Jak myślicie co się wydarzy w 3 sezonie ? Jak rozwinie się akcja. Czy Elena i Damon zbliżą
się ? Czy Stefan całkowicie się podda planowi Klausa ?
Jakie skutki przyniesie zmartwychwstanie Jeremiego ?
Tu możecie pisać teorie. I zostało tylko czekać do września ...
Sprawdziłam, Comic Con ma być pod koniec lipca, czyli nie będziemy czekać aż tak długo. Niecałe 2,5 miesiąca. A już gdzieś od pierwszego tygodnia lipca można wypatrywać na twitterach wieści z planu.
Jak niby mieliby to zrobić skoro aktorzy mają dwumiesięczną przerwę i do pracy wracają gdzieś w połowie lipca ? ;)
" Również nadejdzie zupełnie inny świat do zgłębiania w następnym sezonie. " myślę że chodzi o duchy które widział Jer
3 sezon na pewno będzie zaskakujący!
Klaus I Stefan boso przez świat . Myślę że Klaus będzie chciał stworzyć armie takich samych hybryd jak on a Stefan będzie mu pomagał nie ma innego wybory ale teraz sadze że jak już spróbował ludzkiej krwi to będzie mu się to bardzo podobać . pamiętacie widzieliśmy w 1 sezonie i retrospekcjach co robi z niego krew , ludzka krew. Staje się nie obliczalny.
Jeremy ach Jeremy myślę że konsekwencje powrotu do świata żywych będą ogromne. Może będzie medium czy coś w tym stylu?Sama nie wiem myślę że rola Jeremiego w 3 sezonie, bardzo się rozwinie. Zobaczymy czy w dobrą czy złą stronę .
W każdym razie ciesze się że będziemy widzieć Anne .
Ciekawa jestem czy Bonnie również poniesie konsekwencje swojego czyny. Ciekawe czy czarownice mówiły tylko o Jeremim czy również o niej.
Nadzieje mam że będzie wielkie LOVE Caroline I Tylera. bardzo lubię tą parę. Mogliby ukazać jakąś zazdrość między Tylerem i matem w stosunku do Caro. Lubię takie akcje , można było by również pokazać jak będzie rozkwitać ich miłość i jakie trudy ona im przyniesie.
Alarick uwielbiam tego aktora . Cieszę się że Julie chce rozwinąć jego postać . Myślę że on będzie opiekunem sierot Gilbert i liczę na to że się w końcu szczęśliwie zakocha i nic mu nigdy nie odbierze tej miłości. I jego przyjaźń z Damonem , chce więcej....
Damon I Elena hmm ....
Myślę że w 3 sezonie na pewno nie będą parą nie chciałabym tego. Elena musi dorosnąć do tej decyzji ONA NIE JEST KAT.Myślę jednak, że bardzo ze sobą się zżyją i myślę również że Elena w głębi duszy kocha Damona ale jak to powiedziała to zawsze będzie Stefan.
Zobaczymy ... W sumie Elena i Damon to taka epicka miłość z wieloma przeszkodami mam nadzieję że skończy sie szczęśliwie.
Na pewno będą szukać gorączkowo Stefana żeby go uratować z przedsionka piekła..
Katarina mam gorączkową nadzieje że jej postać również rozwiną kocham tą babkę . Myślę że pokażą jej ludzką cząstkę i może np będzie również próbowała ratować ukochanego STEFKA. Myślę że bardzo go kocha . Może być też opcja Katarina Stefan i Klaus razem ???
Elijah musi wrócić chce go spowrotem . Ostatnia nadzieja że ktoś go uratuje ....
"Elijah musi wrócić chce go spowrotem . Ostatnia nadzieja że ktoś go uratuje ...."
Dokładnie ja też chce go z powrotem, zdziwiłam się tylko dlaczego Klaus zabił Elijah sztyletem skoro wiedział, ze nie jest to śmierć "ostateczna", gdyby chciał go zabić-zabić to wyrwałby mu serce, a tak to jakby sobie furtkę zostawił.
Wydaje mi się, że nawet jakby wyrwał mu serce to nic by to nie dało. Przecież jak Elena zabiła Elijaha to wiedzieli już, że sztylet musi zostać w sercu, żeby Elijah pozostał martwy. Myśle, że już wtedy wpadli by na pomysł wyrwania mu serca, ale wiedzieli, że nic to nie da i dlatego nie próbowali. Zresztą wielokrotnie mówiono, że pierwotnego Elijaha można zabić tylko i wyłącznie specjalnym sztyletem, gdyby był inny sposób to na pewno ktoś by to wykorzystał, np kiedy Elijah leżał martwy w piwnicy Salvatorów i Damon go przypalał to na 100% wpadł by na to. Klaus zabił go sztyletem, bo wiedział, że to jedyny sposób, a poza tym Elijah na pewno wróci w 3 sezonie. Sztylet wyjmie mu albo za pomocą magii Boonie, albo Stefan, który będzie tylko udawał podporządkowanego Klausowi.
kurde, tylko że on zabił go tym sztyletem , a przecież wampir wbijający ten sztylet innemu wampirowi ginie razem z nim.
Ja mam jednak ciągłe wrażenie, ze to "Kocham Stefana" Kat jest ciągle jej gierką...
Odnośnie Jeremy'ego wydaje mi się, że Vicky i Anna zostały w jakiś sposób powołane do życia, by musiał dokonać wyboru między nimi i Bonnie. Jeśli wybrałby np. Annę, Bonnie by cierpiała, czyli poniosła konsekwencje. Klaus zapewne planuje wykorzystać Stefana do jakiegoś wielkiego dzieła, np. stowrzenia armi podległych mu wampiro-wilkołaków. Zastanawiam się, co się stanie z Elijah. Gdyby ktoś wyjął z jego ciała sztylet istnieje szansa, że powróciłby do życia i zemścił się na Klausie, jednak jego brat jest teraz nieśmiertelny. Cóż pozostaje czekać do września na wyjaśnienie wszystkich wątków.
Vicky zawsze mnie wkurzała... Teraz pewnie też będzie... Boje się, ze to widzenie zmarłych odbije się mocno na psychice Jeremy'ego... Ten to ma dopiero jazdy.. Po prostu skrzywdzony chłopak na maksa... A te jego śliczne oczy idealnie pasują ;)
O tak. Oczy ma przecudne. Ma ten swój urok. Ale to chyba u niego rodzinne (aktora, oczywiście).
ja z kolei lubiłam postać Vicky. Była zupełnie inna, niepokorna, taka outsiderka trochę. Żałowałam że ją uśmiercono, dlatego tym bardziej się cieszyłam ze można było ją ponownie zobaczyć w VD.
Bez wątpienia jest to historia, która wprowadza dla naszej widowni nowy element [odnośnie tego] co będziemy robić w następnym sezonie. - To są słowa Julie Plec odnośnie Jeremiego i jego duchów. Co myślicie ?
No czyli to co powiedziała :P
Plec się zawsze wywija w taki sposób od odpowiedzi, nic nie powiedziała czego byśmy nie wiedzieli po obejrzeniu odcinka:P
Może Jer utknął gdzieś pomiędzy zyciem a śmiercią, i dlatego widzi martwych ?
Nie wiem czy w którymś temacie został umieszczony ten wywiad więc dodaje tutaj :)
Julie Plec o trzecim sezonie:
http://vampirediaries.pl/artykuly/1819-julie-plec-dla-ew
A tak wracając do teorii to myślę, że pani burmistrz może sprowadzić do miasta nowego łowcę wampirów skoro działania Liz do niczego nie prowadzą w tej sprawie.
Mam nadzieje że Liz przystanie do wampirów. W ogóle myślałem że bycie szeryfem jest dziedziczny czy coś
Właśnie tak samo pomyślałam. Już jak Carol powiedziała Liz, że jak nie daje rady to zawsze ją może ktoś zastąpić. A teraz po akcji w Grillu Szeryf Forbes chyba zrezygnuje z aktywnego polowania na wampiry, co zapewne zastanowi Carol Lockwood. Gliniarze się wygadają co do Damona i zostanie odsunięta od obowiązków. A na jej miejsce przyjdzie ktoś nowy, ściągnięty specjalnie do tego zadania. Łowca wampirów ściągnięty przez Radę to ciekawy pomysł na wprowadzenie nowej postaci w sezonie trzecim.
A swoją drogą jak na średniej wielkości miasteczko mają bardzo dużo policjantów i brygadę specjalną wtajemniczoną we wszystko. No chyba że to same bezmyślne głupki, którym wystarczy polecenie: "Łapcie każdego kto upadnie" albo "Dzisiaj napadamy na dom Salvatore'ów". Może w przyszłym sezonie zobaczymy więcej zebrań rady i scen na komisariacie?
Wlasnie przeczytalam artykul z linka. Az mi sie buzia usmiechnela - wyglada na to, ze jednak Eliaszek wróci.....Huuuuuuuuuraaaaa!!!!
(niby nie jest powiedziane wprost, ale sugestia jest)
Dla mnie na 1 miejscu najważniejsze jest aby było duużo Deleny ;D
Potem duużo złego Stefka i boskiego Klausa ;D
Potem dużo kochanego i zabawnego Alarica..;P
I aby nie przesadzili z tym Jer' em i jego byłymi dziewczynami duchami ;P
Tak by było idealnie ;P ;*
Dużo Deleny to podstawa :P I zła wersja Stefka o wiele bardziej mi się podoba :D I oczywiście team Damon&Alaric ;D
Damon i Elena ciasno do siebie przylegający, gdzieś z boku Stefek z wysuniętymi kłami i cały we krwi (patrzy na D&E), a w tle Klaus z uśmiechem na twarzy, jak zawsze.....mmmm:D
Pfy...
Po co komu Stefan ;P
ja tam bym wolała Damona z Eleną na 1 planie a za nimi w tle Klausa z tą jego boską minką ;P