PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122257
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T. 57

56: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele+%3A%29,2778737

Seriale, filmy, ksiazki, gotowanie - zapraszamy na miszmasz :D

ocenił(a) serial na 1
Madame_7

Mogę Ci oddać drugi batonik, a z mmm zobaczymmmy :D

Slutty_Pumpkin

Dobra. W takim razie ja się podzielę z Tobą moim mmm :)

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

"Wstaw Lisdo Top i czego nie jadłaś :D"

Hę?? :D

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Yyyyyyyy...już nieistotne xD

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

1. Kinder niespodzianka: dawno nie jadlam, ale calkiem smaczne, aczkolwiek strasznie drogie a dzieci wiadomo, tylko na te zabawki leca :D Przy takiej sobie sytuacji finansowej ciezko jest kupowac dziecku, odmowic tez ciezko, no ale biznes :D
2. Kinder Joy: nie jadlam :P
3. Kinder Chocolate: calkiem smaczne jak wiekszosc produktow :D
4. Kinder Bueno: jadlam tylko klasyczne
5. Kinder Country: calkiem smaczne :)
6. Schokobons: dobre :)
7. Mleczna Kanapka: chyba nie jadlam
8. Pingui: dobre :)
9. Maxi King: nie jadlam
10. Delice: nie jadlam

11. Duplo: srednie

12. Raffaello: lubie, dobre
13. Ferrero Rocher: <3
14. Rondnoir: nie jadlam i pierwsze slysze, chyba? :D :O

15. Mon Cheri: nie lubie... tzn. zjem jedno i styka, ogolnie nie przepadam za takimi likierowymi czekoladkami :D

16. Nutella: Nigdy nie jadlam ze sloika, ale ostatio kupilam z mysla o tych babeczkach z nutella i teraz piszac posta przypomnialam sobie o tym a mam okres i chce mi sie slodkiego i w tej chwii wstaje i ide otworzyc sloik, wziac lyzeczke i bede jesc. Boje sie siebie, przerazam sie, bo nie wiem co sie stalo ze mna, byc moze teraz bede w stanie jesc ja ze sloika nawet, ostatnio zjadalm... cala... Toblerone... Mialam tak ogromne wyrzuty sumienia, bo ona niby nie wyglada jak tabliczka, wydaje sie taka mala, niepozorna, ale wagowo to jak normalna czekolada, 100 g. ... :((

17. Tic Tac: tu sie zaskoczylam, bo nie wiedzialam, ze to od Ferrero :O Nigdy nie bylam jakas zwolenniczka tik takow, zawsze wolalam gumy do zucia, ale ostatnio kupilam 2 opakowania mietowych :) Pomaranczowe tez mi sie zdarzalo jesc, ale nawet jezeli juz mi sie zdarzalo kupowac tik taki to tez raczej mietowe, owocowe byly raczej "czestowane od kogos" :D :D :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

1) Wiadomo, nie trzeba kupować codziennie. W końcu to jest Kinder NIESPODZIANKA. Co to za niespodzianka by była jakby dzieciak codziennie to dostawał.

Chociaż powiem Ci, że mi mama ostatnio kupiła to JOY dwa razy i strasznie się ucieszyłam. Zauważyła ostatnio, że testuje te Kinderki różne, a Joy jest drogie i ciągle mi było żal to kupić, więc ona mi kupiła któregoś dnia. Ucieszyłam się jak dzieciak :D

8) Pingui jadłaś wszystkie rodzaje? Mnie został ten Kokos, ale nie mogę znaleźć.

16) No i zjadłaś ze słoika? Ja za dużo też nigdy nie mogłam nutelli. Lubię tak na kanapce z białym twarożkiem, wtedy nie jest taka słodka.

17) Też nie wiedziałam :D Ja wolałam Mentosy np, te kolorowe, różowe w szczególności :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ale wiesz jakie sa dzieci... A jeszcze jak jest takie co sie kladzie na podlodze w sklepie i w ryk... wytlumacz, ze mama tym razem nie kupi KinderNiespodzianki :D

Joy juz sprobowalam, ale to bardzo malenkie, bo tylko polowka jest do jedzenia :D Jednak Niespodzianka lepiej ilosciowo wychodzi :D Chociaz Joy jezeli chodzi o smak dobre :)

Pingui jadlam tylko klasyczne, smaki widzislam tylko na zdjeciach internetowych :D W sklepie nie, ale teraz pracuje kolo Kauflanda, wiec tam tez musze sprawdzic, musze sprawdzic w ogole te wszystkie rzeczy, ktore mialam posprawdzac "w innych sklepach" :D

Jadlam, nie zjadlam polowy sloika, ale jakby zebrac tak na pelne lyzeczki to ze 3-4 moze by bylo... duzo i nie duzo :D
Nie jadlam nigdy nutelli z twarozkiem :D :O

Mentosy tez jednak mietowe wygrywaly, ale owocowe tez mi sie zdarzalo kupowac, wiec lepiej niz w przypadku tik takow :P

ocenił(a) serial na 1
anulka88

A to zależy od dziecka w sumie, ja taka nie byłam :D
Poza tym teraz w niektórych sklepach jest tak, że przy kasach już nie ma słodyczy (np. w Auchan), więc jest to duże ułatwienie dla rodziców "problematycznych" dzieci :)

Czy ja wiem czy więcej wychodzi? Podejrzewam, że może być tyle samo, w końcu niespodzianka to tak naprawdę milimetrowa warstwa czekolady, a tam masz wypełnioną całą tą łódeczkę ;) Gramowo może być tyle samo.

To spróbuj :) Miód też tak jem.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ja na szczescie tez nie, nie rzucalam i nie plulam jedzeniem, nie policzkowalam mamy, bylam grzecznym dzieckiem :D Jedynie co to zawsze meczylam mame i brata, zeby sie ze mna bawili lub cos robili, nie umialam sie zajac sama soba, albo baaardzo rzadko to robilam :D

No nie wiem w sumie, byc moze :D

Miod z twarogiem jadlam, wiec to nie dziwi :)

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Muszę dzisiaj myśleć o czymś miłym więc postanowiłam i ja ocenić słodycze...

1) Kinder Niespodzianka uwielbiam tę czekoladę, w dzieciństwie zbierałam te wszystkie zabawki, dawno nie jadłam bo za drogie :(
2) Kinder Joy ze względu na cenę jadłam chyba raz, bardzo dobre.
3) Kinder Chocolate szału nie robi ale lubię :D
4) Kinder Bueno
a) klasyczne ok
b) dark ok
c) white najepsze z tej serii
5) Kinder Country ulubione <3
6) Kinder Schoko-bons nie zachwyca
7) Kinder Mleczna Kanapka smaczne ale przez te konsystencję mam wrażenie, że dwa gryzy i po kanapce, trochę mi za bardzo tym miodem smakuje
8) Kinder PINGUI :D
a) Choco nie przepadam
b) Malina nie jadłam albo nie pamiętam
c) Cocco może być ;)
9) Maxi King pyszny, ale mały i drogi oczywiście :P
10) Kinder Delice
a) Kakao nie lubię :P
b) Kokos nie jadłam chyba

11) Duplo dobre ;)

12) Raffaello pyszności :P
13) Ferrero Rocher lubię
14) Ferrero Rondnoir również lubię

15) Mon Cheri dobre, ale dużo nie zjem

16) Nutella jadłam bardzo niewiele razy w życiu ale wpsominam dobrze, haha.

17) Drażetki Tic-tac jem miętowe bardzo często, w dzieciństwie uwielbiałam pomarańcozwe, a ostatnio spróbowałam truskawkowo jogurtowych, ale nie były dobre :P

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

A jadłaś takie Kinder Country: http://www.tabele-kalorii.pl/photo-016882/Kinder-country-cream-crock-krem-mleczn y-Ferrero.jpg ?

Pyszne jest. Jest teraz w promocji w Biedronce, ale ja kupiłam w zeszłym tygodniu w Żabce.
A dzisiaj zrobiłam ciasto KC :)

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Jadłam kiedyś z Żabki, malutkie i drogie i w sumie nie poczułam nawet smaku :D Ale jak w promocji jest w Biedronce to może kupię.

O ranyyy, ale zazdroszczę!

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

1.89zł do 10 lipca, widziałam przy kasach i w lodówkach ;)

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

7) Mleczna Kanapka - dobre, ale troszkę za małe, a krem za słodki odrobinę :)

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

2) Kinder Joy - pycha, ale strasznie małe.

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

11) Duplo - bardzo dobre, bardzo małe xD

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

8)
b) Kinder Pingui Malina - takie sobie, klasyczne jest lepsze

Nie mogę znaleźć kokosowego, ani tego Delice nigdy.

ocenił(a) serial na 1
Slutty_Pumpkin

Ad 5) Kinder Country

Znalazłam inną wersję kinder country, która nie była uwzględniona na stronie. Wygląda to tak: http://www.tabele-kalorii.pl/photo-016882/Kinder-country-cream-crock-krem-mleczn y-Ferrero.jpg

Kupiłam, zjadłam, bardzo dobre. Dałam szansę dzisiaj klasycznemu jeszcze raz i już bardziej mi smakowało, fajne i w sumie cena jest korzystniejsza niż pozostałych produktów ;)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Bede szukac :D

anulka88

Przez euro robi mi się piwny brzuch, a nasi nadal grają. Co to będzie jakby doszli do finału? Ciąża spożywcza.

ocenił(a) serial na 1
Madame_7

Ciąża spożywcza xD
Też to mam, ale od jedzenia i gazowanych napojów.
Spokojnie, jakby tę Szwajcarię ograli to już byłoby super, a łatwo nie będzie.

Slutty_Pumpkin

Wiesz ile ja już takich ciąż mam za sobą? U nie pytaj.
Szwajcaria jest w ich zasięgu, także może być ciekawie :)

ocenił(a) serial na 1
Madame_7

Pewnie co większy obiad :D
Taką mam nadzieję, aczkolwiek byłabym ostrożna z planowaniem z kim zagramy w półfinale już :D

Slutty_Pumpkin

Ja jeśli chodzi o norme śniadaniową,obiadową to nie mam z tym problemu. Gorzej z posiłkami pomiędzy, czytaj słodyczami :D Ale umiem na tym panować.
Trzeba kibicować na bieżąco i cieszyć się jak grają. Nie ma, co obstawiać. Fantazja niektórych ponosi za bardzo.

ocenił(a) serial na 1
Madame_7

No to jak umiesz, to dobrze. Gorzej jakbyś nie umiała i by Ci w autobusach zaczęli miejsce ustępować.
No ponosi, aczkolwiek fajnie by było gdyby dalej zaszli, przydało by się trochę radości dla tego narodu, jakaś dobra zmiana.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Spoko, przez drzwi też jeszcze bokiem nie przechodzę, więc trzymam się.
Słuchaj, nasi piłkarze nawet jakby wygrali euro to będą głosy, że co to była za gra, Lewy nie strzelił nic, ale mistrze. Ech.

ocenił(a) serial na 1
Madame_7

Czekam co teraz myślisz :)
W sumie po wczorajszej przegranej słyszałam póki co tylko pozytywne głosy. Może w narodzie też jakaś mentalna przemiana, nie tylko u piłkarzy. Ładnie, dziękują za to co chłopaki z siebie dali, a nie rozpamiętują przegranej.

Slutty_Pumpkin

Na szczęście więcej jest pozytywnych głosów. Dobry turniej, ale dobrze, że oni chcą więcej. W końcu są piłkarze głodni sukcesu, ryją trawę i nie ma, co się ich wstydzić. Teraz kwalifikacje do MŚ i oby utrzymali poziom.

ocenił(a) serial na 1
Madame_7

Dokładnie ;)

ocenił(a) serial na 9
anulka88

OMG... Weszlam na chwile, zobaczylam glowna: powiadomien: 6, asystent: 195, nie oszukuje, mam zdjecie jak ktos nie wierzy :D
Ale juz uciekam, odpisalam Marcie w sumie tylko :PP

Kejt: tez chce cos do golenia popatrzec od nich, antycelulitowe i moze cos do higieny ustnej. No ajak mowisz, ze dobra to tym bardziej sie sklaniam :D
Deadpool: 58%, 3 znajomych: 5, 7 i 8.

Slutty: widzaialm ta liste slodyczowa, moze w weekend uda mi sie ogarnac.

Zmienilam prace, ale troszke mnie wyr.uchali, bo w starej musze jeszcze byc ze wzgledu, ze teraz moja zmienniczka zaczyna urlop a na tym stanowisku pracy jestesmy tylko we dwie, wiec wypowiedzenie musze odrobic, przynajmniej przez ta jej nieobecnosc... Chcialam wybrac urlop na okres wypowiedzenia, a tu dupa... Dlatego teraz 11-13 godzin spedzam w pracy na tygodniu (nowa plus ta stara wieczorami)... plus weekendy tak jak wczesniej... 3 tygodnie musze sie tak przemeczyc... Ale ciesze sie ze zmiany :D Umowa juz podpisana, wiec mozna gratulowac :D
A tymczasem ide do pracy :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

To z ciekawości sprawdzę ile mnie by asystent uzbierał przez kilka dni. Sama mam tak dużo do ogarnięcia teraz, że rozumiem.

3 tygodnie przetrzymasz jakoś :)
W takim razie gratulacje i powodzenia w nowej pracy :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Tylko u mnie to są praktycznie powiadomienia o emisji w tv/kinie :D Teraz np. było 27 z nowym dniem :p
Mam nadzieję, że nie będzie źle. Dzisiaj np. rano wolne się okazało, ale wieczór przez to może być cięższy...
Już chyba mogę dziękować, bo nie ma czemu zapeszyc :p Ale teraz siadzie mi wszystko... seriale, filmy i książki... ostatnie może najmniej, bo to można praktycznie w każdej chwili robić :-) Serial będę się starała oglądać przy kreceniu jak wrócę, bo też przerwalam. Nawet drożdży od wtorku nie piłam :o Najgorzej będę miała teraz z filmami moimi :p Bo teraz pracuję z Moim, więc razem wychodzimy i wracamy :-) Ale na to też znajdę sposób :-)

A w ogóle co ciekawego się wydarzyło? Co słychać? :-)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Byla transmisja na fejsie, mam nowosci do posluchania :D W nawiasach podalam moment rozpoczecia coveru gdybys nie byla zainteresowana przemowa :D
https://www.youtube.com/watch?v=R0-s3BZvmL0 (3:25) These Arms Of Mine (Otis Redding Cover)
https://www.youtube.com/watch?v=TFPdta8-X6A (2:25) I Want To Know What Love Is (Foreigner Cover) lubie :)
https://www.youtube.com/watch?v=9W1_KzDCurU (2:00) Something He Can Feel (Aretha Franklin Cover)
https://www.youtube.com/watch?v=UqZVYih3MZg (1:30) Crazy (Gnarls Barkley Cover) <3
https://www.youtube.com/watch?v=peanIKrymZI (3:15) Stand By Me (Ben E. King Cover) chyba mi sie podoba

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Nie mogę tego teraz przesłuchać :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Wiedz, ze czekam :))

Mialam sama napisac skrotowego, opisowego posta, ale podkleje linkiem :D http://kellyclarkson.pl/kontrakt-z-atlantic-records/
na plytke czekam :D A na stronie poki co sa 4 covery :) W sumie wiem, ze nie interesuje Cie to jakos szczegolnie mocno, ale mega post, ktory wklejalam zginal w czelusciach innych postow a tu strona bedzie sie rozwijac, wszystko w jednym miejscu, moze zechcesz sobie czasami czegos na szybko odsluchac bez szukania w internetach :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Zawsze możesz mi też zwracać uwagę na jakiś szczególnie dobry, bo inaczej będę zapominać :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

OK, dłuższy post.

Nie było mnie 7 dni równo i na głównej miałam 7 powiadomień w zakładce "mój filmweb" (5 ocenionych ról i 2 filmy),
16 powiadomień z asystenta (a po chwili 19, bo doszły 3 rekomendacje), większość to newsy. Mnie rzadko wyskakują emisje, ciągle tylko jednego filmu praktycznie :D, tego: http://www.filmweb.pl/film/%C5%9Awi%C4%99ty+dym-1999-1476 59%. No i asystent mi przypomniał o tym, że nowy odcinek Teen wolfa wyszedł, a ja to przecież oglądam xD

Miałam też 4 powiadomienia z forum ;)

Jeszcze raz wklejam Deadpool
4 widziało: 6(K), 7,7,9<3 (S), jeden chce zobaczyć. Ja dałam 7

Gdzie jest Dory - 1 chce zobaczyć

i jeszcze mi teraz doszła ocena znajomego przy Obecności 2 - dał 8/10

Odpisałam Ci na listę słodyczową i dodałam adnotacje do swojej (są na górze) + znalazłam nowy produkt, którego nie było na stronie ferrero.

Kupiłam dzisiaj Ritter Sport w końcu :)

W ALDI są takie zestawy Ritter Sport mini i można od razu wypróbować kilka smaków, są dwie wersje wzięłam taką: http://i.imgur.com/coNPHdd.jpg , a jest jeszcze taka z jogurtowymi smakami. Kosztuje 9.99zl

Póki co spróbowałam żółtą i niebieską. Czekolada jest rzeczywiście pyszna, ale cena jest za wysoka, tym bardziej, że w smaku przypomina mi tańszą (ale nadal drogą) Schogetten. Pewnie jadłaś.
Poza tym odkryłam ostatnio w Aldi takie batony czekoladowe, które są stosunkowo tanie, mają w środku chrupki i w nich czekolada też jest bardzo dobra.

Toblerone też pojawiło się ostatnio w Aldi, teraz wszędzie je widzę xD Spróbuję niebawem pewnie w końcu.

Jakoś sobie powoli ogarniesz i wyrobisz swój rytm ze wszystkim, nawet filmami ;) Najważniejsze, że jesteś zadowolona z nowej pracy. Jeszcze raz gratulacje.

W sumie nie słychać nic takiego, ale mam trochę na głowie, to tak nie wchodzę, też jesteś zajęta, to rozumiesz :)

Mogę się w sumie pochwalić moimi wypiekowymi dokonaniami tradycyjnie ;)
Ostatnio dwa razy upiekłam ciasto rabarbarowe (a raz z truskawkami placek) i tym razem już wychodziła mi ładna kruszonka. Moja siostra próbowała i mimo, że początkowo nie chciała (bo tak jak ja nie lubi rabarbaru), to po spróbowaniu wzięła kilka dokładek i powiedziała, że jest pyszne i "nawet babcia takiego nie robi" :D W domu też za tym ciastem oszaleli, bo jak wracałam, to już rabarbar leżał i czekał :D Także fajnie, że mnie namówiłaś, bo stało się ulubieńcem.
Poza tym zrobiłam drugie podejście pod Rudzielca, tym razem całkowicie z przepisu Marty (chyba jednak ta polewa Pauliny ma lepsze proporcje, bo martowa wyszła za rzadka). Marta twierdzi, że teraz przypomina już to jej mamy ;) Fajnie wyszło, grubsze, ładne placki. No i też smakuje. Mama zaniosła koleżankom i jedna powiedziała, że musi dać Kasi przepis na krem z kaszy manny, żeby się z budyniem nie męczyła, na co moja mama jej tłumaczyła, że przecież to jest z kaszy :D Nie mogła uwierzyć, nie wyczuła, myślała że to budyń :D
Raczej nie będę robić wyższego, bo nie ma sensu, za suche by już było, tym razem dopiero na drugi dzień było lepsze, nie tak jak poprzednio po nocy.
http://i.imgur.com/iLkFn6o.jpg
http://i.imgur.com/QVDwsaz.jpg

Szkoda, że nasi odpadli, ale i tak ładnie grali. Kuba mi zaimponował, nie czepiam się go już, fajny chłopak :D
Dobrze w sumie, że na niego trafiło, a nie na takiego Milika. Kubie już wszyscy zapomnieli, a tego biedaka by zeżarli. Młody, zdolny, ma potencjał, ale za duża presja na nim.

OK, podkleję jeszcze te rekomendacje za moment.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Powiadomienia o emisjach:
jezeli mialas cos zaznaczone dawno, kiedy jeszcze nie bylo tej opcji to ten film nie jest "obserwowany", pod oczkami mocy checi obejrzenia :D masz "✓ obserwujesz ten film" lub "+ obserwuj ten film" mozesz nie obserwowac, wiec wtedy bez powiadomien lub mozesz wybrac o czym konkretnie w stosunku do filmu/serialu ma Cie informowac, bo opcji jest kilka. Ja za kazdym razem jak trafie na taki wlasnie starszy film (w sensie czasowo kiedy go dodalam do "chce obejrzec") to zaznaczam na pelna obserwacje.
Tez znaczenie ma ilosc oczek, chyba od 3 zaczyna sie pewne powiadomienie, 1-2 oczka jest chyba domyslne...
Stad ja mam wlasnie sporo tych o emisji, ale to praktycznie jest w 70% to samo dzien w dzien :D Bo codziennie np. przypomina mi, ze jakis serial jest emitowany na jakims kanale co chce obejrzec :D
Do tego wlasnie nowe odcinki, newsy, recenzje, plakaty, zdjecia, zwiastuny.

Swiety dym: 49%, mam zaznaczony, 1 znajomy (PM): 9 :D

Schogetten jadlam, ale w liceum chyba bylam jak po raz ostatni :D Tez mam tutaj ta czekolade, moglabym sprobowac w sumie przy najblizszej okazji :D Ale pamietam, ze byla dobra, tez ma duzo wariantow smakowych :)
Czekam na opinie innych smakow i Toblerone oczywiscie!! :D

Rowniez sie ciesze, ze tak posmakowalo. Ze 2 tygdonie temu namowilam w koncu moja mame na upieczenie tego ciasta i tez mowila, ze bardzo dobre, ze szybciutko sie robi i w smaku tez dobre, tylko, ze jezeli bedzie robic kolejnym razem to doda jeszcze wiecej rabarbaru, bo jakos tak jej znikl w tym ciescie :D
Ja ten przepis przepisalam do zeszytu :) wiec wracac na pewno bede, tylko kolejnym razem chcialabym sprobowac z innymi owocami :) Ale zanim ucierane to kolejny bedzie Rudzielec :) Czekam az bede miala grafik ze starej pracy na przyszly tydzien, dopasuje mam nadzieje jakos czas i upieke :))
A Twoje ciasta oczywiscie piekne i smakowite, mniam :))
Szkoda, ze tego truskawkowego nie uwiecznilas, a moze jednak?? :D

Bardzo szkoda... Ja ogladalam dopiero od 65 minuty, bo wczesniej w pracy bylam wczoraj i wyszlam najszybciej jak sie dalo. Szkoda mi Kuby, bo sie chlopak podlamal troszke i ja jako ja tez bylam zawiedziona i smutna przez ta przegrana... Ale nie w sensie zlosliwym i, bo przegrali, tylko takie rozczarowanie i niedosyt, to byla loteria, taki urok karnych i rownie dobrze my moglismy przejsc. Ale wg gry jako samej gry bylismy lepsi. Naprawde szkoda... A tak dobrze wszystko szlo... Remis z Niemcami, mozna powiedziec z Portugalia, to naprawde jest jak zwyciestwo dla chlopakow...

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Możliwe, że tak właśnie jest, ale ja nie oglądam praktycznie TV, więc nawet nie czuję potrzeby zmiany tych ustawień. Ten Dym mam chyba na 2 oczka tylko, więc może coś kliknęłam jeszcze.

To jak PM aż 9, to muszę w końcu obejrzeć :D
Widział ostatnio coś ciekawego? :D

Spróbowałam wszystkich RS, w tym pudełeczku jest 12 czekoladek z powtórkami, łącznie 7 wariantów.

Żółta - Knusperflakes - dobra
Niebieska - Edel-Vollmilch - też dobra, ale nic szczególnego
Biała - Joghurt - ta lepsza
Brązowa - Knusperkeks - fajna, takie herbatniczki
Zielona - Haselnuss - też bardzo dobra, lubię orzechowe
Granatowa - Nugat - taka sobie, nie przepadam za nugatem
Czerwona - Marzipan - nie lubię marcepanu

Najlepsza była chyba orzechowa, potem jogurt, płatki i herbatniczki na równi, niebieska-kakaowa, nugat i marcepan na końcu :D

Ja raz właśnie dałam tak dużo rabarbaru i było takie kwaskowe mocno :)
Post o ciastach dodałam na dole ;)

No szkoda, ale nie ma co się łamać. I tak dali z siebie dużo i przynieśli w końcu trochę radości kibicom ;) Nie ma co przeżywać, tylko liczyć na dalsze sukcesy.

A tak w ogóle to FW mnie okłamał, bo tak naprawdę to nawet nie wiadomo kiedy wychodzi 6 sezon Teen wolfa jeszcze, znowu jakiś błąd.

A moje nowe czarne sandały o których pisałam trochę ponad 2 tygodnie temu już poszły do reklamacji... Poprosiłam o zwrot pieniędzy i za tę cenę wzięłam 2 pary -inne czarne i beżowe. Jestem zadowolona, głównie tym, że już nie muszę więcej kupować butów na lato xD

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ja nie mam nawet polskiej tv, jedynie odkad mamy tv to on ma aplikacje w srodku dzieki ktorej mozna wgrywac programy i ogladac legalnie, bezplatnie. Tylko napalilismy sie jak glupi a albo to nie jest do konca dopracowane, albo z tym naszym tv cos jest nie tak. Bo po pewnym czasie linki wygasaja i programu juz nie ma, trzeba nowszego linku szukac, albo jakiegos innego :D
Programy rozne, podstawowe, przydatne, nieprzydatne, ostatnio nawet mialam HBO, ale niestety nic mi sie nie udalo obejrzec :D Teraz aktualnie mam tylko TVP Lublin i Eske HD :D Ale to pojawia sie i znika te linki, wiec z polska telewizja jestem tak z doskoku :) I w sumie nawet lubie widziec co leci w tv, nawet jezeli nie bede w stanie zobaczyc :D
Hmmm... Pojecie wzgledne, do tego porownujac mnie, Ciebie i PM :D A zreszta wiesz kto to, ostatnie 50 filmow zawsze masz do wgladu + TOP z profilu, moze cos ukradniesz :D

Ja lubie nugatowe :))
Z RS jadlam jogurtowa (dobra), latte macciato (tez dobra), knusperflakes (tez dobra), nie wiem czy cos jeszcze, ale wiem, ze kazda mi smakowala. Chociaz marcepanowa moze byc rozna, jutro chyba bede na zakupach spozywczych postaram sie kupic jakas RS, cos z Kindera (regalowego lub lodowkowego, zobacze) i rzeczy na ciasto, bo w tym tygodniu stara prace mam tylko sobota, niedziela :D (jupi :D)

Musze kupic buty do sukienki na wesele, jakis czas temu w Deichmanie widzialam bardzo ladne, mierzylam kremowe, ale czarne jednak lepiej by pasowaly, bo i ten pas koronkowy mam czarny i torebke mam czarna, ale przymierzylam i odstawilam, bo drogie byly, ale teraz po zmianie pracy (jezeli nadal beda) juz mnie stac :D :PP chcialabym kupic, jak nie to pewnie zlapie mnie nerwowka, bo w sumie mam miesiac czasu...
Mi by sie przydaly jakies zwykle baleriny, albo plaskie sandalki. Ale to nie jest jakies konieczne, moze pod koniec sezonu z wyprzedazy cos zlapie. To jest tez fajny sposob na zaopatrywanie sie jezeli potrzeba nie jest natychmiastowa :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Rekomendacje:

Film:
http://www.filmweb.pl/film/Ciemno%C5%9Bci+skryj%C4%85+Ziemi%C4%99-2014-727403 85% Brzmi ciekawie, ale nie wiem czy na moje nerwy. Mnie już zupełnie wystarczył odcinek z wyzwoleniem obozu w Kompanii Braci.

Seriale:
http://www.filmweb.pl/serial/Dolina+Krzemowa-2014-684792 86% Interesujące w sumie.
http://www.filmweb.pl/serial/Cowboy+Bebop-1998-98666 87% Klasyka Anime :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

64%

64%
46% :D

ocenił(a) serial na 9
anulka88

Miałam 32%, 1 znajoma: 7 :o

ocenił(a) serial na 1
ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Najlepsze jest to, ze pierwsza czesc byla naprawde fajna, nie byla obrzydliwa, dobrze sie ogladalo, 2 tez calkiem w porzadku, od trojki juz zaczelo sie pseudopornohorror...
Chociaz ta wczorajsza 6 o dziwo nie byla tak bardzo bleee :D co mnie zaskoczylo, no ale mimo wszystko slabizna :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Jakoś nie jestem szczególnie zainteresowana, ale a ciekawości sprawdziłam :D

1 - 4 znajomych -3,6<3,6,8 49%
2 - 44%
3 - 37%
4 - 34%
5 - 29%
6 - j/w 27%

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Hmmm... Szkoda, pierwsza bym polecala :D
1cz: 7/10, 1 znajoma: 6, 1 chce zobaczyc
2cz: 6/10, 1 znajoma: 6
3cz: 4/10
4cz: 5/10, 1 znajoma: 6/10
5cz: 3/10, 1 znajoma: 7/10
6cz: 2/10, 1 znajoma: 7/10
Dodam, ze to jest jedna i ta sama osoba :D Ominela 3, albo nie ocenila :D To jest moja kuzynka, ona oglada sporo filmow telewizyjnych i takich wlasnie horrorow klasy Z lub typu twojego "Weza" :D :D :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

No to chyba jest fanką serii albo lubi zmutowanych kanibali :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

OK, chciałaś zdjęcie tego placka truskawkowego, to jest z tych olejowych, a nie ucierane: http://i.imgur.com/PQg9IOg.jpg

A wczoraj zrobiłam z polecenia koleżanki ciasto Malinowa Chmurka :)
http://i.imgur.com/2ixtoDg.jpg
http://i.imgur.com/4kO8prb.jpg
http://i.imgur.com/25mH6L5.jpg

Ogółem to wyszło super i jest przepyszne, mimo że nie przepadam za malinami. Tylko te kawałki takie brzydsze trochę były wybrane akurat do zdjęcia, bo dla (ewentualnych) gości ładniejsze mają być :D

Gdybyś była zainteresowana to robiłam z tego przepisu: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/malinowa-chmurka-20

A z kolei dzisiaj robiłam jednak Kinder Country :D Chłodzi się póki co w lodówce, ale wygląda pysznie :D
Ten przepis: http://www.mniammniam.com/Ciasto_inspirowane_batonikiem_Kinder_Country-21274p.ht ml