Kaszuba przez pomyłkę oświadczy się Aśce i nie będzie miał odwagi wytłumaczyć, że się pomylił. Iga rozpocznie pracę u Biczyńskiego i razem z Marcinem będą zgłębiać tajniki umów z klientami. Dojdzie między nimi do poważnej rozmowy. Małecka wykrzyczy mecenasowi że nie chce być jego przyjaciółką. Pochodzą z dwóch różnych światów i dlatego prosi go by zostawił ją w spokoju.
Biczyński zaproponuje Krzyśkowi 10 tyś. zł za zostawienie Igi ale Krzysiek odmówi. Biczyński porwie Igę a jej telefon wyrzuci przez okno. Czy Marcin uratuje Igę z rąk porywacza? Po drodze jego auto wypadnie z drogi.
W odcinku 12 odbędzie się chrzest synka Ewy.
OMG! ależ wieści! czyli dziewczyny miałyśmy rację z tym prezentem, że się Marcin pomyli z prezentem :( dobrze, że Iga nie chce być z Marcinem przyjaciółmi, to jej mąci w głowie i w życiu, mam nadzieję, że Marcin przejrzy na oczy i zrozumie, że czuje do Igi wiecej niż przyjaźń
Przez pomyłke sie oświadczył i nie będzie miał odwagi wytłumaczyć, że się pomylił?! Co to ma znaczyć? Mam nadzieję, że w pore się opamięta i przyjdzie mu odwaga powiedzieć, że to pomyłka. No niechciany slub to byłaby JEDNA WIELKA pomyłka. Kurcze może to porwanie Igi mu uświadomi kilka rzeczy!
To chociaż tyle... Ciekawe tylko, co z tego wyniknie. Nie no, facet ma talent, nie ma co...
Dokładnie! Jak można się oświadczyć i tego nie odkręcić.. Asia się będzie cieszyć, a Marcin myślami cały czas będzie z Igą.. Kurcze, ale gość zamieszał, tak jak piszesz - MA TALENT...
W zasadzie to on się jej chyba nie oświadczy tylko da jej pierścionek a Aśka dośpiewa sobie resztę.
Czyli może być tak, jak myślałyśmy. Marcin w chwili nieuwagi kupi pierścionek jako prezent urodzinowy dla Asi. Ta go dostanie i może to jednoznacznie zinterpretować. Jestem ciekawa jej reakcji. Przecież to ona zerwała z Marcinem, a tu nagle chce za niego wyjść?! Mam nadzieję, że to będzie jakaś komedia pomyłek - może wszyscy zobaczą pierścionek i będą myśleli, że Kaszuba się oświadczył, Aśka będzie zdezorientowana, a Marcin będzie się miotał, żeby wszystko odkręcić. Mam nadzieję, że nie będzie się miotał do końca drugiego sezonu. To wszystko i porwanie Igi, to takie serialowe chwyty, ale podoba mi się :)
No, to miałam rację, chociaż sama sobie wtedy w to nie wierzyłam. Marcin to jednak niezły jest. Jak się przez przypadek nie upije, to się przypadkiem oświadcza. Ma szczęście, że z tymi oświadczynami padło na Asię, a nie np. na sekretarkę albo Tomka ;)
Skad niby masz takie info ? Bo szukałam na necie i nic takiego nie znalazlam... podaj stronę jesli mozesz! :)
no to może być prawda ...ach ,ten Marcin ( tutaj los się z kolei odwróci od Igi)...i Iga będzie porwana ?! ,będzie się działo ;)...może Marcin będzie miał wypadek i nie pojawi się na ślubie ;)
nieee, nie może tak być :) w ostatnim odcinku Marcin był z Igą w szpitalu i wygladał na zupełnie zdrowego i zupełnie pamiętliwego ;)
Szczerze mówiąc to te porwanie średnio mi się podoba jakąś brazylianą mi tu zalatuje. Wolałabym już żeby Iga stłukła Biczyńskiego i Marcin znów jej bronił w sądzie. A ten ślub z Aśką to jakoś odkręci bo było zdjęcie jak rozmawia z Wiktorem i było napisane, że rozmowa z ojcem dziewczyny, co Asia wzięła za oświadczyny nie będzie łatwa więc myślę, że Marcin przyzna się Wiktorowi jak to było i może ten mu podpowie jak to załatwić.
masz rację, troszkę telenowelą pachnie :) ale z 2 strony to serial typowo komediowy, więc musimy się liczyć, że niektóre pomysły będą dalekie od życia (ten poród Ewy w taksówce też był troszkę naciągany, ale osobiście to śmiałam się na głos). Myślę, że to porwanie to też nie będzie jakoś na serio
Eidentnie brazylianą trąci ;) Zatanawia mnie powód porwania. Ma to byc odwet za odmowę przyjecia pieniędzy przez Krzyska czy co? Chyba ze Iga wkurzy go swoim gadaniem jesli odkryje jego prawdziwe oblicze. Dla mnie tez to bedzie troche naciagane ale może scenarzysci nas zaskoczą :)
http://superseriale.se.pl/seriale/o-mnie-sie-nie-martw-porwanie-igi-i-wypadek-ma rcina-w-ostatnim-odcinku-o-mnie-sie-nie-martw_445694.html
widzieliście? Mam jednak nadzieję, że to jakieś nadużycia ze strony tego portalu (bo często zdarza się mijać trochę z tym co rzeczwiście się wydarza w serialu). Ale jeśli zakończy się tak tragicznie to trochę sensacja się z tego zrobi a nie komedia, ani obyczajowy....
Czyli te porwanie i wypadek będą po tej wizycie w szpitalu u Krzyśka. Na pewno nie skończy się tragicznie bo by nie było sensu robić drugiej serii.
w sumie chodziło mi o to że tragicznie dla mnie - czyli ogladającego. Niezbyt fortunne określenie dobrałam rzeczywiście. Zamiast "tragicznie" - może w takim zawieszeniu, z tzw. "cliff hanger'em", bez rozwiązania...
Źle zrozumiałam ale masz rację tragicznie to będzie czekać 3 miesiące na drugi sezon tym bardziej jeśli skończy się na przykład, że Marcin wpada do rowu a Iga też żeby uciec Biczyńskiemu na przykład też powoduje jakiś wypadek i nagle bach napisy końcowe.
kurcze, niezbyt mi się podoba takie zakończenie serii.. Wolałam opcje szczęsliwego zakończenia (że przynajmniej nic nikomu się nie stanie). Teraz to faktycznie jak napisała MagdA_fw - czekać aż Kaszuba straci pamięć... oby nam scenarzyści takiego rozwiązania nie zaproponowali bo zostałoby nam tylko obserwowanie aż bohaterowie zaczną mówić po hiszpańsku :P
I czekać do wiosny o nie ja się nie zgadzam :DTen Biczyński to jakiś psychopata ,a nie wygląda na takiego no ,ale pozory mylą .Kurczę mam nadzieję ,że Marcin wyjdzie cało z tego wypadku i nie straci pamięci tak jak piszecie to już przegięcie by było odcinek 13 zapowiada się pełen akcji .
Pewnie Aśka się przejmie wypadkiem Kaszuby i się zejdą na początku drugiego i będziemy mieli powtórkę z rozrywki czyli Marcin jest z Aśką a w między czasie lata za Igą.
Też mi się wydaje ,że będzie tak jak piszesz tak to byłoby zbyt proste i piękne Asia tak szybko pewnie nie odejdzie z życia Marcina .Jestem ciekawa jak zareaguje Iga na wieść o wypadku Kaszuby w końcu ten wypadek poniekąd będzie z jej powodu być może będzie miała wyrzuty sumienia .
Ja myślę, że Iga się przejmie bardziej, niż Aśka. Powrót związku Aśki i Marcina byłby możliwy chyba tylko, jeśli to on by się Aśką przejął.
A może to Iga będzie jakoś ciężko ranna i to Marcin będzie czuwał przy jej łóżku a Aśka poruszona jego cierpieniem da mu błogosławieństwo nie chcą stać na drodze prawdziwej miłości.
Co? Małecka i Pawłowski??? Haha, oni chyba sami do końca nie wiedzą, o czym piszą.
Ja tam nadal wierzę, że pierwsza seria to będzie jakaś zamknięta historia. Może będzie dramatycznie, ale ktoś inny uratuje Igę (niech się Krzysiu z kumplami popisze ;)), ona się dowie, że Marcin jest w szpitalu i będzie zrozpaczona czuwać przy jego łóżku.
ja bym bardzo chciała, żeby do końca serii dali nam jeszcze z jedną romantyczną scenę z Igą i Marcinem, jakiś buziak czy coś.. Cholera w końcu to serial o miłości ;)
Krzysiek będzie w szpitalu więc odpada .Iga ma gadane więc może przekona jakoś tego Biczyńskiego by ją wypuścił .Przy Marcinie to pewnie będzie Asia i jak Iga przyjedzie i zobaczy ją to być się wycofa stwierdzi ,że nie jest tam potrzebna choć mam nadzieje ,że tak nie będzie chciałabym zobaczyć jak martwi się o Marcina .Ciekawe wgl jak zakończą 13 odc wypadek Marcina i co napisy?
No z pierścionkiem trafiłyśmy, więc teraz też pewnie coś wyjdzie. Ja mam nadzieję, że ani jedno ani drugie nie wyląduje w szpitalu, że Iga ucieknie od Biczyńskiego i na końcu spotkają się Iga z Marcinem i przytulą (dobrze jakby widziała to Asia). W ogóle to mi się wydaje, że Marcin jak będzie jak oszalały jechał szukać Igi to on zrozumie wtedy, że ją kocha.. No i wydaje mi się, że po tych 'oświadczynach' jak Iga się o tym dowie to on będzie próbował ciągle jej wyjaśnić, że to pomyłka, a ona będzie go zbywać i mówić, że to nie jej sprawa i będzie go jeszcze bardziej olewać, a na niego to będzie jeszcze bardziej działać! Ogólnie strasznie się cieszę na te 3 odcineczki :)
O, to by bylo dobre :) Chociaż takie rozwiązanie, że np Marcin leży w szpitalu i Iga się o niego zamartwia i siedzi przy nim albo na odwrót, też nie byłoby głupie. Co do zejścia się Aśki i Marcina, to to tez mi się wydaje, że ta sytuacja z nieszczęsnymi oświadczynami, które Marcin będzie chciał odkręcić (co z resztą pokazuje, że Marcin niezbyt poważnie Aśkę traktuje i nie zależy mu na niej jakoś specjalnie), a przede wszystkim to porwanie Igi uświadomi mu, że to na Idze mu tak naprawdę zależy. Taką mam przynajmniej nadzieje, bo w sumie to chyba jakoś niespecjalnie mam ochotę na powtórkę z rozrywki, czyli że Marcin jest z Aśką i jednocześnie lata za Igą. Nie mogę się doczekać widoku zdenerwowanego Marcina, który odchodzi od zmysłów, gdy Iga nie odbiera telefonów. Wogóle jak nam jakieś niedopowiedziane zakończenie zostawią, to też nie wiem jak ja wytrzymam do wiosny...
Marcin potrzebuje silnych emocji i prawdziwego tąpnięcia zeby wreszcie do niego dotarło co naprawdę czuje. Mam nadzieję, że porwanie Igi mu wystarczy. Oby! Ach widok przerażonego Marcina na wieśc o porwaniu Igi - też chcę już to widziec;) tylko kurcze w takim wypadku Asia po raz kolejny bedzie przezywac "zdradę", mogli jej tego juz oszczędzic.
Ciekawe jak pierścionek dostanie się w ręce Aśki, czy dostanie go bezpośrednio od Marcina czy gdzies ten prezent znajdzie. Tak czy inaczej Aśka też musi byc nieźle skołowana skoro tu go niby na chłodno żegna (chociaz w srodku pewnie się w niej kotłuje) a za chwilę będzie w stanie przyjąc "oświadczyny".
Tak niewiele odcinkow zostało i myślalam, ze bedzie sie jednak więcej wyjasniać niż komplikować ale stwierdzili zapewne że muszą podkręcić akcję przed nowym sezonem żeby widzowie nie mogli sie doczekac nowych odcinków:)
Zostały jeszcze 3 odcinki. Toż to prawie 1/4 sezonu. Nie może się jeszcze nic wyjaśniać, bo akcja dopiero nabiera rozpędu przed wielkim finałem ;)
No to nieźle:) ale pewnie jak zwykle wyolbrzymiaja jak zwykle w tych opisach. Z tym porwaniem pewnie będzie tak że ten Biczynski po prostu nie da Idze odejść Marcin się jakoś dowie i ruszy na ratunek:) pewnie sobie wtedy uświadomi że mu na Idze zależy. A jak on będzie miał jakiś wypadek, myślę że nie będzie jakiś poważny, to ona sobie uświadami że jej na nim zależy.
Ogólnie to nie wiem jak oni mogli nawet myśleć że na ten serial wystarczy jeden sezon. Przecież jest jeszcze tyle do opowiedzenia:)
taaaak.. masz racje, już kilka razy było "Asia nakryła półnagą Igę w mieszkaniu Marcina" itp.. A Iga pewnie zgubi telefon czy coś :) Marcin to już teraz chodzi za Igą jak śnięta ryba, z oczkami jak 5 zł. Biczyński to go tylko nakręci, a Iga jak usłyszy o zaręczynach to się całkiem wycofa. Coś czuje że Kaszuba nie bedzie w stanie tego znieść. Biedny, bedzie cierpiał katusze;)
A to ich porwanie to normalnie rodem z kryminału jakiegoś. :) 'Rozwścieczony Biczyński porwie Igę i wyrzuci jej telefon za okno' Taa i brutalnie pobije i będzie przez kilka dni przetrzymywał w ciemnej piwnicy o chlebie i wodzie :)
Ja jestem jeszcze ciekawa jak Marcin odkręci te 'oświadczyny', ale chyba jakkolwiek by tego nie załatwił i tak Aśkę zrani. Kurcze mógł iść do odzieżowego i jej jakąś sukienkę kupić, ale nie, jemu się do jubilera zachciało. Ciekawe jak teraz wypije to piwo, którego sam sobie nawarzył. Ech ten Kaszuba :)
Nie no nie zapominajmy to serial komediowy .Biczyński będzie pewnie nieźle wkurzony ,a że będzie w pobliżu Iga no to wykorzysta ,ale jak się uspokoi przemyśli swoje zachowanie to myślę ,że ją wypuści .Marcin musiał być naprawdę bardzo roztargniony skoro kupił pierścionek szkoda mi Asi znowu ją zrani .
Kupować pierścionek byłej dziewczynie, genialnie po prostu:) Ach ten Kaszuba chyba zakochany że tak nie myśli;)
Zgadzam się hah już wyobrażam sobie tą scenę 'oświadczyn " Asia taka radosna uśmiechnięta ,a Marcin zmieszany zakłopotany
Ja to raczej widzę tak, że u jubilera oprócz Marcina będzie inny klient wybierający pierścionki i po prostu im się zakupy podmienią. A potem może Marcin Asi ten prezent gdzieś zostawi albo wręczy i nie będzie go przy otwieraniu. Asia otworzy przy kimś, a tam pierścionek. Ucieszy się, ale Marcinowi powie "tak" w dość spokojny sposób, że on nawet nie załapie, o co chodzi. Potem wszyscy już będą wiedzieli o zaręczynach, oprócz Marcina.
Zgadłaś :) On chciał kupić Asi naszyjnik, ale się śpieszył i wyszło jak wyszło.
tak zgadłaś, ale Marcin sam wręczy ten nieszczęsny pierścionek i na nieszczęście ( dla niego ;) ) Iga przy tym będzie i pogratuluje Asi ..Asia nie od razu przyjmie oświadczyny ..Marcin czas oczekiwania umila sobie w barze u Adama , Adam jest pewny , że Asia się zgodzi i rzeczywiście dzwoni i mówi 'tak'...co Marcina bardzo ucieszyło, że aż skakał pod sufit ....żart ;)
fajnie jakby był moment, gdzie Marcin zaprasza Igę na.. randkę, tak jak ona zawsze chciała, ona usmiech on usmiech i koniec 1 serii :D ale chyba będzie trzeba na to poczekać..
Tak! To by było cudowne. Takie właśnie zakończenie pierwszego sezonu chcę. I ewentualnie jeszcze jakiś urywek z tej ich pierwszej randki, jak się śmieją i jest tak pięknie i romantycznie, jak Iga sobie wymarzyła.
A ja bym chyba nie chciała widzieć ich randki jakoś tak za bardzo mi się kojarzy z taką sztucznością ( jak to było z Asią). Wolałabym zobaczyć jak Iga pokazuje Marcinowi swój świat ale trochę z innej perspektywy na przykład mogłaby go zabrać na Mazury do swojego domu i pokazać wiecie taki normalny, ciepły dom. Albo na przykład jakiś wypad do parku z dziewczynkami gdzie mogliby pograć w piłkę czy coś w tym stylu. Brakuje mi właśnie czegoś takiego w życiu Igi wydawało mi się, że jej postać ma za zadanie pokazanie takiego ciepła, którego w tym prawniczym środowisku trochę brakuje. Powinna być pokazana większa różnica między tymi dwoma światami tyle, że świat tych " normalnych" ludzi tez powinien mieć swoje zalety.
Ale po pierwsze Iga marzy o takiej prawdziwej randce, więc Marcin pokazałby jej tym, że to zapamiętał, a po drugie randka (np. zwykłe wspólne wyjście na kawę) Marcina z Igą może wyglądać zupełnie inaczej niż Marcina z Aśką. Raczej nie wyobrażam ich sobie sztywno siedzących po przeciwległych stronach stołu i spokojnie rozmawiających.