PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122233
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Spoilery i dyskusje ^^ o TVD, Stefanie i całej reszcie :D

immortal13

Nie będzie sceny jak Stefan został ugryziony przez Silasa w ciele medyka. A Stefan z przerazeniem spojrzal na niego i jego zakrwawiony ryj.

robb264

No ale to właśnie była ciekawa scena. W końcu jakaś konkretniejsza konfrontacja z Silasem. Mogliby jakoś to fajnie poprowadzić, bo wcześniej to miałam wrażenie że Salvatorowie zapomnieli o Silasie :/

immortal13

No ale to Stefan - jego sceny Julka tnie jak szalona. Lepiej dac więcej Elenki i innych bzdur niz scenę akcji. Akurat to wyglądało przerazająco, no ale cóż....

robb264

:( Może niech zrobi spin off dla Deleny jak już tak chce, a poza tym poprowadzi TVD normalnie. Taki 1 sezon - czy tam w każdym odcinku musieli ratować Elenę (w każdym znaczenieu tego słowa)?? Nie. Były nawet sceny w których ona ratowała ich. Poza tym skupiali się na innych postaciach. A teraz? Silas - wielki mi postrach MF, jak i tak go praktycznie nie ma a większość ma go gdzieś i dosłowinie wszystko jest ważniejsze od niego. Musiał facet pół szpitala zagryźć żeby zwrócili na niego uwagę.

immortal13

Ciekawe co Julie wycieła z finałowego odcinka - az 7 minut....... - cały wątek Stefana pewnie :D LOL

robb264

Wszystkie sceny z Eleną - PROSZĘ http://grambolubie.com/uploads/imgs/pre_1359837524__kotek_sie_modli.jpg

immortal13

Ale to logiczne nawet - bedzie od zaje.bania Deleny, Klaroline, pokazą zakonczenie liceum. A głowny wątek Silasa z którym połaczony jest Stefan idzie do wykasowania LOL

robb264

Niech wytną Klaroline i dadzą Klefana :)

Czytałam tu gdzieś na forum że Damon ma znów umierać a Elena się nim opiekować. Na co tym razem???

immortal13

Bylo zdjęcie jak cos tam go ugryzłoi Elenka się przestraszyła o swojego fagasa. I w opisie jest wzmianka ze jest w niebezpieczenstwie.

robb264

Nie widziałam. No ale nic, zobaczę jak będę oglądać serial. Może osa go użądliła :PPP

robb264

https://twitter.com/julieplec/status/330966018405068802

użytkownik usunięty
robb264

Mam nadzieję, że ta kobieta nie żartuje!

ocenił(a) serial na 8

Jeżeli nie kłamie to super, może nie skończę z tym serialem wraz z robbem ;D

p3rla

Moja cierpliwosc ma swoje granice. Satysfakcjonujące dla Stefana odcinki, sceny mogę policzyc na palcach jednej ręki. Mam nadzieję ze Plecowa się domysla ze jak nie da Stefanowi zaj.ebiscie wielkiego wątku na następny sezon to częsc fandomu pozegna się z serialem.

użytkownik usunięty
robb264

Myślę, że ta część fandomu wcale nie jest mała, jak niektórzy sądzą...

Bo nie jest. Jest duza. Moze nie tak wokalna jak Delenowce/ Damonowce które robią wiele zamieszania, ale jest bardzo duza.

użytkownik usunięty
robb264

Właśnie chciałam napisać, że nie jest tak krzykliwa, ale wokalna mnie ujęło ;)

Ale i Stefanowcy potrafią się spiąc czasami. Kilka dni temu ze wscieklosci, ze Stefan jest na tylko jednym zdjęciu promocyjnym z finałowego odcinka - i do tego zamazany na 2 planie - tak się fani oburzyli ze zaczęli trendowac na twitterze "Chcemy powrotu historii Stefana"

użytkownik usunięty
robb264

I bardzo dobrze. Skoro tak to działa, jakaś grupa nacisku na twórców TVD musi być. Korzystacie z twittera?

Niestety nie mam, ale jakbym miał i się wkurzył to bym jej wysłał twitta, gdzie bym wytknał jej wszystkie te głupoty co wyczynia.

ocenił(a) serial na 8

Ofc :)

użytkownik usunięty
p3rla

Może założę sobie konto i również do niej napiszę. Nie odpowiada na każde pytanie, ale utrzymuje, że czyta wszystkie ;)

użytkownik usunięty
p3rla

Może wszyscy z nim nie skończymy :) Wiem, że to takie trochę rzucanie gróźb na wiatr, ale chciałabym mieć więcej radości z oglądania TVD, jak na początku. Seriously.

ocenił(a) serial na 8

No dokładnie.

robb264

http://mrpaulsexywesley.tumblr.com/post/49675257502/do-we-dare-to-trust-julie-pl ec

ocenił(a) serial na 9
robb264

Skończyłam "Oficera" :)
Oglądał ktoś? :)

ocenił(a) serial na 8
anulka88

Nie ma to jak wejść na filmweb i ujrzeć że ma się 176 powiadomień ;D Wszystko z tematu "Stefan i przyjaciele"

ocenił(a) serial na 6
p3rla

Nie było mnie tydzień... Zgadnij ile mam do nadrobienia :D

ocenił(a) serial na 8
Kejt__

;D

robb264

Damon chyba jednak człowiekiem....

Apparently at the convention Ian said he was pissed about the script and didn't agree with it and that him and jp both see Damon in a different light (i'm not sure if it's the season finale script or season 5) Maybe he is the one turning human, then

chociaż:
He wasn't talking about the finale or season 5. He was saying that in general he has a problem with the scripts every week. That he and JP's visions for Damon are different and he said part of its probably because she's a woman. Ian in general has said he doesn't like pining-after-Elena Damon and misses season 1 so that's probably what he's talking about.

ocenił(a) serial na 6
robb264

ja pie.rdzielę. pewnie Placka już w trakcie kiedy grają jescze potrafi wlecieć na plan i się wydrzeć:
"Ej, nienienienie, jednak nie. Inaczej. Ian, ty w finale będziesz umierał, dziewczęta będą współczuć i rwać włosy z głowy...Zobaczy jakiś tweet, za chwilę: "Albo nienienienienie, Nina, ty wybierasz jednak Paula ehg, Stefana, nie będzie rozdzierającej sceny DelenowoNianowej w finale. Za chwilę znów kużwa coś.
Rozpierdyla mnie to zdanie, że wizja Iana a JP odnośnie Damonka się różni prawdopodobnie po części dlatego, że ona jest kobietąXDDDD Błąd. JP jest jak rozentuzjazmowana własnymi fantazjami, kapryśna dziewczynka która sama nie wie, jaki bałagan będzie najodpowiedniejszy, żeby do września wszyscy oglądający mogli się wku*wiać...
Dobrze że mam inne seriale jeszcze;)

PS. No szok, naprawdę współczuję Jaime'mu. Zaczyna się wybijać na jedną z moich ulubionych obecnie postaci w GoT, eheheheh.

robb264

LOL
http://25.media.tumblr.com/c412d47ec1fcdc0912b42247f957c1a2/tumblr_mmcx5fwUpY1r5 bhv2o1_500.jpg

ocenił(a) serial na 1
robb264

Co do Damona: To nie musi oznaczać od razu, że stanie się człowiekiem - chociaż ciężko mi juz zaprzeczać w świetle tego cytatu. Myślę, że Ian nie lubi po prostu Deleny. On nie lubi grać bycia w związku z Eleną (Paul zresztą też. Uwielbiam jego komentarz do pytania o którą Elenę woli: ''what about no Elena" xD). O ile Paul to jeszcze jakos maskuje, to gra aktorska Iana się posypała. Wygląda jakby albo nie umiał albo nie chciał grać swojej roli. Ma ją na co dzień. Są parą, granie tego nie jest aktorskim wyzwaniem.
Stefan w NO, to by było ciekawe. Mógłby odbudować przyjaźń z Rebekah. Takie friends with benefits. Nic na poważnie - nie żeby miał ją potem tym skrzywdzić, jak pewnie skończyła by się Steroline? - gubię się trochę w tych nazwach. :D Taki związek na pewno odcukrzył by trochę wizerunek Stefana, który w pewnym momencie stracił na wiarygodności przez bycie zbyt idealnym, bohaterskim.
Ogółem 5 sezon mógłby polegać na odwróceniu ról - Damon będzie 'stefaniał', a Stefan 'demoniał' - byle tylko nie poszli w skrajność to mogło by być ciekawie.

ocenił(a) serial na 8
Slutty_Pumpkin

Heh, najpierw Paul wypowiada się negatywnie o ciągłym lataniu Stefa za Eleną, teraz Ian ma też już dość takiego podejścia do tematu. Jeszcze chwilka i może urzeczywistni się moja obecna fantazja o olaniu Elki przez obu Salvator'ów. Dobrze zrobiłby jej taki zimny prysznic.

Jednak znając zapędy Julie to pewnie do tego nie dojdzie, zaś po trzykroć święta Elena będzie sobie wzdychała kontemplując, którego z nich kocha bardziej. Jednego wybierze, do drugiego będzie robić maślane oczka. Wymówka zawsze jakaś się znajdzie. Zresztą po co jej wymówki, przecież ona jest główną bohaterką, więc tak czy owak wszyscy muszą jej przede wszystkim współczuć.

Moim zdaniem na końcu Elena będzie ze Stefanem. Co do tego nie mam wątpliwości. Powinno mnie to cieszyć, teoretycznie wciąż czekam na powrót Steleny. Jednocześnie niesmak dotychczasowymi wydarzeniami wciąż narasta. Stefa z Beksą już od dawna nie widzę. Pseudo Pierwotna stała się żałosną mimozą, a jej żądza autodestrukcji mnie odpycha. Masochistów nie trawię. Zaś z Caroline sprawa jest niejednoznaczna, mimo wszystko nie chcę rujnowania pozytywnie wykreowanej przyjaźni damsko męskiej.

Ważne jest dla mnie by Stefan nie przełączał się po raz kolejny na tryb Rozpruwacza. To już byłoby przegięcie. Nie można bezustannie jak chorągiewka zmieniać swego oblicza, raz mordować, raz nie mordować, za to wiecznie być wolnym od konsekwencji. Stefan ma stać się pewny siebie, cenić własną godność, ale nie kosztem cudzej.

ocenił(a) serial na 1
HomeBird

Wiem, że powrót do czasów ripper Stefan nie wpasował by się do obecnego stanu rzeczy, podobnie jak przyjaźń z Reb. Nie poradzę jednak nic na to, że lubiłam tamten okres. Stefan miał wtedy choć przez kilka odcinków niezależny wątek.

Gdybym miała wybierać jakiego chciała bym widzieć Stefana w 5 sezonie to byłby to ten non-humanity Stefan. Wiem, wiem, Stefan nie był wtedy sobą. Ja tu nie mówię o tym, żeby on miał wyłączyć uczucia i mordować studentki (ten "krwawy twister" swoją drogą mnie rozwalił). Stefan bez uczuć był jak dotąd najfajniejszą opcją takiego stylu życia. Damon bez uczuć był potworem, Elena...nawet nie warto znów tego wspominać. Wracając do Stefa, on był wtedy b. ciekawy. Dowcipny, uszczypliwy - taki cholernie żywy. Wielu fanów Damona zarzuca Stefanowi sztywniactwo. Sztywniactwo kończy się wraz z wypiciem ludzkiej krwi niestety wiadomo jak się to kończy.
Chciała bym żeby w pewnym momencie ten problem został wyeliminowany. Może przemiana w człowieka, a potem świadomy wybór wampiryzmu by to zmieniły. (robb to chyba sugerował) Nie podoba mi się ta dysproporcja w sile dwóch braci. Damon za często korzystał na tym, że Stefan pewnych rzeczy nie mógł robić (zdaje się, że brak ludzkiej krwi w organizmie ogranicza nie tylko siłę fizyczną, ale i psychiczne zdolności jak np. compulsion) Stefan za bardzo musi się kontrolować. Było mi go strasznie żal na początku 4 sezonu gdy zwierzał się Caro, że tak strasznie chciałby móc cieszyć się z Eleną jej nowym życiem, że chciałby móc w tym w pełni uczestniczyć. Jak to się skończyło każdy wie.

O tym, że na końcu Elena będzie ze Stefanem nikt nie musi mnie przekonywać. Marzę jednak o takim zakończeniu które usatysfakcjonowało by Damona. Zaznaczam: Damona, a nie fanki Deleny. Nie chcę żeby na końcu Damon zginął ratując życie Elenie. Może i było by to piękne, ale zawsze byłby ten niesmak czy może gdyby przeżył to byłby z Eleną i tak w kółko. Nie widzę jakiejkolwiek możliwości Deleny jako endgame. Już prędzej uwierzę, że przemienią ją jakimś cudem w człowieka (Salvatorowie się usuną) a ona skończy z Mattem.

robb264

Z Barcelony:

Fan says: “I would like to see Stefan happy…” Paul: “good luck with that” Ian: “not gonna happen.”
Paul says “I think that the key is for Stefan to find love with Elijah.” Ian says ”In the season finale, Damon walks in on Stefan and Elijah wearing a tie and that’s all I’m saying.”
“If I wasn’t Stefan I would like to be Elijah… Nah, I like Stefan”- Paul
“If I was a vampire I would take advantage of that [abilities]. Would do good things and probably bad things too” Paul
They don’t understand why their characters don’t use their abilities to do more common good in the show.
Paul :”I would compel Julie Plec to make Stefan the ripper again.” Ian: ”I would compel her to put Damon in a Caribbean island.”
Ian will be filming in London for Summer and Paul will be filming in NYC. They cannot give details yet about their projects.
Paul prefers evil Elena because when she’s evil he can be evil back.
Ian says he is wearing a shirt of Paul, Paul says this morning he was pounding the door to ask for it, lol
Candice watches TVD and thinks it’s pretty good.
Fan: “Please be honest about this. Is it hard to work with so many hot guys?” Candice: “It’s a beautiful place to work”
Candice favorite Original is Rebekah.
Paul: “I liked the New Kids on The Block,”
His biggest fear is to be on his forties playing a teenager on The Vampire Diaries.
Fan asked: “The craziest thing a fan asked for? Paul says a fan asked to take her to the prom but he could notbecause he’d go to jail. She was only 16 and he’s 30.
Paul thinks Stefan should leave Mystic Falls a while and explore the dark side.
“I can not imagine the series with Stefan or Damon human. I can’t imagine the show without Stefan or Damon being vampires. It’s a show about vampire brothers I personally imagine Elena human again.” – Paul.
Paul wants Stefan to go to dinner with Elijah and see what happens.
A fan asked Paul who he thought would become a human. Someone said Elijah and he said: :My boyfriend’s not gonna be a human.”
Paul would like to bring back Alaric.
Paul likes doing scenes with Kat because they make each other laugh.
“I would like to see Stefan’s hair to grow.”
“When TVD ends I’m moving in with Ian and Nina. I refuse to live without them.” -Paul. HAHA
Fan asks: “Since Ian dressed up an image of you, what would you do to him?” Paul: “Long wig, Ian would be a really attractive lady.”
Fans ask if he has an influence on scripts, Paul answers, says they can complain if there’s something they do not like and such, but no.
Breaking Bad is Paul’s favorite show
“I do not care about the sire bond! He jokes, then more seriously a decision will be made” and then Paul laughs mysteriously.
Nate’s favorite episode is the one with the frig scene with Damon and Jeremy.
Nat says “We were very sad when we read that Steven had to kill me, we’re good friends.”
Steven liked the way Jeremy was written this season. He said the tattoo was either computer or body paint.
Steven said when the fire was burning, Jeremy was real and he felt it.
Fan asks, “Who will return?” Nate and Steven – “There are opportunities and flashbacks … So can can’t say whether or not.”
Fan asks: “If your character is single, which girl you’ll choose from the show?” Nate says Claire and Steven says Sheriff Forbes first, then Bonnie.
Steven’s superhero name would be “Awesomeman.”
They pose on the stage for pictures to tweet them. LOL
Two words that describe the show. ” Never expected” – Nate & Steven
Fan asks: “What’s your favorite place from Barcelona?” Steven: “Right here, with you.” Nate: “That building with the fountain.”
If Nate could compel someone, we would compel all the politicians in Spain to be less corrupt.
Nate was about to give up with America [acting] and had 20 final dollars in his pocket when he got the job on TVD. It changed his life.
Steven would like to be a superhero on Arrow and anything in Game of Thrones.
Nate said the most difficult is to cry. It’s easy to get angry and happy, but crying is difficult. He said Claire is great at crying.
Steven said the most difficult scene in Season 4 was when Damon is chasing him because he had a wall behind and he hit it.
Nate and Steven harass one another about the size of their nipples and sing “Bailamos” by Enrique Iglesias.
“I’d love to do an episode of TVD outside U.S. Been trying to for 4 years now. NY was actually Atlanta, everything shot there except The Originals was shot in New Orleans.” – Candice

robb264

Nowy plakat
http://happytrails8.tumblr.com/post/49777351746/youre-invited-to-the-graduation- dead-or-alive

O LOL - juz nawet się nie kryją ze Delena jest na piedestale LOL...

Pominę juz fakt ze to kiepska wyklejanka z kilku sesji zdjęciowych- Stefan to jeszcze z 3 sezonu.

robb264

No i bez kitu - wyglada to tak jakby Damon i Elena byli głownymi bohaterami, a Stefan jakims drugoplanowym. W sumie wpisuje to się w ton tego sezonu.....

Nie dosc ze jeszcze stillsów Stefana nie dali to jeszcze cos takiego...

robb264

http://ilovemysexyrippah.tumblr.com/post/49776260973/new-tvd-promo-poster-for-4x 23

robb264

No chyba ze Stefan zanurzony w wodzie cos znaczy - inni są bezpieczni na tych skałach + delena w tym sezonie zostanie ze sobą. Chyba tak to mozna zainterpretowac.

ocenił(a) serial na 6
robb264

Albo to w zastępstwie za brak scen pod prysznicem xD

Kejt__

Pewnie znajdzie w wodzie te dwa słynne klucze z plakatu, to takie oczywiste.

Madame_7

Jeden od motoru drugi od czerwonego Porsche :D

robb264

Hmm nie za duże? ;p
Ale jego plakat jest najbardziej tajemniczy.

Madame_7

W sumie to cholera wie co z tym jego plakatem - jak Julka zmienila osobę która weźnie cure, to jego plakat nie wiem czy cos jeszcze znaczy. Oczywiscie mozna klucze zainterpretowac dowolnie. Ja myslę ze pierwotnie to Damon miał wziąc lek, a Stefan pomóc przywrocic Elenie człowieczenstwo - stąd klucze. Ale potem zamienili role Stefana i Damona. Chociaz klucze mogą oznaczac tez dylemat i rozdarcie Stefana zwiazane z Eleną. Jaki klucz wybrac, jaką decyzję podjąc.

robb264

Albo Julie tak gada, bo fani domyślili się kto weźmie cure i teraz udaje, że zaskoczy. Tak naprawdę nic zmieniła.

Madame_7

Dobra dobra. Niech Stef wezmie lek i straci wspomnienia. Ciekawe jak długo Elena przezyje fakt ze Stef ma ją w du.pie i nie pamięta o niej. Po 3 odcnikach będzie chciala go naprawic LOL

robb264

Czemu miałby stracić wspomnienia? Wszystkie, czy tylko te z bycia wampirem?

Madame_7

Ktos zadał Julie pytanie czy wraz z lekiem nie przepadną wspomnienia - i ona cos tam zamruczala pod nosem. Wiec wiesz.....

Stef ma miec sceny w finale z Silasem , który ma lek i który umie kasowac pamięc.

poza tym Stefan miał duzy foreshadowing w tym sezonie: Mój post który napisalem kilka dni temu

W 4x10 Stefan chce przystac na propozycję Rebeki i wykasowac swoje wspomnienia.
W 4x11 mówi do Eleny "you don't know what I look like when I'm not in love with you" - to było dziwnie sformulowane ---> mozna powiedziec puste słowa, bo nadal ją kocha......chyba ze przestanie ją kochac...bo nie będzie jej pamiętał
W 4x12 wspomina swoje zycie, Lexie
W 4x13 mówi Rebece ze zazłyby lekarstwo dla własnego dobra - a nie dla Eleny. Mówi tez w tym odcinku, ze jego całe wampirze zycie to pasmo bólu i poczucia winy i ze lekarstwo by to wszystko zakonczyło --- "My last 146 yrs has been ruled by the pain of being a vampire"(Elena to słyszy)----> Elena w tym odcinku tez slyszy od Damona ze nie ma przyszłosci dla mieszanych par człowiek - wampir.
W 4x14 znowu rozmowa Stefana i Eleny, gdzie mówi jej ze ponowne zostanie czlowiekiem było jego głęboko ukrytym pragnieniem
W 4x15 mamy znowu wskazówki -- Stefan pokazuje swoje sentymentalne oblicze - układa rozrzucone zdjęcia na miejsce, pyta się Eleny czy by nie chciała kiedys wrócic do domu..... A koncowa scena jest jeszcze bardziej wymowna (wg mnie zapowiedz finału - Elena i Damon odchodzą razem, a Stefan się ogląda - widzi płonące wspomnienia, spalony dziennik....)
W 4x16 Elena mówi Stefanowi "your whole world revolves around me, maybe you're the one that needs to shut it off"
W 4x17 Stefan podaje dokładnie datę urodzin Katherine przez telefon Damonowi, co pokazuje jak doskonałą ma pamięc, jak wiele pamięta; ma tez scenę z Bonnie, której Silas wykasował wspomnienia
W 4x18 mówi Damonowi ze ciągle powtarza te same błędy, ze historia zatacza koło, ze chce by się to skonczylo
W 4x19 podczas tanca z Eleną stara jej się przypomniec to i owo :D powtarzając "Czy pamiętasz to...."; Silas mówi Damonowi, ze Elena i Stefan mają wspólną historię; podczas tańca z Caroline Stefan pyta jej się, jak ruszyc do przodu i zapomniec o Elenie - w tle leci piosenka Kari Kimmel "Remember" - i tekst tej piosenki wygląda tak:

One moment imprinted,
inside my mind.
Could there be,
more to this love,
or will it be left behind?

'Cause if it's all I can take.
I'll remember it all,
remember it all.
If it's all I can take.
I'll remember it all,
remember it all.

Nie będę nic sugerował :D Pozostawiam to do własnej interpretacji......^^

robb264

Skłaniam się ku temu, że to przypadek. Julie nie jest taka bystra by specjalnie zastosować takie filmowe smaczki :P
Powiedzmy, że będzie pamiętać tylko okres z bycia człowiekiem, czyli do 1864 to było? Cóż, to oznacza, że będzie pamiętał Kath :) Elena jest sobowtórem i wszystko sprowadza się do jednego. Znów ją pokocha :P