Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122884
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

3 Sezon Teorie - Część I

użytkownik usunięty

Jak myślicie co się wydarzy w 3 sezonie ? Jak rozwinie się akcja. Czy Elena i Damon zbliżą
się ? Czy Stefan całkowicie się podda planowi Klausa ?
Jakie skutki przyniesie zmartwychwstanie Jeremiego ?

Tu możecie pisać teorie. I zostało tylko czekać do września ...

3 sezon zacznie się w tym samym momencie, w którym się skończył 2 sezon?
Prawda?

Madeleine_filmweb

Pewnie tak. Oni raczej nie lubią robić dużych przerw pomiędzy wydarzeniami.

użytkownik usunięty
Evarini

Bardzo możliwe

użytkownik usunięty

Obojetne mi jaki bedzie tez 3 sezon i tak sobie zobacze. Podobal mi sie za to pomysł Somerhaldera, że Elena z Damonem gdzies wyjadą i wszyscy będą ich szukac. Ale scenarzysci maja pewnie inny pomysł...

użytkownik usunięty

Mnie bardziej interesuje jak się akcja rozwinie z Bonnie i Jeremym

A mnie interesuje oczywiście Delena i mroczna strona Stefka ;) Będzie się działo :) Stefek powróci do swoich dawnych nawyków. A i oczywiście wątek Alarica :P

użytkownik usunięty
Kate123

Fajna scena z Rickiem i Jeremym była w ostatnim odcinku :D

Zgadzam się :D To było genialne. I ta mina Ricka - bezcenna :P

użytkownik usunięty
Kate123

ano , widać że się chłop troszczy

Mam nadzieję, że zamieszka na stałe z Jerem i Eleną i się nimi zajmie. I oczywiście, że będzie pomagał Damonowi.

użytkownik usunięty
Kate123

http://www.youtube.com/watch?v=W_3LKUlz6G4 czy Bonnie była w swoim pokoju ?

Raczej tak, w pewnym momencie widać jej laptop na łóżku. Więc zakładam, że jest u siebie.

użytkownik usunięty
Kate123

Podoba mi się ten tekst : u can thank me tomorrow...and the day after that, and the day after that

W wykonaniu Bonnie czy Ricka? :P

użytkownik usunięty
Kate123

Wolałbym to usłyszeć od Bonnie ale Rick tez wymiata - powiedział to ze stylem :D

Dobrze, że Kat uwolniła się w końcu z mieszkania. To teraz pewnie Klaus będzie ją znowu ścigał. Jej teksty w tym odcinku też były fajne :)

użytkownik usunięty
Kate123

A czy Stefan nie powinien zostać zaproszony do domu Ricka ?

Powinien, może Rick po prostu mu powiedział, że może wejść, tylko tej sceny nie pokazali.

użytkownik usunięty
Kate123

a może , ciekawe czy duchy Anny i Vicki będą dobre ...

Może jedna będzie zła, a druga dobra :P

Kate123

Taki aniołek i diabełek siedzące Jerkowi za uszami xD Tylko która będzie kim? :P

Evarini

Vicki - zła, Anna - dobra :D

użytkownik usunięty
Evarini

Anna raczej była by tą dobrą ... ale ja myślę że coś się szykuje złego w Mystic Falls a duchy pomogą zniszczyć Klausa na końcu 3 sezonu

W Mystic Falls wszystko jest możliwe :)

użytkownik usunięty
Kate123

A Klaus ma komplet tych sztyletów do zabijania pierwotnych ? :D haha

Właśnie ;D Ale i tak najlepszą broń na wampiry to ma Alaric :P

użytkownik usunięty
Kate123

wiadomo, a co do duchów to myślę że Vicki i Anna nie będą jedyne (mam nadzieje)

Ja bym chciała znowu zobaczyć Jennę :)

użytkownik usunięty
Kate123

Ja tak samo

Ciekawe jakie plany ma wobec Stefana Klaus? Bo jeszcze mu tego dokładnie nie wyjaśnił. I gdzie teraz wyjadą.

użytkownik usunięty
Kate123

Pewnie chodzi o tą rase hybryd

Klaus ma na pewno jakieś wielkie plany i niestety musimy czekać do września, żeby je poznać;)
Ja już się zbieram do spania :) Dobranoc :) A jutro wymyślanie nowych teorii :P

użytkownik usunięty
Kate123

Dobranoc ;)

ocenił(a) serial na 9

Nie słyszałam o tym pomyśle, ale jest świetny. Julie Plec powiedziała w wywiadzie, że jeszcze nie wiedzą czy akcja będzie się przenosić po za Mystic Falls, ale to dość prawdopodobne. W końcu Klaus i Stefan opuścili MF a jakoś będą musieli ich pokazywać. A kino drogi z Demonem i Eleną to coś co chciałabym zobaczyć. Nawet jeśli nie przez cały sezon, żeby nie spychać za bardzo na margines innych postaci, ale przez kilka epizodów. Mogą po drodze spotkać ciekawe persony. Może okaże się że jest ktoś kto może im pomóc (w czymś tam) ale muszą się najpierw pofatygować osobiście. I wyruszą na drugi koniec kraju jak Winchesterowie w Supernatural (nawet samochód Damon ma podobny:) ).

użytkownik usunięty
Eyre

Ciesze sie że nie jestem jedyna której ten pomysł przypadł do gustu. Oczywiscie po ostatnim odcinku jestem tez ciekawa wątku Pegaza (znaczy Jeremusia)

A ja z niecierpliwością czekam na ożywienie Pierwotnych, rodzeństwo Klausa i Elijaha musi być równie interesujące jak oni!

ocenił(a) serial na 9
curious_case

Nie chce mi sie czytac tych 4 stron :P i nie wiem czy juz to było pisane ale czy nie myślicie, że z Damonem może coś byc po wypiciu tej całej krwi od Klausa? :P I mam na dzieje, że Elenka odwróci się od Stefka i wreszcie przejrzy na oczy...chociaż nie powiem w ostatnim odcinku się trochę zrehabilitował w moich oczach :D

ocenił(a) serial na 7
Monikaaa_2

Moim zdaniem Elenka i Damon wyruszą w poszukiwaniu za Stefkiem i go znajdą ale on nie będzie chciał z nimi wracać i Elenka będzie miała złamane serducho i dopiero wtedy cos zacznie sie dziać miedzy nią a Damonem.

effi_2

to bardzo prawdopodobne. Elena raczej nie rzuci się od razu w ramiona Damona.
Potrzebuje czegoś takiego jak kubeł zimnej wody. Stefan albo się od niech odwróci (na rozkaz Klausa), albo powie Elenie prosto w twarz że jej nie kocha ( co również będzie kłamstwem). Wówczas Elena ze złamanym sercem będzie cierpiała i wypłakiwała się w silne ramię Damona. I wszystko powinno iść po naszej Delenowej myśli:D

ania__87

Pewnie będzie tak, jak piszecie, a to oznacza, że przyjdzie nam poczekać na więcej Deleny tak gdzieś do połowy 3 sezonu:/ Oby nie było tak, że w pierwszym odcinku 3 sezonu Elena stwierdzi, że między nią, a Damonem nic nie ma, a pocałowała go tylko dlatego, że umierał.

ocenił(a) serial na 4
curious_case

Widzę, że masz te same oczekiwania, co ja. Pierwotni rulez :P

użytkownik usunięty
xena_4

Gdyby Klaus jakimś cudem zamienił Stefana w hybryde to wtedy Stefan mógł by mieć dzieci

Mam wrażenie, że to tak nie działa. Ani zamienianie w hybrydy, ani rozmnażanie się hybryd.
Klaus jest hybrydą, bo mając gen wilkołactwa, został przemieniony w wampira. Czyli wyglądałoby na to, że hybrydą może zostać tylko ktoś, kto jest wilkołakiem. Chyba że wygląda to jakoś inaczej, ale tego pewnie się dowiemy w 3 sezonie.
A w kwestii posiadania dzieci - hybryda w dalszym ciągu jest wampirem, czyli w dalszym ciągu dzieci mieć nie może. Tego chyba nie da się zmienić.

użytkownik usunięty
Evarini

Dla tego napisalem że jakimś cudem. Czytałem w jakimś wywiadzie że Klaus jest jedynym wampirem, który może mieć dzieci

Chyba tego nie czytałam. Może chodziło o metaforyczne dzieci, czyli rasę hybryd...? Ech, zobaczymy.

użytkownik usunięty
Evarini

Wywiad z Morganem : Jak myślisz - czemu Klaus tak bardzo chce zostać wilkołakiem, uwolnić tę część siebie?
Joseph Morgan: Ponieważ pragnie stworzyć swoją własną rasę. Wilkołacze dziedzictwo umożliwia mu prokreację oraz.. Przede wszystkim jeśli uwolni swoją wilkołaczą stronę to posiądzie moce obu ras, stając się najbardziej niebezpieczną oraz najsilniejszą istotą w Mystic Falls. Jeśli nie na świecie. Po drugie, będzie jedynym wampirem zdolnym do posiadania dzieci. Zależnie od tego w jaki sposób na to spojrzysz: tworzenie nowej rasy czy też budowanie armii. W jego opinii posiądzie moc boga. Fakt, że ktoś jest tak napędzany przez ego jak Klausa.. Jest to tak naprawdę najpotężniejsza rzecz jaką możesz uzyskać. http://vampirediaries.pl/artykuly/1758-joseph-morgan-dla-thetvchickscom

ocenił(a) serial na 4

Czyli na świecie pojawiłyby się takie małe Klausiki? To dopiero byłoby fajne.

użytkownik usunięty
xena_4

haha :D a podczas pełni takie małe wilczki

xena_4

Ano, takie małe z blond loczkami i szaleństwem w oczach, super xD
A co do umiejętności rozmnażania się, to ciekawe, jak to zrobią? Klaus zacznie zapładniać kogo popadnie? xD
Jeszcze tylko chciałam zauważyć, że Julie Plec bodajże mówiła coś, że jeszcze nie do końca określili, co oznacza bycie hybrydą, czyli coś jeszcze może się zmienić.

Evarini

Dokładnie. Oni dopiero zarysowali postać hybrydy i jeszcze do końca nie jest powiedziane co to oznacza. Nie wiemy jakie ma ona możliwości, ale na pewno w 3 sezonie rozwiną ten wątek.