Kaszuba przez pomyłkę oświadczy się Aśce i nie będzie miał odwagi wytłumaczyć, że się pomylił. Iga rozpocznie pracę u Biczyńskiego i razem z Marcinem będą zgłębiać tajniki umów z klientami. Dojdzie między nimi do poważnej rozmowy. Małecka wykrzyczy mecenasowi że nie chce być jego przyjaciółką. Pochodzą z dwóch różnych światów i dlatego prosi go by zostawił ją w spokoju.
Biczyński zaproponuje Krzyśkowi 10 tyś. zł za zostawienie Igi ale Krzysiek odmówi. Biczyński porwie Igę a jej telefon wyrzuci przez okno. Czy Marcin uratuje Igę z rąk porywacza? Po drodze jego auto wypadnie z drogi.
W odcinku 12 odbędzie się chrzest synka Ewy.
Szczerze mówiąc to jakoś nie wyobrażam sobie, pokazanie tej historii w krótkim w porównaniu z serialem filmie. Za dużo wątków i postaci.
Co do drugiego sezonu to ja liczę, że Iga będzie pokazana z trochę innej strony, nie jak nieszczęśliwa sierotka Marysia, która nic nie umie i nic jej się nie udaje. I mam nadzieję, że Marcin trochę za nią polata zanim się zejdą.
W ostatnim odcinku było dokładnie pokazane jak Iga w pewnym momencie ma trzech facetów obok siebie, Biczyńskiego, który rozprawia się z Krzyśkiem, Krzyśka, który nie daje się przekupić i wyznaje dowody przywiązania oraz Kaszubę, który dopiero po reakcji tych dwóch sam podejmuje działania i się bardziej deklaruje. Marcin w tym szpitalu był taki smutny, może żałował, iż sam nie wyznał , że jest ona dla niego bezcenna, po drugie dostrzegł, że Krzysiek chyba dalej kocha Igę. I sprawa eksmisji będzie utrudniona. Na pocieszenie można dodać, że Krzysiek zadeklarował Matce Boskiej, że nie będzie siedział Idze na głowie, może więc sam się wyprowadzi? No, ale wiadomo jak to jest z obietnicami Krzyśka :)
Oto co znalazlam na Interia:
Co czeka widzów w nowych odcinkach? Marcin Kaszuba będzie przechodził rehabilitację po wypadku, ale to nie koniec jego kłopotów. Marcin Biczyński, niedoszły partner Igi, złoży na niego skargę w biurze rzecznika dyscyplinarnego, a w sieci pojawi się kompromitujący Marcina film. W życiu Kaszuby pojawi się także 16-letnia kuzynka, uciekinierka z domu.
Z Francji tymczasem powróci Aśka. Krzysiek tymczasowo wyprowadzi się od Igi, ona sama zaś postanowi iść na studia. Pozorny spokój w życiu Igi zakłóci pojawienie się ojca Helenki, pierwszego męża Igi, który niespodziewanie zacznie interesować się córką. Co wyniknie z tych zawirowań w życiu bohaterów "O mnie się nie martw" i jakie perypetie czekają ich w drugim sezonie? Odpowiedź na antenie TVP2 już wiosną 2015 roku.
Nie wiem czy podoba mi się pomysł tych studiów Igi. To tak jakby ją dostosowywali do Marcina, czyli Iga musi się zmienić ( dokształcić) żeby mogła być z szacownym panem mecenasem. Wolałabym żeby znalazła jakąś fajną pracę i właśnie pokazała że pomimo braku papierka jest inteligenta i da sobie radę.
No to niezły sezon się szykuje Biczyński widzę nie odpuszcza Marcinowi ciekawe co będzie na tym filmiku kuzynka no wreszcie ktoś z rodziny może dowiemy się czegoś o przeszłości Kaszuby.Czyli jednak scenarzyści wprowadzą postać ojca Helenki kto wie może będzie chciał odebrać małą Idze? Pomysł ze studiami jestem na taak !!! Ciekawe co za kierunek wybierze Iga ?Może coś z ekonomią?Dobrze ,że będzie się rozwijać zapowiada się dobry sezon :)
Oo kurczę :)!!! Dziewczyny, chyba wykrakałyśmy pojawienie się ojca Helenki :) !! Iga na studiach-ha, będą jaja! Widzicie ją w kilometrowej kolejce do dziekanatu? Albo jak wścieka się na wykładowców za niesprawiedliwość? Już zacieram ręce, żeby to zobaczyć :p Ciekawe też na jakie studia się zdecyduje. Ekonomia? Marketing? A może prawo i administracja. Z prawa mogłaby mieć korki u mecenasa :p Znowu dużo wątków i nie wydaje mi się, żeby to była historia tylko na kolejne 13 odcinków.
Ciekawi mnie też wątek Marcina. Będą kłopoty przez tego Biczyńskiego, ale to dobrze, bo to oznacza, że nie będzie przeskoku czasowego w serialu. Cieszy mnie to :) I ciekawe co to za film...
ja nie wiem,czy na prawo już nie jest za późno..w końcu Iga ma 30 lat ...raczej obstawiam ekonomię...a może filologię francuską ;)
Jakoś tak mam dziwne wrażenie, jakby wszystkie pomysły były ściągnięte z tego forum. Skarga Biczyńskiego, studia Igi, ojciec Helenki - to już przewidzieliśmy :D
Ja jestem ciekawa kto będzie miał to nagranie Marcina i czemu będzie się mścił?Na myśl przyszła mi Laura ,ale czy miałaby aż taki powód? Może będzie to ktoś z klientów Kaszuby?
Jak przeczytałam o tym filmie, od razu pomyślałam o Laurze i o Marcinie na haju. Mogła wtedy cos nakręcić. Ja obstawiam, że to Biczyński zdobędzie jakieś kompromitujące materiały i niemałą rolę w tym filmiku odegra Iga...
Biczyński za wszelką cenę będzie chciał odegrać się na Marcinie więc może zdobyć ten filmik hmm Laura ciekawe jaki może mieć powód by pogrążyć Marcina ?Nie wiem czy Wiktor zgodzi się by Kaszuba nadal u niego pracował po tym filmiku w końcu jego kancelaria uznawana jest za jedną z lepszych i przez to nagranie może popsuć wizerunek.
http://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/2-13-mln-widzow-o-mnie-sie-nie-martw-powsta nie-drugi-sezon
Z tego co tu pisze to zdjęcia do kolejnego sezonu mają zacząć się jeszcze w tym miesiacu:)