PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122051
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T:43
42: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele,2409626

anulka88

Wybaczcie, ale przez najbliższe kilka dni (zależy ile mi zajmie obejrzenie całości xd) będę się tu dzielić moimi HIMYMowymi przeżyciami :D
Lily i Marshall są przecudowni. Swoją drogą to dopiero zajarzyłam, że ona go nazywa Marshmallow <3 :D (zabili mnie historią z Funny Butt XD)
I WRESZCIE Ted i Robin! (właśnie wróciłam do domu i oglądam 1x18 ^^) Tyle szczęścia naraz (okej, może się nie powinnam tym aż tak cieszyć, bo oficjalnie Ted ma dziewczynę i nie jest nią Robin - niestety - ale jakoś w tej chwili nie umieć się tym przejąć xD).
"- Well, um, I just finally set up my new juicer and I was going to make some juice, and I was, like, "You know who likes juice? Ted."
- I love juice.
- Great. So you want to come over and make juice?
- Okay, sure. I'll come over. We'll... juice." Policzki mnie bolą od uśmiechania :D

rose_fw

Marshmallow i Lilypad! :D

Kejt__

All this fluff *.* :D

Kejt__

Ahh i jeszcze Don't go breaking my heart! ;')

rose_fw

Kocham jak Marshall śpiewa^^ albo w ogóle jak śpiewają <3

Kejt__

Będą częściej? :D
Juhu xD

rose_fw

Tak, jest całe mnóstwo piosenek :D

rose_fw

Nieee! Cholerna Victoria, po raz setny.
Nie to, że pochwalam zdradę, ale.. to Ted i Robin!

rose_fw

Ja Victorię dopiero polubiłam z perspektywy czasu, może dlatego że każda kolejna bardziej stała dziewczyna Teda była jeszcze gorsza xD

Kejt__

A to dobrze akurat, bo i tak je pewnie znienawidzę (nic nie poradzę, to nienawiść bezwarunkowa xD). Chociaż będę miała jakieś lepsze powody :D

A co do Marshmallow i Lilypad.. xD
Nie mogę się doczekać reszty piosenek ^^

rose_fw

Będziesz miała na pewno powody :D Chociaż wiadomo, fajne sceny też mają.

https://www.youtube.com/watch?v=blNOvVaKchE masz ;* hahahaha

Kejt__

Pewnie ich nie docenię. No trudno xd

Jacy oni są fantastyczni :D
Czy Ted ma tam loczki? xD

Nie mogę się doczekać obejrzeć bloopersy z pierwszego sezonu ;p

Btw... http://31.media.tumblr.com/d527371d7c278b3cfab05d0f3b269ac1/tumblr_mhi44kCS571r0 6v33o1_500.jpg

rose_fw

Może docenisz bo w pewnym momencie w sumie już się wydaje, że nie ma szans na Ted/Robin i człowiek zaczyna się z tym oswajać, a tamte dziewczyny są naprawdę długo więc zaczynasz to akceptować jakoś :D

Tak, ma xD vintage Ted i Marshall <3

Romantyczne ^^

Kejt__

Zobaczymy.. smutno mi : < Jeszcze pada za oknem, a ja nie spałam od... jakichś trzydziestu pięciu godzin ;/

Kocham ich :D
Ted w loczkach i okularach mi się skojarzył z Darrenem ;p

Tak czułam, że Ci się spodoba ^^

rose_fw

Smutno to Ci dopiero będzie, w 7 sezonie xD

Ooo w sumie hahaha :D

You know me so well <3

Ja za to zasnęłam dzisiaj w dzień na 3h i sobie rozwaliłam cały system. Teraz pewnie zostanę i Glee obejrzę, a o 6 pobudka <3

Kejt__

Nie przypominaj. Staram się cieszyć na myśl o drugim xD

Za długa drzemka to najgorsze co można zrobić, już Ci współczuję :D
Planujesz oglądać na żywo?

rose_fw

O tak, drugi <3

Ja w ogóle nie cierpię drzemek w środku dnia, bo później się pozbierać nie mogę ani zasnąć w nocy, ale niestety bardzo często po prostu zasypiam znienacka :x

Nie planowałam, ale jak i tak nie będę spała to tak.

Kejt__

"często po prostu zasypiam znienacka"
Zabiłaś mnie tym XD Wyobraziłam sobie jak tak siedzisz w gronie znajomych, rozmawiasz i raptem zaczynasz chrapać xD

Najgorsze w live streamach jest to, że okazuje się, że w Ameryce mają jeszcze gorsze i dłuższe reklamy niż u nas :D

rose_fw

Nie chrapię!!! :D Chodzi o to, że zasypiam np. na siedząco podczas czytania/oglądania czegoś xD

To racja, reklamy są dużo głupsze. Dłuższe może nie, ale jest ich więcej, co 5-10 minut, nie zdążysz się wczuć dobrze, a już kolejna :P
Najgorsze jest to, że pewnie się nieźle poryczę na tym odcinku i nie będę mogła już wcale zasnąć xD

Kejt__

Wiem o co Ci chodzi, ale... znienacka XD

Strasznie często lecą, to prawda. Dlatego nie lubię oglądać na żywo, bo to zwyczajnie zerowa przyjemność. Szczególnie jak jest środek nocy i właściwie nie możesz się zająć niczym innym :D
Nie będą Ci te reklamy przeszkadzać? Szczególnie na TAKIM odcinku? Jak później przerywają żeby zareklamować jakieś podpaski czy cholera wie co jeszcze to chyba ciężko się wczuć.. :D

rose_fw

Będą na pewno, ale jak już mówiłam będę oglądać trochę na zasadzie 'z braku laku' bo czeka mnie bezsenna noc to już lepiej ją na Glee poświęcić :P Chociaż bardziej mnie wkurzało zawsze to, że nie mogę przewijać, a za czasów Limy często miałam ochotę :D

Kejt__

Na Glee warto ;P Może ten odcinek będzie podobny do poprzedniego i nie będziesz musiała nic przewijać? Pozbyliśmy się Becky i wszystkich Psich Imion i Puckermanów-podróbek, więc jest duża szansa :D

rose_fw

Dlatego napisałam, że za czasów Limy, teraz już nie przewiduję przewijania, chyba że mnie Samcedes wkurzy to będę miała ochotę :D

Kejt__

Dla mnie ogólnie jedynym zagrożeniem wydaje się Sedes, poza nią raczej nikt mnie na tyle nie zirytuje.

rose_fw

SEDES.

Obejrzałam właśnie performance do No One Is Alone i już mam łzy w oczach.
:(

Kejt__

Nie sprawdzę nawet, poczekam na cały odcinek...

rose_fw

Sedes <3 ;D

Slutty_Pumpkin

Nigdy jej tak wcześniej nie nazywałaś? xD

rose_fw

Wiesz... nie miałam okazji ;) Akurat Glee oglądam samotnie, raz na jakiś czas tylko coś tam znajomym zagadam, ale to raczej takie moje trucie dupy o serialach, a nie rozmowy ;)
Poza tym, aż tak się nie fascynuję tym serialem. Czasem tylko łapię jakieś odjazdy jak wczoraj np ;D

Slutty_Pumpkin

"to raczej takie moje trucie dupy o serialach, a nie rozmowy ". Znam to.
Moi znajomi powinni być wdzięczni, że mam gdzie się teraz na temat HIMYM wygadać, bo inaczej bym ich tym strasznie męczyła :D

rose_fw

Ale to też właśnie takie trochę do dupy jest jak ktoś nie ogląda, bo wtedy nawet jak opowiadam coś podniecona i pełna entuzjazmu, to nie rozumieją... :/
Myślałam, że uderzę moją przyjaciółkę jak mi powiedziała, że jej BB nie podeszło. A piep.rzona dalej ogląda PLL i TP od Plec też zaczęła w tym sezonie ;D

Slutty_Pumpkin

Poważnie? Nie spodobało jej się BB, ale lubi PLL? Z kim Ty się zadajesz?! xD
Żartuję oczywiście :D
I nie mam czerwonego pojęcia co to TP ;d

rose_fw

No własnie wiem ;D

Telekomunikacja Polska (sorry, musiałam xD) The Tomorrow People :)

Wyzywa na to, ale ogląda, a Potem słucham: "Ale ta Aria jest głupia, patrz jakie ciałko dla durnego Ezry odrzuciła" i tego typu ;D

Slutty_Pumpkin

Takie rzeczy pisać wiedząc, że jem ciastka z mlekiem? Ledwo się nie udławiłam przez Ciebie XD
Telekomunikacja Polska.. o matko.. zrobiłaś mi dzień XD

Chociaż ma sensowne komentarze. Myślałam to samo jak jeszcze oglądałam (co było jeszcze żałośnie niedawno xD)

rose_fw

To nie jest śmieszne, ja parę razy bym własnie tak kogoś zabiła, bo zawsze niechcący coś powiem jak przełyka i potem prawie resuscytacji muszę udzielać ;D
Także najpierw przełknij, potem odśwież, bo przez internet Cie nie uratuje ;D

Ja nie oglądam, a miałam te same odczucia. Obejrzałam wtedy z pół odcinka, żeby "zebrać dane" by oczywiście móc uczciwie osądzić który fajniejszy... xD
Ćwiczenia bez koszulki mnie jakoś przekonały :D

rose_fw

Z tymi reklamami to jest tak, że one się wydają dłuższe, bo to jest jednak noc... jak się odgląda w ciągu dnia coś w tv i jest reklama, to można multum rzeczy zrobić, a jak jednak oglądasz po nocy na streamie, to raczej buszowanie po domu nie wchodzi w grę, bo się kogoś jeszcze obudzi itd. i jeść też już trochę głupio, to nie ma po co do kuchni iść ;D

Slutty_Pumpkin

Jedzenie podczas oglądania serialu późną nocą to okropny pomysł. Szczególnie jak siedzisz w słuchawkach i nie słyszysz jak głośno czymś szeleścisz (czy, w przypadku niektórych, mlaskasz XD)

Muszę to sprawdzić. Tzn. chyba następnym razem obejrzę Glee na żywo i sprawdzę ile trwają te reklamy. No i porównam do długości tych naszych :D

rose_fw

Nooo... to kiepski pomysł rzeczywiście ;) Ale za to czasem jak zostaję sama w mieszkaniu na weekend czy parę dni i wtedy źle śpię (w ogóle prawię nie śpię, bo się trochę boję xD) i oglądam po nocach seriale, to płatki z jogurtem o 3 nad ranem muszą być ;D

"Zarwę noc, pomierzę czas trwania reklam" ;P

Slutty_Pumpkin

Płatki z jogurtem! Też to jem jak w nocy jak coś oglądam i nikogo nie ma :D

Zarwę noc w imię nauki.

rose_fw

'U nas' na TVN albo na Polsacie reklamy trwają 10-15 minut, na CW jakieś 3-5 minut :P No i na CW są regularne, najpierw co 10 minut serialu, a pod koniec co 5 :P

Kejt__

Zepsułaś mi zabawę... XD

rose_fw

Możesz sprawdzić czy dobrze pamiętam xD

rose_fw

Ja wtedy pochwalałam, między nimi w tym odcinku była taka chemia, że tego nie wolno lekceważyć ;)

Slutty_Pumpkin

Kocham Cię za takie komentarze XD ;*

rose_fw

To ja Ciebie za takie ;*

rose_fw

Nothing Good Happens After 2 A.M.

Jedna z wielu mądrości płynących z tego serialu ;) Zawsze po 2 myślę dwa razy zanim coś zrobię ;)

Jak ja Ci zazdroszczę!!!!! ;D
Chcę wykasować pamięć!

Slutty_Pumpkin

Tak właśnie. Też sobie to chyba zapamiętam : D
Serialowe mądrości ; )

Znam to uczucie xD

rose_fw

No własnie wczoraj się nie zastosowałyśmy, bo tu wlazłam po 2 własnie ;D

HIMYM to dla mnie kompendium wiedzy, tzn nie żebym wczesniej z tych rzeczy sobie nie zdawała sprawy, ale czasem musisz zobaczyć coś na przykładzie fikcyjnych postaci żeby dotarło ;)

Ciągle to mam ostatnio. HIMYM, BB... BB... BB... BB xD

Slutty_Pumpkin

Nie było aż tak źle. Bywało gorzej (przynajmniej nie przyznałam się do kolejnego guilty pleasure xD)

Tak czuję, że uda mi się coś z tego wyciągnąć. Ja właściwie lepiej uczę się na błędach postaci książkowych lub serialowych niż na swoich własnych (swoje własne powtarzam.. żeby się upewnić XD).

BB skończę.. tylko nie teraz ;d

rose_fw

No ale ja walnęłam parę błędów ortograficznych i zmieniłam płeć ;D
Ale fakt, bywało gorzej ;P Nawet się w miarę trzymałyśmy "inteligentnej dyskusji o serialu" ;D

Ja to samo, zawsze się przyda powtórka ;D

To nie było ponaglenie, to było odzwierciedlenie mojej częstotliwości myślenia o tym ;D Dzisiaj w kinie leciał zwiastun Godzilli, w której gra Bryan Cranston i jak tylko usłyszałam jego głos, to prawie zapiszczałam ze szczęścia ;D Nie mówiąc już o Aaronie... Myślę, że mam uszkodzony mózg, bo zaczyna mi być za siebie głupio xD