Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122884
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

3 Sezon Teorie - Część I

użytkownik usunięty

Jak myślicie co się wydarzy w 3 sezonie ? Jak rozwinie się akcja. Czy Elena i Damon zbliżą
się ? Czy Stefan całkowicie się podda planowi Klausa ?
Jakie skutki przyniesie zmartwychwstanie Jeremiego ?

Tu możecie pisać teorie. I zostało tylko czekać do września ...

Obawiam się właśnie, ze taka nie istnieje. Bo wilkołaki się starzeją (tak mi się wydaje), a wampiry nie. No i ugryzienie wilkołaka nie jest groźne dla Klausa

użytkownik usunięty
aivia

A ugryzienie innej hybrydy ? Oczywiście gdyby taka była

No, ciekawe...
Ale Klaus ma jedną słabą stronę - może zabić go magia. Przynajmniej przed rytuałem mogła. I Elijah powiedział, że każde stworzenie można zabić magią, więc wychodzi na to, że post-rytualnego Klausa też.

użytkownik usunięty
Evarini

No tak ale teraz Klaus nie podlega pełni zmienia się kiedy chce. Chyba ?

Zmienia się, kiedy chce, na pewno, ale czy do dotyczy też pełni? Może przemienia się w czasie pełni I kiedy chce przez resztę czasu?

użytkownik usunięty
Evarini

Czyli Bonnie mogła by go spokojnie zabić podczas pełni ?

Może. A może sami scenarzyści jeszcze nie wiedzą :P Podejrzewam, że dowiemy się w swoim czasie.

użytkownik usunięty
Evarini

Już powinni coś wymyślić. Wkurze się jak duchy Jera będą po to żeby rozwalić jego związek czy coś

Ja podejrzewam, ze pomogą doprowadzić do ciał Pierwotnych, a ci już będą umieli utemperować krewniaka :P ps. Sebastian przeskocz na moment do offtopy po zaklęcie, żeby dokończyć rekrutację :P

ocenił(a) serial na 4

Obawiam się, że on chyba nie ma słabych stron. No może poza jedną - chorą ambicją.

użytkownik usunięty
xena_4

I tak go zabiją w końcu nie ma innego wyjścia no chyba że Elena się w nim zakocha i oleje Salvatorów

ocenił(a) serial na 4

Hehehe... To byloby czyste szaleństwo. Zdradzilaby Stefana z jego największym wrogiem.

użytkownik usunięty

Pewnie już było. Dla tych, którzy nie czytali ;).

Trzeci sezon otworzy drzwi na możliwość poznania większej ilości informacji na temat Klausa oraz rodziny Pierwotnych. [Stanie się to] po tym gdy wreszcie zostanie wyjawione czemu [Klaus] chciał mieć po swojej stronie Stefana. W momencie gdy Stefan zacznie coraz bardziej przechodzić na ciemną stronę, Damon i Elena walczyć będą z wyrzutami sumienia zrodzonymi z ich rosnącej więzi. [Wspomniani bohaterowie] współpracować będą w celu wydobycia Stefana ze skraju. Duchy z przeszłości Jeremy'ego podejmą starania służące przekazaniu mu potężnej wiadomości (nie wspominając nawet o ich wpływie na związek Jeremy'ego i Bonnie). W momencie gdy Caroline i Tyler zaczną się do siebie zbliżać, między ich rodzinami wybuchnie wojna.

Serial powróci na antenę we wrześniu i jego emisja wciąż przypadać będzie na czwartki, godzinę 20:00. Jesienią obsada stałych bohaterów wzbogaci się o Josepha Morgana (Klausa), którego rolę właśnie podwyższono do rangi pierwszoplanowej.

ocenił(a) serial na 7

Dziękuję, nie czytałam tego.
Ha! Klaus jako postać pierwszoplanowa ;D!

ocenił(a) serial na 10
Vikiii

Elena zbliży się do Damona ale nadal będzie bardzo kochała Stefana i myślę że z nim będzie. Napewno pojawi się ktoś nowy jakiś pewnie wampir.

użytkownik usunięty
Grazioso

może nowa wampirzyca ? :D

użytkownik usunięty

Ciekawe o co chodzi z tą wojną. O co może pójść?

użytkownik usunięty

Serio pytasz ?

użytkownik usunięty

No serio. Domyślam się, że Forbes dowie się kim jest synalek Lockwood, a Lockwood dowie się kim jest córeczka Forbes, ale jest to dla mnie zbyt przewidywalne. Myślałam, że dojdzie do czegoś poważniejszego. Snujemy tu dużo teorii, dlaczego nie na ten temat?

Wybacz, może palnęłam głupotę, to sobie powtórzę sezony ^^

użytkownik usunięty

Carol będzie chciała działać w radzie związku z wampirami, a Liz po tym jak dowiedziała się jakie mogą być wampiry przestanie z nimi walczyć. No i może Liz stworzy jakiś odział :D haha xD

Ja też myślę, że teraz Liz już nie będzie działała przeciwko wampirom i pewnie na jej miejsce Carol sprowadzi jakiegoś nowego pogromcę wampirów :)

użytkownik usunięty
Kate123

Nie chce jak na razie nowych postaci :D Niech Carol sama się zajmie łapaniem wampirów. Albo wtajemniczy Tylera

Tylko że Tyler też raczej nie będzie zbyt chętny do kołkowania wampirów, bo kocha Caroline, nie oszukujmy się :P

użytkownik usunięty
Evarini

No tak. A czy Bonnie nie mogła by stworzyć nowej klątwy dla Klausa ?

Prawdopodobnie to nie taka znowu bułka z masłem :P Pewnie trzeba by nowego doppelgangera, kilka ofiar śmiertelnych i mnóstwo mocy... A wątpię, żeby Strażniczka Moralności vel. Bonnie zgodziła się na to, żeby jeszcze ktoś zginął. Poza Klausem, ma się rozumieć.

użytkownik usunięty
Evarini

Może Bonisława posiądzie teraz moc tysiąca czarownic...

Ale moralności pewnie też jej przybędzie, więc i tak nic z tego xD

A mi się wydaje, że jednak będzie nowy pogromca wampirów. W ostatnim odcinku Carol powiedziała, że jak działania Liz nie będą przynosić rezultatów to znajdzie kogoś nowego. I myślę, że to jest bardzo prawdopodobne ;)

Kate123

Owszem, w końcu muszą mieć kolejną potencjalną ofiarę, żeby nie zacząć masowo wybijać pierwszo- i drugoplanowych postaci ;)

Evarini

Dokładnie, muszą wprowadzić kogoś nowego :) I ja myślę, że będzie to właśnie nowy stróż prawa :P

użytkownik usunięty
Kate123

No ciekawe, ciekawe :P

użytkownik usunięty

Widzisz, sam nie wiesz ;)

użytkownik usunięty

Nie jestem Damonem :D

użytkownik usunięty

Myślałam, że ja o czymś nie wiem bo tak zareagowałeś.

użytkownik usunięty

W sumie to nikt nie wie, może nawet scenarzyści.

użytkownik usunięty

OMG, z tobą to coś wyjaśnić ciężko idzie :P

użytkownik usunięty

;D

CW poinformowało, że 3 sezon zacznie się dopiero 15 września :/

użytkownik usunięty
Rainn

Jeżeli potrzebują więcej czasu niech będzie, byle wyrobili się do końca września...

użytkownik usunięty

ale i tak pewnie będzie przerwa w styczniu czy coś

użytkownik usunięty

Podnoszę.

ocenił(a) serial na 9

Teraz ja podnoszę ;/

użytkownik usunięty
BeautyAndStupid

Mój temat wygasa :D podnoszę

użytkownik usunięty

Do góry ;)

A z teorii na temat 3 sezonu to ja bym chciała żeby znaleźli jakąś fajną dziewczynę dla Alarica. Może jakaś pogromczyni ? :p Bo facet nie ma szczęście do kobiet, a nie chcę żeby go uśmiercali.

użytkownik usunięty
aivia

Jestem za. W ogóle faceci w VD szczęścia do kobiet nie mają. Oprócz Stefanka - on ma każdą którą zechce :/ :P

Wiesz jak trudno znaleźć faceta, który tak łatwo potrafi powiedzieć ,,Przepraszam"? XD

użytkownik usunięty
aivia

Rozwaliłaś mnie :P Stefanowi łatwo przychodzi mówienie "przepraszam", ale prawdy już nie :P

użytkownik usunięty

Właśnie ciekawe co teraz będzie z Rickiem. Mam nadzieje, że scenarzyści nie wymyślą i nie z robią z niego wampira...

Gdyby Ricka zrobili wampirem to byłaby już przesada. Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie ;) Ale dziewczynę to rzeczywiście mogliby mu znaleźć ;P