T:22
Poprzedni temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2290026
Taa.. nie dość że je śledzi, co jest trochę niepokojące to jeszcze zachowuje się jak gdyby nigdy nic. Jest duchem i naprawdę nie ma co robić tylko iść z dwoma niedorozwojami na studia? Pewnie będzie chciała nocować (jeśli duchy śpią) w ich akademiku.
Sex Deleny i Cray Cray Bonnie - najlepszy sposób na ostudzenie emocji przed rozpoczęciem sezonu. Moje opadły do zera..
ty.....
Silas dusi Katherine:
http://25.media.tumblr.com/53495762ac042a600b4cc6c282b62524/tumblr_mtup2z5P9E1rf g6ogo1_400.gif
ciekawe czy dlatego ze odkryla prawdę (oby) czy tez dlatego ze zrobili z niej idiotkę by ukazac lepiej Elenę i nie odkryla prawdy. Moze potem zdradza Damonowi wiesci.?
lol
http://25.media.tumblr.com/70cc6e3701e054450aa96985540b8af6/tumblr_mtuztbvIeI1so 55buo1_500.jpg
Steven wygląda jakby byl panną mlodą :D
Ja widziałam komentarze, że to larwa wychodząca z kokona :D Prawdę mówiąc się zgadzam :D
Jedynie Tyler mi się podobał. Te dwa kolejne wypadły sztucznie.
Dobry wieczór tak w ogóle :)
Właściwie to już.....
4 Dni do TVD!!!!!!! :D
ciekawe czemu woalka Jeremiego jest biala (bo widzi duchy?) a reszta czarna.
Moze te woalki oznaczają ze zniosą ostatecznie zalonę i Other Side przeniknie do normalnego swiata?
Ktoś miał teorię, że dlatego że jest człowiekiem, a nie wampirem. Zobaczymy jaką będzie miał Matt... Chociaż jak reszta też będzie mieć czarne, to ta teoria z duchami/other side jest prawdopodobna.
Jest jeszcze możliwość, że część ma takie, a cześć takie i nic to nie znaczy :D Albo znaczenie jest bardzo prozaiczne - jak ze stojącym w wodzie Stefanem :D
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/q83/s720x720/993422_10152 327668229968_561824694_n.jpg proszę - biała ;p
Trochę mnie dziwi, że plakat Matt'a wyszedł zaraz po Jeremiem. Dosłownie jakby na moje życzenie :D
Czyli teoria jest prawdopodobna :D
http://vampirediaries.pl/11142-paul-wesley-na-temat-stefana-silasa-i-grania-dwoc h-postaci
juz to bylo chyba wklejane - ale dobrze ze robisz to ponownie bo w poprzednim temacie gdzies to mignęlo bez większej reakcji. Chyba tylko slutty skomentowala.
Ups, nie tutaj ten komentarz xD Źle podpięłam po wyjściu, ale będziesz wiedzieć o co chodzi :D
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1377553_557308890990542_1 54535757_n.jpg :)
nie wiem czy to samo i nie chce mi się bawic w szukanie luki
http://31.media.tumblr.com/f15aa800485246ab2e2bc04d894d046d/tumblr_mtx0pftjxh1sr xrkpo1_500.jpg
Nr 8 American Beauty 8.28/10 88 głosów :D
Wow, szkoda mi szczególnie, że im więcej ludzi zaczęło z fw korzystać tym niżej w rankingu jest ten świetny film. Teraz to nawet w pierwszej 200 go nie ma i tylko patrzeć jak z 300 wyleci ;/
To tak na marginesie :D
Niestety, ale mi się nie podobał ten film... 5/10... :D
A aktualnie 361 ;p
No ale są gusta i guściki... ;p
Matko, moje serce krwawi :DDDD 9/10 + <3
No ale o gustach się słusznie zresztą nie dyskutuje :D
Kurczę, ale żeby taki Matrix na pierwszym miejscu, bez przesady :P
A co do American Beauty zgodzę się, jeden z niewielu filmów, który mnie zaskoczył, plus klimat niesamowity ;)
Lubię ten film, jest całkiem spoko, ale to nie jest coś co dociera do masowego odbiorcy, prędzej bym pomyślała, że raczej tylko jacyś fani gatunku go oglądali. A tymczasem nie, zastanawiające to jest, dają ocenę w ciemno czy co :D
Tak w ogóle wyjaśniając - wiadomo co za link podałam, tak wyglądał filmweb na początku i pierwszy top :D
Do mnie w ogóle ten film nie trafił, obejrzałam tylko 1 część, wymęczyłam i wynudziłam się i podziękowałam za resztę... Może kiedyś dam 2 szansę, ale na razie nie...
No wiadomo, że ze wzrastającą liczbą użytkowników (coraz młodszych) tego typu filmy spadają (w ogóle filmy spadają xD), bo są raczej zbyt poważne, ale Matrix z tego co pamiętam i tak bardzo długo utrzymywał się wysoko i to mnie zaskakuje. Rozumiem wszelakie dramaty, komedie, filmy akcji, itd. ale żeby SF w Polsce takie zainteresowanie wzbudzało :D
No fakt...
wg mnie jeżeli film ma wysoką ocenę i ma dużo lub bardzo dużo głosów to jednak coś w tym filmie musi być, bo ocena nie bierze się z nikąd... Ale niekoniecznie ten film musi mi się podobać, bo do mnie nie musi trafiać... np. "Ojciec Chrzestny", wiadomo ile głosów oddanych i jaka średnia wychodzi, ale ja dałam tylko 4, bo dla mnie jest na tyle... Nie lubię tego typu filmów... :/ Jest głupi, ale tylko dla mnie, bo zdaję sobie sprawę, że mnóstwo ludzi kocha ten film... ;p I ocena w tym filmie cały czas się trzyma.
Ja zawsze przykładam sporą wagę do tego jak oceniam jaki film, wiem, że to w sumie głupota, tylko jakieś tam gwiazdki na stronie internetowej :D Ale staram się brać pod uwagę różne aspekty, nie tylko stricte lubię/nie lubię, podoba się/nie podoba.
Jest sporo rzeczy wobec których mam dylematy ze względu na sentyment z dzieciństwa np. albo rzeczy typu Moda na Sukces, jak mam dać np. 1 skoro to jest absolutny fenomen w swojej kategorii? :D
Wiesz... to był 2001 rok, 3 lata po premierze, to wtedy robiło wrażenie :D Matrix jest obecnie na 382 pozycji. Ja oceniłam na 8, bo lubię ten film, ale tutaj akurat bym się nie kłóciła o pozycję w rankingu :)
Co do American Beauty - to już inna bajka, wg mnie tutaj mówimy jednak o wartościach ponadczasowych i rzeczywiście klimat filmu jest niesamowity. Nie wiem dlaczego tak się nie przyjął w Polsce, w USA jednak ma wyższe noty.
Poza tym zgarnął Oskara w 2000r, a mimo to filmy przegrane z tamtego roku (m.in Szósty zmysł i Zielona Mila) mają lepszy odbiór :)
No ale tak to już jest, że Oskary niewiele znaczą :D
Z tego co patrzyłam kiedyś na forum American Beauty to Polacy uważają go za dramat hamburgerowy. Także myślę, że samo czyste uprzedzenie do USA przez wielu przemawia.
Trudno mi powiedzieć. Ja osobiście bardzo lubię filmy takiego typu jak American Beauty czy może chociażby... Truman Show, które obnażają tę amerykańską mentalność i krytykują ją. Nie szaleję za Amerykanami, ale ta umiejętność patrzenia na siebie z dystansem akurat mi imponuje, nam Polakom często tego brakuje.
Ja też lubię, a na Truman Show to już w ogóle ciężko mi się nie wzruszać. Ah daj spokój, u nas zrobisz film w którym coś krytykujesz to już Ci stos budują :P
lol
Michael Narducci @MichaelNarducci 14m
Of course we want our villains to be redeemed. We think, If there's hope for the worst among us, there's gotta be hope for me. #FOURDAYS
jakby co Nadrucci to scenarzysta TVD - jeden z najlepszych, który teraz przejąl kontrolę nad TO
Czyli i Nadrucci i Plec zajmują się TO? A TVD tylko Dries? Jeszcze chyba Molina sporo odcinków wcześniej pisał?
Dries TVD, Nadrucci TO, a Plec dziala na dwa fronty. Nie wycofala sie z TVD, zwlaszcza ze praktycznie w jednym biurze pracują scenarzysci obu seriali. Nadal jest zaanagazowana na calego w TVD i od niej większosc głownych pomysłow na wątki calosezonowe pochodzi. Napisala tez juz final dla 5 sezonu.
Molina byl zatrudniony dopiero w 4 sezonie i juz nie pracuje w zadnym z seriali CW. Jest natomiast kilku scenarzystów którzy są od 1/2 sezonu do dzisaj jak np. Brian Jung który napisal 5x02.