Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122850
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
użytkownik usunięty
_Sloneczko_2034

'Dziś miała miejsce drobna zmiana w profilach seriali. Usunęliśmy przycisk służący do oznaczenia seriali, które obecnie oglądacie. Został on połączony z funkcją “chcę zobaczyć”, dzięki temu nie musicie już dodawać interesujących Was seriali do dwóch oddzielnych list. Od teraz śledzenie emisji ulubionych seriali powinno być znacznie prostsze."

http://38.media.tumblr.com/tumblr_mekl5nobCP1qjz3eso1_250.gif
No to chyba jakiś żart.

użytkownik usunięty
_Sloneczko_2034

“The Comic-Con lineup will spoil quite a bit about who is alive and who is dead. In a few days, we’ll know some of the answers. Not all of them, but some of them.”
— Jason Rothenberg about the characters whose fate was left uncertain at the end of season 1 [x]

Bellamy, Finn i Raven. Seriously? przecież Bellamy nie zginie, Raven będzie podobno nadal ranna na początku sezonu, a Finn? Jeśli Finn tam zginął to ja jebnę, whyyyyyy

Niemożliwe, żeby Finn zginął. Nope.

użytkownik usunięty
Kate123

patrzę na to i patrzę i nie wierzę, w to co widzę, ale jak dla mnie to zdecydowanie Finn. Bo nie przypominam sobie nikogo innego, czyjego losu nie znamy i kto mógłby uczestniczyć w CC.

Ja jestem do tyłu z wszystkimi spoilerami, więc nic na ten temat nie wiem, ale jakoś mi się nie wydaje, żeby taka ważna postać już zginęła. Poza tym wiadomo jak to jest ze spoilerami, specjalnie tak gadają :P

użytkownik usunięty
Kate123

ja nie mam szczęścia do ulubionych postaci więc się martwię trochę:(

Zobaczysz, że będzie dobrze :) Był dopiero jeden sezon i chyba zdają sobie sprawę, że ta postać ma potencjał, więc nie ma sensu tak szybko się jej pozbywać.

użytkownik usunięty
Kate123

Ale jest znienawidzony przez większość fandomu, a trochę dramy trzeba wprowadzić przez zabicie jakiejś głównej postaci.......

Nie czytałam żadnych opinii, więc nie wiem dlaczego tak się na niego uwzięli... Niby tak, ale nadal jakoś nie chce mi się w to wierzyć.

_Sloneczko_2034

TW spoilers
http://scottiles.tumblr.com/post/92811098239
hahaha BYEEEE

A tak poza tym to nawet nie wiedziałam, że jest już CC xD

_Sloneczko_2034

hej hop ;p

może ktoś mi polecić jakiś fajny serial do oglądania? gdzieś mi wcięło listę oglądanych seriali z mego profilu i przez to nie mam pojęcia za co mam się teraz zabrać ;(

minona291

Ja ostatnio wkręciłam się w The 100, więc jak nie widziałaś to polecam :)

Kate123

ok. dzięki, włączę pilota i zobaczymy czy mi się spodoba :)

użytkownik usunięty
minona291

Twoje oglądane seriale są teraz w "chcę obejrzeć". Stwierdzili że to przecież jest to samo. "Teraz będzie wam łatwiej śledzić emisje ulubionych seriali", rzekli:D Plec posługuje się większą logiką. Przynajmniej zmusili mnie do zrobienia porządków w "chcę obejrzeć", wywaliłam już chyba z połowę, której nie obejrzę przez najbliższe 50 lat. Chyba musiałam się uderzyć w głowę, żeby zaznaczać seriale mające po 150 odcinków:D Mnie nawet 30 przeraża.
A jaki gatunek chcesz? ;)

a weź, to jakaś masakra z połączeniem oglądanych z tymi, które mam w planach obejrzeć ;( jak ja mam niby je szybko na tej liście znaleźć, jeśli nie potrafię tak jak Ty zredukować tej listy do minimum? nie umiem zrezygnować z któryś pozycji, bo mam nadzieję, że kiedyś je na pewno obejrzę, może i za 100 lat, ale jednak warto o nich pamiętać.
nadrobiłam GoT i dalej chciałabym pozostać w temacie fantasy, więc jeśli masz jakiś |nawet bieżący| serial z tymi elementami, to chętnie obejrzę.

użytkownik usunięty
minona291

The 100 koniecznie zobacz, tak jak ci Kate polecała;) Może Hemlock Grove, Teki i Sexi się skusiły i były zachwycone;) Ja jeszcze nie widziałam 2 sezonu, także na razie polecam tylko 1 ;P Szkoda, że tylko fantasy, ale jak będziesz chciała czegoś innego, to może Orange is the New Black albo Black Sails, hm?:D

obecnie mam mało czasu na wszystko i mogę zająć się tylko jednym serialem, więc gdy skończę The 100 , to będę miała na uwadze HG. dzięki :)

_Sloneczko_2034

Przez CC wróciły feelsy do moich shipów :D
Tyle spoilerów :D

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Witam :D Jest tu ktoś? :D

anik756

Heeej :D

ocenił(a) serial na 8
Kate123

Hejka :D Co tam u Ciebie słychać ciekawego? Czytałam, że zachwycasz się The 100, a ja jakoś nie mogę się zabrać za ten serial.

anik756

W końcu mam wenę do nadrabiania zaległości, a trochę się tego nazbierało :P Tak, świetny serial, bo trochę przypomina mi Lost, który po prostu uwielbiałam :) No i nie było zbyt wiele odcinków :) A i przez CC powróciły mi feely i tyle nowych spoilerów i te wszystkie nowe zapowiedzi sezonów :D Dawno już nie wchodziłam na tumblra, ale chyba przez te dwa dni wszystko nadrobiłam :D

ocenił(a) serial na 8
Kate123

A co tam ciekawego na CC było?

anik756

Oj, dużo by mówić :D Ale z takich ważniejszych to np. zapowiedź nowego sezonu Arrow i Reign :)

ocenił(a) serial na 8
Kate123

Arrow widziałam, ale Reign nie co tam ciekawego?

użytkownik usunięty
_Sloneczko_2034

http://teenwolfgossip.tumblr.com/post/92857967708/enough niezłe jaja się porobiły

użytkownik usunięty

chyba lekka przesada xD

użytkownik usunięty

Nie wypowiadam się,bo nie oglądałam panelu;P Ale jednak mają trochę racji, jakbyś się czuła gdybyś zadała jakieś pytanie i została wyśmiana przez ulubionych aktorów? To jest często spotykane wśród różnych serialowych obsad, rozumiem że mogą być zmęczeni odpowiadając kilkadziesiąt razy na te same pytania, zwłaszcza dotyczące shipów, ale chyba wiedzieli na co się piszą, nie..

użytkownik usunięty

Ja też nie oglądałam panelu i nie zamierzam, widziałam jedynie fragment z tym pytaniem i nie sądzę, że fan został wyśmiany. Poza tym w takich momentach aktor nie ma zbyt wiele czasu na zastanowienie, wiec ich odpowiedzi są dość spontaniczne, nawet nie myślą o skutkach i o tym, jakie oburzenie to może wywołać. Prawda jest taka, że fani się nagle burzą, bo takie coś wyszło publicznie, ale nikt nigdy nie wspomina o groźbach jakie są wysyłane i aktorom, i scenarzystom. A takie marudzenie przez 4 lata o Stereku (bo domyślam się, że o to się rozchodzi), podczas gdy serial poszedł zupełnie inną ścieżką i nie mają zamiatu tego kontynuować jest męczące na pewno, i to dla każdego z ekipy, która musi odpowiadać na takie pytania. Dla mnie śmieszni są ci fani, którzy tak bardzo uzależniają od tego swoje życie. Aktorzy to też ludzie i mają prawo być lekko oburzeni tym, co się dzieje wokół tego shipu, bo dla mnie osobiście to wykracza poza granice dobrego smaku i nie dziwię się, że nie chce im się o tym słuchać. W kółko. Od 4 lat.

użytkownik usunięty

Jak dla mnie potraktowali ją jak idiotkę, ale każdy może to odebrać inaczej. Mi by się na jej miejscu z pewnością zrobiło przykro, chociaż w życiu nie zadałabym takiego pytania.
Ale co fani mają robić w sprawie tych wrednych wiadomości? Wystosować oficjalne przeprosiny za czyjeś zachowanie? Jaka jest sytuacja, to chyba każdy wie. Nie sądzę żeby te 2,5 tysięcy notek pochodziło od osób grożących Davisowi śmiercią za to, że Lydia nie jest ze Stilesem.
Co do Stereka się zgadzam, niektóre fanarty są naprawdę niesmaczne i niedorzeczne, to fakt. Ale w tym poście jest wyraźnie zaznaczone, że nie o to chodzi.
W każdym razie cała ta sprawa jeszcze bardziej mnie zniechęciła do nadrabiania odcinków. Mam chyba zaległe 3 epizody i nie mogę się za nie zabrać. Ta cała Malia, Stalia, to jak sobie poradzili szybciutko ze śmiercią Allison (już mają nowe psiapsióły i dziewczyny), wspominałam już o Malii? Nawet na Stydiowy hug się nie cieszę, bo to znowu pewnie jakaś podpucha, ten sam numer co w zeszłym roku:/

użytkownik usunięty

Mi też zrobiłoby się przykro i zrozumiałabym oburzenie fanki, ale nie od razu bojkot całego serialu. Dla mnie to jest przesada i nie ma ku temu żadnych konkretnych powodów. Fani wysyłają wredne wiadomości - aktor dał odpowiedź która była inna niż "oh, zdecydowanie byłby to Sterek/Stydia" (dlatego, że jak widać serial ku temu nie zmierza tak btw) i fan nie usłyszał tego, co chciał i ot cały problem. Fakt, powód wielki żeby robić wielkie akcje i urządzać bojkoty. Co do reszty tego posta to się nie wypowiadam, bo nie jestem kompletnie w temacie. "przesada" to była pierwsza myśl jaka przyszła mi do głowy po prostu, może lepiej się nie będę zagłębiać :)
Wiem, ale uważam, że to że fani nie dostają tego czego chcą jest poniekąd przyczyną tego oburzenia. Nie oszukujmy się, same niegdyś nieźle się burzyłyśmy na twórców seriali, gdy coś nie szło po naszej myśli i wtedy wszystko było "fe".
Co do TW to się zgadzam w zupełności. Ja nadrobiłam 4 odcinki nowego sezonu i jestem po prostu w szoku, jak bardzo zignorowali śmierć Allison. Znalazłam nawet gdzieś w swoich postach coś takiego:

"if teen wolf doesn’t give allison a proper funeral with all the people who loved her and who she loved back
if teen wolf doesn’t acknowledge her death in the upcoming season and makes it look like it never happened
if teen wolf doesn’t make her death have an impact on the remaining characters on the show
then teen wolf can shove their spanish mythology bullshit up their buttholes cause i’ll be like hasta la vista muchachos"

Ja nie liczyłam na wielkie opłakiwanie Ali, bo wiedziałam, że jakaś akcja się rozkręci i że nie będzie na to czasu, ale to co się tam dzieje to jakiś nieśmieszny żart. Żeby imię postaci, głównej postaci przez całe 3 sezony, po jej śmierci padło w serialu jakieś 3 razy i to tyle z pamięci o niej? Scott robi smutne oczy jak usłyszy jej imię, a zaraz potem dostajemy jakąś Kirę na pocieszenie? Której też z całego serca nie trawię. Dwie osoby, które mogły utrzymać jej pamięć w serialu zostały usunięte - Chris i Isaac, choć ten pierwszy nawet po powrocie się nie spisze, ale nie będę Ci spoilerować.
Malia mnie aż tak nie denerwuje jak Kira, jakieś tam przebłyski sympatii w stosunku do niej mam czasami, ale nie podoba mi się to, że tak łatwo weszła do tej całej paczki i wszyscy wokół niej muszą skakać. Nowe postacie na zapchanie dziury po starych i lubianych? dziękuję za takie coś.
Stydia miała już swoją szansę moim zdaniem, teraz już ich nie kupuję jako romantycznego shipu.

użytkownik usunięty

Issac wróci? A tam, będę go miała w The Originals:P
Oj ja nie mogę znieść Malii. Lubię aktorkę, cieszyłam się że dołączy do obsady, ale niestety jej postać jest wielką pomyłką. Pół życia jest kojotem i nagle wraca, idzie sobie jak gdyby nigdy nic do szkoły, kręci tyłkiem na imprezach, wskakuje Stilesowi do łóżka. No ludzie, gdzie tu logika? Ma zero taktu, wszystkich traktuje z głębokim poważaniem (i wtedy tłumaczą to życiem w buszu), oczywiście z wyjątkiem Stilesa <3 Usilnie wciskają nam podobieństwa między tymi dwoma, np. w scenie w klasie, jak zapycha sobie buzię przyborami szkolnymi. Myślałam, że padnę. W ostatnim odcinku który oglądałam, Lydia się już z nią zaprzyjaźniała i była w znakomitym humorze (kto by pomyślał, że kilka tygodni temu zmarła jej najlepsza przyjaciółka), a na tumblrze widziałam pocałunki Scotta i Kiry. No temu to już w ogóle szybko poszło;P TW zamienia się w TVD.

użytkownik usunięty

Źle przeczytałam, to Chris ma wrócić. Ok;P

użytkownik usunięty

Ma zero taktu, wszystkich traktuje z głębokim poważaniem - tu się zgodzę w 100%. Jeszcze tak mi działa na nerwy, gdy Stiles jej broni na każdym kroku, ugh... I potem w pokoju jak mu tłumaczy do czego używa jakich pisaków, a Stiles spogląda na swoją tablicę, gdzie zawsze było pełno czerwonego. Na siłę to takie trochę, drażnią mnie.
Po Lydii akurat i tak widać najbardziej, że śmierć Allison ją w jakimś tam stopniu ruszyła. Choć to i tak śmieszne, że tak "bardzo". Szybko pojawiły się nowe problemy i o postaciach, które niegdyś odgrywały dużą rolę się zapomniało, norma. O Isaac'u ani razu nie wspomnieli nawet.
I jeszcze lacrosse - Kira i Malia kibicujące jak kiedyś Allison i Lydia, no pls...
Dobra, wolę o tym nie myśleć bo się tylko denerwuje, a oglądanie TW nie stanowi dla mnie już dłużej przyjemności:P
Nie wiem, co jeszcze trzyma ten serial na poziomie, Peter chyba.

użytkownik usunięty

"Dobra, wolę o tym nie myśleć bo się tylko denerwuje, a oglądanie TW nie stanowi dla mnie już dłużej przyjemności:P"

Dla mnie też. Pewnie w końcu nadrobię, jak serial pójdzie na hiatus. Bo tak całkowicie z serialu zrezygnować nie potrafię, co już udowodniłam wielokrotnie:D

THIS!
A masz może Aduś ten fragment, bo chciałabym zobaczyć i wtedy się wypowiedzieć, bo czegoś takiego nie można zostawić bez komentarza :P

użytkownik usunięty
Kate123

Oglądałam to gdzieś i widziałam gify, ale nie reblogowałam :(
Poszukam :)

Byłabym Ci bardzo wdzięczna, bo ten mój grat prędzej milion razy się wyłączy niż ja znajdę coś na tumblrze. A nie mam na razie możliwości ze skorzystania z laptopa taty :(

użytkownik usunięty
Kate123

https://www.youtube.com/watch?v=zWNbIqecIW8 15:20 - dosłownie ostatnie pytanie i chodziło o to, że to jest ostatnie pytanie, a ona pyta o shipy i żeby pomyślała o czymś innym, po czym i tak jej odpowiedzieli.
Naprawdę nie rozumiem całek akcji, to śmieszne.

Dziękuję :*
OMG, i o to jest ta cała afera? xD Przesada, naprawdę przesada. Niektórzy to chyba słyszą to, co chcą słyszeć. Zresztą, nie od dzisiaj wiadomo, że tematy shipów wzbudzają najwięcej emocji. I z reguły aktorzy nie chcą nic na ten temat mówić, za bardzo czegoś sugerować, bo część fanów znowu usłyszy to co chce usłyszeć i później mają pretensję, że aktorzy mówili tak, a teraz jest zupełnie inaczej. I powinni się już nauczyć, że na takie pytania nie dostaną szczegółowych odpowiedzi. Zresztą, to pytanie nijak się miało do serialu, bo każdy mógł sobie wybrać najbardziej nieprawdopodobny ship, który w serialu nigdy nie miałby miejsca. Więc w sumie nic dziwnego, że tak zareagowali. I żeby z takiego powodu bojkotować serial? Please. Mogę się założyć, że chodzi o fanów Stereka. Zobaczyli nowe promo, Stiles albo z Malią albo z Lydią, Derek z Braeden i trzeba było się czegoś uczepić. Nie ma się co dziwić aktorom - też bym się zdenerwowała i pewnie powiedziała coś, co może być źle zrozumiane, gdyby pytali się o to bez przerwy. Dla niektórych fanów shipy są sprawą życia i śmierci i wystarczy jedno nieprzemyślane do końca zdanie, a zaraz wszczynają aferę.

użytkownik usunięty
_Sloneczko_2034

http://38.media.tumblr.com/4787f3d297a3a5d90c9b389ef6dbfeab/tumblr_n9chqudAKL1qi k2bvo10_r1_250.gif :D

ocenił(a) serial na 7

cały ten filmik jest świetny :D

użytkownik usunięty
lola881

Racja, po raz pierwszy od dawna obsada TVD mnie rozbawiła:D I jak na złość mam ich mało na dashu;P

użytkownik usunięty

true, to im wyszło w tym roku :D
Nina wyrzucająca wszystko co Iana, oh co za cios w serca niektórych fanów :P

użytkownik usunięty

http://damonized-elena.tumblr.com/post/93002820220/i-know-its-just-a-friendly-ge sture-but-for-my :DD

Mi tam bardziej w oczy rzuca się Juan <33333 :D

użytkownik usunięty
Kate123

Ja już tracę nadzieję na Juana, Ian chodzi z Nikki Reed :(

Wczoraj o tym przeczytałam :D Ja to jak zwykle na bieżąco z plotkami xD

Nadrabiam BatB - został mi ostatni odcinek. Ale masakra z Gabe'm xD

użytkownik usunięty
Kate123

A o tym wiesz? :D
http://33.media.tumblr.com/de0cbca9a9fdca152dced1e5fda71525/tumblr_n96w3dcipC1sx du1vo1_500.png

A daj spokój, nie przypominaj mi xD Finał był dobry, szkoda że będzie ten 3 sezon bo znowu zaczną wymyślać głupoty i wszystko zepsują.

Tak :D

Przy nim Vincent bez człowieczeństwa to normalnie aniołek xD Myślałam, że 2 sezon będzie ostatni... Jestem na 19 minucie. Podobają mi się te retrospekcje.