PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121989
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
lola881

Od dawna nie bywam już na tumblrze, więc i nie wiedziałam, że John jest taka nielubiana postacią. Dla mnie on jest wspaniały. Wiadomo, że każdy ma jakieś swoje wady i John także je ma, ale jak na głowę rodziny jest, ojca i męża jest po prostu super. Robi facet co może by zapewnić godny byt swojej rodzinie i przede wszystkim wymagającej żonie (która biedna nie ma żadnych pomysłów na życie poza przemeblowywaniem chaty :/ poszła by do pracy fizycznej, np do myjni auta szorować, to by jej głupoty z łba wyszły) , by zaspokoić ich potrzeby i zachcianki, a nikt tego nie docenia, tylko ciągłe pretensje :/ Ja uwielbiam Johna <3
Nie mam pojęcia co się stało z Kathryn w tym sezonie. Jak oburzona była za ten pijacki pocałunek Johna, sama co robiła z tym młodziutkim adwokatem? :/ Teraz zajęła się tańcem :D Uśmiałam się z jej wyobrażeń jak występuje w rewii :DDDD Tylko tego brakowało :D Renzo mnie drażni, przejaskrawiony gej - żeby nie było,nie jestem żadnym homofobem, daleko mi od tego :D Ale jego postać działa mi na nerwy strasznie, chyba dlatego, że nie znoszę przesady.

Tank na początku wydawał się być futbolowym palantem, a okazał się być uroczym, słodkim wręcz przyjacielem dla Bay :) Również im nie shippuję i tak samo mam jak Ty - marzę o powrocie Bemetta, chcoć to chyba w tym sezonie nie realne :(
A ja z tych dwóch adoratorów Daphne wolę chyba Jorge. Campbell zawiódł mnie trochę zatajając fakt, że ma dziewczynę, a później szybkim zerwaniem z nią, gdy tylko zobaczył, że koło Daphne zaczął się kręcić pielęgniarz.

Travis mnie rozwalił w ostatnim odcinku ucząc się tańca <3 Ach gdyby każdy facet był taki :D
Szkoda mi Tobyego. Coś mi się wydaje, ze ta jego Nicki w ogóle nie wróci :(

ocenił(a) serial na 7
tequila_s

Ja jestem zawsze w szoku jak czytam opinie w fandomie SaB, staram się już tego nie robić :D może 1 osoba na 10 się znajdzie co popiera Johna, a tak to wszyscy wręcz czekają na rozwód, bo John jest niby taki okropny. Nie wiem, ja chyba inny serial oglądam :D dobrze, że przynajmniej Ty się ze mną zgadzasz, bo sama się już zaczęłam zastanawiać nad sobą...:D :D Co do tego pocałunku to Kathryn po prostu znalazla sobie wymowke, żeby wywalić Johna z domu. A jego winę trochę wyolbrzymili, przecież on właściwie nawet nie odwzajemnil tego pocałunku, byl w mega szoku. A mama Nikki jest okropna, a jej glos doprowadza mnie do szału:D a jeżeli o mnie chodzi to Nikki może tam zostać, bo jest mi zupelnie obojętna ta postac. Tylko Toby'ego szkoda :( a jaki taniec radości odstawil, kiedy John się wreszcie wyprowadzil :D :D Tak samo Angelo tańczący z Travisem...hahaha nie mogłam już ze śmiechu. Ale Travis mnie rozczulił, tak się staral :) za to Mary Bath było mi strasznie szkoda :( nie wiem czy Bay słusznie zrobila mówiąc jej o motywacjach tego chłopaka, bo strasznie mi przykro było widząc jej reakcje :(
Co do Campbella masz rację, że nie wyszło to za dobrze względem jego dziewczyny, ale mimo wszystko to bardzo ciekawa i zlozona postac, no i moim zdaniem mają chemię czego mi trochę brakuje w relacji z Jorge. Ale na razie jestem dosyć neutralna. Zresztą u D. wszystko bardzo szybko się zmienia, wiec chyba nie ma co się angażować:D
No tak, Bemmett już chyba nie w tym sezonie, ale i tak uwazam go za udany dla nich, zrobili trochę postępów :D

lola881

Jeżeli miałby być rozwód, to tylko po to by w końcu John uwolnił się od tej idiotki Kathryn :/ Ta jej nowa książka? No po prostu porażka :/ Po trupach do celu. Nie liczy się ze zdaniem Johna, a to przecież ich wspólni znajomi i przyjaciele :/ Chce się spełniać jako pisarka..
Matka Nikki ma głos alkoholiczki z 30 letnim stażem :D Nie cierpię jej. W jakimś jeszcze filmie ją widziałam i tam również mnie drażnił jej głos :D
Co do Mary Bath, to dobrze, że Bay jej powiedziała prawdę, bo wyobraź sobie jak byłoby jej przykro, gdyby na tej imprezie się dowiedziała, jak wszyscy zaczęli by się z niej wyśmiewać i wyszydzać jej tuszę. Lepszy taki mały zawód z powodu rozczarowania tym chłopakiem niż takie przeżycie uczestnictwa w zawodach na najbardziej brzydką partnerkę :/ Co to w ogóle za pomysł :/
Ta dziewczyna Campbella była z nim przed wypadkiem, po wypadku, to ona zasługuje na podziękowania, bo na pewno jej też nie było łatwo przy nim trwać i widzieć jego cierpienie. On się mógł zauroczyć Daphne, ale znając ją, to marnie chłopak wybrał, bo wiemy, że Daphne nie jest stała w uczuciach :D

ocenił(a) serial na 7
tequila_s

Ta książka to okropny pomysl. Przecież John jest senatorem, jest osobą publiczną, której kariera zależy od ludzi. A Kathryn pokaze ich z najgorszej strony wyciągając brudy swoich znajomych, którzy pewnie się od nich od razu odwrócą, ja nie wiem co ona ma w głowie.
Nie, nie o to mi chodzi, że miała ją tam puścić, bo tam dopiero doznalaby upokorzenia, ale może mogła coś wymyślić, żeby ją odwieźć od pomysłu pójścia tam niż mówienie, że miała brac udzial w konkursie na najbrzydsza partnerkę. W ogóle do tych bractw to chyba sami idioci się zapisują, żeby imprezować i zaliczać panienki. I jeszcze takie idiotyczne zakłady wymyślają...
No pewnie marnie na tym wyjdzie. Chociaż ta jego dziewczyna tez mi nie przypadła do gustu, wiec może jednak jest tego jakiś plus :D

lola881

No właśnie nie mam pojęcia co sobie Kathryn wyobraża zamierzając napisać tą książkę. Nie bierze pod uwagę kosztów jakie poniosą przez jej dążenie do samorealizacji. Jak już nie ma co robić biedna, to niech u Reginy się zatrudni :D
Ten sezon zaliczam na duży plus mimo wkurzającej do przesady Kathryn :D I Czekam na dalsze odcinki :) Fajnie jest pooglądać serial taki familijny, bez żadnych istot nadprzyrodzonych :D A i soundtrack piękny mają <3

Oglądasz może The Fosters? W podobnym stylu, tylko lepsze moim skromnym zdaniem :D Może to dlatego, że nie ma tam Daphne I Kathryn :D Polecam gorąco :)

ocenił(a) serial na 7
tequila_s

Nie oglądam The Fosters, może kiedyś spróbuje, bo lubię takie seriale bez tych wszystkich cudownych stworzeń :D ale jednak w SaB mnie mocno ujmuje sam język migowy, to jest dla mnie olbrzymi plus i wyróżnik :)

lola881

No tam języka migowego nie ma, ale są trudne adopcje, dziewczyna po poprawczaku, chłopak z ADHD. Dwie mamusie wychowujące 5 dzieciaków, a z boku pomaga im były mąż jednej z nich. Dzieciak biologiczny zakochuje się w przyszłej adoptowanej siostrze :P Ciekawa historia, mówię Ci :D

użytkownik usunięty
lola881

Lola, widziałaś?
http://25.media.tumblr.com/95ecf3005e67327112e7217fb15a90fc/tumblr_n23jtg8am41r4 ezfzo1_500.jpg <3

ocenił(a) serial na 7

OMG, nie :D awww <3 jak się pięknie uśmiechają, no nie mogę <333

użytkownik usunięty
lola881

"Puck makes a heartfelt admission to Quinn, prompting an unexpected and welcome response"
Dawać mi ten odcinek:D

ocenił(a) serial na 7

Jezu :D ja tez, dobrze ze to już niedługo :D

lola881

Nie ma problemu :)

Kate123

Jeszcze 13 dni i będzie trailer TMR
http://media.tumblr.com/tumblr_m94p85V3Sm1rrn5x7.gif

Kate123

Nadrobiłam Shameless i jestem rozczarowana delikatnie mówiąc. Serial się stacza w tym sezonie :( A Fiona? No po prostu porażka.. co oni zrobili z ta postacią :/ Nie sądziłam, że będę zmuszona przewijac sceny z jej udziałem.

użytkownik usunięty
tequila_s

O, widzisz... Ja za to chyba rzucę BatB...
Widziałaś spoilery z nowego odcinka Reign? ;)

BatB!!?? Nawet mi nie przypominaj :/
Co to kurvva miało być? ''chcę być z tobą Gabe'' , ''musimy przestać się widywać, bo jestem teraz z Gabem'' a za chwilę ląduję z Vincentem w łóżku? :/ No kurde co z tym CW? Czy oni muszą wszystkie seriale spieprzyć? :/ Drugie Reign się zrobiło :/ Nawet w tej chwili się cieszę, że nie będzie 3 sezonu. Zniszczyli mi postać Cat. Nawet jeśli Vincent teraz znów jest fajny, to była przesada by Cat tak skakała z łóżka do łóżka. Cat=Mary. Nie zniosę tego :/ Szkoda mi Gabe, bo sobie nie zasłużył :(

Nie oglądam już Reign, więc nie oglądałam spoilerów :P Widziałam tylko fotki kilka dni temu Mary w pięknej ślubnej sukni :D

użytkownik usunięty
tequila_s

Dokładnie:/

No ale nie mów, że nie byłaś ciekawa z kim ślub weźmie:D "To zawsze byłeś Ty", powiedziała do Francisa:D Ładne były te sceny, ale do serialu nie wracam. Wiadomo że za 2 odcinki pocałuje Basha:P

tequila_s

Cabe ;(((((((

użytkownik usunięty

Przecież Ci ostatnio mówiłam, że jestem pewna niemal na stówę, że będzie to Francis (historia nie kłamie) :D
Nie oglądałam nawet scenki na yt :D Pięknie to brzmi, ale jeśli to zawsze był Francis, to czemu całowała się i obściskiwała z Bashem? :/ Za 3 odcinki Francis zginie, a ta znów poleci się migdalić z Bashem :/ Pieprzę ten serial^^

użytkownik usunięty
tequila_s

A kto tam mógł wiedzieć? To CW. No ale brawo, trzymali się historii. Nie wydali Mary za zmyślonego Basha ;P
Nie wiem, bo nie oglądałam tych odcinków. Kojarzę tylko jakiś cytat w stylu "moje serce jest otwarte". Ja bym powiedziała że co innego :P

A tak mówiła to do Basha jakieś 2 czy 3 odcinki temu :D Scenarzyści sami się gubią w tym co piszą, co sprawia, ze postać jest nieprawdziwa. Mówi jedno, a za chwile robi drugie :/ Ależ czegoż innego można się spodziewać po CW.
Hahahahah no dokładnie tak. Widocznie choruje na wieczny świerzb bobra, że musi być ciągle drapana obojętnie prze kogo :D

Reign out, BatB out i TTP też chyba niedługo poleci mi z listy prze Carę :/

Ostatnio mam kryzys serialowy. Nie mam ochoty na większość seriali.

użytkownik usunięty
tequila_s

A ona się przespała z Bashem? Bo nawet nie wiem:D

Też mam kryzys, niedługo mi chyba 3 seriale na krzyż zostaną.

Miziali się tylko :D

Ej, Ty chyba miałaś ostatnio więcej seriali ode mnie, więc nie mogło Ci tak mało zostać :P
Chcesz może coś nowego odświeżającego i od innej stacji?

użytkownik usunięty
tequila_s

Tak tylko mówię, nie piszę dosłownie:D No ale BatB wywalam, Looking został jeden odcinek, a część seriali już mi się niedługo pokończy. Mało mi zostanie;)
Możesz coś polecić, ale żeby nie miało pierdyliarda odcinków:P

Ja w przyszłym tygodniu zrobię porządek w moim schedule :D Część seriali mi się skończyła, a cześć ma jeszcze dosłownie pare odcinków :)

O widzisz jak fajnie. Masz więc miejsce na nowy serial :D
http://www.filmweb.pl/serial/The+Fosters-2013-666613 o to ten :D Warto, a dodatkową zachętą może być dal Ciebie soundtrack z cudownymi perełkami :)

użytkownik usunięty
tequila_s

Ok:D

ocenił(a) serial na 6

Hahahahaha ano, ta to dopiero ma dylematy... Dzisas...

byledopiatku

Takie same jak Cat w BatB :/

użytkownik usunięty
tequila_s

A myśmy tak narzekały na wybory Eleny, ta to przy nich jest chyba najrozsądniejsza.

Elena zerwała ze Stefkiem, by być z Damonem, ale po 3 sezonach, a nie po 3 odcinkach.. i nie wróciła zaraz po następnych 3 odcinkach do pierwszego, więc tak. Elena powinna być stawiana za wzór dla Mary i Cat, a nawet Cary :D Bo ta ostatnia też była najpierw z Johnem, później przespała się ze Stephenem i wygoniła Johna z domu, by po 3 odcinkach znów powiedzieć, że go jednak kocha :/
Przez CW znienawidzę słowo trójkąt do końca życia :D

użytkownik usunięty
tequila_s

O masakra.... świetne przykłady to CW daje młodzieży :P
Ale jednak ta stacja ma swój klimat, który mnie w pewien sposób przyciąga.. no patrz na to promo: http://www.youtube.com/watch?v=yFZHstHMGks ja się w nim zakochałam. Końcówka tylko rujnuje efekt :p

Nie no maja też i cudowne seriale jak np Arrow i Supernatural <3 Ale maja tez tak, że zaczynają bardzo dobrze, by kończyć tragicznie :D Albo kilka pierwszych odcinków super, po chwili odyebują taką manianę, ze się odechciewa dalszego oglądania.

Naprawdę świetne <33

Kate123

Ogląda ktoś TTP na bieżąco?
Cara została oficjalnie obok Rynny moją najbardziej znienawidzoną postacią serialową :D Sztefynal ma partnerkę :D
Cudne sceny Johna i Astrid <3

tequila_s

lol interesujące xD ciekawe co odwaliła, że dostała takie wyróżnienie ;p

minona291

Zacznij oglądać, to się dowiesz :D

użytkownik usunięty
tequila_s

Co takiego zrobiła?
Nie oglądam już dawno tego serialu, ale wiem o Johnie i Astrid właśnie:(

A nie oglądasz, to nie wiesz :D Wykopała Johna z ich bezpiecznego miejsca, ale wcześniej chciała wykorzystać jego zdolność zabijania :/
Dwa odcinki później już go błaga, by do niej wrócił, a on: http://www.reactiongifs.us/wp-content/uploads/2013/07/fu ck_off_jack_nicholson.gif kilka razy przewijałam tą scenę :D Ale niestety w tym odcinku do siebie wrócili :( Choć scena Johna i Astri była cudna <33

użytkownik usunięty
tequila_s

Nie oglądam, bo na nim przysypiałam :P Teraz mnie jeszcze bardziej utwierdziłaś w przekonaniu, że dobrze zrobiłam rezygnując z tego serialu :P
Ile masz zaległych odcinków? Ja 11:D

Była ładna akcja w ostatnich odcinkach, więc oglądałam dalej, ale powoli mam już dość. Chyba trzeba se zrobić pauzę od seriali CW :D Poza TO ofc :D

5 Being Human, 8 Degrassi, 1 TW, 1 Arrow, 1 Intelligence, 2 Vikings, 1 Supernatural,1 OUaTiW i 1 Grey's Anatomy, 2 Rizzoli&Isles, 1 Chicago Fire :DDD Czyli 24 :P Ale Degrassi chyba sobie odpuszczę w ogóle, bo ziew mnie brał na ostatnich odcinkach.
A chcę zacząć co najmniej 3 nowe seriale, so..

użytkownik usunięty
tequila_s

TO i Arrow:D Oglądam jeszcze Star-Crossed, na razie mi się podoba (widziałam 2 odcinki), ale podejrzewam że też wkrótce się stoczy i pójdzie do wylotu.
Jakie? Mam nadzieję że Sherlocka i My Mad Fat Diary:D

O kurcze zapomniałam o Sherlocku :D
Co do MMFD, to widziałam, że z Mileną tu przeżywacie każdy odcinek, więc może i ja się skuszę, a że angielski, to jeszcze bardziej mnie zachęca. Sherlock to samo, więc to chyba będą 2 pierwsze seriale na mojej liście teraz :D

Chcę zacząć prócz tego tak jak Ty Star-Crossed, Chicago PD, Bates Motel :)
Nie zapominajmy, że przede mną Nowe sezony GoT, OB i liczę też na Salem :D Trzeba przetrzepać moją serialowa listę, by zrobić miejsce na nowe uzależnienia :D

użytkownik usunięty
tequila_s

http://31.media.tumblr.com/d2d74bb89a43aaeee397c9b80d174509/tumblr_mocqolNx551rm dxaeo4_r1_250.gif
Ale najpierw MMFD, bo na następny sezon Sherlocka poczekasz sobie 2 lata, a teraz przyda nam się ktoś nowy do przeżywania Frae i w ogóle całego serialu:D

OB, nareszcie;)

Widziałam tego gifa setki razy i za każdym kolejnym mordka mi się śmieje :D Tak się ostatnio cieszyłam, jak dostałam bilety na koncert :D

Okay, postaram się jutro obejrzeć pierwszy odcinek MMFD :) Z Sherlockiem właśnie ze względu na to oczekiwanie a 4 sezon nie chciałam się spieszyć, ale jak mówiłam wcześniej, potrzebuję świeżości, bo po Shameless mi się odechciało wszystkiego..

Orphan Black i Tatiana <3333

ocenił(a) serial na 2
Kate123

Na początku było fajnie lubiłem oglądać Bonnie, jak była tą szarą myszką, która w ciężkich chwilach
zaskakiwała wszystkich swoją mocą i w ogóle. Niestety później zepsuli tą postać, pozbawili ją mocy
i prawie kompletnie usunęli z serialu. Caroline akurat pojawia się częściej, ale zaczęło mnie to
wkurzać, że wszyscy są oburzeni spaniem jej z Klausem, a ona sama przez ten incydent uważa, że
jest taka zła i niegodziwa. Teraz na dodatek zabili Katherine (chyba zabili), nie rozumiem dlaczego
tyle osób jej tak nienawidzi, uważam, że jest/była jedną z najciekawszych postaci w serialu i nie
powinni jej usuwać (mam nadzieję, że tego nie zrobią, choć wnioskując po ostatnim odcinku to
może być z tym różnie.)

użytkownik usunięty
rakso12_lemon

"Teraz na dodatek zabili Katherine (chyba zabili), nie rozumiem dlaczego
tyle osób jej tak nienawidzi, uważam, że jest/była jedną z najciekawszych postaci w serialu i nie
powinni jej usuwać"

Oj tak, powinni i dobrze zrobili. Jest żałosna, nie potrafiła umrzeć z godnością, więc wymyślała coraz durniejsze intrygi. Kiedyś była dojrzalsza, nawet w tym swoim uganianiu się za Stefanem. Jej egoizm osiągnął apogeum. Ale to wszystko byłoby do zniesienia, z pustym łbem Caroline wytrzymałam 4 sezony. Co mnie najbardziej zniechęca w Katherine, to jej tragiczne grymasy, dzióbki, maniera w głosie. Gra Niny w tym sezonie to był jeden z najważniejszych powodów, dla których rzuciłam oglądanie TVD. Spartaczyła nie tylko Pierce, ale też Elenę.

Może dlatego, bo był moment, że grała 3 bohaterki:D Teraz została 1 i mam nadzieję, że skupi się w końcu żeby chociaż ta jedna była zagrana dobrze.

Kate123

Ogląda ktoś może The Following?

ocenił(a) serial na 7
Kate123

Kejcik oglądałaś VOPa? Ależ ten odcinek byl smutny :(

lola881

No właśnie nie oglądałam, bo jestem we Wrocławiu, a nie u siebie w domu i tu mi telewizor nie działa :(