PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122003
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
NekoNinjia85

ojej, to mi dałaś zagadkę! a w tej chwili co o nim wiesz? bo nie wiem jak skonstruować moją odpowiedź :) na pewno po tej zaskakującej "przyjaźni" nasz tajemniczy typ zostawi Arii coś bardzo ważnego, co w przyszłości pozwoli jej uniknąć śmierci i otworzy kilka drzwi.

Cudzoziemka87

z tego co kojarzę, w drugim sezonie serialu Arya dzięki jego pomocy ucieka z niewoli, a potem rozstają się i każde z nich idzie swoją drogą:D
wiem też, że on jest płatnym zabójcą i jak sądzę otworzy przed Aryą "drzwi" do tej profesji:))
jestem ciekawa czy jeszcze się kiedyś spotkają i czy ta relacja się jakoś rozwinie:DD

NekoNinjia85

ale było już o tym, że za uratowanie życia, Jaqen pozwala Arii powiedzieć kilka nazwisk? nie, Aria nie będzie mordercą, ale uda się do miejsca, gdzie życie, śmierć i generalnie doczesne sprawy, doczesny wygląd ludzi nabierają zupełnie innego znaczenia, tam będzie ulegać różnym przemianom (wiem, że brzmi to mega dziwnie, ale nie chcę za wiele zdradzać) :)) jest szansa, że o Jaqenie jeszcze usłyszymy, bo w jednym tomie, w prologu pojawia się jakaś niezidentyfikowana postać i niektórzy fani twierdzą, że to najprawdopodobniej jest on.

Cudzoziemka87

właśnie zaraz ma się to wydarzyć^^

uhmmmmmmmm to rzeczywiście brzmi tajemniczo:)
ciekawa jestem co to oznacza:))

tej informacji potrzebowałam, dzięki:D
mam nadzieję, że to będzie on:)

ocenił(a) serial na 8
NekoNinjia85

No, a jak Ci się ogląda to wszystko co spotyka małą Aryę? Bo jak dla mnie to ta mała jak na swój wiek przeżyła o wiele za dużo tragedii i widziała za dużo śmierci i zniszczenie dlatego jestem prawie pewna, że bardzo się to wszystko na niej odbije w przyszłości :((((

anik756

rzeczywiście Arya została mówiąc łagodnie "rzucona na głęboką wodę"...... .ale podobnie zresztą Sansa. moim zdaniem obydwie dziewczyny (każda na swój sposób i odpowienio do okoliczności) radzą sobie coraz lepiej^^!!
każa z nich spotyka na swojej drodze wielu złych, ale też sporo pozytywnych ludzi, jak też tych niejednoznacznych lecz "wykuwających" ich charaktery w ogniu nowych doświadczeń......
nie mogę się doczekać wątku, w którym Arya nawiązuje relację z pewnym zawodowym killerem o hipnotyznym spojrzeniu;PP (choć Ty już może do tego dotarłaś w serialu:??)) ciekawy, choć chwilami trudny, wątek będzie miała też Sansa z Tyrionem:DD

ocenił(a) serial na 8
NekoNinjia85

Jaqen H'ghar pojawia się w 2x02 więc i Ty już tez dotarłaś do tego momentu :DDD No, ale Arya dowie się kim on jest chyba trochę później :D

Nie wiem, ale za Sansą jakoś nie przepadam za bardzo i jej wątek oglądam z przymrużeniem oka ;)

anik756

no pojawił się, pojawił:DD nie przeczę;PP
ale jeszcze nie nawiązali z Aryą relacji;) w 2x04 dopiero pomogła mu w ucieczce z klatki;PP

ja też nie darzę Sansy zbyt wielką sympatią, ale jednocześnie współczuję jej chwilami......
a poza tym ona przecież dostaje właśnie solidną lekcję od życia i dorośnie w przyspieszonym tempie, a jej charakter moim zdaniem zmieni się na lepsze.....^^

Kate123

w którym odcinku 1 sezonu Elena szuka Stefana, a Damon mówi "Better, me" i jest bez koszulki?

annab93

1x15

Kate123

dziękuję, zawsze można na Ciebie liczyć :)

annab93

:***

Kate123

laski, jakim cudem Wy pamiętacie, w którym odcinku były dane sceny?! toż to niemożliwe, żeby mózg takie szczegóły ogaraniał...

Cudzoziemka87

Nie do wszystkich scen mam taką pamięć, ale do Delenowych to tak :D

Kate123

i tak szacun, ja to tylko paczę na numerki odcinków, żeby oglądać po kolei :P

Kate123

HAHAHAHAHA
HAHAHAHA
HAHAHA
HA
http://media.tumblr.com/759475aa9bb60ad824fc3882d19e727d/tumblr_inline_mnthn6ioo t1qz4rgp.gif

Kate123

aaaaa
zdjęcia z planu.. Damon w białej koszulce :DD?
http://31.media.tumblr.com/bf675fab6e1cdc45225e16f0d541f96c/tumblr_mqfwhiyUwu1r7 y95eo1_250.png
http://25.media.tumblr.com/d64753a0759e0111f2988936accdd5dd/tumblr_mqfwhiyUwu1r7 y95eo2_250.png

annab93

Kiedy Damon miał ostatnio białą koszulkę? ja pamiętam tylko moment kiedy w pierwszym sezonie pojawił się, żeby wymazać Jeremy'emu wspomnienia o Vicky..

annab93

aaaaaaaaaaaaaaaaa <3

Kate123

ile jeszcze dni zostało do pierwszego odcinka?
to będize w październiku czy we wrześniu? nawet nie pamiętam..

annab93

W październiku. Jeszcze 78 dni 10 godzin i 18 minut :P

ocenił(a) serial na 8
Kate123

Oj jak ja bym chętnie odcięła te 78 dni :D

anik756

Ja też :D Tym bardziej, że już coraz więcej spoilerów się pojawia i przez to już bym chciała obejrzeć 5x01 :D

ocenił(a) serial na 8
Kate123

Ja już nie mogę się doczekać 5x01 i Deleny, obiecanej przez Dżuli szczęśliwej Deleny :DDD

annab93

nie lubię tych dekoltów w szpicuś :(

Kate123

Lola, obejrzałam 3x06 TW. Nie dość, że cały odcinek był cudowny, genialny, fantastyczny to jeszcze scena Scott - Stiles mnie zabiła. Ryczałam jak głupia.

ocenił(a) serial na 7
Kate123

Też ryczałam przy tej końcówce. Stiles za Scotem dosłownie skoczyłby w ogień, piękna przyjaźń :)

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Fajne to znaczenie ich gestów http://noemi0004.tumblr.com/post/56340458064/ianinadelena-prettyboyinthetardis-d elena

użytkownik usunięty
Kate123

hej hop :)

ADUŚ :******************
Ale się stęskniłam :(

użytkownik usunięty
Kate123

:************************ ja też! Kejcik, nadrobiłaś TW?!

:*****************
TAK! :D A będziesz tak za godzinkę Aduś, bo idę zrywać porzeczki, a bardzo chciałabym później z Tobą pogadać o TW :)

użytkownik usunięty
Kate123

będę :) Tylko od razu mówię, że nie oglądałam 2 ostatnich odcinków jeszcze:)

Jestem :) Ja nie widziałam jeszcze ostatniego odcinka :) 3x06 to była rewelacja.

użytkownik usunięty
Kate123

tak, rewelacyjny. Cały odcinek trzymający w napięciu i scena Stilesa i Scotta była jedną z najpiękniejszych w TW, ryczałam jak głupia. You're my brother, Scott byeeeeeee

3 sezon jest jeszcze lepszy niż 2. Ta ich scena była przepiękna. Też ryczałam jak głupia. Najlepsza scena Stilesa i Scotta i zgadzam się, że najpiękniejsza w TW.
STOP, OK? Nie chcę znowu ryczeć :(
PS. CUDOWNY Avek <3

użytkownik usunięty
Kate123

a kogo oprócz Stilesa i Isaaca lubisz? :D Scott i Allison czy raczej Stiles i Lydia?
Mam kilka filmików z tamtego odcinka jakby coś :D
dziękuję :D Uwielbiam Stilesa na nim <3

Hmmm, każdy ma coś w sobie, więc chyba wszystkich lubię :D Trener ma genialne teksty :D Nie mogę z nim :D Stiles i Lydia, zdecydowanie :)
Wklej, pliss :)
Ja też <3

użytkownik usunięty
Kate123

I Danny jest świetny :D Ja chyba wolę Scotta i Allison, bo jakoś nie jestem przekonana do Lydii :) Ale kocham Stilesa, a on kocha ją, to im kibicuję :D No i Allison też uwielbiam, więc chciałabym więcej scen z nią i Stilesem (przyjaźń oczywiście).
to może wkleję ogólnie te, które mam z TW? :) nie jest ich wiele:
http://www.youtube.com/watch?v=G3C8HerjQFs&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=YtXoTKblP3s
http://www.youtube.com/watch?v=9q70zmHBWBQ (z 3x06)
http://www.youtube.com/watch?v=4NnR25r7CuE (z 3x06)
http://www.youtube.com/watch?v=wQdFPa63AiY (stydia z piosenką, która mnie zabija za każdym razem)

ps. jestem w trakcie pisania maila, ale on będzie bardzo bardzo długi :D

O tak :D Ja do Lydii na początku też nie byłam przekonana, ale teraz już jest ok, więc chcę żeby była ze Stilesem :) Mówiłam już jak bardzo go kocham? :D Allison też bardzo lubię, ale były takie momenty, że mnie strasznie irytowała. Teraz jest ok :)
Dziękuję :* Zabieram się za oglądanie :)

To dobrze, więc się nie przejmuj :D

użytkownik usunięty
Kate123

Mnie Allison denerwowała pod koniec 2 sezonu, o ile dobrze pamiętam. Ale lubię ją, jest silną postacią, ma mocny charakter, lubię takie postacie żeńskie :) Tylko kiedyś miała lepsze włosy :D

Tak, to był właśnie ten moment :D Ale ogólnie też ją lubię :) Tak, teraz mi się nie podoba jej fryzura. Za to Stiles ma teraz genialną <3

użytkownik usunięty
Kate123

Stiles się wyrobił i przechodzi samego siebie w tym sezonie :D

Boję się pomyśleć co będzie dalej :D Śnił mi się dzisiaj :DDD I 5x01 odcinek TVD :DDD
PS. Zabieram się zaraz za odpisywanie, ale też mi pewnie długo zejdzie :D asdfgshdjfgkhjgfdsfghj ale się cieszę Aduś z wiesz czego :DDD Wiedziałam, że tak będzie :DDD

użytkownik usunięty
Kate123

ja też się cieszę :D i cieszę się, że się cieszysz :DDD
:*

1. Cudowny. I ta piosenka <3
2. Teraz to mnie Aduś zabiłaś tą piosenką. KOCHAM ją.
3. HAHAHA HA BYE
4. NOPE Ryczę.
5. OMG, ta piosenka jest niesamowita! Już ją gdzieś kiedyś słyszałam, ale nie pamiętam gdzie. I filmik też cudowny.
Ogólnie to Aduś zabiłaś mnie tymi piosenkami. BYEEEE.

użytkownik usunięty
Kate123

nie chciałam :( ale zgadzam się, wszystkie cudowne <3
Sing it out, so cold :((((

ocenił(a) serial na 7

Jak dobrze, że żadna z Was nie napisała, że Sterek :D ten fandom mnie zabija :D

użytkownik usunięty
lola881

Sterek miał fajne sceny w 1 sezonie (np to z koszulką), ale całego tego "shipu" nie pojmuję :D

ocenił(a) serial na 7

Sterek jest fajny, ale nie w takim kontekście. Dla mnie to zawsze była taka relacja starszy-młodszy brat, jak zobaczyłam, że ta para ma najwięcej zwolenników przeżyłam niezły szok :D nigdy by mi na myśl nie przyszło ich shipować :D