Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122860
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T:22
Poprzedni temat:
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2290026

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Nienawidzę prawdę mówiąc. Staram się jednak z tym nie obnosić tutaj szczególnie, ze względu na to, że wiem, że ją tu wszyscy lubią :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ale dlaczego w takim mega skrocie poprosze :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Wyżej napisałam już robbowi, że nie chcę tutaj swoich moralizatorskich mądrości wylewać. Nie brak mi argumentów, ale nie chcę wchodzić w szczegóły, bo wiem, że dużo osób lubi Caroline.

Slutty_Pumpkin

Moze - ale pewnie pojudzą trochę Steferine, by Elenę ocucic z Delenowego snu.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Jeszcze by gadała tylko: "Stefan, nie jesteś sobą" Nic by to nie zmieniło, może tylko właśnie by z zazdrości chciała znów Stefana.

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

* OK, wiem że to zdanie nie ma zbyt dobrego szyku, ale chyba idzie zrozumieć :D

Slutty_Pumpkin

Tak czy siak - jezeli jakos posuną się troszkę dalej z SK, to na bank - nie wazne jak Elena kocha Damona, wyskoczy ona do Stefana z taką sceną, gdzie wzbudzi w nim winę, przeszyje go wzrokiem i ze spojrzeniem ofiary powie gadkę w stylu "nie spodziewalam się tego po tobie/myslałam ze cos dla ciebie jednak znaczylam bla bla bla"

Chcesz się zalozyc? Bo ja jestem pewny ze cos takiego by bylo. Elena by nie byla soba jakby tego nie zrobila.

ocenił(a) serial na 9
robb264

Takie pies ogrodnika do tego widzacy tylko cudze bledy i zachowania...

anulka88

szkoda ze wycięli z 4x13 taką scenkę z Bonnie i Eleną. Elena tam stękała i marudzila, ze jak to moze byc ze Stefan spał z Rebeką - bo przeciez ona to potwór, ze Stefan powinien miec lepszy gust............a z 2 strony w tym samym odcinku migdalila się z Damonem, którego wszyscy mają za dupka.

ocenił(a) serial na 9
robb264

Swietoszke zawsze trzeba wybielic iusprawiedliwic...

ocenił(a) serial na 1
robb264

Ciężko się zakładać jak ma się to samo zdanie. Wiem, że tak by było.
Dlatego obawiam się, że zanim pozwolą sobie na Steferine będę musieli pokazać Katherine w nieco innym świetle. Tak, żeby chociaż widz wiedział, że nie jest już aż taką złą postacią.

W ogóle to rozbawiło mnie to, że część fanów DE uważa za dziwne to, że Elena mogłaby niby uratować Katherine w tym barze (Chodzi o ten zestaw zdjęć), bo przecież Katherine jest zła i zasłużyła na śmierć. Tak jakby w ogóle nie widzieli tego, że to nie o to w tym chodzi nawet - przecież Nadia chce Katherine zaprowadzić do Silasa, a jeśli Kath jest "5 elementem" to nie mogą mu jej oddać.
Jakoś Delenowcy umieli znaleźć usprawiedliwienie na zabicie Kola (bo niby chodziło o Jeremiego), a teraz jakoś nie widzą o co chodzi.

Slutty_Pumpkin

Rebeka uratowala zycie Elenie w 4x13 chociaz w 4x12 zabila jej brata. Rebece bylo przykro ze Jeremy umarł - 3 odcinki po tym jak Elena zabila jej brata. Elijah smucil się bardziej nad losem Jeremiego niz Kola. Niech pamiętają o tym zanim zaczną innych krytykowac.

Poza tym co to za pewnosc ze Elena uratuje Kath. Moze Nadia jest pod jakims urokiem czy cos i Elena chce ją ocalic zanim ktos spróbuje ją "obezwladnic ostatecznie".

ocenił(a) serial na 1
robb264

Nie pewność, a przypuszczenia... No ale nawet jeśli, to nie widzę w tym nic dziwnego w świetle właśnie "wyższego celu" jakim jest niedopuszczenie Silasa do tego czego on chce.

Właśnie to mnie najbardziej w tym tvd fandomie wkurza, że każdy gloryfikuje "swoją postać", a nie widzi że ona czasem zachowuje się identycznie jak ta znienawidzona. I tu nie ma wyjątków.
Np. Elena była judgemental wobec Stefana, ale on wobec niej też.

ocenił(a) serial na 9
robb264

Rebekah iMatt?
Caroline i Klaus?
Studenckie podboje naszych studentek?

anulka88

Matt i Rebekah są oficjalnie skonczeni w 5x01 - Rebeka w TO bedzie miala romans z Marcelem.
Klaus i Caroline... nie. Nawet w obu serialach ani slowa o sobie ci bohatery nie powiedzą. Tak jakby Klaroline nie istnialo. Chcą uciąc powiązania miedzy serialami, tak jakby to byly dwie niezalezne serie.

ocenił(a) serial na 9
robb264

O losie... :D
W sumie jak Pierwotni "odejda" z Mystic Falls to i Klaroline faktycznie nie ma przyszlosci.
No ale wiadomo jak na studiach, na pewnosie Zagotuje, ciekawe tylko na jak dlugo zostana bohaterowie... Czy tak jak zawsze czy moze cos zaswitalo w glowach tworcom, ze niekoniecznie dobrym pomyslem jest "od razu" usmiercac postacie...

anulka88

Jessie - nowy adorator Caroline jeszcze zyje - kręcą 8 odcinek a bylo zdjęcie za kulisami jak sobie pozował z Kat Graham. Jakby go ukatrupili, to raczej by się tam nie szwendał. Nadia - dziewczyna Matta tez jeszcze zyje. 8 odcinków to duzo jak na TVD. A ze Oryginalsi odeszli muszą czyms zapełnic lukę.

ocenił(a) serial na 9
robb264

Dobre wutlumaczenie i argument :) no juz na dniach start a pozniej z tygodnia tydzien oczekiwanie.

Slutty_Pumpkin

http://doppel-vision.tumblr.com/post/62716080904/the-originals-e101-always-and-f orever-sneak

TO sneak peek z Elijahem i Marcelem.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Hahaha już robiłam wklej :D

Slutty_Pumpkin

Elijah ma jakies problemy z kolnierzykiem i krawatem. Trochę drazni to oko. Jak garnitur to perfekcja po ostatni guzik. Co jak co ale Chuck Bass mial lepiej skrojone garnitury.

No i material mógl się mniej blyszczec... :d

ocenił(a) serial na 1
robb264

To prawda... też nie jestem fanką tak błyszczących materiałów. Ciekawy jest ogólnie jeden fakt. Gdy Elijah pojawił się w serialu nosił marynarkę i miał rozpięty kołnierzyk, potem dołożyli mu krawat i zmienili fryzurę. Teraz jeszcze ma na sobie kamizelkę... :D
Chyba kogoś ponosi. Ja rozumiem, że jest elegancki, ale mogliby postawić mimo wszystko na "luźniejszą elegancję" :)

Slutty_Pumpkin

w tych ujęciach w promo wlasnie jest taki mniej elegancki i nawet zarost ma. No ale rzadko proma mają cos wspólnego z postaciami.

Slutty_Pumpkin

ten gif mnie przesladuje na tumblr
http://24.media.tumblr.com/c975f1838da96d62e6bf32c01040e711/tumblr_mtwr6cj8hV1ri p3bvo1_500.gif

kiedy Elena robila taką idiotyczną minę. Darujmy sobie szczególy. 3 sezon?

ocenił(a) serial na 1
robb264

Możliwe. Chociaż po Elenie ciężej wyczuć :D

Ta mina akurat mi nie przeszkadza. Gorzej ten otwarty dziób :D

Slutty_Pumpkin

W 2 sezonie jeszcze tak namiętnie za ucho włosów nie zaczesywala. Stawiam na 3 i pewnie to jest scenka jak Jera odsyla do Denver.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Musiałeś to zrobić? Teraz mnie to będzie męczyć :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Już sprawdziłam... xD to 3x10 ta scena z Jerem :P

ocenił(a) serial na 6
Kejt__

Pod zwiastunem taki sucharek:

"STFU AND ENJOY DELENA! DO YOU GUYS KNOW HOW LONG I'VE BEEN WAITING FOR THEM 2 BE TOGETHER? SINCE THE FIRST SEASON AND FIRST EPISODE. SHUT UP AN ENJOY.".

AHAHA OD PIERWSZEGO ODCINKA AHAHAH, CZYLI WTEDY JAK DAMON KUSIŁ STEFANA ŻEBY SOBIE Z ELKI POCHLIPAĆ, EHE JASNEEExd

Chyba na podstawie kanta dupy.
Poparte 10 lajkami, Boziu widzisz a nie grzmiszXD

ocenił(a) serial na 5
WhiteDemon

A skąd wiesz? Są ludzie i parapety.. (bez urazy dla shipujących Delenę od s01e01 :D)

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

babka która to napisała oszukuje sama siebie, bo w pilocie tam nic nie było, nawet spotkania DE więc kompletnie z niczego wzięteXD a ci co ją popierają to też niepoważni.
Jeszcze ma konto o nazwie Ian S. teraz to Ianowi współczuję bo jeszcze jakieś osobniki pomyślą że on sam takie bzdety wypisuje. .:/

ocenił(a) serial na 5
WhiteDemon

Hahaha, rozwalają mnie takie nazwy kont :D
Może i są wariaci (oczywiście w baaaardzo pozytywnym tego słowa znaczeniu...), którzy shipują Delenę od Pilota. Ostatnio często bywam w internetach, więc bardzo bym się nie zdziwiła xD

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Jak to mówił zdaje się Lem, "nie wiedziałem ilu na świecie idiotów dopóki nie włączyłem internetu";)
Brutalne ale prawdziwe.

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

Chodzi mi tylko o to że gadanie wiecie jak długo czekam na to żeby tych dwoje było razem? Od pierwszego sezonu, pierwszego odcinka." jest zupełnie bezsensu. Brak w tym najmniejszej logiki.
Laska chce se niby dodać w ten sposób ważności " bo jestem fanką weteranką, shipuje delenę od zawsze NAPRAWDĘ OD ZAWSZE i zamknijcie japy". Niech se przyzna medal kurde.
Nie lubię jak ktoś bredzi zupełnie trzy po trzy.;)

ocenił(a) serial na 5
WhiteDemon

Radzę się przyzwyczajać :D
To nie pierwszy tego typu komentarz i z pewnością nie ostatni.

ocenił(a) serial na 6
rose_fw

przyzwyczajona to ja jestem od dawna ale mimo wszystko takie cuś wciąż mnie drażni;)

ocenił(a) serial na 1
WhiteDemon

Oj, nie zgodzę się z Tobą :D Mnie do shippowania Deleny po pilocie wystarczyło epickie spotkanie Steleny. Zobaczyłam ich razem i już czułam, że będę "za tym drugim" jaki by nie był xD

Slutty_Pumpkin

Mi do shipowania Delenie wystarczyl odcinek 2x01. Po scenie z Jeremym wiedzialem ze to jest true love :D

ocenił(a) serial na 1
robb264

Eh...

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

PUMPKIN aaaaaaaa! Bo się poskarżę mamie;P ;)

Nie no, ale to jest jakiś konkretny argument;) ta która to napisała się nie wytłumaczyła;) tylko jestem za Deleną BO TAK, dlatego odniosłam wrażenie że wzięła to z pupy hyhy.

ocenił(a) serial na 1
WhiteDemon

Nie no... żartowałam trochę :D Wiesz, ja zaczęłam oglądać TVD z dużym opóźnieniem. Ale właściwie już w opisie serialu jest napisane o czym jest serial - wiadomo, że trójkąt miłosny :D No to jak Stefan nie przypadł to wiadomo, że następny w kolejce był Damon xD
I to było więcej niż oczywiste, że on się "zmieni z miłości" i bla bla :)) Zresztą pierwsze odcinki obejrzałam hurtem i nawet nie odtworzę sobie co ja sobie myślałam po samym pilocie :P

Ale masz rację... sporo jest takich osób, że shippowały DE nawet jak Damon zabijał Lexi :O I nawet chwili zwątpienia nie miały xD

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Nie no, ja akurat nie paczę tak do końca na kwestie moralne, bo tak naprawdę w TVD to nie ma przełożenia, chodziło mi tylko o fakt że ona gada OD PIERWSZEGO ODCINka, kiedy Damon nie spotkał Eleny. Bo jakby napisała że od drugiego epizodu to bym nawet nie kwakłaXD

ocenił(a) serial na 1
WhiteDemon

Wiesz... może ona już przewidziała tę retrospekcję z 3 sezonu i wiedziała, że Damon ją spotkał pierwszy xD Różne są przypadki geniuszu.

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

ahahah, no na pewno taki z niej mózgXDDD

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Jestem parapetem. Fu.ck :DDDD

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Grunt, że nie urodziłaś się klamką :D

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Grunt :D

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Dzięki :D Bo już nie miałam czasu sprawdzić wtedy, a bez tej wiedzy bym nie usnęła :D

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

SPN na dziś :D

http://martysscorsese.tumblr.com/post/58204771087/dean-does-not-approve-your-win cest-shipping
Rose już wspominała, że cząść fanów shippuje Deana z Samem xD Znalazło to odpowiedź w samym serialu. Świetna scena :D
WINCEST shipping - hahahaha xD

A to z kolei z jednego z najlepszych odcinków w dziejach serialu "French Mistake" (każdy fan to potwierdzi) gdzie ekipa przenosi się do równoległego wymiaru i odtwarza samych siebie. Nabijają się m.in z tweetowania Mishy :P
Tylko gdzieś mi się gifset zgubił, a sama nie będę teraz sklejać sorry :D
http://25.media.tumblr.com/da2b19d4e2e8e91736a5cb6184be42c2/tumblr_mjg99k9TEs1qj mdqyo4_250.gif
http://24.media.tumblr.com/a2bae1ccf5e5a2723f07cdc8894a85d5/tumblr_mkswkk8At81r3 i7aho1_250.gif
http://25.media.tumblr.com/a336c02c2bbbf72da8c84b0a7c56efb7/tumblr_mjg99k9TEs1qj mdqyo6_250.gif
http://25.media.tumblr.com/tumblr_maeuwq0qTV1rrucw6o1_r1_500.gif
Misha sporo tweetował w tym odcinku :D to "OLA MISHAMIGOS" zawsze mnie zabija :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Oglądałam te odcinki :D Uśmiałam się nieźle xD