PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121926
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Rozmowy serialowe

użytkownik usunięty

Jak wyżej

użytkownik usunięty
lola881

Ja dopiero w tym odcinku dostałam feelsów:D
Na to wychodzi:D Chociaż ja bym na jej miejscu nie przyjęła zaproszenia;) Ciekawe czy miał na myśli oryginalnych z chóru czy spoza też. Chciałabym żeby Jesse się też pojawił:D I Warblersi;P
Yep:)

ocenił(a) serial na 7

Ja ich shipuje chyba od pierwszego odcinka :D i przede wszystkim strasznie mnie ciekawi ich historia, czy i jak będzie wytłumaczona :)
No coś też mi się wydaje, że ona może jednak odmówić, już na 5x03 jej nie było. Ale ja tam był chciała ją zobaczyć. No i mam nadzieje, że Mark będzie :)
Ok, idę obejrzeć woee.

użytkownik usunięty
lola881

Ja nie przepadałam za Freyą w pierwszych odcinkach;P Ale ostatnio ją bardzo polubiłam.
No właśnie o to mi chodzi, że nie dostała zaproszenia na odcinek dla Cory'ego. Ja na jej miejscu kazałabym im się pocałować w d;)

użytkownik usunięty
lola881

I jak, obejrzałaś?;)

ocenił(a) serial na 7

Tak, obejrzałam :) SPOILERSPOILER Killian był kochany w tym odcinku <3 ale mnie się szczególnie podobała ta ich pierwsza scena kiedy ją zobaczył w sukni ślubnej, jego reakcja była cudowna :) swoja drogą ładna ta sukienka :)) ostatnia scena też mi się podobała, widać ze Freya się cały czas waha. Poza tym, Wendy jest genialna, ale to wiadomo :D "zobacz ile zaoszczędzilyśmy czasu" było świetne :D no i tata mi przypadł do gustu :) wydaje się sympatyczny :) za to ostatnio strasznie denerwuje mnie Ingrid. Zastawiam się jeszcze jak to robi Penelope, że one jej nie potrafią wykryć, i czy Killian i Dash w związku z tym też mają jakieś niewykrywalne moce, o których nie wiedzą, a może oni nie są jej rodzonymi dziećmi? Chciałbym już wiedzieć wszystko :D a tu trzeba czekać dwa tygodnie :( SPOILERSPOILER

użytkownik usunięty
lola881

SPOILERSPOILERSPOILERYJego przemowa była cudowna <3 Wolę jego z Freyą, od tekstów Dasha mnie lekko mdli... i wydaje mi się, że to on będzie tym destruktorem. Kreują go na golden boya, nie kupuję tego;) Wendy ma zawsze najlepsze teksty:D Ingrid też mnie denerwuje, od czasu tej akcji z Wendy... Tak dużo pytań a tylko jeden odcinek:(SPOILERYSPOILERYSPOILERY

użytkownik usunięty
lola881

"Question: Ryan Murphy just tweeted that he invited all of the original Glee castmembers back for the show’s 100th episode. Please tell me that includes Dianna Agron (Quinn). —Tara
Ausiello: Not only does it include Dianna Agron, but I hear she wants to do it. Whether the dates work out is another question."

Hah, cóż xD Może dostaniemy jakąś malutką Quickową scenę;P
Mercedes jest już potwierdzona:)

ocenił(a) serial na 7

Bluszek, nie rób mi nadziei :D scena Quick była by spełnieniem jednego z moich gleekowych marzeń :D ale nope, nie mogę sobie robić nadziei, bo za dużo razy już mnie zawiedli:P jak będziesz wiedziała o jakichś potwierdzeniach to proszę informuj mnie na bieżąco :P

użytkownik usunięty
lola881

Na razie wiadomo że będzie Mercedes, Puck i Mike:D

ocenił(a) serial na 7

aaa jak fajnie, że będzie Puck :) I MIke <3 ach...pamiętam te czasy kiedy jeszcze lubiłam Tinę :)

użytkownik usunięty
lola881

Dopiero w marcu ich zobaczymy:( A raczej pod koniec...
Nie mogę się doczekać singla Lei, jeszcze 5 dni:)

użytkownik usunięty
lola881

Wow, będzie Brittany! :D

ocenił(a) serial na 7

Oo, czyli na pewno będzie wesoło :D faktycznie wygląda a to, że prawie wszyscy będą :) już się nie mogę doczekać tego odcinka :D

użytkownik usunięty
lola881

Do listy dołącza April Rhodes:D

ocenił(a) serial na 7

poważnie??:O a ona po co tam ?:D to ja chce jeszcze mamę Rachel z dzieckiem :D

użytkownik usunięty
lola881

Fajna była, co chcesz:D Gorzej jakby sprowadzili Terri xD

ocenił(a) serial na 7

No zła nie była, ale w życiu by mi się o niej nie przypomniało :D a jej głos też mnie trochę irytował, no ale niech będzie :D ja się zastanawiam jak oni ich wszystkich wcisną w ten jeden odcinek :D

użytkownik usunięty
lola881

Ryan ją uwielbia, co sam napisał na twitterze kiedy ją ogłaszał :D Wiec masz odpowiedź dlaczego się pojawi:D
Wiem tylko że oryginalne New Directions ma śpiewać najwięcej, jak nie wszystko, więc wszyscy w fandomie się wreszcie zamkną. Bo jak zwykle zaczęli psioczyć, że jak to, nowa obsada ma śpiewać stare piosenki ND? Skandal, przecież oni mają zero talentu! Bojkotujemy głosowanie i oglądanie na żywo:P Kurcze, ja tak się nabijam, ale może gdybym oglądała serial dłużej to też bym była taka zgorzkniała? Jak się obejrzy wszystkie sezony w parę miesięcy to patrzy się na nie z innej perspektywy;)

ocenił(a) serial na 7

A chyba, że tak ;) Ja tam nie nadążam za tymi sympatiami i antypatiami Ryana :D

Haha, ale to jest prawda, że inaczej jest kiedy się ogląda ciągiem, a inaczej kiedy trzeba czekać na odcinki. Ja oglądam Glee od dawna i dla mnie to już nie jest to co kiedyś. Nowi są słabi a ich wątki mnie nie interesują. Uwielbiam trzy pierwsze sezony, drugi jest moim ulubionym <3 połowę czwartego sezonu przewinęłam, bo umierałam z nudów :D teraz wróciłam do oglądania głównie ze względu na Klaine, ekipę w NY, no i jeszcze lubię potyczki Willa i Sue, ale pozostali mogliby dla mnie nie istnieć. No, ale druga sprawa jest taka, że fandom Glee często przesadza :)

użytkownik usunięty
lola881

Też się z tym zgadzam. I chyba nie ma fandomu który by nie narzekał na swoje ulubione seriale, ja też często to robię. Ale fani Glee dosłownie do wszystkiego się przyczepią, już nawet nawet jęczą godzinami, że im się stroje nie podobają. Ostatnio trafiłam na ładną, rzadką wypowiedź, i aż trzymam ją sobie w ulubionych, bo wiem że nieprędko natrafię na podobną:
"I love glee.
It’s flawed, imperfect, it can be offensive, it has characters I dislike, people that I would like to sing more don’t get to sing at all, it has storylines that are weird and crazy and repetitive and unnecessary and half the time things don’t make any sense.
It can also be funny and dorky and ridiculous in the absolute best way. It has some scenes/storylines that I think are really inspiring. It can make you see things and/or people differently. Glee makes me laugh, it makes me cry, it allows me to forget everything else for 40 minutes every week.
It makes me happy. So yes, I love glee :)"

ocenił(a) serial na 7

Ładnie napisane :) dla mnie Glee zawsze było taką terapią:) i nieważne czy się śmiałam przez cały odcinek czy płakałam to dla mnie zawsze serial niósł takie pozytywne przesłanie i motywację do działania :) Poza tym pierwszy skład zbudował fantastyczną przyjaźń, mimo że każdy był inny, nie raz sobie dokuczali to jednak jeden za drugim skoczyłby w ogień, co też było takie budujące :) A to jaki wpływ ma Glee na ludzi i że to nie jest zwykły serial widać w tym filmie, który jest relacją z koncertu. Nie mówiąc już o Klaine, które niesamowicie wpłynęło na zmianę w odbiorze osób homoseksualnych. Przecież ile razy oni wygrywali wszelkie plebiscyty popularności, na najlepszą parę tv itp. Nie było wcześniej tak popularnej, homoseksualnej telewizyjnej pary :) Także przyznać trzeba, że jest to jeden z lepszych seriali niosących przesłanie, poczucie równości, a jednocześnie radość z własnej indywidualności.

użytkownik usunięty
lola881

http://24.media.tumblr.com/tumblr_m7dbgvVImQ1r6f6cso1_250.gif
Ostatnio wylałam morze łez na wątku Sue i Becky w 5x06:)

ocenił(a) serial na 6

Nie dziwie sie :D Tez juz go widzialam, ta scena w bialej sukni i pozegnanie,to jasne, ze to nie Killian jest jej zguba.HELOL
Skonczylam 2 sezon Shameless,umarlam... Cudna piosenka... http://www.youtube.com/watch?v=yu6ahvl3QYY

użytkownik usunięty
byledopiatku

Ja jestem na 3x07 i też umieram...

ocenił(a) serial na 6

Ten serial za bardzo wciaga i jeszcze sobie naspoilerowalam SPOILER sceny w szpitalu zabily mnie doszczetnie.. Kocham Lipa, moze zostac moim mezem, Steve i Fiona to chyba moj ship.

użytkownik usunięty
byledopiatku

Nie chcę spoilerować, pogadamy o nich jak obejrzysz kilka następnych odcinków..

ocenił(a) serial na 6

:D Wiesz, ze mnie nie przeszkadza :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

No dobra, to jak chcesz to przeczytaj, ale możesz się zdenerwować:D SPOILERYSPOILERYSPOILERYNo więc jak też im shippuję, tak oficjalnie zaczęłam po tym jak się zeszli na nowo w drugim sezonie. Ale teraz w 3 Steve robi coś paskudnego i się zraziłam... Lola mi powiedziała, że będą jeszcze mieli jeszcze jakąś mega scenę po której moje dawne uczucia wrócą, ale szczerze w to wątpię.. no i przygotuj się na to że Steve'a może zabraknąć w 4 sezonie... nie mam pojęcia dlaczego go nie będzie, nie wiem co się wydarzy pod koniec...SPOILERYSPOILERY

ocenił(a) serial na 6

Ja juz przeczytalam co sie wydarzy... I mam depresje poki co,ale racja obgadamy jak obejrze.. Showtime juz oficjalnie potwierdzilo, ze go nie bedzie.. Licze na duzo Lipa i Iana, malo Karen i ze Frank w koncu bedzie choc ciut lepszy, choc w porownaniu z nim to jednak Monica wygrywa :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

Eeee... i lubisz tak potem oglądać wiedząc co się wydarzy?;P Ja przez tumblra potrafię sobie niechcący nieźle zaspoilerować, ale akurat z Shameless nic nie wiedziałam i lepiej mi się ogląda. Plus mogłaś mi powiedzieć że już wszystko wiesz, niepotrzebnie się rozpisywałam;P

ocenił(a) serial na 6

O Steve i Fionie nie czytalam, tylko zawsze spoileruje sobie koncowki :D wiec o tym nie wiedzialam.
Bo ja nie moge ogladac bez spoilerow, bo pozniej emocje mnie zjadaja... W The walking dead zawsze sobie zaspoileruje przed odcinkiem kto umrze, bo moglabym pasc na zawal, swoja droga final mnie zmiazdzyl...

użytkownik usunięty
byledopiatku

Zakończeń to ja tym bardziej nie chcę znać, potrafią zrujnować całe oglądanie.. i w tym przypadku pewnie też by tak było.. dla mnie przynajmniej;P

ocenił(a) serial na 6

Ja musze,wiem, ze to dziwne :D Ale nie daje rady wytrzymac..
Wracajac do WOEE to Freya juz mnie nie denerwuje zrobila sie troche bardziej dojrzala, Dash mi srednio podchodzi, ale czemu to znowu musza byc bracia? Nie lepiej kuzyni or cos :D
Bedzie sie dzialo w finale...

użytkownik usunięty
byledopiatku

Dash jest taki dobry że aż mdli.. nie lubię serialowych golden boyów, ale przez to że właśnie kreują go na pana idealnego, to jestem przekonana że to on jest tym który zaszkodzi Freyi.. zresztą nawet to co powiedział jej Killian może być foreshadowingiem..

ocenił(a) serial na 6

Ja jestem pewna, ze to Dash jest jej zguba, te sny to przyciagnie, slowa Killiana, no na bank, az za wyraznie to pokazali....

użytkownik usunięty
byledopiatku

W takim razie to jest oczywiste, że nie wybierze teraz Killiana... mam tylko nadzieję, że nie dojdzie do tego ślubu..

ocenił(a) serial na 6

Dojsc nie dojdzie, bedzie sie za duzo dzialo :D ale na pewno go nie wybierze, to by bylo za latwe :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

A jutro TO.. ciekawe jak bardzo zatonie nasz ship po nowym odcinku:D

ocenił(a) serial na 6

Dajcie spokoj,mysle,ze to definitywny koniec Klayley w serialu :D ale nie w mojej glowie, co to to nie :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

:D W ramach rekompensaty poproszę jakąś intensywną scenę z Klamille żebym mogła się znów popłakać...
No i nie mogę się doczekać Arrow: http://frostbastian.tumblr.com/post/68912276717/arrow-the-scientist-producers-pr eview :D

ocenił(a) serial na 6

Choc moze scenarzysci okaza laske :D ale nie sadze, jak Kluska wyrznie w pien jej krewnych to chyba, go nie pokocha :D
Arrow nie ogladam,ale smieszny koles :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

Ona kocha Eliasza, wujka swojego dziecka:D
Ja już się gubię kto co ogląda... wydawało mi się że oglądasz:D A Granta to powinnaś znać z Glee, chociaż teraz to już nie pamiętam na którym odcinku stanęłaś;P Nieważne;P

ocenił(a) serial na 6

O matko,to ten Chlopak z tego meskiego choru? W zyciu bym sie nie domyslila, a kojarzylam twarz...
Taa wielka love.... Ale kurde szkoda, bedzie mi smutno.
Swoja droga boje sie finalu WOEE...

użytkownik usunięty
byledopiatku

Yep;)
Wiesz że jesteśmy jedynymi hejterkami tej pary na serialowych, wszyscy ich kochają;P Chyba z nami jest coś nie tak ;P Ale ja tak nie potrafię, już sama myśl że Elijah jest spokrewniony z jej dzieckiem, nope..
I tyle czekać..

ocenił(a) serial na 6

Nie wiem dla mnie to po prostu niemoralne i tyle... Po prostu zle mi sie kojarzy, zrozumialabym jakiegos innego wilkolaka czy kogos, ale ten zwiazek mi nie podchodzi plus psuje relacje Elijah-Klaus.. Taki ogromny potencjal, mialo byc zjednoczenie rodziny, a w ten sposob nigdy nie bedzie...

użytkownik usunięty
byledopiatku

Dokładnie.. Elijah tak przekonywał Klausa, żeby zaakceptował dziecko i Hayley, żeby zbudował dom, rodzinę.. a teraz sam robi za tatusia i chłopaka... http://31.media.tumblr.com/tumblr_ma7y3n92Aq1rzbvsto1_250.gif

ocenił(a) serial na 6

No wlasnie, kompletnie mi to nie pasi i psuje postac Elijaha, dla mnie to on w jakis sposob jest aseksualny, nie wiem czemu, za bardzo dostojnego go zrobili, do niego by pasowal ktos bardziej dojrzaly... No nie wiem...
Ale moze po tym odcinku chociaz moja mala czesc przestanie sobie wmawiac ze Klayley sie zisci :D
Swoja droga bylam na Igrzyskach Smierci, polecam, lepsze od 1.

użytkownik usunięty
byledopiatku

On mi bardziej na jej ojca pasuje niż partnera...
Ja jeszcze nie widziałam, ale słyszałam że film jest rewelacyjny.

ocenił(a) serial na 6

Dokladnie... Ech szkoda, ze Dzuli nie dostrzegla tego potencjalu, Klayley nie spodobalo sie widzom w TVD ze wzgledu na Klaroline i dala sobie siana, a tutaj mogli miec taki ladny built up...
Naparwde super, kazdy w nim znajdzie cos dla siebie.

użytkownik usunięty
byledopiatku

Nigdy nie zrozumiem fenomenu Klaroline.. co jets takiego fajnego w tym pustaczku, nie ogarniam..