Damon przez cały sezon próbował się zmienić i przecież jego wysiłki nie mogą pójść na marne. To po prostu musi do czegoś prowadzić :)
Ale nie do Deleny... nie ma mowy... W końcu bohaterki zawsze wybierają tych grzecznych... ech jak powiedziałam kiedyś. Damon to Bohun. Elena to Helena, a Stefek to Skrzetuski wampirzego świata :P
Niby nie, ale wszystko wskazuje na to, że Elenka będzie szczęśliwa ze Stefankiem, a Damon...cóż zbyt temperamentny, zbyt przystojny, zbyt bezczelny... jednym słowem nie nadaje się xD
Stefan w kółko kłamie, więc cokolwiek by nie powiedział, to Elena i tak by mu wybaczyła... ;)
Ale takie naprawdę porządne albo może jakiś nikczemny uczynek, przyczynienie się do czyjejś śmierci. Cokolwiek, byle Elena w końcu zobaczyła, że Stefek to wcale nie jest chodząca świętość :D
A pamiętnik Jonatana to no niby nic nie było? A jak ona to przyjęła... szkoda słów.
http://thevampirediaries.pl/filmy,sezon_ii,9,1,pamietniki_wampirow_sezon_2_odcin ek_19_klaus,47.html
;)
Damon* :D
Ależ oczywiście a kto inny :D Damon zawsze u mnie będzie pierwszy :D
Nie zgadniesz kto potem :DD
Wow. Cieszę się, że nie jestem w udosobnieniu, bo już się martwiłam, że ze mną jest coś nie tak - strasznie podoba mi się Elijah i to pod każdym względem :P
Też :P (dlatego sama sobie się dziwię)
Co do samego odcinka... Co prawda, nie czytałam książek z tej serii, ale dla mnie to już się robi dziwne, że w przeszłości Katerine rozkochiwała w sobie aż tylu wampirów. Lista robi się coraz dłuższa....
Aj tam. Wyjątkowa uroda z innego narodu zawsze robi furorę. Tym bardziej, że w XV w. nie było czasopism z paniami z całego świata, więc fascynowali się nieznanym ^^
A poza tym, myślę, że to mimo wszystko jest możliwe. Czasem tak jest już, że jakaś laska (czasem nawet nie jakaś super piękna czy seksowna) ma więcej adoratorów niż 10 innych razem wziętych : p
Czemu się dziwisz? Facet jest przystojny, choc nie jest słodziutkim ciachem( jak np. Ian), nie jest do końca w moim typie, ale ma w sobie 'to cos' Elijah.... odkąd tylko się pojawił jest u mnie na 1. miejscu. Ta jego tajemniczosc, uśmieszek.... honor....nic dodac nic ując. Taki z niego w pewnym sensie szarmancki dżentelmen, jeżeli można tak powiedziec o wampirze, dla którego podobno życie ludzkie nie ma znaczenia.
Mnie w szczególności... ten jego tajemniczy, niepełny uśmiech... jak zza mgły.
Albo wzruszona mina, paradoksalnie - oczy pełne uczucia, podczas podtrzymywania, że miłość nie istnieje...
Urocze!
Urzekł mnie głównie swoją tajemniczością, magią. Był skryty, spokojny - prawie, że stoicko.
Haha i wciąż utrzymuje, że wampirowi nie powinno zależeć i nie powinien czuć, chociaż widać mimo jego starań, że nie wierzy sam w to, co mówi. Też to zauważyłyście?
No pewnie, że to widać. A ta jego tajemniczość... Właściwie odkąd się pojawił w serialu, od początku miałam problemy z określeniem, czy mi się podobał, czy nie. Pierwszy raz się z czymś takim spotykam. A teraz to już jestem pewna. Uwielbiam te jego niepełne uśmiechy. No i ten zmieniający się wyraz oczu (za każdym razem bardziej tajemniczy). Pod tym względem, brawa dla aktora, że potrafił w taki sposób dodać postaci wyrazistości i jednocześnie takiej...elegancji.
Na początku też miałam mieszane uczucia. To jest dziwne xDDD Mamy strasznie podobne reakcje.
Ciągnąc wątek wyglądu: ma świetny fryz <3 ale te oryginalne rysy twarzy są w nim chyba najbardziej pociągające : ))
jasne ;P
tez w nim lubię tajemniczość :D i jeszcze honor i spokój ;D Zawsze taki opanowany jest.
Coraz bardziej mi się podoba. :D Ale Damona i Klausa raczej nie przebije :D
Hmm... U mnie już dawno pokonał w rankingu Damona (ten facet zaczyna mnie naprawdę irytować z tymi głupimi minami)
Jeremy, a na trzecim Stefan, Damon dopiero na czwartym miejscu. A jeszcze pół roku temu zestawienie wyglądało zupełnie inaczej....
Co do wspomnianego aktora grającego Elijaha, polecam "Sadystę" . Widziałam dawno temu, ale pamiętam tam jego rolę.
Właśnie skończyłam oglądać odcinek przy drugim podejściu (wcześniej padł mi net). To zakończenie.... Klaus z krótkimi blond włosami.... Chyba zaraz zmieni mi się ranking.
ten odcinek był fenomenalny i byłam pod wrażeniem tak samo jak po obejrzeniu 18 odcinka, a najbardziej te końcowe momenty jak Bonnie niby umiera a potem gada z Eleną i ta cała reszta... a w 19 wszystko było super. Musze przyznać, że ten Klaus, czy tam Niklaus jak kto woli, to nawet przystojny ale nie przystojniejszy, niż Stefan (Paul Wesley).
SUPER ODCINEK!!!
Zgadzam się. Odcinek był świetny, dużo lepszy niż poprzedni (który ciężko trawiłam). A ten klaus..... Zwłaszcza grający go aktor. Taki typowy, jasnowłosy Brytyjczyk. Z wiele mówiącym uśmiechem. Jednak, zdecydowanie przystojniejszy niż Wesley.
Jaki tam typowy Brytyjczyk - oni nie są zbyt cacy z reguły, a Józio śliczny jestXD
Tylko że w TVD też go pobrzydzają, zupełnie tak jak Daniela...
Ach, nic ino bić tych charakteryzatorówXD
Wiecie że nawet nie zauważyłam braku naszej czarownicy i Jera?
Ale żem złaXD