Jak myślicie co się wydarzy w 3 sezonie ? Jak rozwinie się akcja. Czy Elena i Damon zbliżą
się ? Czy Stefan całkowicie się podda planowi Klausa ?
Jakie skutki przyniesie zmartwychwstanie Jeremiego ?
Tu możecie pisać teorie. I zostało tylko czekać do września ...
Damon przez cały 3 sezon będzie się zastanawiał jaki ma plan Klaus i Stefan, będzie tak jak w 1 sezonie gdy Stefan zastanawiał się nad planem Damona
Damon nie zmieni Eleny w wampira bez jej zgody. Po tym, co się między nimi wydarzyło w ostatnim odcinku, Damon na pewno nie będzie chciał zepsuć ich relacji. A przemiana Eleny w wampira na pewno nie wpłynęłaby dobrze na ich związek. Poza tym muszą ratować Stefka z ciemnej strony mocy (chociaż jak dla mnie może on tam pozostać jak najdłużej :P), Elenie nie grozi na razie żadne niebezpieczeństwo, więc o przemianie jej w wampira nie ma mowy.
"W sensie, że Elenie znowu coś będzie grozić i Damon znowu da jej krew bez jej zgody, Elenka umrze i zostanie wampirem? Na pewno taka wersja wydarzeń jest bardziej prawdopodobna, niż to, żeby Damon dał jej krew bez przyczyny"
ZGADZAM SIĘ:) i byc moze Damon powie, że skoro już raz im się tak udało, to teraz też nic nie musi się stac. czy coś takiego.
http://vampirediaries.pl/artykuly/newsy/1869-kayla-ewell-dla-hollywoodlife - Nowy wywiad z Kaylą Ewell (Vicki)
I będą chciały pomóc Jerowi :) Mam nadzieję, że Vicki się zmieni, bo jak nadal będzie taka jak na początku, to ja tego chyba nie zniosę. Jakoś nigdy jej nie lubiłam ;P
Na pewno się zmieni, ale wydaje mi się że Jer nie potrzebuje pomocy bo chodzi z potężną wiedźmą Bennett
ale czemu tylko swoich byłych ? Może nie tylko. Bonnie będzie egzorcystą :D
Czemu tylko dają wywiady dotyczące Jera ...
Nie powiedziałam, że tylko ich duchy będzie widział. Może później okaże się, że nie tylko je będzie widział, ale na razie jeszcze nie mamy żadnych informacji na ten temat ;)
Ja bym chciała wywiad z Paulem na temat tego jak się zapatruje grać mrocznego Stefka :) Kiedyś coś już o tym wspominał, że bardzo się z tego powodu cieszy, ale przydałyby się nowe informacje na ten temat :P
Sam mógł bym być takim reporterem gdybym tylko podszkolił się w angielskim lepiej.
We wcześniejszym wywiadzie było coś o tym że duchy chcą przekazać wiadomość Jerowi. Ciekawe jaką
Mamy jeszcze bardzo dużo czasu, żeby coś wymyślić ;P Może wiedzą jak pokonać Klausa, ale to chyba byłoby zbyt oczywiste ;)
Ale to pewnie nie prędko nastąpi. Jak dla mnie to Klaus może być jak najdłużej, bo coś się przynajmniej dzieje dzięki niemu :P
I w tej chwili w mojej wyobraźni ukazała się scena rodem z Władcy Pierścieni - tylko że w roli głównej duchy byłych Jerka, a w roli przeciwnika All-Mighty Klaus xD
Ja uwielbiam HP, ale WP to też cud, miód i orzeszki.
Ale chodziło mi o tą jedną scenę, jak Aragorn prowadzi duchy do bitwy, a one wszystkich masakrują xD
I tak mi się skojarzyło, że jeśliby nasze duszki byłych Jerka miałyby pomóc w zagładzie Klausa, to mogłoby to podobnie wyglądać. Chociaż one nie są zielone... Ani przezroczyste.
Myślałem nad tym, możliwe. Ciekawe czy wymyślą po zabiciu Klausa jakąś następną złą postać
Teraz jak patrze na te inne seriale o wampirach, których nigdy nie oglądałem to nie ma opcji żebym oglądał jakiś inny Tylko Pamiętniki.
Ja mam tak samo :P Pamiętniki są najlepsze :) Ale może obejrzę na wakacjach Moonlight. Oglądałam kilka odcinków i serial bardzo mi się spodobał. Tylko, że to było zanim zaczęłam oglądać Pamiętniki ;P
ja nigdy wcześniej nic o wampirach nie oglądałem bo to wszystkie filmy wydawały mi się za bardzo fantastyczne np to że boją się wody święconej i czosnku albo to że śpią w trumnach. A tu akurat leciały Pamiętniki i okazało się że jest to świetny serial
Pamiętniki są naprawdę niesamowite. Te wszystkie niespodziewane zwroty akcji. Uwielbiam, jak serial potrafi mnie zaskoczyć i jest nieprzewidywalny. Wiesz, myślisz, że jesteś w stanie wszystko przewidzieć, wiesz co zaraz się wydarzy, a tu niespodzianka ;P
Oglądałem teraz 1x18 Stefan alkoholik mnie rozbawił, a jak wymiata na parkiecie :D
a w 19 Elena powiedziała Stefanowi że nie przestanie o niego walczyć. Ciekawe czy w 3 sezonie też tak będzie
Pewnie będzie, ale może Stefan nie będzie chciał przyjąć tej pomocy, bo tak bardzo spodoba mu się jego nowe życie.
A ja nie. W pierwszym sezonie mogliśmy się przekonać, co się dzieje ze Stefanem kiedy przesadzi z piciem krwi. W retrospekcjach również było pokazane jaki był kiedyś. Więc nie jest powiedziane, że Stefek nie wróci do swoich dawnych przyzwyczajeń ;)