Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122889
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Pomyślcie moi drodzy, napisaliśmy już 50000 postów. I to wszystko w okresie wakacyjnym, poza sezonem. Nie ma co, mimo dzielących nas różnic (zwłaszcza odległościowych) potrafiliśmy stworzyć wspólnotę, w której razem śmiejemy się, pocieszamy, dzielimy miłością do VD i innych rzeczy. Stworzyłyśmy nagrody, wspólnie ćwiczymy i gotujemy. Razem spędzamy mnóóóóstwo czasu. Owszem zdarzają się i kłótnie i nieporozumienia, no ale jak to w rodzinie :)

Zatem powspominajmy najlepsze momenty - The Best of Offtop

ocenił(a) serial na 6
xena_4

To było boskie, Xenko.
Ty to masz szczęście;)

xena_4

Nie wiedziałam o tym :) Niesamowite, że Józio złożył życzenia komuś z naszej rodziny :) Kiedy miałaś urodziny? ;>

ocenił(a) serial na 4
ScaryDreams

15 czerwca. Przez ostatni tydzień bardzo się przejmowałam faktem, że za moment będę miała aż 30 lat, a potem już tylko podskakiwałam z radości, gdy najpierw dostałam ogromną ilość gifów z Josephem i Danielem, a potem zobaczyłam życzenia na twitterze Morgana. To było cudowne urodziny.

xena_4

Każdy musi przejść przez 30, 40, a potem nawet prze 50. Taka kolej rzeczy :) Najważniejsze, że były udane :*

xena_4

Znalazłam :) http://imageshack.us/photo/my-images/198/klausoweyczeniadlaxeny.jpg/

ocenił(a) serial na 4
ScaryDreams

To są właśnie te życzenia :)

ocenił(a) serial na 9
xena_4

Łooo, Xeno, umieram z zazdrości ;)

ocenił(a) serial na 6
BeautyAndStupid

Ty umierasz??
A co ja, "jego prawda dziewczyna"XDXD miałam powiedzieć???
Nie no, ucieszyłam się strasznie.
Józio to spoko chłop;)

xena_4

Tu nie ma grzecznych dziewczynek. Kiedyś były, ale je zdemoralizowałyśmy :D

użytkownik usunięty
aivia

tak szczególnie po SN, zostałyśmy bardzo umoralanione:)

aivia

Dobra niegrzeczne dziewuszki. :P
Przyszła pora na głodomora. Idę robić szpagetti. Odmeldowuję się pany sierżanty :) Do później :)

Exis_26

Podziel się, jak ugotujesz, ja mam rosół ( I HATE ROSÓŁ!) ;D

ScaryDreams

to zapraszam do mnie. ja mam dzis pyszne piersi z kurczaka :)

użytkownik usunięty
Exis_26

"jest ser"

Exis_26

Pa:*

aivia

No i offtop 3 :) W którym pożegnałysmy Sawyera, choć wówczas jeszcze o tym nie wiedziałyśmy :P Ale już wówczas pokazała sie jedna z cech ofttopu, czyli rozmówki dwustronne - jednopostowe :p (przykład Twilight i Terminator )
Alien: Ona ma byc jakoś podzielona, tak więc na obejrzę tylko scenę porodu:P Tylko to mnie ciekawi. Nie muszę się męczyc tyle godzin dla pewnie 30 sekund:P
I sru, terminatora nie ma, Kyle'a też nie ma:(
Kate123: I Terminatorowi zgasiły się czerwone oczka ;)

Nie zabrakło też samokrytyki
NJ1987: 3 lata temu jeździłam z młodszą siostrą na ligę siatkówki, po meczu poszłam towarzyszyć jej w zdobywaniu autografów i fotek. Kiedy na horyzoncie pojawił się mega przystojny siatkarz, pierwsza wydarłam jak szalona taranując prawie zostawione w tyle 15 latki:) zobaczywszy Iana podejrzewam, że byłoby podobnie. wykazałabym się zapewne szybkością i zwinnością omijania przeszkód, o której w codziennym życiu zapominam ;p

Ale VD mimo przerwy ciągle żywe (oczywiście w iście offtopowym stylu :P)
Alien: Ten kruk byl po prostu zahipnotyzowany przez Damona, nie miał żadnej świadomości jak w bajkach;P Potem Damon go zjadł i spokój był;) Kruk nie pasował mi do tego serialu, gdyby latał za lestatem w wywiadzie z wampirem to co innego. Ten serial nie jest raczej horrorem, był mroczniejszy przez pierwsze może 5 odcinków, ale potem skupił się na czymś innym.
Madeleine: Niezły pomysł.
Stefciu mógłby mieć żółtego kanarka;D
Alien: Koliberka z Pocahontas;P
Madeleine: Najlepiej gumową kaczkę w wannie:P

aivia

To ja muszę lecieć kończyć obiad i insanitować się więc wpadnę później. Jeszcze tylko dorzucę dwa offtopy na lepsze oczekiwanie:)

aivia

Offtop 4, w którym zaczęłyśmy pokazywać swoje prawdziwe oblicza, czyli
filozoficzno - życiowe podejście do życia Aivii
Aivia: Bo najgorsze, że to jest tendencja ogólna nie tylko wśród aktorów: przystojny facet i jakiś paszczur, piękna kobieta i smok wawelski
Alien: Jaka subtelna jesteś:P Może mają piękne wnętrze??:D

Dziennikarską żyłkę Blush
Już widzę te nagłówki...
"Lokalny megaloman szantażowany przez grupę fanek Iana Somerhaldera!"

A w rozwinięciu:
W nocy z 22 na 23 maja 2011 r. na publicznym forum serialu "Pamiętników Wampirów" po 4 latach nieustannego poszukiwania ze strony botaników całego świata, został zdemaskowany 24 - letni mężczyzna (czy ile on tam ma) o pseudonimie Sawyer. Jest on niespotykanym gatunkiem narcyza, którego oficjalne wyginięcie stwierdzone zostało 10 lat temu na konferencji biologów w Wypierdkowie.

Sfeminizowana część użytkowników tegoż forum zażądała 1 000 000 $ okupu za ostatni okaz gatunku Sojerus frajerus. Pomimo licznych gróźb ze strony narcyza, kobiety nie boją się adwokatów i prasy. Na obecną chwilę trwają negocjacje, jednak kobiety są zdeterminowane i nie chcą iść na ugodę.
"Nie radzę Wam próbować jakichkolwiek sztuczek! Faceci mają u nas przechlapane!" - wykrzykiwała jedna z nich,Alien_2, w filmie wrzuconym na kanale Youtube. Inna zaś podając się za Bluszcza oznajmiła rzecznikom prasowym uprowadzonego, ukrywając się w pobliskich krzakach: Nie chcecie wiedzieć co stało się z Zgredusem! Jeśli nie życzycie tego samego Sawyerowi, dawajcie miliony i jesteśmy kwita!

Według zeznań rodziny i przyjaciół, dziewczęta szukają funduszy na nakręcenie zmysłowego filmu dla jego bożyszcza Iana Somerhaldera, gwiazdy popularnego serialu "The Vampire Diaries" i wysłanie go pocztą. Oficjalne oświadczenie zostanie złożone za 5 godzin przez Walkie Talkie z bunkru na nieznanej wyspie."

Skromność Alien
Sawyer:: Ja w sumie lubię widzieć swoje wady zewnętrzne, bo wiem wtedy, nad czym można jeszcze popracować. :D Jakbym kochał siebie bezgranicznie, to siedziałbym z brzuszkiem od piwska przed telewizorem xD
Alien: Ja tam kocham siebie bezgranicznie:P Każdy musi się zmieniac ale mi to nie przeszkadza w kochaniu siebie;P

Ale wszystkie jak jeden mąż byłyśmy tolerancyjne, (z serialowym odchyłem :p) :)
Alien: Gotowymi na wszystko zachwyca się cała moja rodzina, ja widziałam kilka odcinków jakichś środkowych z kuzynką i chyba nie wciągnie mnie to. Jak na filmwebie wygrałam 4 sezon serialu to opchnęłam go na allegro za 7 dych:P Prawie zostałam wyklęta z rodziny:P
Blush: Mój kolega się cały czas zachwycał tym serialem. Może kręci go serial o iluś tam kobitkach, ja wolę jakby to było Gotowi na wszystko :P Najlepiej z Ianem w roli głównej :D
Alien: Mój kolega też się zachwycał, jest gejem;P Ale myślę, że serial o ianie też by docenił:P

aivia

No i niezapomniany offtop 5 w którym królował Tofik, Bjuti, a nade wszystko nocne Polek rozmowy, które potwierdzały, że nie trzeba alkoholu do dobrej zabawy (względnie ze czeka nas kiedyś wspólny pobyt w Tworkach :D )
Beauty:Ratujcie. W moim pokoju mam małą dziurkę i coś w niej świeci. Wydaję mi się, że to oczy pająka :/
Blush: Brr nie mów mi nawet o pająku... ale skoro to mała dziurka to i mały pajączek :P
Aivia: To się nazywa lampka i gdzieś powinien być od niej wyłacznik :p

Ania:Mi ostatnio wujek powiedział, ze przeciętnie człowiek podczas snu zjada ileś tam pająków, tylko zapomniałam ile xd
Beauty: A no. Podobno parę razy w życiu. ;p
Ania: I jak tu zasnąć?

Aivia:B&S najważniejsze to spokój. Weź głęboki oddech i rzuć czymś w tą dziurkę. Pająk ucieknie w druga stronę. zapewniam cie, zę dla niego jesteś jak chodząca wieża Eiffla.
Beauty: Ale mi się wydaję, że on do mnie mruga :O
Ania: To może Cie polubił :D
Blush: Pewnie samiec:D
Aivia: Padłam :D

Aivia:Pewnie zliczyli pająki wieczorem, potem rano i niestrawioną różnicę znaleźli w żołądkach ludzi :P
Ania:A nie wiem, ale jak nad tym myślę wydaje mi się, ze to prawda. Ale obym się myliła.
Aivia:To jest taka bujda, jak z tym, ze skorki wchodzą do ucha i wgryzają się tam. Zresztą, jak któraś ogląda Bear'a Grylls'a to wie, ze taki pająk to dużo białka :P
Blush: Zwymiotuję zaraz.....:P

Bush - makabryczne wspomnienia
,,Czyli nie aż taka mała dziurka:P Teraz cię rozumiem i drżę razem z Tobą... jak chodziłam do podstawówki i moi rodzice wychodzili na nocne zmiany (ale wtedy była to dla mnie frajda, telewizja i komputer do późna bez krzyków że mam iść do spania:D) to musiałam sobie radzić sama. Wtedy jedynym sposobem był odkurzacz. Ale potem przeczytałam, że pająk z odkurzacza wyjść może a co gorsze, spotykając w worku towarzysza rozmnożyć się :D I odechciało mi się tego okrutnego sposobu:P Zakrywałam więc delikwenta który o mało co nie powodował u mnie zawału pod jakimś pudełkiem. Ale skubańce znikały...
Kiedy jakiś mi uciekł, stałam na warcie godzinami. Gdy w domu był tata, zawsze przychodziłam do niego przerażona z prośbą o interwencję. A on po prostu podchodził do niego z papierem toaletowym. xD "
,,Ja teraz przeważnie daję im żyć, ale pod warunkiem, że zejdą mi z pola widzenia:P
Ostatnio tylko zdarzyło mi się wciągnąć do odkurzacza jednego wielkiego z cienkimi nóżkami, bo stał na suficie nad kabiną raz po raz zwisając na nitce kiedy brałam prysznic. Jak go zobaczyłam to wyskoczyłam przerażona na podłogę. Czekałam z 5 minut aż sobie pójdzie. Jak w końcu się ruszył i odkręciłam kran, ten wrócił znowu. Byłam cała w pianie, zimno mi było, musiałam to zrobić. Wyobrażałam sobie, że spada mi na głowę kiedy myję włosy:D Ale wyobraź sobie co się ze mną stało gdy już po wyjściu zobaczyłam na suficie maciupeńkiego pajączka wielkości ziarnka ryżu i uświadomiłam sobie, że zabiłam jego matkę lub ojca :P"

Offtopowe polowania:
Aivia: Jak zabijasz pająka pod prysznicem to on najpierw pływa, zanim umrze. Skubańce są podtopione, ale wciąż żywe. Trzeba się naprawdę postarać, żeby zabić pająka :P
Blush: Nawet butem jest ciężko. Walniesz go glanem a ten nadal chodzi xD
Beauty: A jak si odkurzaczem wciąga to czasami nie chcą wlecieć xD
Blush: Nie mów, one z kibla wychodzą jak się je spłucze :o
Ania: A tego to nie wiedziałam
Blush: Serio, miałam takie przypadki. Zamykam sedes, za kilkanaście minut patrzę a on sobie pływa:/
Ania: Dobrze, ze ja czegoś takiego nie widziałam :D

Ćmy są milsze
Blush: kiedyś jako dziecko robiłam dom dla ćmy xD Myślałam, że jej się podoba mieszkanko, a ona po prostu martwa była :D
Beauty:OMG. Przypomniałaś mi jak u mnie kiedyś w pokoju w nocy była ćma wielkości ręki (naprawdę). Ale nie zabiłam jej, bo znikła. Potem przez cały dzień żyłam w strachu, że mnie zaskoczy w najbardziej nieoczekiwanym momencie xD
Blush: Ja tam ćmy lubiłam:D Często jak jakaś martwa leża pod moją lampką nocną to odprawiałam jej pogrzeb :D
Beauty: Ale ona była PRZEOGROMNA. Nawet nie wiem czy to była ćma :D Mój kuzyn budował labirynty dla pająków kiedyś. ;o

No i podsumowując wyszło szydło z worka
Aivia:Czy wyjdę na psychopatę, jeśli powiem, ze ja pająkowego delikwenta po prostu wganiałam na dłoń lub brałam za nóżkę i wyrzucałam przez najbliższe okno? :P
Blush: Eeee.... tak:D
Beauty:Tak. Wyszłaś na psychopatę
Aivia: W końcu jestem guru sekty, jakieś zboczenia muszę mieć :P

ocenił(a) serial na 4
aivia

Te rozmowy o pajątach były najlepsze :D

ocenił(a) serial na 9
aivia

To była boska noc :)

BeautyAndStupid

mnie nie bylo wiec nie taka nie byla :D

aivia

Dzień dobry :)
Widzę, że offtop 50... Tylko co to za jubileusz, jak nie będzie Madame na imprezie :(
A teraz radosna wiadomość :D Dostałam robotę :D Od września będę prowadzić kursy przygotowawcze do matury z angielskiego - jeśli tylko znajdą się jacyś chętni xD

Evarini

elo mortadelo :)
suuuper :))
gdzie madame wybyla?

red_nails

Madame ma malowanie i internet jej odłączyli :(

Evarini

ale moze jej przylacza do wieczora?;)

red_nails

Oby :( Ale nie liczyłabym na to za bardzo :(

Evarini

no to szkoda. z drugiej strony dobrze wiedziec, ze kogos poza mna tez nie bedzie dzisiaj na jubileuszu.

red_nails

Jeszcze Rainn nie będzie :( Będzie koncertowała sobie :D

ScaryDreams

Już za 2 godziny wybywam ;(

Rainn

Daleko masz do Krk?

ScaryDreams

Troszeczkę xD Z Torunia do Krakowa 6 godzin

Rainn

Jesteś z Torunia? Uwielbiam to miasto i jeszcze Kraków :D Bardzo podoba mi się stare miasto w Toruniu :)

ScaryDreams

Częściowo xD

Rainn

a ja za godzine ide robic obiad i jak dobrze pojdzie wroce poznym wieczorem.
baw sie dziewczyno ;) pozdrow kanyego ode mnie ;)

red_nails

Pozdrowię i wezmę dla Ciebie autograf :D Ja tam jadę dla The Kooks i Editorsów:)

Rainn

kanye to straszny cham ale lubie jego muzyke :))

Rainn

Ja też chcę, ja też! :D

ocenił(a) serial na 9
ScaryDreams

Bądźmy dobrej myśli, jeszcze jest nas tu sporo. Ześlijmy klątwę na Rain; koncert zostanie odwołany i już :D

ocenił(a) serial na 4
Evarini

No to gratuluję. Myślę, że pojawią się chętni :)

xena_4

Mam taką nadzieję, tylko że w okolicy od szkół językowych się aż roi. Ale może skuszą się na kursy przygotowujące stricte do matury, jeszcze z taką cudowną nauczycielką ;)

ocenił(a) serial na 4
Evarini

Co za skromność :D

xena_4

Wrodzona xD
Ale jak przygotowywałam do matury 2 koleżanki, to zdały całkiem nieźle, biorąc pod uwagę niski poziom nauki w szkole i to, jak nieregularnie im te korepetycje dawałam. Więc czegoś tam nauczyć potrafię ;)

Evarini

Hej:) Gratulacje :D

Evarini

Gratuluję, wiedziałam, że się uda :)

ocenił(a) serial na 9
Evarini

Gratulacje :) Trzymałam kciuki.

aivia

wrocilam.ale dzis goraco.

ocenił(a) serial na 9
aivia

Jestem już zwarta i gotowa do jubileuszowania :) Insanity zrobione, ja wykąpana, a Księżniczka uśpiona :)

użytkownik usunięty
BeautyAndStupid

No dobra kto jest taka odważny i poda prawdziwe imię z uwagi na Jubileusz:)

ps przez offtopy doczekałam się nawet psychoantyfana - wiem możecie mi zazdrościć:)