PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122141
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
użytkownik usunięty
celia27

Albo "Krew z nosa" :D

Dobre:D Może mieć też tytuł "Między nami samobójczyniami", bo kolejna osoba chce się poświęcić dla ogółu, co już jest patosem do nie wiadomo której potęgi:))

ocenił(a) serial na 8
celia27

Albo "zmierzch czarownic, którym cieknie z nosa" :-p

Greg_Mar

A może po prostu "Cieknące nosy" :))?

ocenił(a) serial na 8
celia27

Albo "Wściekłe nosy"... =)

użytkownik usunięty
Greg_Mar

Trzeba zrobić głosowanie a przegraną będą tytułami odcinków:P

użytkownik usunięty
Greg_Mar

Może być jeszcze: "Grupa krwi z nosa mi się śni".

W końcu będą im potrzebne po prostu "Sztuczne nosy", jak to wynika z Twojej innej wypowiedzi

ocenił(a) serial na 9
jasiek007

Ja odniosłam takie samo wrażenie. Jak dla mnie to Bonnie zrobiła się strasznie nudna.

ocenił(a) serial na 10
Number_Fourteen

A mi się to dosyć podobało. Oczywiście, gdy liście zaczęły się unosić, moja reakcja była podobna do waszej "Ghaaa, to już przecież było!", ale potem niebo pociemniało, zaczął wiać potężny wiatr, słychać było grzmoty... Uwielbiam takie czarodziejskie sztuczki, zostało mi jeszcze z dziecięcych lat, kiedy pochłaniałam na raz wszystkie odcinki Witch i shippowałam Cornelię i Caleba :D

ocenił(a) serial na 7
Maureen1222

Haha to tak jak ja ;D
Mnie nawet w szkole pani Cornelia nazywała ;P

ocenił(a) serial na 10
Vikiii

Hahaha, ja się w to nawet bawiłam z innymi i zawsze byłam Cornelią xD

ocenił(a) serial na 7
Maureen1222

Ja też :D
Ja miałam wszystkie książki, komiksy, zbierałam karteczki, segregatory, pudełka, piórniki, plecaki ...
Niektóre rzeczy jeszcze zachowałam :D
Tego nie da się zapomnieć... Haha ale mi teraz wspomnienia powróciły ;D

ocenił(a) serial na 8
Maureen1222

mnie zabiło to, że ten "wiedźmin" jakoś tak zaatakował katherine i straciła przytomność, podczas gdy bonnie w pierwszym odcinku drugiej serii nie mogła u niej wywołać nawet porządnej migreny. za każdym razem gdy w mieście zjawia się kolejny czarownik (przeważnie wpadający na kolejną imprezę --> też bym chciała tyle imprez w roku szkolnym) to wydaje mi się, że jest o niebo potężniejszy od bonnie

ocenił(a) serial na 6
l578

Bonnie jest po prostu w tym nowa, z odcinka na odcinek uczy się coraz lepiej wykorzystywać swój potencjał.

ocenił(a) serial na 10
l578

Ten czarownik zapewne od dawna doskonalił swoje zdolności. Jest starszy i o wiele bardziej doświadczony. Klaus nie "zatrudniłby" słabego czarodzieja ;) Bonnie jest jeszcze świeżakiem, odkryła moce niespełna kilka miesięcy temu, a i tak jest już bardzo potężna.

użytkownik usunięty
Maureen1222

Jakie kilka, już rok przecież minął.

No rok jeszcze nie, bo jak Elena 18 nie miała tak wciąż jej nie ma xD

użytkownik usunięty
Sawyer

Oj tam, jakby mieli obchodzić w serialu urodziny wszystkich bohaterów i informować nas kto ile ma teraz lat to by czasu nie starczyło na inne rzeczy :P

ocenił(a) serial na 6

U nich 16 urodziny to jak u nas 18 :)

ocenił(a) serial na 8

Gdzie rok? Dopiero pół roku minęło tam jest dopiero wiosna.

użytkownik usunięty
Greg_Mar

No błagam, przez pół roku to wszystko miało się dziać? Nie uwierzę;)
Może nie pełny rok, ale się zbliża do tego.
Chyba że macie jakiś dowód bo ja osobiście nie mam, ale próbuję sobie wszystko poukładać.

użytkownik usunięty

Dobra, śmieszne to z deczka, jak rzeczywiście prawie każdy odcinek jest kontynuuacją poprzedniego. To nawet nam 3 miesiace pełne nie wyjdą :o

No widzisz, u nich średnio co drugi dzień Elena jest w niebezpieczeństwie.
Jak będzie kiedyś miała w 100% spokojny weekend, bez najmniejszego zakłócenia... to powinna to zanotować w kalendarzu. :D

użytkownik usunięty
Sawyer

Głupie to trochę. Nawet nie zwróciłam na to uwagi, bo w drugim sezonie wiedziałam, że odcinki lecą dzień po dniu ale zapomniałam, że w pierwszym też tak było. Nie mam czasu oglądać 50 razy pod rząd odcinków jak niektórzy:P

Hej, niewinny! :D
Ja mam zbyt dużo na głowie, żeby oglądać odcinki po kilka razy xD

użytkownik usunięty
Sawyer

Nie mówię akurat o Tobie, ale jak np. niektóre tu fanki pisały, że jeden sezon potrafią w dwa dni obejrzeć... no to gratulacje :D

Gratulacje z powodu bicia rekordów w braku życia xD

ocenił(a) serial na 8

Ledwo co uratowali Elene i pięć minut później jest ona w opałach. Przeciez cały 17 odcinek dział się jednego dnia dzień po 16 odcinku który niemal cały dział się też jednego dnia :-)

ocenił(a) serial na 8

Serio :-) Elena poznała Stefana we wrześniu, w październiku już zginęła Viki potem uwolniono wampiry potem Katrina i teraz w serialu jest gdzieś w okolicy maja... normalnie pół roku minęło a u nas 2 lata :-)

użytkownik usunięty
Greg_Mar

No dobra, już się skapnęłam wcześniej choć ja nie wiem jaki jest teraz miesiąc w serialu bo nas o tym nie informują;)

Ale pod spodem napisałeś że trzy miesiące to się zdecyduj:P

ocenił(a) serial na 8

No wiesz :-P tam grudnia i stycznia zabrakło :-P to gdzieś w środkowych stanach wschodniego wybrzeża więc tam powinno nieźle śnieżyc a takich scen w ogóle nie było :-P Był listopad a potem już na oko marzec lub kwiecień :-P hahahahaha

użytkownik usunięty
Greg_Mar

A co mają ci sztuczny śnieg sprowadzać jak go nie ma ? :P
Jak już spadł to musieli odwołać zdjęcia przecież bo im to pracę utrudniało.

ocenił(a) serial na 8

:-p fakt Yeti ukradł kamery i oddał w marcu :-p

ocenił(a) serial na 8
Maureen1222

Dokładnie potrafi całkiem dobrze krwawić z nosa :-)

użytkownik usunięty
ocenił(a) serial na 8
l578

No ja też tak w głowę zachodziłem skąd oni mają tam tyle imprez??? I to w trzy miechy a nie cały rok no non stop balety!!! Kiedy oni się uczą i pracują???? :=p

użytkownik usunięty
Greg_Mar

A oglądałeś ty początek 16 odcinka? :P

ocenił(a) serial na 8

Hahahahaha :-p no fakt!!!! to cały dzień no 15 odcinu zabili Elajżę i następnego dnia przylazła Kat, potem była impra w grilu a nastepnego dnia 17 odcinek czyli już 15, 16 i 17 odcinki działy się w 3 kolejne dni :-) uhahahahaha
:-))))))))))))))))))))))

użytkownik usunięty
Greg_Mar

Nie, chodziło mi o to że Elena oznajmiła, że zbyt zapominają o szkole a Stefcio powiedział że ma ją głęboko gdzieś :P

ocenił(a) serial na 8

A o to no tak fakt miało być trochę zapomnienia :-)

ocenił(a) serial na 8

Ale jaja!!!! Kurde non stop miałem wrażenie że ja skądś znam Paula Wesleya!!! Zobaczyłem mojego kuzyna z którym się nie widziałem od 7 lat!!! Noż kurde oni są PODOBNI tylko kuzyn ma włosy na zapałkę A Poul na latka 50te i dlatego nie mogłem skojarzyć ale dlatego non stop miałem wrażenie że skądś go znam no facjaty podobne i oczy :-) ale mnie siekło teraz :-p

ocenił(a) serial na 8
Number_Fourteen

Ja to lubię tak po prostu, a nie lubię akurat w ty filmie. Tak zwyczajnie mam słabość do liści unoszonych wiatrem... chociaż nie, nie lubię jesieni :P

ocenił(a) serial na 8
Number_Fourteen

A kiedy ona nie była nienudna???

użytkownik usunięty
Greg_Mar

Chyba tylko w odcinku pilotażowym xD

ocenił(a) serial na 8

No jak obgadywała babcię że ta nie wylewa za kołnierz :-P czyli że łazi narąbana i mówi że Bonnie jest czarownicą :-P

użytkownik usunięty
Greg_Mar

Przynajmniej nie obnosiła się jaka to ona super wiedźma :P

ocenił(a) serial na 8

No i nie pieprzyła że ONA DLA WSZYSTKICH :-) jakaś normalniejsza a teraz takie androny sadzi że aż Jeremek słuchać tego nie może :-P

użytkownik usunięty
Greg_Mar

W ogóle to taka z nich para jak z koziej d. trąbka :P

ocenił(a) serial na 8

Ja bym na miejscu Jeremka powiedział: "Bonnie ja cię nawet trochę kocham bo taka ładna z ciebie brązowa AfroAmerykanka :-p ale jak powiesz raz jeszcze że musisz się POŚWIĘCIĆ DLA WSZYSTKICH to cię sieknę moim lewym sierpowym!"
A Bonnie na to: "ależ ja musze mój Jeremku ja się po to uro.... BAM!!!!
Jeremek: "Co ja ci kur... powiedziałem? Morda w kubeł!!!"

O i tak to powinno być rozwiązane :-p