Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122860
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

C.D. :))

T:28
Poprzedni: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2315214

Slutty_Pumpkin

ale pisz co chcesz, ja za ten wątek kłócil się nie bedę - sam mam wątpliwosci, chociaz staram się szukac pozytywów. Nie mam nic przeciwko krytyce - mozesz jechac po serialu - nic wiecej w tej kwesti wiecej nie napiszę.

ocenił(a) serial na 5
robb264

W sensie, że będziemy mieć "starą" Kath chociaż przez chwilę?
Nie podoba mi się taki obrót sprawy -,-

rose_fw

niekoniecznie zrobią z niej karykaturę samej siebie i ucharakteryzują ją na 60-latkę. Ale z tego spoilera wynika ze zaczną jej wypadac wlosy. - wlosy pod wplywem starzenia raczej siwieją a nie wypadają. Po prostu zacznie się psuc od srodka.

ocenił(a) serial na 5
robb264

O matko, jeszcze gorzej.
Nie chcę tego widzieć. Dalej mi się ten wątek nie podoba. Z każdą informacją bardziej.

rose_fw

Katherine pewnie zacznie 'gasnąc' - skóra jej zblednie, zrobi się slaba, krucha, zmęczona. Jezeli to doprowadzi do dobrych scen i odwrócą ten proces - a myslę ze tak - to taki 3 odcinkowy wątek moze byc ok. To moze popchnąc SK wiec jestem na tak.

ocenił(a) serial na 5
robb264

Tylko, że widzisz. Nie do końca chcę żeby Stefan z litości jej przebaczył i bla bla bla.. inaczej sobie to wyobrażałam, ale zobaczymy jak to zrealizują. Jak dobrze to mogę przełknąć.

rose_fw

Raczej nie chodzi tu o litosc. Raczej reakcję Stefana na fakt ze Katherine moze odejsc ostatecznie, jak on się zachowa, co poczuje w związku z tym. Nigdy nie widzial jej zrezygnowanej. Moze lody trochę puszczą. Moze jak Kath na lozu smierci wyzna ze go kochala, to moze to dotrze do jego lepetyny.

robb264

A czy on przypadkiem nie stracił pamięci? xD

martusia_47

Wedle opisu 5x08 Kath pomaga Stefanowi przejsc przez trudny czas kiedy boryka się z traumą z okresu wakacji. Przeciez jak nie ma wspomnien to jak moze sie z tym borykac? obecnie jest pogodny i wesoły i beztroski.

Katherine (Nina Dobrev) does a favor for Matt (Zach Roerig) and manages to get through to Stefan (Paul Wesley), who is still struggling to overcome the events of the summer.

robb264

Nie widziałam tego opisu, także nie wiedziałam, że już mu powracają wspomnienia. Chociaż prawda jest taka, że nadal nie wiadomo czy będzie pamiętał już wszystko czy będzie to powoli do niego wracało. Równie dobrze, może być tak, że przypomni sobie to co działo się w wakacje, a reszty nadal nie będzie ogarniał ;)

martusia_47

no jasne ze moze tak byc - nie przeczę.
No ale jednak cos tam bedzie wracalo i bedzie bolesne.

ocenił(a) serial na 9
anulka88

Słucham :)) http://www.youtube.com/watch?v=T4HymDwIyAQ

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Z ostatnio zaznaczonych do obejrzenia (tak, szperam Ci na profilu xD)
Trainspotting naprawdę warto! Jest taki inny niż Requiem... http://www.filmweb.pl/Requiem.Dla.Snu
Trochę inaczej podchodzi do problemu, a jednak jest mniej męczący, bo ja się na Requiem nieźle umęczyłam.

http://www.youtube.com/watch?v=R2GKVtWsXKY
Tak, sorry reklamuję trochę, bo mam sentyment do tego filmu :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Gdzieś w podstawówce lub gimnazjum pamiętam oglądałam, nie pamiętam nic z filmu, ale pamiętam, że mi się nie podobał, ale chyba nie zrozumiłam :D Dlatego poczytam, pooglądam i ocenię.
Chcę sobie dokupić drugą część książki jeszcze :)
"Requiem..." ma 7 u mnie :p

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Podstawówka to za wcześnie chyba na te filmy, nawet jak ktoś jest w miarę poukładany :D
Ja właśnie w te wakacje obejrzałam sobie znowu obydwa, żeby ocenić właściwie.
Obydwa mam na 8/10, ale Trainspotting ma <3 jeszcze.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Bardziej gimnzajum chyba, ale i tak gówniara byłam, gdzie mi takie seanse... :D Ale pamiętam, że ja sama sobie włączyłam ten film i sama oglądałam :D Nie wyszło dobrze :D
Przez te aktualizacje tutaj tyyyle książek mi doszło... Masakra...

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Tak jest niestety ze wszystkim. A ile rzeczy do przesłuchania jeszcze czeka na lepsze dni :))

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Chodzi Ci o muzykę?

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Tak, dokładnie.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Muzyka to najmniejszy problem, np. teraz siedzęprzy laptopie coś tam robię a już 3 czy 4 raz leci płytka z linku poniżej :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Nie no, tak też robię, ale chciałoby się czasem tak sobie usiąść i skoncentrować się w 100% na muzyce, a nie w międzyczasie internety przeglądać, prowadzić 2 czy 3 rozmowy, sms wysyłać i doglądać obiadu xD
Ale to chyba dopiero na emeryturze, także nie narzekam już :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

No niby tak, ale i tak się cieszę, że muzyka jest najprostsza w nadrabianiu :D Weź... całe szczęście :D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

O, film podobny do Requiem? Muszę obejrzeć :D

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Tematyka podobna, ale inaczej trochę. Mimo wszystko pozytywniej i niektóre momenty są zabawne, choć przesłanie w gruncie rzeczy to samo i jedna scena strasznie zapada w pamięć - okropne ;/

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Tak czy inaczej muszę obejrzeć ;)

ocenił(a) serial na 9
anulka88

http://www.filmweb.pl/serial/Witches+of+East+End-2013-664652 ogląda ktoś ten serial?

ocenił(a) serial na 1
anulka88

"Jesteś na bieżąco. Nie masz zaległych odcinków do obejrzenia."

Jedno zdanie, a jak cieszy <33333

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

A "Originals" też już obejrzałas? :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Nie.... Jeszcze mam kupę odcinków do nadrobienia, ale akurat 3 seriale już mi się udało i już się cieszę :D

Nie jestem pewna czy obejrzę TO i TVD w ogóle. Chociaż prędzej TO.

* w ogóle znaczy dzisiaj :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

To nie kłam tak i przede wszystkim sama siebie :PP

ocenił(a) serial na 1
anulka88

A gdzie tam kłamstwo? Na kokpicie mam tak napisane pod kilkoma serialami, to skopiowałam to zdanie by podkreślić jak je lubię czytać :D
Żadne w tym kłamstwo :D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Ja debil chyba nie odkryłam tej opcji! Filmweb nadal zaskakuje.
Ale ja nie oceniam odcinków, bo mi się nie chce i nie lubię oceniać, bo zawsze wydaje się albo za wysoko albo za nisko, także... ;d

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

Dobra... ja nie wiem o co chodzi... przyznam się :D

ocenił(a) serial na 5
anulka88

Ty też? XD

ocenił(a) serial na 9
rose_fw

Tak, przyznaję się, chciałam przemilczeć, ale że poruszyłaś to wypłynęło :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Zacznijmy zatem od podstaw :P

Wchodzicie na "Kokpit" i szukacie sobie tych gadżetów (tam są takie opcje)
Jeden z gadżetów nazywa się właśnie "Nadchodzące odcinki" i wyświetla się w nim pełna lista seriali które oglądacie/zaznaczyłyście do obejrzenia (warto w ustawieniach serialu zrobić tak, by te aktualnie oglądane poszły na górę listy, a te oczekujące na dół)
I ja tam właśnie zawsze patrzę ile odcinków mam do tyłu.
Kurczę,

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

* bez "kurczę" cholera wie co chciałam napisać xD

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Tak właśnie czytam sobie tą Twoją wypowiedź i się zastanawiam kiedy doślesz resztę, która miała być po "kurczę", bo byłam przekonana, że przypadkowo nacisnęłaś wyślij xD
Zdarza się ;D

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Chyba właśnie kasowałam ostatnie zdanie i mi jeszcze jeden wyraz został xD

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Też nie oceniam wszystkich odcinków, szczególnie jak nadrabiam po kilkanaście i jest 3 nad ranem :D
Zaznaczam natomiast, że dany odcinek widziałam i niektórym (tym szczególnie dobrym) przyznaje 9 i 10 by bardziej je potem zapamiętać i wiedzieć który to był odcinek gdybym chciała do niego wrócić.

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Chyba pozaznaczam sobie chociaż, które widziałam, bo właśnie zauważyłam opcję, o której pisałaś i twierdzą, że muszę nadrobić wszystkie odcinki xd

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Naprawdę warto :)
Np. dzięki temu uświadomiłam sobie, że mój serial wrócił z hiatusu (nie widziałam ani zdjęć z nowych odcinków, ani spoilerów, a dopiero na kokpicie zobaczyłam, że mi wyświetla 2 odcinki w plecy :P)
Fajne jest też to, że wyświetla tam liczbę dni do następnego odcinka. Wszystko w jednym miejscu :)

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

Gorzej, że mi tam wyświetla ilość odcinków do obejrzenia jakiegoś serialu, którego nawet nie zaczęłam tylko zaznaczyłam, że chcę xd

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Musisz sobie pozmieniać w ustawieniach trochę. Ustaw sobie tak, że te seriale, które chcesz zobaczyć będą miały mniej tych "oczek" np. 1-2 - one wtedy pójdą na dół listy.
A te które aktualnie oglądasz 3 i w górę. Mam na myśli to "jak bardzo chcesz obejrzeć", wiesz o co mi chodzi, prawda? :D

ocenił(a) serial na 5
Slutty_Pumpkin

O, tak zdecydowanie lepiej :D
Teraz te, które dopiero chcę zobaczyć mam na samym dole i nie muszę na nie nawet zerkać, a ustawiło mi się tak ładnie, że Glee i Sherlocka mam u samej góry *.*
Dzięki ;3

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Proszę bardzo :D
Jak zawsze - do usług :)

ocenił(a) serial na 9
anulka88

http://vampirediaries.pl/12480-spoiler-porwanie-w-mystic-falls

ocenił(a) serial na 9
anulka88

http://kwejk.pl/obrazek/1943913/wiedziales.html :D

ocenił(a) serial na 9