Jak myślicie co się wydarzy w 3 sezonie ? Jak rozwinie się akcja. Czy Elena i Damon zbliżą
się ? Czy Stefan całkowicie się podda planowi Klausa ?
Jakie skutki przyniesie zmartwychwstanie Jeremiego ?
Tu możecie pisać teorie. I zostało tylko czekać do września ...
Do września nie daleko. Czekało się dłużej (i czeka teraz) na kolejny sezon True Blood (12 odcinków i ok. 7/8 miesięcy czekania...). Czy Elena i Damon się zbliżą? Niech dziewczyny nad tym debatują. Choć w mojej skromnej opinii lepiej do siebie pasują Stefan i Elena.
Większość kobiet zawsze była zachwycona facetami-buntownikami. Ale gdyby rzeczywiście miały możliwość ujrzenia wampira (np. takiego Damona)-mdlałyby z przerażenia, wzywałyby pana Boga, uciekały w popłochu.
Zastanawiam się, co teraz planuje Klaus... Możliwe że będzie werbował jakąś armię wilko-wampirów (?), by móc...zawładnąć światem?;-) Wampiry wyjdą z cienia....(czyt. fabuła jak z True Blood) i zacznie się walka!!!:-D
Wydaje mi się, że Jeremy (jak to już ktoś napisał na tym forum), posiadł zdolność komunikowania się ze zmarłymi. Możliwe że kobietki pojawiły się by przekazać jakąś informację chłopakowi (od Emilly Bennet? a może coś o poczynaniach Klausa???, dadzą cynk, gdzie jest Stefan???)
Bardziej zastanawiam się co się stało z Eleną, skoro Katherina wparowała do domu Salvatorów bez żadnego problemu. Może to już nie ta dobra, urocza Elenka (chociaż taką ją właśnie lubię:-))...
Elena umiera -> ochrona domu zostaje przerwana: każdy może wejść -> Elena powraca do świata żywych -> dom ponownie musi być zabezpieczony...
Ale ona wróciła do życia poprzez magię, teorytycznie powinna być martwa, dlatego dom nie jest już zabezpieczony. Jestem niemal pewna, że w 3 sezonie się to wyjaśni.
Myślę, że nie będzie tak różowo, że byłe dziewczyny będą przekazywac tylko ostrzeżenia Jeremiemu. To nie miały byc pozytywne konsekwencje, dlaczego tak obawiałyby się tego wiedźmy? Może się okazac, że te wizje są w jakis sposób niebezpieczne dla niego.
Wkurzały mnie te wiedźmy, ale nie mogli uśmiercić Jeremiego od tak. Chciałbym żeby to były dobre duchy
Wg mnie to on będzie teraz ojczulkiem Gilberciątek i właściwie od dawna widziałam go jako taką ich "paternal figure".
To może być ciekawe. Alric przeskoczyłby z roli nauczyciela i dorosłego kumpla do roli ojca zastępczego dwójki prawie dorosłych ludzi. Co zapewne objawi się zwiększoną chęcią ochrony ich i przybrania jakiejś pozy ojca. A zarówno Elena i Jeremy są za duzi na okrzyki typu: "Nie rozkazuj mi! Nie jesteś moim ojcem!". Więc ciekawa jestem jak ułożyłaby się taka relacja.
Jak tylko się dowiedział, co się dzieje z Damonem od razu przyleciał, żeby pomóc. Czekam na ich współpracę w 3 sezonie :)
Ale teoretycznie Alaric nie może być opiekunem Gilbertów. Nie jest ojcem żadnego z nich, a to, że był chłopakiem zmarłej ciotki (opiekunki) nie udziela pozwolenia na bycie opiekunem. Z resztą nie ma się nimi kto zająć chyba, że pojawi się ktoś nowy z rodziny Gilbertów. Bo Jena nie żyje, ojciec Eleny (zapomniałam jak się zwie) też. Więc kto inny ma prawo się nimi zająć? Musi być ktoś nowy, bo nie mogą ich tak o zostawić, bo żadne z nich nie jest pełnoletnie. :)
Jeżeli nie mają żadnych innych żyjących krewnych, którzy wyraziliby wolę sprawowania opieki nad nimi to pod uwagę może być każda inna dorosła osoba. Nie znam się na amerykańskim prawie adopcyjnym ani nawet na polskim, ale kiedy dzieci nie mają rodziny lądują zwykle w rodzinie zastępczej u obcych ludzi. Zdarza się też że są przygarniane przez rodziców chrzestnych na przykład, którzy zwykle nie są z nimi spokrewnieni, a byli po prostu najbliższymi przyjaciółmi zmarłych rodziców. Jeżeli Alaric będzie chciał zostać ich legalnym opiekunem to może o to aplikować (nie wiem jak to inaczej określić) i zostanie uruchomiona odpowiednia procedura. Jeżeli nie znajdą większych przeciwwskazań, a raczej o to byłoby ciężko (Rick ma stałą pracę jako nauczyciel, Elena i Jeremy znają go) to sąd może się na to zgodzić, zwłaszcza, że Elena ma prawie 18 lat, a wtedy może sama starać się o opiekę nad bratem.
Oczywiście twórcy TVD lubią zaskakiwać, więc jakiś nowy, nieznany krewny nie byłby zaskoczeniem. Ja z mojej strony mam tylko nadzieję, że ten wątek nie zostanie pominięty, potraktowany po macoszemu a śmierć Jenny nie rozejdzie się po kościach. Że chociaż będzie wspomniane, że coś się w tej sprawie dzieje.
Wyobraziłam sobie właśnie scenę, w której Damon i Elena łapią jakiś trop i Katherine zastępuje Elenę w domu w czasie wizyty pracownika opieki społecznej:)
to są te "konsekwencje" o których mówiła ta zmarła wiedźma przy wskrzeszaniu J. Widzi zmarłych, będą go prześladować albo zbzikuje. Ciekawie się to zapowiada...
Klaus pewnie planuje jak przejąć panowanie nad światem, zrobi ze Stefana swoją prawą rękę i będą zdobywać kolejne miasteczka w US and A. W 2 sezonie wszyscy próbowali uratować Elenę, teraz na tapecie pewnie będzie Stefano. Coś czuję, że w 3 sezonie Jer da czadu, chłopak się nam jeszcze rozkręci zobaczycie.
No ja tez mam taka nadzieje. Wtedy serial bylby jeszcze lepszy. Wiecej szalejacego Klausa.
Z pewnością Elena zbliży się do Damona i będzie miało to znaczący wpływ na jej związek ze Stefanem, sama Julie to przyznała. Zresztą to chyba oczywiste :P
Według Elajży Klaus chciał zapoczątkować nową rasę. Być może Stefek będzie pierwszym, którego przemieni (pomyślcie sobie, minie 1000 lat i Stefan będzie chodził dumny po świecie: Jam jest Original !", ale skoro Klaus nadal nie chce wyjawić jakie ma wobec niego plany to będzie to naprawdę coś zaskakującego, czego nawet przez te 4 miesiące nie wymyślimy ;)
Poznamy historię Pierwotnych, nie mogę się doczekać aż wytłumaczą w jaki sposób Klaus i Elijah przemienili się w wampiry.
Na pewno rozwinie się relacja Tyler&Caroline, Bonnie będzie musiała zmierzyć się z byłymi swego chłopaka, ale najbardziej chyba cieszę się z tego, że będzie więcej Alaricka. Plec przyznała, że będzie miał znaczącą rolę w 3 sezonie.
może Jer nie tylko będzie widział swoje byłe, ale np Jenne. Przestraszyłem się jak zobaczyłem Vicki a myślałem że to Kat
Ja też myślałam, że to Katherina, a jak zobaczyłam Vicki to się przestraszyłam, pierwsza moja myśl to WTF :P. Wątpię, aby Jenna się pojawiła, podobno ma już w ogóle nie grać w serialu.
Sara mówiła, że jeśliby miała okazję wrócić do flashbacków, czy czegoś podobnego, to chętnie wróci, więc nie traćmy nadziei ;)
Miejmy tylko nadzieję, że on nie chce próbowac tworzyc nowej rasy przy pomocy Stefka:D W sumie Stefek jest niebrzydki chłopak, może się podobac:P
Osz, chłłopcy to zawsze wolą spokojny związek i ciepłe kluchy...czyli Stefana i Elene....ale pomiędzy nimi nie ma takiej więzi :P:D i tego wszystkiego co jest pomiędzy Eleną i Damonem :P Ile można czekac na Delenę :P można już wyjśc z siebie i ma się coś rozwinąć w III sezonie!!;D a w ogóle to mnie zastanawia dlaczego była taka mała oglądalność finału. :( Amerykanie sie nie znaja na tym co dobre! :D
"Osz, chłłopcy to zawsze wolą spokojny związek i ciepłe kluchy...czyli Stefana i Elene.." nie znam żadnego faceta jak na razie który chce żeby Elena była z Damonem
Po prostu nie kibicują Delenie, bo wiedzą, że Damon jest od nich lepszy xD (Dżołk taki, żeby nie było, chłopcy, bez obrażania się ;) ).
A no i płeć piękna lepiej rozumie uczucia, musicie się pogodzić z takim stanem rzeczy ;)
Pije. Ale Klaus go nie zauroczył, więc to nie ma znaczenia. Chyba Stefcio nie chciał zadzierać z Klausem i dlatego się go słuchał.
aaa to takie buty. Aż tak się poświęcił dla brata ? nasuwa mi się jedno - Love really sucks
Fraternal love really sucks xD To powinno być motto przewodnie serialu albo chociaż sezonu Pierwotniaków xD
W Pamiętnikach cały czas miłość jest głównym motywem. A co będzie z Kat w 3 sezonie ?
Jak widziałem jak Elena całuje Damona to sobie pomyślałem, że ma wiele z nią wspólnego
Mnie by to tam wcale nie zdziwiło. Kat już pokazała, że nie miałaby nic przeciwko przygarnięciu sobie z powrotem Damona.
A mi się wydaje, że jak zobaczyła kiss Eleny i Damona to jej gul skoczył i będzie z nią jeszcze akcja. Ja na miejscu Damona podroczyłabym się z obiema.
Już pisałam w temacie o odcinku, że może tak być. Nie powiem, byłoby ciekawie ;)
Mam nadzieje że do września ktoś będzie odwiedzał to forum.
Jeremy będzie mógł się kontaktować ze zmarłymi :D tak myślę
Nie no, czasem trzeba odwiedzic;P Pewnie przy okazji kolejnych ujawnionych scen ale skąd ja bym się o nich dowiedziała jak nie stąd?:P