Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122827
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
ocenił(a) serial na 7

Nie mam pojęcia, chyba dokładnie nie podali, ale dziewczyny się cofały do kilku swoich żyć. Fajna była ostatnio rozmowa Ingrid z Dashem "naprawdę kochałam twojego dziadka" :D

użytkownik usunięty
lola881

No nie wierzę, skończyli ten durny wątek z Evą? Babunia naprawdę nie żyje?:D No to ciekawe w jakim teraz serialu pojawi się Bianca, z pewnością będzie to taki który ja oglądam xD Ale wracając do wątku... rany ale się cieszę, że to już koniec. Końcówka odcinka była straszna, ale wiadomo że je jakoś przywrócą.. Boję się tylko że kosztem Wendy:/ Scena z Killianem w zwiastunie przypomina mi Damona w 3x22 http://media.tumblr.com/4f07f33d7ee5dbd0d69895d6b7ad6c06/tumblr_inline_mwt788HDt 51s2cwk6.gif

A, jeszcze jak Dash powiedział, że nie jest zły: http://38.media.tumblr.com/tumblr_mekl5nobCP1qjz3eso1_250.gif

ocenił(a) serial na 7

Ja tez myślałam, że do końca sezonu będziemy się z nią użerać, ale na szczęście babulinka zakończyła żywot :D
A w promo moment kiedy Killian wchodzi "Freya?!!" naprawdę świetny, zapowiada się dobry odcinek. Dobrze, że przynajmniej na koniec, tego niezbyt udanego sezonu, coś się dzieje.
A Dashowi żart się faktycznie udał :D nie jest zły, zabił tylko kilka osób, taki zbędny szczegół :D
Trochę szkoda Fredrica w tym wszystkim, taki kozioł ofiarny tego serialu. A Wendy mam nadzieję, że się nie poświęci, bo bez niej ten serial już w ogóle spadnie na dno.

użytkownik usunięty
lola881

Tak, tak, ten. Nie mogę się doczekać, tej sceny także: http://38.media.tumblr.com/b798d8563445c4862983174233a65774 /tumblr_nbziawtfHf1tw7fhgo1_500.jpg <3

ocenił(a) serial na 7

Chyba pierwszy raz w tym sezonie nie mogę się doczekać odcinka ;) Tyle się naczekałyśmy na Freyę i Killiana razem i długo nam nie pozwolili się cieszyć.

ocenił(a) serial na 7

Obejrzałam odcinek, muszę niestety powiedzieć, że miałam o wiele większe oczekiwania.

użytkownik usunięty
lola881

Też się zawiodłam:/ Najpierw scena z Killianem, myślałam że on wcześniej się dowie o śmierci Freyi, a nie na miejscu. No ale to nic, Frillianowa scena mi się bardzo podobała, była nawet lepsza niż się spodziewałam. Moim zdaniem Daniel jako jedyny zagrał dobrze w tym odcinku, naprawdę mnie przekonał, byłam bliska uronienia kilku łez:D
Wątku Dasha wolę nie komentować albo zrobię to za pomocą gifa: http://media.tumblr.com/7ed8a1654ea3634c887621d226cebafd/tumblr_inline_n36nnvYho X1qzjix8.gif
Nie podoba mi się wybór aktora na dziadka, nie pasuje mi jego gra. I w ogóle jakoś to szybko poszło: przybył grandpa, przywrócił dziewczyny do życia, "ojej, byłam martwa", zaczynamy następny wątek. No i oczywiście to dusza Ingrid musiała zostać w domu, bo przecież gdyby Freya zobaczyła jak Killian ją opłakuje to by się świat zawalił,a serial zrujnował:/ Ugh, jak mnie to denerwuje... Ingrid jest taka wkurzająca, widziała jak jej mama cierpi i jak się chciała dla niej poświęcić, no ale przykro mi, to dziaduś którego nie znam przywrócił mnie do życia, jemu ufam a tobie nie pomogę, radź sobie sama...
No ale końcówka mnie niesamowicie uszczęśliwiła i wynagrodziła wszystkie rozczarowania, bo oto moja ukochana Bianca wróciła!!!! Juhu!!!!!!

użytkownik usunięty

Zaciełam się na I sezonie WoEE,warto wrócić?:)

użytkownik usunięty

Pierwszy sezon warto nadrobić, ale drugiego nie polecam...

użytkownik usunięty

To chyba nie ma sensu, znajdę coś innego :-)

ocenił(a) serial na 7

Sceny Frilliana ładne, to prawda, ale miałam nadzieję, że jakoś bardziej zaangażuja Killiana w odzyskiwanie Freyi. A przynajmniej, że będzie na miejscu kiedy ona się ożywi. A tak, ona sobie leżała przez pol odcinka, a on jak zwykle nieporadnie czegoś szukał. I w końcu znowu się minęli. Ingrid mnie wkurzyla, nie rozumiem jej, strasznie podatna na wpływy niewłaściwych osob, nie dziwię się, że tak łatwo poszło Mandragorze :D co do dziadka to wygląda bardzo niepozornie, nie przerazil mnie w ogóle, spodziewałam się kogoś potężniejszego nawet pod względem wyglądu :) Dash jest strasznym kretynem, naprawdę mam nadzieje, że wyjdą na jaw jego zbrodnie, bo nie mogę go zdzierzyc, jego lepsze momenty mogę policzyć na palcach jednej ręki.
Hahah, wiedziałam, że się ucieszysz na jej powrót. Mało im było jej w jednej roli :D

użytkownik usunięty
lola881

Racja, wymyślają ciągle pierdoły żeby tylko odciągnąć Killiana od Freyi:/
Zgadzam się ze wszystkim:P
Mój kokpit mnie przeraża, tyle seriali już wróciło a za kilka dni szykuje się następna fala:P Ale dam sobie na razie siana z połową, szkoda czasu i nerwów:P

ocenił(a) serial na 7

Ja już nawet nie pamiętam co oglądałam :D dawno, dawno temu, kiedy fw jeszcze był łatwy, prosty i przejrzysty mogłam sobie przynajmniej przypomnieć co oglądam,a teraz czasem jak przeglądam ocenione to mi się przypomina, że jakiś serial przerwałam i o nim zapomniałam:D no, ale to chyba też o mojej miłości do tego serialu najlepiej nie świadczy :D w każdym razie mam dwa seriale bez których żyć nie mogę, Castle i The big bang theory, o nich pamiętam zawsze :) czekam jeszcze na Arrow w tym sezonie. No i na HoD, ale to dopiero od stycznia. Może jeszcze resurrection i les revenants, ale nawet nie wiem kiedy wracają. A nie wiesz co z MMFD? Będzie jeszcze jakiś sezon?

użytkownik usunięty
lola881

Ja mam tumblrową stronę z serialami,tam sobie sprawdzam co oglądam i na jakim jestem etapie, na filmjebie nie można już polegać...
Ressurection wraca za 3 dni, zdziwiłam się bo myślałam że na drugi sezon będzie trzeba czekać do przyszłego roku. A tu taka niespodzianka;) Ja będę oglądać Resurrection, Brooklyn Nine Nine, Castle, OUAT, The Originals, The 100 i AHS. Reszta jest mi obojętna. Oczywiście nie uwzględniam tych seriali które wracają od stycznia, o tym na razie nie myślę xD
Nie wiem co z MMFD :( O dwa seriale się wciąż martwię, ten i In the Flesh :( Nie wiem na co oni czekają, tyle czasu decyzję podejmować? A potem trzeba sezon wyprodukować, to kiedy my to zobaczymy...

ocenił(a) serial na 7

Też miałam na tumblrze, ale już wieki jej nie aktualizowałam...chyba muszę się za to wziąć :)
Oooo, już za 3 dni? to świetnie. Nie spodziewałam się, że tak szybko. Właśnie! Brooklyn Nine Nine, przecież ja to oglądałam :D dobrze, że mi przypomniałaś. Ostatnio sobie nawet z braku laku obejrzałam New Girl 4x01 i chyba będę znowu oglądać, mimo że z trzeciego sezonu widziałam może dwa odcinki. Reszty z tych co wymieniłaś nie oglądam, kilka odcinków the 100 widziałam, ale nie wciągnęło mnie zupełnie. Jeszcze mi się przypomniało, że BatB powinno wrócić niedługo.

użytkownik usunięty
lola881

Ja to bym nie mogła robić luk, jak oglądam to po kolei:P
Na BatB to specjalnie nie czekam, ale myślałam że też od stycznia będzie..

ocenił(a) serial na 7

Ja zazwyczaj też, ale jakoś przy komediach tu u mnie nie obowiązuje ;) wiele mam takich co widziałam kilka wyrwanych odcinków. W sumie podobnie mam z kryminalnymi, jeżeli każdy odcinek jest o innej sprawie. Chyba tylko Castle oglądałam po kolei, a tak to wszystkie "Kości" i inne tego typu to jak gdzieś trafię to oglądam. Nie przeszkadza mi to. A oglądając New Girl 4x01 nie czułam jakby mi coś ważnego umknęło :D kiedyś może wrócę do tego, ale czytając opinie o trzecim sezonie wcale nie mam ochoty :D
Masz rację, myślałam, że BatB normalnie się pojawi, ale przeczytałam teraz na stronie, że też od stycznia, ale to mnie akurat nie smuci specjalnie.

użytkownik usunięty
lola881

http://blitty.tumblr.com/post/98456559759/we-met-right-here-i-took-this-mans-han d-and-we
Rany, ale to zleciało...

ocenił(a) serial na 6

Bluszek jestes na biezaco z Masters of Sex? Bo ja wlasnie tak i lkdhjsncl.nsmslkn.lkn.ckn;slk JA PITOLE!

użytkownik usunięty
byledopiatku

Nie, mam 3 zaległe odcinki. A co się stało?

ocenił(a) serial na 6

Po 11 odcinku Rycze do teraz. Final chyba mnie zabije.. Ale nie chce spoilerowac. Poza tym ogladam Outlandera i sie zakochalam...

byledopiatku

Outlander jest genialny <3 Zaczęłam właśnie 1x06 :)

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Cicho :D Nic mi nie mow,ogladam 2... Jestem zakochana...

byledopiatku

To gwarantuję Ci, że zakochasz się jeszcze bardziej :D

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Awwww i tylko 8 odcinkow i pozniej czekac pol roku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????? Mam depresje...

byledopiatku

What??? Nie wiedziałam, że tyle trzeba będzie czekać..............

ocenił(a) serial na 6
Kate123

No wlasnie przeczytalam. 2 czesc sezonu wypuszcza na wiosne... Czy ja zawsze musze sie wkrecic w cos co pozniej przysparza tyle cierpienia :D

byledopiatku

Taki nasz los :D Ale będzie pełno innych seriali, więc nawet się nie zorientujemy, a będzie już wiosna :D A tak serio, to jest straszne, że czas tak szybko leci...

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Ja mam depresje od czerwca, skonczylam 26 lat, a jeszcze sie nie przyzwyczailam do 2 z przodu...:S Okropnie szybko to zlecialo i teraz glupia jesien, pogoda szitowa jak nigdy :(

użytkownik usunięty
byledopiatku

UMIERAM

ocenił(a) serial na 6

Tak wlasnie myslalam.... Tylko nie wiem z ktorej strony bardziej.... Widzialas promo 12?

użytkownik usunięty
byledopiatku

Widziałam... Nie mam pojęcia co tam się wydarzy, ale wiem że tego nie przeżyję.

ocenił(a) serial na 6

Ja tez nie... I swietna piosenka <3 Ja juz w ogole nie wiem co myslec...Zajebiscie kibicuje Libby i bratu Coral (kompletnie zapomnialam jak sie on nazywa) nie mowiac juz o naszej glownej parze..Mi sie wydaje, ze moze ojciec dzieci Virgini zlozy o prawa opieki nad dziecmi... Jakie to wszystko jest smutne,kazdy jest tam nieszczesliwy.. Ale mi ich wszystkich zal, czy zycie musi byc takie smutne?
Btw widzialas promo TO?

użytkownik usunięty
byledopiatku

Mnie oni ani grzeją, ani ziębią, ale cieszę się z powodu Libby.
Jeżeli chodzi o Billa i Virginię to się cofnę do 2x10, końcowa scena przebiła ich wszystkie inne... przepiękna, głęboka, symboliczna. Ten serial to mistrzostwo...
Które konkretnie?

ocenił(a) serial na 6

https://www.youtube.com/watch?v=teIH6FNZ14A To ostatnie :D W sumie nawet ciekawie sie zapowiada :DKto by pomyslal, nie ogladam TVD, ale Kluska sie jaram:D
Oni sa cudowni, to jak plakal na podlodze w jej ramionach mnie zabilo..
Ja ich bardzo lubie, taki romans w tamtych czasach, no no odwazni sa.. Chce, zeby Libby byla szczesliwa, bo jest mi jej szkoda..

użytkownik usunięty
byledopiatku

Ja się ogólnie jaram TO, ale Kluską najbardziej oczywiście:D
Miałaś czas żeby zerknąć na North & South?:P Bo musisz obejrzeć, nie podaruję jak tego nie zrobisz:D

ocenił(a) serial na 6

Szukalam, ale nie wiem gdzie to znalezc online...:S Widzialam tylko na hamsterzeu, ale na pewno obejrze.. No ja tez sie jaram, ten sezon naprawde dobrze rokuje :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

Jakbyś chciała obejrzeć to byś znalazła;P Ja sobie ściągnęłam z video.anyfiles, napisy z hamstera i voila, potem ryczałam przez 4 godziny:D

ocenił(a) serial na 6

Z moim netem na chacie to sciagnie chwile potrwa :D ale spoko, tyle odcinkow to luzik..

Dziewczyny, oglądajcie OUAT :D Ja tu umieram od feelsów :D

użytkownik usunięty
Kate123

Dziewczyno, mnie dzisiaj dobił serial KOMEDIOWY, a Ty chcesz żebym OUAT oglądała:P Nie, za dużo feelsów mam, następne i umrę na zawał serca;P

A o czym to serial, bo może go dopiszę do mojej niekończącej się listy :D To faktycznie, może lepiej nie oglądaj, bo feelsów jest masa xD

użytkownik usunięty
Kate123

Brooklyn Nine-Nine, sprawdź sobie:P

FW ma bardzo ubogi opis tego serialu xD A co w ogóle masz zamiar oglądać tej jesieni? :D

użytkownik usunięty
Kate123

Dziewczyny, ja z wami nie mogę czasami:PCo to, filmjeb jedyny?:P Nie ma się co rozwodzić, to serial o detektywach, ale na wesoło:D Jest kupa śmiechu, postacie są świetne wykreowane i zróżnicowane, scenariusz jest pozbawiony stereotypów (przykład: genialny kapitan Holt). Niestety postanowili też wprowadzić romantyczny wątek, który oczywiście jest świetny i cudowny, ale serce mi się łamie, to miała być komedia, nie pisałam się na oglądanie cierpienia ukochanego bohatera :P
Na bieżąco będę z B99, Castle, OUAT (tak myślę, chyba że mnie czymś wkurzą;P), AHS, Resurrection, TO, TVD (spokojnie, żartuję:D) i The 100. A u Ciebie?:P

Kiedyś jak chciałam przeczytać coś więcej o serialu, bo na FW było mało to sobie nieźle zaspoilerowałam :P Wiesz, tym opisem naprawdę zachęciłaś mnie do oglądania, jak będę miała czas to obejrzę chociaż pilota :P
Ja jeszcze dokładnie nie wiem, ale na pewno OUAT, Arrow, Castle, TO, The 100 i White Collar (bo zostało tylko 6 odcinków). A reszta to jak czas pozwoli :D Z TVD mam zamiar poczekać aż się nazbiera kilka odcinków i wtedy na raz obejrzę :P

użytkownik usunięty
Kate123

Hah, nie sądziłam że kiedykolwiek zachęcę Cię do oglądania serialu komediowego:D B99 rozkręca się z czasem, z każdym odcinkiem jest coraz lepiej. Mój ulubiony to 1x19
Nie no, załamka, mam tyle seriali a i tak czasem sobie myślę, że połowa z nich to samo g**** :D
Ja również podziękuję TVD, przynajmniej na razie. Już sam zwiastun do 6x01 zniechęca mnie do oglądania. Kolejne mądrości Carolinki + sztuczny płacz Eleny: http://fightfordamon.tumblr.com/post/98165354914/everytime-i-mention-damon-its-l ike-nothing-ever

Odcinki mają po 20 minut, więc oglądanie szybko pójdzie :D
This :D Ale i tak nie mamy serca przestać je oglądać :D
Ja będę oglądać ze względu na Riczka, ale dopiero jak będzie już więcej odcinków. I mam nadzieję, że to już ostatni sezon.

użytkownik usunięty
Kate123

Obejrzałam OUAT, ale średnio mi się podobało. Biedna Regina:(

Mi się bardzo podobał. Uwielbiam Frozen, był mój OTP, tylko Reginy mi tak bardzo szkoda :( No i jak użyli piosenki z Beauty and the Beast do Rumbelle to umarłam :D