PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122012
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T: 46
45: http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele,2433770

ocenił(a) serial na 4
Slutty_Pumpkin

Nie mówię, że De nie powinno mieć swojej sceny. Mówię tylko, że szkoda że trwała ona tak długo, że w ogóle nie starczyło czasu na scenę Defana. :)

ocenił(a) serial na 1
syllwunia14

Cóż - woleli dać scenę Steroline. Caro też w dupie swoją mamę najwidoczniej miała zasypaną gruzem xD

ocenił(a) serial na 4
Slutty_Pumpkin

ten serial nie ma żadnej logiki -.-

ocenił(a) serial na 1
syllwunia14

No pod tym to się chyba cały fandom TVD może podpisać, niezależnie od tego co shippuje :P

ocenił(a) serial na 4
Slutty_Pumpkin

Istnieje w ogóle coś takiego jak fandom tvd? :D Myślałam, że jest tylko fandom De i SE

rose_fw

Hej wszystkim ;*
Co u Was nowego słychać?? :D
Widziałam, że Stefan powrócił i Damona wykopali, LOL :D Niezłe rzeczy się dzieją xD

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Hej ;)

Slutty_Pumpkin

Co słychać Slutty? ;)

<nie wiedziałam jak Cię mogę nazwać i teraz nawet pisząc Slutty dziwnie się czuję;D >

Slutty_Pumpkin

Jesteś może z HoD na bieżąco? Jak się zapatrujesz na finał? :)

ocenił(a) serial na 1
rose_fw

Wchodzę sobie na FW, paczę 15 powiadomień, cała w skowronkach... Sprawdzam co to, a to 15 lajków. Not cool xD

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Kto Cię tak rozpieszcza :D?

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Nie Ty :<

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Nie chciałaś mojej miłości więc się zdystansowałam...

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Że co?

"Jeśli Cię to pocieszy to wiedz, że bym chciała Twojej miłości. Nie, że nie."

Także nie wymyślaj.

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Dobra, mam zaniki pamięci jak zawsze xD

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Albo mnie nie słuchasz - jak zawsze ;<

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Słucham :( Po prostu jestem zapracowanym człowiekiem!

btw. Elena jest teraz znowu człowiekiem? bo widziałam coś na tumblrze.

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

A teraz na mnie krzyczy. No standard...

Ja nie wiem jak ludzie oglądają ten serial. Tacy fani, a wymyślają tak durne teorie, że płakać się chce...
Tyler jest już tylko wilkołakiem, a nie hybrydą... Reszta "raczej" bez zmian.

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Okej, nie nadaję się do miłości, tylko ranię :(

No widziałam też posty, że i Elena i Stefan są ludźmi xD
A Riczek jako kto wrócił?

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Po prostu mnie łatwo skrzywdzić ;(

No bo pokazali, że Tyler po powrocie się nie goił - był już tylko wilkołakiem. Ale Tyler umarł jako wilkołak, bo podróżnicy zrobili "czar-mary" i magia się ulotniła z MF i wampiryzm wyparowywał. A jak wampiryzm wyparowywał, to się umierało i Ty umarł jako wilkołak i wrócił do życia jako wilkołak.

Stefan umarł jako wampir i Elka też - także... Ja się nie dopatrzyłam żeby coś się zmieniło. Gdyby byli ludźmi, to pewnie też by to pokazali.
Także Alaric też pewnie jest wampirem, tak jak był ostatnio.

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Hę? To co się działo z resztą jak wampiryzm wyparował :D?

Chyba więc lepiej dla nas jest let it go...

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Nie mogli przekroczyć granic miasta, ale Damon z Elką się poświęcili i wjechali na pełnym gazie do miasta, żeby wysadzić Podróżników w powietrze w Grillu chyba :D

I właśnie musieli się śpieszyć, żeby przedtem nie umrzeć w aucie xD

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Znaczy chodziło mi o to czy nagle na ten odcinek się ludźmi stali czy co?

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Nie zdążyliby stać się ludźmi, bo by umarli. Bez wampiryzmu byliby dokładnie tym czym byli przed wypiciem krwi ludzkiej.

Damon postrzelonym przez ojca trupem, Caro uduszoną w szpitalu blondyną, Elcia topielcem itd. Bez wampiryzmu umarliby momentalnie.

Także wszyscy trzymali się z dala od miejsca gdzie działało to zaklęcie.

Mam nadzieję, że teraz już jasne :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Aaaa okej, dzięki :D

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

I jeszcze smuteczek, że już nas przekreśliłaś :(

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Nie przekreślam, staram się postępować właściwie...

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

OK, jak wolisz :(

Proszę bardzo ;)

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

"If we are truly meant to be, then we will find a way back to each other." jak powiedział Dawson w DC.

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Masz rację, muszę dać Ci iść. Jeśli jesteś moja, to i tak wrócisz.
Będę czekać.

ocenił(a) serial na 4
Slutty_Pumpkin

Wilkołaki też się goją, ostatnio w TO to odkryłam jak Eve umierała i nie mogła się zagoić bo nie było tak naprawdę wilkołakiem :D

ocenił(a) serial na 1
syllwunia14

Ale chyba nie tak szybko jak wampiry.... W każdym razie Caro powiedziała: "nie goisz się", a Tyler na to "nie jestem już hybrydą" :D

ocenił(a) serial na 4
Slutty_Pumpkin

Może jest człowiekiem? :D Nie wiem, nie oglądałam tego odcinka dokładnie :D

ocenił(a) serial na 1
syllwunia14

Nie wydaje mi się. Jakby nie patrzeć zaklęcie Podrózników usuwać miało tylko magię. Wilkołaki to nie są istoty w żaden sposób z magią związane. Wampiryzm pochodził od zaklęcia, a wilkołactwo już nie.

Chociaż to jest TVD... Tu nie ma logiki i to już ustaliłyśmy :D

ocenił(a) serial na 4
Slutty_Pumpkin

Dobra, więc skoro wampiryzm pochodzi od zaklęcia to z takim razie Stef i Elka są ludźmi :D

Na tym może zakończmy bo my tu snujemy swoje teorie a i tak pewnie wyjdzie z tego coś innego :D

ocenił(a) serial na 1
syllwunia14

Ale Stef i Elka zdążyli umrzeć jeszcze jako wampiry.

Nawet Elka mówiła Damonowi w tym aucie żeby się pośpieszył, bo muszą być jeszcze wampirami w momencie wybuchu, inaczej w ogóle by nie trafili do "other side".

Kejt__

Cześć młodzieży. A czy ktoś z was TO tu oglądał? Klaus z małym dzieckiem, naprawdę wyszło to dobrze.
Takie guci guci guu. http://lostheart95.tumblr.com/post/85831883660/hope-mikaelson-holding-on-to-her- father

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Witam panią :D

Ja nie oglądam, ale urocze <3 Widziałam gify jak Rebece daje bobasa, ładne to było.

Kejt__

Naprawdę cały odcinek ładny był. Jak zobaczył pierwszy raz tą małą, jak ją wziął na ręce, jak płakał o me serce.

ocenił(a) serial na 1
Madame_7

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Też mi się podobało :>

Slutty_Pumpkin

Czemu nie wiedziałam, że oglądasz TO?

ocenił(a) serial na 1
Madame_7

Bo Cię to pewnie nie interesowało aż tak :D

Slutty_Pumpkin

Pewnie tak, ale nadrobimy :)

ocenił(a) serial na 4
Madame_7

Widziałam! aaaa
Scena z Rebekah, perfection. Płakałam jak głupia :D

syllwunia14

Przyznaję, że oczy również mi się zeszkliły. Cieszę się, że Haley jest i tak jakoś z Klausem pasują mi do siebie.

ocenił(a) serial na 1
Madame_7

Też wolisz Klausa z Little wolf? :>

Slutty_Pumpkin

Ona i Elijah kompletnie nie pasują mi do siebie, to jest jakiś absurd. Klaus z kolei to wbrew pozorom bratnia dusza, także uzupełniają się według mnie oboje.
Jak już chcą babki dla Eliasza to niech będzie ta Francessca, czy jak to było. Wredna i przebiegła, z klasą :)

ocenił(a) serial na 1
Madame_7

Myślę identycznie :)
Elijah to w ogóle strasznie mi skapciał w TO. Liczyłam, że w końcu Daniel się będzie mógł wykazać, a tu takie nudy i te przeciągane spojrzenia w kierunku Hayley.
Było kilka takich scenek gdzie Klaus wydawał się nawet zazdrosny i to mi się strasznie podobało...
Jedynie w tym ostatnim odcinku jak Elijah za nią płacze na tym cmentarzu to troszkę mi się spodobało, ale tak to jestem za Klaus/Hayley. Dużo naturalniejsze + mają już dziecko.
Zresztą scena jak przytula martwą Hayley w tym kościele też była piękna ^^

Slutty_Pumpkin

O czyli nie tylko Elijah w moich oczach stracił. Zdecydowanie najbardziej zafascynował mnie Klaus, Morgan jakby odżył gdy dostał swój serial. Wachlarz emocji ma imponujący :) W dodatku zrobił się przystojniejszy, dużo przystojniejszy ;)
To, że mają dziecko to czysta wpadka i nie sugeruje, że muszą być ze sobą z tego powodu. Jednak dobrze ta dwójka, trójka już właściwie ze sobą wygląda.
http://myqueenhayley.tumblr.com/post/85908954004/klaus-hayley-mirrors-x-inspired -by dokładnie, lustrzane odbicie :)

ocenił(a) serial na 1
Madame_7

Morgan zdecydowanie na plus.
Ja też nie sugeruje, że muszą być ze sobą ze względu na dziecko, ale mimo wszystko wydaje mi się, że taki układ gdzie nowy tatuś - partner mamusi jest także bratem biologicznego ojca jest nieco... dziwny :D Już wystarczy mi TVD w kwestii takich dziwactw.
Poza tym Klaus i Hayley mają taką specyficzną, ciekawą relację. Niby na początku się o siebie nie troszczyli, a teraz to już coś zupełnie innego. Klaus się nauczył ją szanować i widzieć kogoś więcej niż inkubator. Podoba mi się to, taki trudny ship, bo tłumoki nie wiedzą, że są dla siebie stworzeni.