PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94392}

Opowieści z krypty

Tales from the Crypt
1989 - 1996
7,4 15 tys. ocen
7,4 10 1 14965
8,1 11 krytyków
Opowieści z krypty
powrót do forum serialu Opowieści z krypty

Zdaję sobie sprawę, że wielu z Was nie pamięta tytułów swoich najlubniejszych epizodów. Niech to będzie zatem kącik, w którym wspominamy faworytnie odsłony naszego ulubionego serialu.

ocenił(a) serial na 8
_suspect_

Nie pamietam jaki to byl tytul, ale byl jakis odcinek o kolesince, ktora mieszkala w jakims starym domu. I do tego domu pewnego razu wpadl chyba jakis morderca. I sie tam ukrywal przed policja. I wlascicielka tego domu zaczela z nim romans. Byl tylko jeden szkopul - mogli sie spotykac tylko na srodku dlugich schodow, ktore byly w domu. Jakas klatwa byla z nimi zwiazana, ze wlascicielka nie mogla zejsc na sam dol schodow, bo zkazdym schodkiem stawala sie coraz mlodsza (schodzac na parter stalaby sie niemowleciem). Z kolei owmorderca nie mogl wejsc na sama gore (na pierwsze pietro), bo z kazdym schodkiem stawal sie coraz starszy (wchodzac na sama gore stal sie jakims 150 letnim-ledwo-zywym-prochnem. Takze mogli oni romansowac tylko na srodku schodow. O ile pamietam, byly to Opowiesci z Krypty, ale to bylo tak dawno temu (lata 90'), ze moge sie mylic. Zna ktos tytul, badz numer tego odcinka? Bardzo bym prosil o jakies informacje

Fajny byl odcinek, w ktorym glowna postacia byl kat wiezienny. Koles podlaczal skazancow do krzesel elektrycznych. Na koncu sam wyladowal na owym krzesle :D

A zdecydowanie moim ulubionym odcinkiem jest wspomniany juz niejednokrotnie tutaj odcinek o mordercy z psychiatryka przebranym za Swietego Mikolaja :D To byl dopiero czad!!!

Arto0X

tak , to był bardzo fajny odcinek, ale trochę pomieszałeś, bo ona jak wchodziła na góre to stawała się młodsza, nie starsza. Jak była na dole to była stara. Pamiętam bo na końcu jak przyszły gliny to on poszedł się schować na góre, potem ona po niego poszła. Finał był taki, że do rozpadającego się staruszka podpełzał niemowlak :P Niestety nie pamiętam jaki był tytuł tego odcinka.

Odcinek, który jeszcze zapadł mi w pamięć to ten, gdzie kolesie pracowali w kostnicy chyba i tam poznali faceta, który chciał wyciągnąć dusze z człowieka. A że robił to na trupach to ta dusza już dawno uleciała no i skumał się z jednym z tych kolesi, że zabiją drugiego i na żywca mu tą duszę wyciągnęli. Finał był taki, że ciało tego facecika nie mogło umrzeć, bo nie miało duszy. no i pozamiatane ;)

ocenił(a) serial na 8
miroszka_filmweb

Oczywiscie masz racje :)
Pomieszalo mi sie ^^

ocenił(a) serial na 7
_suspect_

Mi najbardziej przypadł do gustu odcinek 2 sezonu 1. O psychopacie w stroju mikołaja, który postanowił "odwiedzić" pewną rodzinę. Świetny odc.

_suspect_

Ludziska, a mnie już od pewnego czasu nurtuje pewna sprawa. Mam wrażenie, że jako dziecko oglądałam "Opowieści z krypty" ale nie jestem pewna na 100%, więc chciałabym, żebyście po opisie mojego wspomnienia wskazali, czy historia pochodzi z "Opowieści..", czy może z innego serialu.
Pamiętam. że główną bohaterką jest dziewczyna, która ma pokój z widokiem na cmentarz, a tam, w jakimś grobie czy kaplicy leżą dwie trumny - jedna drewniana, w której spoczywa jej ukochany (dziwna sprawa, bo koleś był jakimś hrabią dawnym, czy kimś w tym rodzaju), a druga szklana, w której leży zabalsamowany brat tego pierwszego i oczywiście jeden jest dobry, a drugi zły - i te trupki ożywają nocą, bohaterka spotyka się ze swoją miłością itd. Albo może ten dobry ożywa, a ten zły tylko wtedy jak coś go wywoła, nie pamiętam teraz.
I w mojej głowie tkwi wątek jakiegoś obrazu, ukazującego sąd ostateczny, do którego ta bohaterka tak jakby się przenosi i przed takowym sądem jest postawiona. Sędziowie mają peruki i maski na twarzach. Na końcu bohaterka po burzliwym procesie wraca do realnego świata.

Strasznie jestem ciekawa, co to był za serial. Może komuś coś zaświta?

użytkownik usunięty
_suspect_

chciałabym tylko wspomnieć iż 4 sezony tego wspanialego serialu sa na kinomaniaku bez napisow tylko z lektorem ;D

oglądałam ten serial a włąsciwie część odcinków jak byłam mała smarkata , siostry mogły sobie to zawsze ogladac a mi rodzice nie pozwalali xd , ale pamietam jak przez mgłe taki odcinek ( mini skrot) dzieciaki ( 2 chłopcow)chcialy wywolac ducha, pamietam tylko scene jak sa w domu chowaja sie pod łóżkiem , ktos wchodzi do domu i oni mysla ze to własnie ten duch ( ajos tak to było ) :D ktos moze wie jaki to odcinek był...

ocenił(a) serial na 10
_suspect_

Telewizyjny Terror i Lalka Brzuchomówcy tego drugiego kiedyś się bardzo bałem

ocenił(a) serial na 8
12szakal34

Po niemal roku przerwy wróciłem do tłumaczenia nowych odcinków. Skończyłem właśnie 11 odcinek drugiego sezonu, wkrótce pojawi się także kolejny (ten o domu pogrzebowym i za małych trumnach).

Zaznaczam, że udostępnione przeze mnie napisy wykonuję w sposób profesjonalny. Moja wersja nie ma nic wspólnego z przepuszczonym przez Google Translate bełkotem użytkownika Coloman.

nezumi1

Sezon drugi jest już na chomiczku z normalnymi polskimi napisami wtopionymi (nie tym badziewiem co jest w sezonach 3-7) , wiem bo ostatnio go zasysałem:) , myślę że szkoda twojej pracy skoro już to jest , lepiej ruszyć sezon trzeci .
Pozdrawiam:)