Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122884
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

3 Sezon Teorie - Część I

użytkownik usunięty

Jak myślicie co się wydarzy w 3 sezonie ? Jak rozwinie się akcja. Czy Elena i Damon zbliżą
się ? Czy Stefan całkowicie się podda planowi Klausa ?
Jakie skutki przyniesie zmartwychwstanie Jeremiego ?

Tu możecie pisać teorie. I zostało tylko czekać do września ...

BlueberryMe

Oj wtedy z tym szacunkiem to Stefek pojechał po bandzie. Gdyby to jeszcze była prawda...

Kate123

czemu akurat szacunek? mógł powiedzieć miłość albo coś takiego, ale szacunek??

użytkownik usunięty
Rainn

Też właśnie myślałam, że powie miłość, albo serce... ale szacunek? Scenarzysta chyba coś brał :P

Może pani Smith mu poleciła swojego dilera? :P

użytkownik usunięty
Evarini

Haha padłam xD

ocenił(a) serial na 7
Kate123

no. są niekiedy takie teksty Stefka z których nie wiadomo czy płakać czy śmiać się. xD ale nie napiszę jakie to są, bo nie pamiętam. ; P

użytkownik usunięty
BlueberryMe

Taa, szacunek zdobyty na kłamstwach? Stefan się chyba walnął wtedy w głowę...

Tonący brzytwy się chwyta. Przegiął Stefek i tyle.

ocenił(a) serial na 7
BlueberryMe

przegiął. ; / ja go od początku nie lubiłam. ;D

BlueberryMe

A ja właśnie na początku Stefka lubiłam i aż wstyd się przyznać, ale byłam za Steleną ;P Ale z czasem, tak właściwie to od 1x11 zaczęłam kibicować Delenie i tak już zostało ;D

Kate123

ja też byłam za stelenką do drugiego sezonu:D

Kate123

Nie jesteś sama :D Też kiedyś byłam młoda i głupia, i kibicowałam Stelenie... Ale potem zaczęło wychodzić na jaw, że Stefcio wcale nie jest takim znowu aniołkiem, a Damon - diabełkiem. No i u mnie chyba też Bloodlines było przełomowym odcinkiem.
I założę się, że nie jesteśmy jedyne :D

Evarini

Mogłabyś się założyć to byś wygrała :P

Evarini

Ale już na szczęście naprawiłyśmy ten błąd :P

Kate123

Zmądrzałyśmy i już wszystko jest jak należy :D

Evarini

dokladnie:D

użytkownik usunięty
Evarini

Hm... a ja nawet nie pamiętam. Chyba już od momentu kiedy Elena spotkała Damona wiedziałam, że będę kibicować tej dwójce. Ze mną jest zawsze tak, że jak X jest z Y, a Z kocha X, to ja kibicuję X i Z :P

Zawsze chcemy to, czego mieć od razu nie możemy :P

Kate123

i w dodatku to jest wkurzające, ale za to jakie fajne jest uczucie jak już się to ma;P. mam nadzieje ze zobaczę w końcu delenę....no i nie będą musieli udawac ze się całują :) może będzie bardziej namiętnie niż do tej pory;)

Eryniae

Musi być :D

Kate123

no musi bo całe kreowanie związku stefana i eleny było jakieś sztuczne i w ogole nieczuli byli dla siebie i nie namiętni ;). a pamiętam jak ona sie przyznała na początku sezonu 1 że między nią a mattem ni ebyło namiętności i co? i ze stefciem to samo;).

nadejdź namiętności:D

użytkownik usunięty
Kate123

E tam, Effy&Freddie się doczekałam chociaż... no właśnie.. nieważne;p

użytkownik usunięty
Kate123

Damon potrafi to mówić na wiele różnych sposobów:)

ocenił(a) serial na 7

dokładnie. ; D

Evarini

I oczywiście " I can explain everything" :P

Kate123

Oczywiście! :D

użytkownik usunięty
Evarini

O tak, wyznania Damona to już mam obcykane na pamięć;)
Uwielbiam też powtarzać sobie teksty Katherine ;]

użytkownik usunięty
Rainn

Może rzeczywiście to "I do" nic nie znaczy, w końcu dziwne by było gdyby była zaskoczona na słowa "I love you". Ale z drugiej strony to zabrzmiało jak "Wiem Damon, wiem to odkąd powiedziałeś mi to w moim pokoju".
Jeśli wypiła herbatę to twórcy na pewno chcieli to przeciągnąć i wątpię żeby chcieli to wyjaśnić w 2 sezonie.

Rzeczywiście wielka szkoda, że nie pamięta tego wyznania z ganku... :( tego drugiego pewnie też nie, choć zdarzają się przypadki że ludzie w takich sytuacjach słyszą głosy innych. Ale to byłoby zbyt naciągane, więc uznajmy, że dwóch pięknych wyznań nie słyszała;) A tak w ogóle to na początku gdy oglądałam odcinek zrozumiałam "I'll stake myself. Potem wróciłam do tego i okazało się, że on chce zakołkować nie siebie a ją. Szczerze mówiąc zdziwiłam się trochę ;]

Prawdopodobnie miał wtedy na myśli, że najpierw potraktuje ją kołkiem, a potem ściągnie pierścień. Inaczej tego nie widzę. Damon nie chciałby, żeby Elena się męczyła jako wampir, a sam nie zniósłby myśli, że ją zabił.
Co do potencjalnej werbenowej herbatki - może po prostu scenarzyści zostawili sobie furtkę: postawili w pokoju Eleny filiżankę na tą scenę, żeby fani mogli sobie pospekulować i żeby ewentualnie, jeśli uznają takie rozwiązanie za słuszne, wrócić do tego i powiedzieć, że Elena wszystko pamięta. A jeśli uznają, że takie wyjście nie byłoby dobre, to po prostu tego nie wykorzystają i zostaną przy opcji "Elena została zauroczona i nie pamięta".

użytkownik usunięty
Evarini

Właśnie o to mi chodziło. Dziwne by było że mógłby znieść myśl, że ją zabił. Ale jeśli jest tak jak mówisz, to dobrze:)

ocenił(a) serial na 7

no tego z ganku wyznania to nie może pamiętać bo to była Katherine nie Elena. ; )) może kiedyś Katherine powie Elenie co się wtedy wydarzyło, w co wątpię...

użytkownik usunięty
BlueberryMe

A gdzie napisałam, że jest szansa, że pamięta? :P Aż tak zdesperowana nie jestem żeby twierdzić, że siedziała gdzieś w krzakach a potem udawała, że nic o tym nie wie:P

ocenił(a) serial na 7

a nie bo napisałaś. ; D
"Rzeczywiście wielka szkoda, że nie pamięta tego wyznania z ganku... :("

użytkownik usunięty
BlueberryMe

Okej, źle sformułowałam wypowiedź ;)
Powinno być raczej: "Rzeczywiście wielka szkoda, że to nie ona słyszała to wyznanie" ;)

ocenił(a) serial na 7

Hehe. ; ))
ale się rozwinęła rozmowa. ; P

użytkownik usunięty

Niedługo druga część wątku;)
Proponuję żeby zmienić tytuł na "3 sezon - spoilery i teorie" ;)

ocenił(a) serial na 7

jestem za. ; )

Nie wiem czy widziałyście co Ian napisał na swoim twitterze: "I would love to come to Warsaw Poland TRUST ME! I'll get Paul Wesley to take me this year:)" :D

Kate123

omg, moze lepiej zeby nie przyjezdzał do polski:D

użytkownik usunięty
Eryniae

Też tak myślę:D