PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121977
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
lola881

no własnie :P ale sneak peeka nie oglądam, chcę mieć jak najwięcej niespodzianek!

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Szczerze? W tym sneak peeku nie ma nic o czym bym Ci już nie powiedziała :P

Wracając do Castle, tez się tak denerwowalas jak ja? :D cały czas sobie mówiłam, że przecież wiadomo, że nic jej się nie stanie, a i tak parę razy musiałam zatrzymać, bo byl zeszła na zawał :D

lola881

wiesz, ja się nieopatrznie dowiedziałam, kto umrze, więc już wolę nic więcej nie wiedzieć :) taaak, denerwowałam się, wiadomo, że by nie umarła, ale i tak xD tylko trochę już pozapominałam, o co chodziło z matką Kate, może to pociągną teraz...jeszcze dzisiaj chcę nowy odcinek SaB pocisnąć!

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Pewnie w finale to jeszcze wróci :) teraz znowu pewnie będzie kilka odcinków na rozluźnienie :D
To jak obejrzysz SaB to daj znać :) tez już final niedługo, ciekawe co się wydarzy, bo w ich finałach zawsze jest jakiś cliffhanger i mam nadzieje, że będzie co coś ciekawszego niż na przykład powrot Ty'a :D

lola881

mógłby częściej wracać, bo już zdążyłam pozapominać, a zawsze lubiłam ten wątek. ok, ok, odezwę się... nie wiem, czy powrót Ty'a będzie taki ważny, skoro już od jakiegoś czasu o nim wiesz z promo itd., chociaż pewnie zwrot akcji tuż przed końcem odcinka z Ty'em jakiś związek będzie miał, w końcu po coś go ściągnęli. a potem reszta SaB kiedy będzie?

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

No właśnie dla mnie jego powrot jest malo istotny i w sumie to się go spodziewam, wiec żadne zaskoczenie. Ale Ty'a nie było jeszcze w odcinku, ani w promo...po prostu powrocil jego temat :D
Bodajże 16 czerwca, o ile nie pomieszałam z jakimś innym serialem :D

lola881

Hm, no sama nie wiem, z jednej strony dobrze, że się "wydało", że Ty kłamał, ale z drugiej strony co to da, że teraz go sprowadzą? oszukał Bay, o swoim wyjeździe powiedział jej dosłownie kilka dni przed kolejną misją i to tylko dlatego, że ktoś inny sikę wygadał... najprawdopodobniej i tak nie wróci na stałe, zwłaszcza że już raz wybrał wojsko zamiast niej, poza tym skoro się już zadeklarował, to się już nie wycofa z dnia na dzień, poza tym po misji miał być w Niemczech. Rozumiem, że dla Bay to był szok, ale nie rozumiem, dlaczego najbardziej się dostało Tankowi :/ przeżywają ten głupi konkurs na najbrzydszą partnerkę jak nie wiem co, przecież on nie miał z tym nic wspólnego, jeszcze się naraził całemu bractwu doprowadzając do odwołania imprezy anonimowym telefonem... a co on za to mógł, że jego kumple wpadli na głupi pomysł? dlaczego Bay kazała mu wybierać między bractwem a nią dosłownie po kilku tygodniach znajomości? ok, kumple Tanka nie wykazali się inteligencją i empatią, ale mało to głupich pomysłów ludzie mają? przecież koniec końców nic złego się nikomu nie stało, nie wiem o co to wielkie halo... MB też przesadza, przenosząc swoją złość na Tanka, przecież to nie on chciał ją zabrać na tę imprezę. Poza tym wcale nie jest brzydka, po co się tak tym przejmuje a Bay razem z nią. Tank na tym wyszedł najgorzej - MB go nienawidzi, Bay wciąż ma pretensje i do czegoś go zmusza, teraz jeszcze zdemaskowała go przed kolegami z bractwa, do tego okazało się, że niemal wybaczyła Ty'owi w kilka sekund i jeszcze pobiegła z tym do drugiego byłego faceta... :( smutne, bo jeśli nie była od początku pewna swoich uczuć do niego, to powinna od razu odpuścić, a nie dawać mu nadzieję na coś więcej, a potem próbować go zmienić na siłę. Chyba przejęła złe nawyki od Daphne.

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Ja tam od początku widziałam, że związek Bay i Tanka jest mocno na siłę. I nie widziałam tam wielkich uczuć ze strony Bay, więc nie wiem czemu ona się w to w ogóle wpakowała, pasują do siebie jak pięść do nosa, mają zupełnie inne podejście do życia, nie wiem czy byliby w stanie na jakiejkolwiek płaszczyźnie się odnaleźć. A bajki o przyciąganiu się przeciwieństwo to nie dla mnie, za stara jestem na to :D Także zgadzam się, że Bay okropnie postąpiła, Tank się tylko nacierpi, ale to od początku było skazane na porażkę. Pisałam Ci po odcinku, że Bay i MB były strasznie wkurzające. Bay właśnie przez to, że dosłownie od razu wybaczyła Ty'owi, tak jakby się nic nie stało. A MB zrobiła jeszcze z niego bohatera, bo chciał dobrze, no bez żartów:/ natomiast do Tanka, który tak się stara, żeby je zadowolić i żeby go polubiły non stop mają pretensje.
Bay mnie wtedy też zdenerwowała, że od razu kazała mu rzucać bractwo. Przede wszystkim to, że jest tam jakaś grupa oszołomów, którzy mają głupie pomysły nie odznacza, że wszyscy w tym bractwie są tacy beznadziejni, może Tank czuję się lepiej należąc do jakiejś wspólnoty, w końcu zawsze lepiej mieć jakąś grupę za sobą. W bractwie na pewno poznał sporo osób i łatwiej było mu się odnaleźć w szkole wyższej. Poza tym, tak jak jej powiedział, przynależność do tego bractwa jest swoistą tradycją rodzinną. No, ale to się wiąże z tym co już wcześniej napisałam, że Bay i Tank są zupełnie różni i Bay nie potrafi tego zaakceptować i myślę, że nie odnalazłaby się wśród jego kumpli.

lola881

No to się zgadzamy. Moim zdaniem za bardzo rozdmuchali aferę z tym bractwem. Oczywiście, że pomysł na imprezę był chamówą, ale po pierwsze Tank w tym nie brał udziału, a po drugie to nie było nic aż tak strasznego, głupi żart pewnie. Poza tym MB ma swojego chłopaka, który świata poza nią nie widzi, do tego powinna mieć odrobinę własnej godności i wiedzieć, że jest wartościowa, bez względu na to, czy podoba się jakimś obcym frajerom czy nie. Poza tym na 100% nie wygrałaby konkurencji na "najbrzydszą osobę towarzyszącą", trochę scenarzystów poniosła fantazja w tej kwestii, bo te parę czy paręnaście kilogramów za dużo moim zdaniem nie jest jakąś wielką szpetotą, no już bez przesady. Tank też nie wygląda jak młody bóg, podejrzewam, że jego kumplom z bractwa również daleko do Brada Pitta :P W ogóle dlaczego MB nie poszła z pretensjami do tego kolesia, który ją zaprosił, tylko wyżywa się na Tanku i obarcza tym Bay? Co do Ty'a - dla mnie koleś byłby skreślony, bez względu na dobre intencje. Nawet gdyby powiedział, że wraca, to bym mu nie uwierzyła, bo już dwa razy zostawił Bay samą z dnia na dzień. I nie można powiedzieć, że musiał, bo sam próbował Johnowi wyperswadować wstawienie się za nim. Szkoda gadać. Niech już Bay będzie z Emmettem! Swoją drogą nie zazdroszczę mu - wciąż musi słuchać o jej problemach, również tych z innymi facetami. W sumie Bay przychodzi do niego tylko wtedy, gdy potrzebuje pomocy. To jakiś taki "czyściec", w którym Emmett czeka na wybaczenie zdrady? xDDDD

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Emmett nie ma lekko :D ale myślę, że zdrada została już przebaczona :D mimo wszystko bardzo lubię ich przyjaźń i fakt, że Bay zawsze do niego leci z każdym problemem mi się podoba, co prawda moglaby mu darować wysłuchiwanie o jej miłosnych rozterkach, no ale cóż...:D nie wiem teraz czy to było w odcinku czy widzialam w promo, jakby co to sorry za spoiler, ale to mnie rozwalilo jak Tank powiedzial coś w stylu, że jest z nim, a zastanawia się nad powrotem do byłego, radząc się drugiego ex :D
W ogóle to jeszcze mi się przypomniało, że Emmett gadal kiedy o jakiejś dziewczynie poznane przez internet, a jakoś nie rozwinęli tematu.

lola881

oj, no ale jak mu wybaczyła, to niech już będą razem, do Tanka i tak nic nie czuje, a Ty sam sobie strzelił w stopę i niech spada... :P nie wiem, czy Tank dokładnie tak powiedział w odcinku, ale było coś w tym stylu, że Bay powiedziała "Emmett powiedział...", no i Tank się wkurzył, że nie dość, że teraz Ty jest na tapecie, to jeszcze najpierw pobiegła do byłego o tym pogadać :) tak, tak, była jakaś laska, chyba poznali się na jakimś czacie i potem ona wciąż do niego pisała smsy, ale nic więcej nie powiedzieli... nawet zaczęłam podejrzewać, że może Emmett udaje, że ma laskę, żeby Bay była zazdrosna :) tzn. że np. była to tylko koleżanka, ale przed Bay udawał, że to coś więcej, żeby nie było tak, że tylko ona poszła do przodu i spotyka się z innymi, ale że on też interesuje się różnymi dziewczynami a one nim... ale potem temat się skończył :/

Kate123

ARROW spoilers scenka z 2x15
http://www.youtube.com/watch?v=A3Rg2YkkSns
OMGOMG, dawac mi ten odcinek!

Kate123

AAAA... ja też chce już ten odcinek.

_Sloneczko_2034

Niby tylko kilkanaście godzin, ale już mi się strasznie dłuży, szczególnie po takich spoilerach :D

Kate123

Po tych spoilerach, to ja też jeszcze bardziej nie moge się doczekać:)

Kate123

ARROW spoilers
PROMO na następne odcinki! WOW. I'M DEAD. BYEEEEE
http://www.facebook.com/photo.php?v=369385616532810&stream_ref=10

Kate123

OMG swietne promo. Bedzie się dzialo.

_Sloneczko_2034

WOW, nadal jestem w szoku :O SPOILERYSPOILERYZawuważyłaś, że pokazywali w promo mało Felicity? Coś czuję, że szykują dla niej coś wielkiego, więc nic specjalnego nie ujawnili.SPOILERY

Kate123

Ja tez nadal jestem w szoku... SPOILERYTak zauwazylam. Obys miala racje, ze szykuja dla niej cos wielkiego. Ale Slade da im popalic. Cos mi sie wydaje, ze druga czesc sezonu, bedzie jeszcze lepsza niz poerwsza:)SPOILERY

_Sloneczko_2034

To chyba jedyny serial CW, gdzie promocja serialu jest naprawdę świetna. SPOILERYSPOILERYNie wiem, czy chcę miec rację :D Bo to na pewno nie będzie nic przyjemnego. Oj, szykuje się Nam dużo cierpienia. A jak Slade każe Oliverowi wybierac między Sarą a Felicity? W ogóle w tym promo on cały czas się martwi o Sarę, a założę się, że i tak wszystko skupi się na Felicity. OMG. I CAN'T. Też mi się tak wydaje :D SPOILERYSPOILERY

Kate123

Zgadzam się:) SPOILERYTeraz to tak właściwie, to żadnego z bohaterów nie czeka nic dobrego:( oj zdecydowanie czeka Nas wiele cierpienia... Slade jest zdolny do wszystkiego, wiec... ja też sie corsz bardziej boję o Sare:( w sumie to zacynam sie bac już o wszystkichSPOILERY

_Sloneczko_2034

SPOILERYSPOILERYTak, teraz to naprawdę zacznie się walka. Slade wszystko sobie zaplanował, miał na to czas, więc będzie ciężko go pokonac. Wszyscy będą miec ciężko, a my najgorzej, bo będziemy to przezywac :DSPOILERYSPOILERY

_Sloneczko_2034

SPOILERYSPOILERY"Are we going to see or learn more about Felicity’s parents this season on Arrow? –Anna
Ausiello: It all depends on whether you subscribe to one of the (many) theories that’s been floating around the Internet. Because if you do, this week’s outstanding, edge-of-your-seat episode, “The Promise,” drops some new knowledge about someone." OMG :OSPOILERYSPOILERY

użytkownik usunięty
Kate123

Kojarzycie autora/tytuł tej muzyki?
http://www.youtube.com/watch?v=kkr5_3bfHwU
(bez komentarzy co do filmika:D)

Niestety nie kojarzę :( Ale muzyka cudna <3 O filmiku się nie wypowiadam :D

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty

myślałam, że do 4x23 Delena była jeszcze ok xD

użytkownik usunięty

Nigdzie nie napisałam, że nie była :P

Kate123

http://24.media.tumblr.com/5dfe24885cfe6e82387c981044f4dce5/tumblr_n1uhgcXVw51rn a9sao1_500.png omg xD

użytkownik usunięty
Kate123

Hah, widziałam:D Leo już mnie przestaje śmieszyć, ale z photobomb czy selfie nadal mam ubaw:D To jest moja pulpitowa tapeta: http://i.huffpost.com/gen/1654756/thumbs/o-SELFIE-OSCARS-facebook.jpg :D

Awwwwww :DD

Kate123

"I mean, that 3 minute Arrow trailer is something else. So cinematic. Really impressive. Wow."
- Julie

Och, Dżuli, nie sądziłam, że kiedyś się zgodzę z tym co myślisz, a jednak :D

Kate123

mm dość ;(((((( najpierw MMFD a teraz jeszcze BATB ;(((((
co proponujecie na osłodę? może Castle?

użytkownik usunięty
minona291

BatB to porażka. Ale MMFD:( Widziałam 4 odcinek i klip z 5, sama już nie wiem o co tym wszystkim sądzić..
Jeśli masz na myśli nowy odcinek Castle, to zdecydowanie nie... Jeszcze nie widziałam, ale czytałam opinie i podobno jest bardzo mocny...

Co oni robią z tym serialem i postacią Cat ;(
już jesteś po 4 odcinku? czemu? chyba nie zaczęłaś shippować Rae z Liamem?
no miałam na myśli najnowszy odcinek Castle ;) [przedostatni był zajebisty <3] a co tam mogło się wydarzyć? teraz, to jeszcze bardziej chcę obejrzeć, ale nie wiem, czy zniosę jakiekolwiek cierpienie dziś ;(

użytkownik usunięty
minona291

A widziałaś zwiastun następnego odcinka? Cała trójeczka jest porąbana, szkoda gadać xD
Are you kidding me... w życiu. Jestem całym sercem za Rae i Finnem :( Jak obejrzysz to pogadamy, bo nie chcę spoilerować.
Był Bracken, no to można się domyślić...

Ja mam jeszcze zaległy poprzedni odcinek Castle :( Nie wyrabiam ostatnio :( 13 zaległych odcinków...

Kate123

poprzedni Castle był super, oglądaj w pierwszej kolejności ;)

minona291

Na pewno :) Tylko nie za bardzo będę miała teraz czas :( Do tego jutro nowy odcinek Arrow i cały czas tylko o tym myślę, bo to muszę od razu obejrzec :D

Kate123

40 minut zawsze można jakoś wygospodarować ;p

minona291

Na ten serial na pewno :)

Kate123

gorzej z czasem, jeśli TAKICH dobrych seriali ma się więcej w swoim tygodniowym schedule ;p

minona291

Będę musiała wszystko jak najszybciej nadrobic, bo zaraz dochodzą nowe, a wtedy nie ma szans, żebym zdążyła :P Dobrze, że pozbyłam się TVD :D

Kate123

nowe odcinki teraz będą co tydzień, więc znów nawał będzie ;) tylko TVD wyrzuciłaś?
ja pozbyłam się TVD, NG, Girls ;p i chyba Intelligence też porzucę, bo 4 pierwsze odcinki jakie obejrzałam nudne były ;( Gdyby całe 40 minut pokazywali tylko Josha i Meghan, to byłoby super, bo tak, to fabularnie klapa wyszła ;(

minona291

Nope, jeszcze NG i TTP. Miałam zacząc Star-Crossed, ale na razie nie mam kiedy :P
Ja oglądam i nie zamierzam na razie porzucac :D Kocham Josha i nie jestem w stanie nie oglądac :D

Kate123

ja TTP nawet nie zaczęłam jeszcze ;p Star-Crosed chciałabym zacząć, ale czasu brak, a zaraz wraca GoT i OB więc i tak nie będzie miejsca ;(
tylko ze względu na Josha to oglądasz? xD

minona291

Dokładnie...
Z takim zamiarem to zaczynałam, ale nawet się wkręciłam w oglądanie. Nikita się skończyła, więc podobny serial jak najbardziej był na miejscu. Może jak na razie zbyt wielkich rewelacji nie ma, ale mimo wszystko przyjemnie mi się ogląda :)

Kate123

w Nikicie było więcej akcji, więcej się działo, fabuła była szybsza i postacie były bardziej wyraziste.
a tu tylko interesujący są Gabriel i Riley ;) reszta jest strasznie mdła i nudna po prostu :/
ale to tylko moje zdanie i moja opinia po 4 odcinkach :)

nie widziałam, staram się nie spoilerować sobie ;p
zmiana planów, nie będę oglądać teraz Castle, tylko MMFD ;)

użytkownik usunięty
minona291

Ok:)