Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122884
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

3 Sezon Teorie - Część I

użytkownik usunięty

Jak myślicie co się wydarzy w 3 sezonie ? Jak rozwinie się akcja. Czy Elena i Damon zbliżą
się ? Czy Stefan całkowicie się podda planowi Klausa ?
Jakie skutki przyniesie zmartwychwstanie Jeremiego ?

Tu możecie pisać teorie. I zostało tylko czekać do września ...

To ma być rok Pierwotnych, więc pewnie dużo rzeczy się o nich dowiemy.

użytkownik usunięty
Kate123

Nawet żadnych nowych wywiadów nie ma pewnie dopiero bd w lipcu jakieś wstępne informacje

użytkownik usunięty

Mam nadzieje, że Damon zmieni fryzure i będzie miał taką jak na początku I sezonu :P

użytkownik usunięty

no możliwe ale to dopiero gdzieś w połowie 3 sezonu

użytkownik usunięty
Kate123

Przydały by się jakieś newsy :D

Oj przydałyby się :) Ale jak na złość nic nie ma...

Julie Plec napisała dziś na Twitterze, że zdjęcia do 3 sezonu zaczną się mniej więcej w połowie lipca ;)

użytkownik usunięty
Evarini

tak myślałem ;) Zmieniłem avatar na cześć Stefana i jego mrocznej strony mocy

Zauważyłam właśnie :D Bardzo dobrze, zły Stefan jest o wiele lepszy od Świętego Stefka Pierdzi Mączka :D

użytkownik usunięty
Evarini

Nie było mnie 2 dni. Szok. W ogóle mam nową teorie: 3 sezon Stefan będzie dążył do zamienienia Eleny w wampira a Damon będzie ją ratował przez cały sezon. Konie c kropka :D

Nie wiadomo, co Stefanowi przyjdzie do głowy po tym jak znowu zacznie pić krew. Wszystko jest więc możliwe :)

Podoba mi się taka możliwość, by się działo :)

Białogłowa Elena: Stefanie, nie!! Przecież JESTEŚ DOBRY! Jeeesteś! ... ?

Evil Stefan: WRGHHHRAAAH

Damon <po duchowej-nie-wiem-czemu- przemianie>: Stefan zbłądził, Eleno. Tak, jak kiedyś Mua. Wydostaniemy do z tego. Wkrótce, tymczasem musimy wiać.

brrrrrrrrrum! Wieją. Jeremi tymczasem zarabia fortunę, biorąc po 5$ za 'mediowanie' w rozmowie ze zmarłymi krewnymi sąsiadów.
Kath uświadamia sobie, że leci na Jeremiego. Bo wiecie - Medium. Katie sie napala.

Klaus i Stefan <który-odpuszcza-sobie-na-trzy-odcinki-dręczenie-Eleny> szaleją gdzieś w Arizonie, grabią i łupią, mordują i gwałcą, smarują wszystko krwią.
Stefcio Evil odkrywa w swoim Złym Sobie duszę artysty, malując na ścianie czyjąś tętnicą miast pędzla.
Klaus tańczy na każdym napotkanym stole [bez koszulki oczywiście - dla fanek tegoż gościa]
Evil Stefan: ŁIIIIIIIII Kreeeeeeeeeew AGRHHHH
Klaus Bez Koszulki: ŁIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII Tańczymy siabaabada

Caroline i Tyler spacerują po lesie w akcie romantycznej randki. Spacerują, spacerują. Nogi ich nie bolą i nie mają kataru siennego [?!]

Bonnie postanawia przepowiadać pogodę.

ELJADŻA odżywa jakoś tam, wychodzi z trumny i JEST. I wymiata.

Elena: Damon, myślę, że Cię kocham
Damon: Eleno, spoko. Zależy mi na tobie, ale nie kocham Cię. Przez te wszystkie miesiące, gdy byłaś u boku Stefana (teraz-evil-) i kiedy stał się on evilStefanem, zrozumiałem, że miłość to coś więcej niż fascynacja dziwczyną brata, jej wyglądem, charakterem, osobowością i tym, że na mnie nie leci. Faktycznie: kiedy zacząłem podjerzewać COŚ z Twojej strony...EE,, Eleno, och, daj spokój.

Elena widzi w snach ducha Jenny i Johna. Nie popada w obłęd, tylko tworzy, tworzy i tworzy kartki walentynkowe dla Damona. W czerwcu.

I i tak NA JEDNO WYCHODZI

DAAAAAALARIC! ŁIIIIII

<głupawka>

Kevin Williamson napisał na swoim twitterze : "First day of Season 3. The writer's room was alive and hoppin'. Freaky and exciting." :)

użytkownik usunięty
Kate123

Już mi się nie chce dłużej czekać :D

Z każdym dniem jest coraz bliżej trzeciego sezonu ;D

użytkownik usunięty
Kate123

taa, ja już nie mam żadnych pomysłów. Czekam aż pojawi się jakaś interesująco nowa informacja :D

Oj tak, bo już dawno nic nowego się nie pojawiło. Ale wiesz, to musi być taka informacja dająca nam dużo do myślenia :D

ocenił(a) serial na 7
Kate123

Ciekawe czy w ogóle jakieś wasze pomysły się sprawdzą xd. TVD lubi czasem zaskakiwać ;P

Vikiii

Oby Delena się sprawdziła, bo ileż można czekać :D

ocenił(a) serial na 7
Kate123

Właśnie. to jest najważniejsze. Teraz powinni zająć się sobą a nie poszukiwaniami Stefka ;p

Vikiii

Dokładnie :P To zniknięcie Stefka na pewno ich do siebie zbliży :)

ocenił(a) serial na 7
Kate123

Musi. A Stefek niech tam sobie biega po świecie udając złego wampira ;p

Vikiii

Stefkowi dobrze zrobi bycie złym. W pierwszym sezonie był naprawdę super jak zaczął znowu pić ludzką krew :) Może przy Klausie w końcu przestanie być taki nudny :P

ocenił(a) serial na 7
Kate123

Oby.I zmieni trochę wyraz twarzy ;p

Vikiii

Trafna uwaga :D

ocenił(a) serial na 7
Kate123

Dziękuję ;P

http://vampirediaries.pl/artykuly/newsy/1906-spoilery-z-ew :D

użytkownik usunięty
Kate123

Czytałem ale i tak nie powiedzieli nic co by mnie zainteresowało, bo szczerze Delena mnie nie interesuje :D

użytkownik usunięty

Oj tam :D

Więc Elena nie zrobiła tego z litości jak niektórzy sądzili, bo sama nie będzie wiedzieć dlaczego pocałowała Damona :P
Teraz czekam z niecierpliwością na nowy sezon TVD i The Secret Circle :D

ocenił(a) serial na 10

http://www.tvguide.com/News/Vampire-Diaries-Scoop-1033978.aspx
i tak właśnie moje nadzieje na Delenę powoli wygasają....

nj1987

Też to czytałam, ale nadal nie tracę nadziei :) Tym razem Stefek tak od razu nie wróci, więc między Damonem i Eleną musi coś w końcu być :P

użytkownik usunięty
nj1987

Gdyby to napisała Plec albo Williamson to też by mi wygasnęły i to na amen. Ale to co sądzi Nina szczerze mnie nie obchodzi :P Ona zawsze tak nawija o tej miłości Eleny do Stefcia, że aż niedobrze, a pewnie sama jest za Deleną xD

Pewnie, Nina musi gadać o Stelenie, a i tak zagra to, co napiszą jej scenarzyści.
Nie traćmy nadziei :D

użytkownik usunięty

* powiedziała znaczy się xD

No właśnie, może i sugestie dotyczące swojej postaci może wyrazić, ale i tak to do scenarzystów należy kwestia: będzie Delena czy może Stelena ?

użytkownik usunięty

http://vampirediaries.pl/artykuly/newsy/1915-nina-i-kayla-dla-tv-guide - interesujący wywiad. Czy Vicki wróciła z zemstą ?

użytkownik usunięty

Nigdy nie lubiłam Vicky i nie ciekawi mnie za bardzo po co powróciła:P Ale na powrót Malese bardzo się ucieszyłam bo bardzo lubiłam Annę, więc wolałabym poczytać z nią wywiady :D

ocenił(a) serial na 9

Też nie lubiłam Vicki. A teraz będzie szukać zemsty na innych za życie, które sama sobie spieprzyła. Nice. Anna przypadła mi do gustu o wiele bardziej.
Może będą one odgrywać rolę "aniołka i diabełka na ramionach" Jeremiego?

ocenił(a) serial na 10

Przeczytałam pierwsze 4 str., dalej mi się nie chciało czytać a więc nie wiem czy pojawiło się takie coś, no ale napiszę : d
Anna i Vicki były wampirami, zostały zabite kołkiem itd. Teraz powróciły, ale właśnie skąd? Wcześniej ktoś pisał, że nie poruszają w TVD tematu 'piekła' lub czegoś po śmierci wampira, może dzięki Annie lub Vicki dowiemy się, co się dzieje z wampirami po śmierci ?

użytkownik usunięty
Cleveland

mam nadzieje :D

ocenił(a) serial na 6

Trochę SPOILERÓW co do trzeciego sezonu, nie wiem czy już tego nie było, ale jest tak dużo wypowiedzi, że nie chce mi się ich wszystkich czytać.

To lekcja, którą najwyraźniej aktorka Kayla Ewell wzięła sobie do serca po tym, jak pojawiła się w finale 2. sezonu "Pamiętników wampirów".

- To była najbardziej tajemnicza praca, jakiej do tej pory się podjęłam - powiedziała Ewell w wywiadzie dla TV Guide. - O moim powrocie do serialu nie mogłam powiedzieć nawet swojemu bratu i siostrze, ponieważ oboje są w college'u i bałam się, że któreś z nich nie wytrzyma i napisze coś na Facebooku, albo na Twitterze. Tą wielką tajemnicę wyjawiłam tylko rodzicom.

W 3. sezonie serialu Vicki powraca, by dokończyć zaległe sprawy związane z jej bratem, byłym chłopakiem i wieloma innymi postaciami w serialu.

- Wracam z pragnieniem zemsty - zdradziła Ewell. - To będzie istne szaleństwo!

Tymczasem Elena Gilbert (Nina Dobrev) będzie się borykać z konsekwencjami wynikającymi z pocałunku z Damonem.

- To, co stanie się potem będzie bardzo interesujące - powiedziała aktorka i dodała: - To będzie trochę nieporadne, będą się z tym wiązać różne konsekwencje - można brać pod uwagę naprawdę wiele różnych scenariuszy. Teraz, kiedy nie będzie w pobliżu Stefana, Elena zapragnie czegoś, czego nie może dostać (a wcześniej miała to na wyciągnięcie ręki), będzie za nim tęsknić, zastanawiać się, czy wszystko z nim w porządku i myślę, że to umocni ich związek.

Producentka serialu Julie Plec nazwała 3. serię "sezonem Pierwotnych", co to oznacza dla nas? W ostatnim odcinku dowiedzieliśmy się, że jest więcej takich, jak Elijah i Klaus. Ich rodzina spoczywa w trumnach ukrytych przez Klausa. - Wymyśliliśmy już olbrzymi zwrot akcji w pierwszym odcinku nowej serii, który wyjaśni widzom dlaczego Klaus był tak bardzo zainteresowany Stefanem. Jest jeszcze jedna niespodzianka związana z Klausem i z tym co zamierza, ale tego jeszcze nie wiecie - zdradził Williamson.

Wystarczy więc założyć, że te drewniane trumny, które widzieliście w ostatnim odcinku, nie pozostaną zamknięte zbyt długo.
- To będzie duża sprawa związana z rodziną Pierwotnych wampirów. Dowiemy się kim oni są, jacy są, co zamierzają i w jaki sposób bracia Salvatore są z nimi powiązani.

W trzecim sezonie być może poznamy siostrę i matkę Klausa i Elijah!

A co z trójkątem Stefan-Elena-Damon? Czyli głównymi bohaterami serialu? Stefan będzie zły, a Damon stanie się kimś, kim nigdy nie chciał być - czyli grzecznym wampirem? Elena natomiast, prawdopodobnie zastosuje się do tego co powiedziała Katherine: "Nie ma nic złego w tym, że kochasz ich obu".

W 3. sezonie scenarzyści planują również kolejne "wielkie show" z udziałem czarownic, chociaż Kevin Williamson przyznał, że w 2. sezonie być może za dużo było o czarownicach, a za mało o wampirach. Teraz wiemy już, że w nowej serii będzie zdecydowanie bardziej krwawo.

użytkownik usunięty
mary1234

Już chce 3 sezon :D

Ja też :D

użytkownik usunięty
Kate123

Co do Vicki to w każdym wywiadzie mówi inaczej...

mary1234

Vicky będzie się mścic? Powinna zacząc od Damona:D To będzie piękny sezon:D

ocenił(a) serial na 10
alien_2

Od Damona? Biedaak.
Ja też nie mogę się doczekać i się strasznie boję, że wakacje minął za szybko bo będę chciała już Wampiry.

użytkownik usunięty
Cleveland

Wakacje zawsze szybko mijają :(

wszystko co dobre szybko się kończy ;)

Cleveland

Damon ją przemienił, od niego się zaczęło. Powinna byc wkurzona. Kolejny będzie Stefan- on ją zabił. A na końcu Jeremy- myślę, że może uznac, że za szybko o niej zapomniał i miał 2 kolejne dziewczyny.

mary1234

"W 3. sezonie scenarzyści planują również kolejne "wielkie show" z udziałem czarownic, chociaż Kevin Williamson przyznał, że w 2. sezonie być może za dużo było o czarownicach, a za mało o wampirach. Teraz wiemy już, że w nowej serii będzie zdecydowanie bardziej krwawo." czyli czary mary hokus pokus i krew będzie się lała strumieniami ;) drastyczne to będzie...