Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122850
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

C.D. :))

T:28
Poprzedni: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+Silas+i+przyjaciele,2315214

Slutty_Pumpkin

Nie trujesz, pisałam Ci już przecież że lubię czytać Twoje komentarze ;)
Reporter właśnie zyskuje bardzo tym poczuciem humoru, no i nie ukrywam że ma coś takiego w sobie, że trudno oderwać wzrok od niego<3
A Lemon mogłabym komplementować godzinami, więc Ci tego oszczędzę ;)

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Cieszę się w takim razie, że tak to widzisz :)

ocenił(a) serial na 4
robb264

Gdyby tak "jęczał" o Steferine to zapewne by Cię to nie wkurzało ;)

ocenił(a) serial na 4
robb264

Ja się przejmuję i nie mogę dzierżyć że Ian jest a Paul nie -,-

anulka88

Cześć Anula ;D Tu Cię znalazłam ;P
Widzę oglądasz Prison Break.... mega serial, ale już Ci chyba o nim pisałam ;)

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Malagaaaaaa!! :* Pipo jedna gdzie się szlajasz?!
Oglądam, jestem po S02E10 i jak na razie coraz bardziej sięrozczarowuję... :/ Zobaczymy dalej :)
"Statek" obejrzałam! :D A jak "Buffy" u Ciebie?? Hmmm?! :))
W ogóle opowiadaj :)

anulka88

Aaaaatu i tam ;D
Pierwszy sezon był dla mnie najlepszy, drugi też dobry, później niestety coraz gorzej, co sezon dalej to słabiej.
I jak się podobał? Jak zakończenie? Buffy sie pomalutku ściąga, ale to wciąż daleka przyszłość ;P
Zaczęłam oglądać Przyjaciół i ryczę ze śmiechu ;DD

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

No ja 1 sezon oglądałam jak leciał premierowo na polsacie a teraz od deski do deski, zobaczymy jak się bedzie rozwijał...
Gorszy od "Internatu", nie było takich emocji, takiego "jeb" na koniec odcinka no i widać było, że szybko kończyli, w sumie chyba z tego co czytałam to po nakręceniu wszystkiego padła decyzja, że więcej nie bdzie i że w ostatnim odcinku końcowy dialog z migawkami był dogrywany, dlatego taka kiszka trochę wyszła... Nie lubiłam Esteli i Piti mnie czasami wkurzał, zadowolona byłam z tego jak się potoczył jego związek (nie będę wiecej pisać, bo sylwunia ogląda :p), fajnie było zobaczyć Blance i Irene ponownie :) To tak w skrócie, na szczegółowe opinie odsyłam na tamtejsze forum ;))
Jeszcze?? Ściemniasz! Niemożliwością jest tak długie ściąganie dobrze dostępnego serialu :D
Fajni byli, śmieszny :D To chyba byłmój pierwszy serial na mojej drodze serialowej :D

anulka88

Też uważam, że Internat był lepszy, ale Statek depcze mu po piętach ;P
No fakt, przegięli z tym zakończeniem, ale to nie wina twórców serialu, więc to nie miało wpływu na moją ocenę, ogólne wrażenie bardzo dobre ;)
Mi się nie śpieszy, chyba trafiłam na jakiś ciulowy torrent, bo słabo idzie. Ale nie chce mi się szukać innego.
Już jestem po pierwszym sezonie ;)

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

U mnie nie aż tak bardzo depcze :p
No fajny, spokojnie można polecić, no i hiszpański :))
Ehhh... Za rok się "spotkamy" znowu gdzieś i dalej będzie w dalekiej przyszłości albo co gorsza dalej będziesz ściągać :D
Łeee... To początek :p
A co wcześniej oglądałaś? :)

anulka88

Na pewno inny, ale też wciągający ;)
No nie przesadzaj, może się już ściągnie ;P
Lost Girl i reszta bieżące ;P

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Zobaczymy :D
Jak ostatnio pisałyśmy to chyba oglądałaś ten serial...dobrze kojarzę...? Możliwe, że tak długo w nim siedziałaś? :D Czy coś pomyliłam? :p A z bieżących co oglądasz, bo już nie pamiętam i nie widze... :/

anulka88

No chyba zaczynałam ;P
Oj Anula... chodź do mnie ;P

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Poczekaj na mnie z "Gran Hotel", "Glee" i "Californication" :D

anulka88

Oj poczekam ;D
Nie mam czasu od kilku miesięcy na seriale za bardzo, idzie jak krew z nosa, jak nie ja ;D

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Nie poznaję :D

anulka88

Ja też ;D
Ale jeszcze trochę i wszystko wróci do normy ;)

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Mam nadzieję, że nic poważnego :)
Może uda nam się kiedyś"razem" coś obejrzeć :)
I nie znikaj znowu na tak długo! :P

anulka88

Nie, nie...
Czuję, że ciężko będzie ;P
Postaram się ;)

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Ja niestety też, ale mam nadzieję :D Że w ogóle z kimś tutaj to mi sięuda, ale każdy zapatrzony w swoje a ja przecieżtakie fajne seriale mam :D :D :D

anulka88

Nie każdy też lubi to samo ;P

ocenił(a) serial na 9
Malaga_13

Wiem, wiem :p

anulka88

Jeszcze dorzucę Ravenswood i The Oryginals i zamykam listę na kilka miesięcy, bo nie wyrabiam ;D

ocenił(a) serial na 5
Malaga_13

O, oglądasz Ravenswood? Zastanawiałam się nad tym..
Warto? ;p

rose_fw

Mam zamiar dopiero ;)

ocenił(a) serial na 9
anulka88

http://kwejk.pl/galeria/1943466/0/czekal.html#gallerypic <padłam> :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Czekał aż Lewandowski strzeli bramkę dla Polski - mój faworyt <33333333333333

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Dobre, dobre, ale każdy obrazek wywołał uśmiech, nie wiem może to ten Pan na obrazku? :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

U mnie każdy oprócz "czekał na pracę w zawodzie po studiach" xD

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

No niby tak, ja też się nie powinnam śmiać, no ale ja też czekam, więc to nie jest jakaś bujda... :/

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Przyjdą dni, że i z tych innych nie będzie nam do śmiechu :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Haha, oj tak...

ocenił(a) serial na 9
anulka88

http://www.filmweb.pl/serial/Marzenia+do+spe%C5%82nienia-2001-36200 19% :o

ocenił(a) serial na 1
anulka88

43% :)
Nie umiem przestać dawać tych %%%... próbuję, ale to silniejsze ode mnie :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Fajne, fajne :D co nie??

ocenił(a) serial na 1
anulka88

No nie wiem, to już nałóg :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Zobacz jak fajnie możemy porównywać swoje gusta :D
Już możesz w któryś weekend obejrzeć "Marzenia do spełnienia", krótki serialik i udowodnić, że filmweb się mylił wyliczając Ci tylko 43% :D A nóż okaże się megaserialem :D Haha :p

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Zapewne :D
Już widzę siebie zakładającą pierwszy polski serwis poświęcony WYŁĄCZNIE serialowi "Marzenia do spełnienia" :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

A jak już zdobędziesz sławę to się do Ciebie odezwę :D

anulka88

Question: Care to share anything about The Vampire Diaries‘ Stefan? It would be fitting since Nov. 5 is his birthday. —Val
Ausiello: First off, the fact that you have that date committed to memory is not creepy at all. And don’t let anyone tell you differently. Secondly, a major TVD character will be abducted before month’s end, and a certain birthday boy is not the one taken

stawiam na Damona, mieli mu dac jakis wątek

anulka88

Any scoop on The Vampire Diaries? So many twists last week! —Tonya
NATALIE: Seriously. For one, Katherine getting her blood drained won't come without consequences. Once she's finally back to her sassy self again, it won't be long before she realizes that there's a major side effect — which will begin, or should we say fall out? — this week. As for Silas' return thanks to Katherine's blood, his dream of finally dying will come with an unexpected hiccup.

robb264

Efekt uboczny - nie zacznie - a raczej ujawni .... - Kath zacznie się szybko starzec.

Co do Silasa - okaze się pewnie ze Amara zyje.

ocenił(a) serial na 1
robb264

No tak, jeszcze jedna Dobrev... tego brakowało.

Slutty_Pumpkin

Kath się bedzie starzec, lub miec symptomy. Kumulacja bedzie pewnie w 5x11 - 100 odcinek. Mamn wrazenie ze to moze byc punkt zwrotny. Moze Stefan wtedy jej wybaczy kiedy bedzie widzial ją u kresu zycia. Cos w stylu DE 2x22. Jezeli jeszcze są retro z XIXw. to moze to fajnie wyglądac. Oczywiscie jakos Kath w ostatnim momencie się uratuje, ale co bylo powiedziane to bylo powiedziane - i to otwiera mozliwosci na II poł. sezonu.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Trudno mi powiedzieć, ale nie cieszy mnie taki obrót sprawy. Przekombinowali z tym lekiem.
Po ostatnich retrospekcjach boję się kolejnych ;/

Slutty_Pumpkin

Nie chcę zabrzmiec szorstko (ale i tak to pewnie tak zabrzmi) ale spodziewalem się takiej twojej odpowiedzi. W sensie - duzo pesymizmu, niezadowolenia, defetyzmu - jakikolwiek jest scenariusz, to i tak po nim jedziesz. Uprzedzilas się do serialu, rozumiem to w pewnym sensie.... jakbym dostal romans SC na calego, to bym po prostu przedstal oglądac serial raz na dobre, bo to by tylko mnie obrzydzalo i niepotrzebnie bym narzekał i pluł jadem. Pytanie tylko czy osiągnęlas ten punkt - jezeli tak, no to serial juz nigdy nie da ci przyjemnosci i moze lepiej go sobie odstawic na jakis czas....

ocenił(a) serial na 1
robb264

Dwa zdania napisałam, a ty to odbierasz jakbym tu jakąś apokalipsę opisała xD Bez przesady.
Uwierz mi, że nie piszę nic na przekór (a mam wrażenie, że to właśnie próbujesz mi zasugerować).
Jestem uprzedzona do serialu, tylko dlatego, że serial nie daje mi powodów do zadowolenia.

O tym, że motyw starzenia się jest beznadziejny pisała też Rose, także to nie tylko ja to krytykuję.
O tym, że wkurzyły mnie retro, też już pisałam, więc też nie wiem czemu cię dziwi moje obecne podejście.

Slutty_Pumpkin

Tak jak mówilem - to raczej miala byc porada, ale zabrzmialo jak zawsze.
Nie bronię wątku na wszelką cenę - moze ssac jajca. Tylko po prostu ta wypowiedz wpisala się w ton innych twoich wypowiedzi o serialu - a zwszlaszcza po 5x03.

ocenił(a) serial na 1
robb264

Ale ja się nie obrażam ani nic, tylko nie chcę żeby doszło do sytuacji, że nie mogę napisać co myślę.
Na pewno moja obecne podejście jest dosyć negatywne, ale nie czuję żeby moje wypowiedzi były wyjątkowo agresywne czy coś.