie było tak żle. Oczywiście Kinga to kolejna idiotka no ale bywa. Jedyne co mnie mega raziło (oprócz okropnej fryzury Marcina) to jak oglądałam powtórkę 3 odc w ostatnią środę to doszłam do wniosku że Marcin w tym odc powinien być nawalony jak patefon. Przypomnę o co chodzi: wieczór- Iga i Marcin piją wino po czym Marcin JEDZIE samochodem, późny wieczór- piją nalewkę (pewnie ok 50% alkohol) dzień następny- Marcin pije kufel piwa po czym ZNOWU PROWADZI AUTO wtf… no i wieczorem pije wino. Nie mogłam uwierzyć w tą głupotę że nikt do cholery podczas montażu tego nie zauważył że główny bohater jedzie po pijaku i w ciągu 2 dni wypił prawie wszystkie rodzaje alkoholi. Tak wiem przesadzam ale serio jakoś mnie to zbulwersowało. Zakończenie sezonu – żenada, próba gwałtu przez Krzyśka… serio….
Podsumowywująca mam wielką nadzieję że 5 sezon będzie dobry bo mają ku temu możliwości. Brak tego świetnego humoru z 1 sezonu to chyba największa strata dla tego serialu.
A o czym tu mamy gadać ? Sezon się skończył wiarygodnych informacji brak ( no chyba że będziemy się opierać o rewelacje z SE,ale sensu większego to nie ma ) czekamy na rozwój wypadków . :)
Co do zakończenia 4 sezonu to wszystko byłoby ok gdyby nie ten TRAGICZNY motyw z gwałtem . No serio ludzie co za geniusz to wymyślił ? Krzysiek mógł jakiemuś facetowi dać w gębę ale nie zgwałcić . Jest to pewne że to głupota ale teraz kwestia ile czasu będą udowadniać w serialu tą oczywistość ( mam nadzieję że nie cały sezon )
Eee ja liczyłem na jakieś rozwinięcie wątku Marty i Krzyśka "popchnięcie" wątku Marcina i Igi bo ich związek stanął w miejscu przez ten bzdurny wątek Kingi . Może poznalibyśmy w końcu przeszłość Krzyśka ? Może Krzysiu poznałby po latach swojego ojca ? A tu co mamy kolejny kompletnie bzdurny i niepotrzebny wątek .,który w dodatku uwikła nie tylko samego Krzysztofa ale i prawie wszystkich w około . Doprawdy nie rozumiem takiego posunięcia i mam obawy co do 5 sezonu .
Zdjęcia do 5 sezonu pewnie lada chwila się zaczną. Pierwsze fotki i newsy z planu też mam nadzieję niedługo potem się pojawią, także wszystko na naszym forum wróci do normy ;))
Zdjęcia zaczynają sie prawdopodobnie od jutra taka jest informacja na facebooku agencji aktorskiej a na instagramie pod hasztagiem omsnm jest zdjecie z kancelari :)
A co 5 sezonu jeśli Iga powróciłaby do ubioru z 1 sezonu no bo tak prawdę mówiąc był najlepszy, w czwartym bylo nie najgorzej ale prawie ciagle ubrana byla "formalnie". I jeśli powróci uśmiech mecenasa jego żarty itp. to ja jestem kupiona.
Przecież jakby reżyser ściągnął by troche trików z pierwszego sezonu to nikt by mu nie powiedział że nie ma pomysłów tylko by to na dobre mu wyszlo bo ludzie znowu by poczuli ten klimat w ich glowach bo non stop swidrowało "ja czuje ten klimat tak to jest omsnm" jejciu jak ja za tym tesknie:(
Nie chce zapeszac ale jesli to bedzie ostani sezon to mogą nam zaserwować w końcu powrot do omsnm lekkiego bez nasicku i nasile humoru itp itp itp :D
Widziałam ten wpis, tak się cieszę ;)))) Nie mogę się doczekać pierwszych zdjęć i newsów. Ile ja bym dała żeby oglądając 5 sezon poczuć ten klimat co w pierwszym. Pomarzyć zawsze można ;)) Fryzura Marcina strasznie wyglądała. W pierwszym sezonie była najlepsza ; ))
Jakoś nie wyobrażam sobie aby Krzysiek "rzucał " swoje słynne teksty w sytuacji gdy będzie oskarżony o gwałt ( nawet on tak bezmyślny nie jest ),Iga i Marcin też będą pewnie zamieszani w sprawę więc powodów do zbytniej radości mieć nie będą . No chyba że rzeczywiście wyjaśnią w miarę szybko ten wątek i obrócą wszystko w żart . Ja jednak obawiam się takiego samego "melodramatu " jak przy okazji sprawy z Kingą . Tylko że w 4 sezonie teksty Krzyśka rozładowywały trochę tą grobową atmosferę niektórych odcinków . Co będzie teraz,gdy to sam Krzysztof będzie "pod ostrzałem " ? Nie wiem .
Ludziska, co Wy ten gwałt potencjalny tak przeżywacie? Przecież wiadoma rzecz z racji formuły serialu, że to grubymi nićmi szyte i pasuje do Małeckiego jak pięść do nosa;) Będzie zabawnie i wyłącznie tego się spodziewam po tym wątku. A za klimatem pierwszego sezonu tęsknię podobnie, jak zdaje się, większość z nas;) Cóż, czekam cierpliwie na nową, lżejszą odsłonę:)))
Wiadomo że to bzdura . Chyba nikt nie wierzy w prawdziwość tych oskarżeń . Ale taką samą bzdurą była sprawa z Kingą . Czy było zabawnie ? Dla mnie niezbyt,i w dodatku ciągnęło się to przez cały 4 sezon . Obawiam się "powtórki z rozrywki" . Ale miejmy nadzieję że się mylę i będzie jak mówisz . :)