Obce światy
powrót do forum 1 sezonu

Generalnie lubię dokumenty takiego typu o takiej tematyce , Ten zahaczyłem z ciekawości . Ale mam wrażenie ze już kiedyś coś podobnego oglądałem na Discovery Ch . Rozumiem zamysł twórców , porównanie obcych planet do ziemi itp. Jednak miałem wrażenie że na każde 5 minut opisu obcej planety dochodziło 15 min opisu życia na ziemi . Mówię to po 2 odcinkach dalej nie chce mi się oglądać . I ta kobieta narrator ( angielski) z ta muzyką sprawiają że chcesz zasnąć. ... Normalnie w wiecie się nudzisz.Ale to tylko moja opinia .

m207

Mi przeszkadzało to, że planeta Eden była opisywana jako świat o niezwykłej bioróżnorodności, tymczasem w odcinku pojawiły się jedynie dwa gatunki zwierząt i jeden gatunek grzyba, tak jakby nie było tam innych stworzeń. Nie było nawet odpowiedników owadów, tylko kosmiczny królik i kosmiczna małpa.

jporuba

I powtarzano kilka razy te same fragmenty. Pomysł był, ale wyszło biednie.

m207

Też mam wrażenie, że oglądałam coś podobnego i był to serial o niebo lepszy. Jeśli dobrze pamiętam było tam więcej animacji. Zapamiętałam wielkie twory, które pochłaniały substancje odżywcze z ziemi na której leżały, potem wstawały i przesuwały się o długość ciała i znów kładły. Były wielkości góry... tak mi się wydaje :) Ktoś pamięta co to był za serial?

dagi81

Pamiętasz może nazwę tego dokumentu?

trakuk

Niestety nie. Mysi być stary. To było min. z 10 lat remu. Wizualizacje już pewnie by tak nie zachwyciły :)

dagi81

Pewnie chodzi ci o "dzika przyszłość " ale tam były pokazane zycie na ziemi za 5, 100 i 200 mln lat

dagi81

Ten serial to "Wirtualna podróż na planetę Darwin 4" polecam też ogólnie zaznajomić się z pracami pana Wayne'a Douglasa Barlowe'a na podstawie książki i prac którego powstało to dzieło ;)

ocenił(a) serial na 5
m207

ten dokument jest faktycznie słabo zrobiony...wielki zawód.