PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121977
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T:49 Poprzedni: (48) : http://www.filmweb.pl/serial/Pamiętniki+wampirów-2009-502112/discussion/Stefan+i +przyjaciele,2469587

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Haha moja rodzina na szczęście zerowe zainteresowanie wykazuje w takich sprawach, ale kto wie czym im się kiedyś nie odwidzi po latach :D

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Serio Cię nienawidzą xD Ale zazdroszczę, ja jestem oczkiem w głowie, wszystko muszą wiedzieć :D

Slutty_Pumpkin

Ja też,dosyć już mam tego.

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Wiem xD Ale już tak przywykłam, że wszelakie oznaki zainteresowania teraz mnie drażnią bo nie jestem przyzwyczajona i nie wiem jak na takie coś reagować :P

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Trochę to smutne :D No ale postaram się już nie okazywać Ci zainteresowania w takim razie :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

To się odnosiło do rodziny :D Będąc całe życie samemu teraz wszelakie ruchy z ich strony odbieram jako wpieprzanie się w nie swoje sprawy :P

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Aaa, bo czasem ciężko z kontekstu :D

Kejt__

Serio? :D a co dokładnie ?:P

ocenił(a) serial na 6
maIinowa

Nie pamiętam już teraz, ale jechałam gdzieś z Tobą tramwajem xD

Kejt__

Pewnie do baru :P

ocenił(a) serial na 6
maIinowa

Na dziwki i koks :D

Kejt__

Haha:D Męskie czy damskie?:P

ocenił(a) serial na 6
maIinowa

Wszystko jedno, jak się bawić to się bawić :D

Kejt__

:D
Hej przygodo!

ocenił(a) serial na 1
maIinowa

Anulka

"Zaplątani" na 5? :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Si... takie 5,5 ale nie dało rady na 6 :P
Albo jestem już stara albo faktycznie "Król Lew" mnie "skrzywdził" co do bajek... :D
Te piosenki... większość ładna itp., ale momentami taki bełkot, że nic nie rozumiałam, ja, osoba dorosła a gdzie dziecko, gdzie ono jest głównym odbiorcą...? :p
A Ty ile dałaś? :)

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Od pewnego czasu zauważyłam dziwną tendencję w bajkach z tą mową właśnie, nie pochwalam takiego niechlujnego języka w bajkach :P Ale Zaplątani i tak <3

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Jaka u Ciebie ocena? :)

ocenił(a) serial na 6
anulka88

8, bo to już nie ta animacja co kiedyś ;)

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

W sensie, że tak nisko, tak? :o te stare mają więcej? :p

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Większość ma 9, ale 8 też się zdarzają. :D No i serduszka tu i tam.

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Wysoko, oj wysoko... :D No ja jakoś nie umiem już wysoko ocenić... :p

ocenił(a) serial na 6
anulka88

A jak u Ciebie oceny bajek wyglądają?

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Może pominę, krótkometrażowe :D
Król Lew 10 <3
http://www.filmweb.pl/Alvin.I.Wiewiorki 8 :D uwielbiam całą serię :D Teodor <3
http://www.filmweb.pl/film/Shrek+Forever-2010-133925 8
i to by było na tyle... :D Reszta 7 i niżej :D :D :D

ocenił(a) serial na 6
anulka88

W sensie inne Disneya też? Wow :D A ten Shrek to najsłabszy dla mnie, tylko 6 ma :P Wolę 1 i 2 :P

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

W sensie inne Disneya też? - nie rozumiem o co kaman... :D
A dla mnie właśnie fajna część :D Aż dziwię się sobie, bo zazwyczaj pierwsze części lepsze, ale będę musiała kiedyś sobie odświeżyć całą serię i wtedy zobaczę jak wszystkie się prezentują w ciągu :D

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Że inne bajki Disneya masz tak 'nisko' :D

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

7 to nie tragedia :D

maIinowa

http://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2014/08/a81e30bd-ee2d-4647-91ed-bd84fb748768_origin al.jpg
:D
Raz się zdarzyło :D

ocenił(a) serial na 6
maIinowa

Mnie też xD

ocenił(a) serial na 1
maIinowa

Tak nie, ale za to przedwczoraj w ramach mycia głowy w pośpiechu umyłam samą grzywkę, a resztę spięłam licząc, że przy moim wzroście mało kto zauważy jak wygląda reszta xD

Slutty_Pumpkin

OMG,w akcie desperacji też tak robiłam,często jak wieczorem byłam zbyt zmęczona,żeby myć całą głowę,a rano juz czasu brakowalo :D

ocenił(a) serial na 6
maIinowa

Ja jak umyję głowę wieczorem to i tak muszę grzywkę rano, bo się nie da jej ułożyć za Chiny :D

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

ooo... Nigdy :D Jestem dziwna? :D Mało tego... Nawet bym chyba nie wpadła :D

anulka88

A samą grzywkę myłaś?:P czy zawsze cala głowa?:P

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

Też raczej nie... Codziennie cała :D

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

Nowa rekomendacja http://www.filmweb.pl/serial/Chasing+Life-2014-691117 81%

ocenił(a) serial na 1
anulka88

58%
Haha, drugi raz już jest taka sytuacja, że wrzucasz tu nową rekomendację, a to jest serial dopiero co rozpoczęty przez Rose :D
Filmweb chyba wie, że lubisz współczesne seriale i Ci podrzuca nowe w rekomendacjach :D Chociaż nie wiem czy w tym jest jakaś logika skoro ja mam ciągle anime xD

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Serio?? :)
Taa... i tak samo podrzuca mi filmy dokumentalne o górach bądź wszelkich osobach związanych z górami i chyba wszystkie muzyczne dokumentalne biografie :D :o Przecież lubię :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

No bo wcześniej dałaś to http://www.filmweb.pl/serial/Finding+Carter-2014-715355 No nie? :D
Filmweba nie rozgryziesz, próbowałam ale poległam xD

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Tak, tak, wrzucałam, ale nie wiedziałam, że ten też zaczęła :p
A najgorsze jest to, że obejrzałam kilka wysoko rekomendowanych i... wcale złe nie były :D Podobały się, mniej lub bardziej, ale podobały :o

ocenił(a) serial na 1
anulka88

A ona to nawet skomentowała, że zaczęła... i stąd wiem :D Może jakoś umknęło w natłoku :)
Mi z filmów rekomendują raczej klasykę i te z Top, także mam duże prawdopodobieństwo że mi się spodoba. Chociaż nie mogę się uwolnić od rekomendacji filmów Ingmara Bergmana. Widziałam 3 jego filmy już chyba i żadnego nie oceniłam, bo nie wiedziałam jaką ocenę wystawić, a kusiła mnie 1 :D Takie coś mi się rzadko zdarza... Ale filmweb widocznie wie więcej xD

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Nie no... nie wiedziałam, że ten co dzisiaj, teraz, wyżej wstawiłam też zaczęła :D :D :D
Oj... to mi takie rzeczy rekomendują, że czasami aż oczom nie wierzę :D poczynając od gatunku, przez obsadę, fabułę na roku produkcji kończąc :D :p

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Obsada, fabuła i rok produkcji już takiego znaczenia nie mają, wszechstronna jestem :D No ale to anime... xD

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

anime też mam, oczywiście, filmy, seriale, może coś innego Ci polecić niż Twoje rekomendacje? :D
Wiesz... nie oglądałam chyba nigdy anime... nie wiem... ale wolałabym to niż dokumentalny film o Smoleńsku :D A filmweb jest nieugięty :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Dziękuję, na razie nie potrzebuję rekomendacji, mam tyle filmów w planach, że to głowa boli :D Teraz właśnie siedzę i myślę który wybrać :D
No z tym Smoleńskiem to rzeczywiście szaleją :D Ale i tak sobie myślę, że nie jest źle, zacznę się martwić jak mnie będą rekomendować te z gatunku "religijny" i "biblijny" :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Naprawdę wolałabym nawet te :))
Ja to się zacznę martwić jak zaczną mi rekomendować "nieme" :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Nieme też by mnie trochę zdziwiło, ale jak oglądałam ten "najstarszy film świata" który trwa kilka sekund
http://www.filmweb.pl/film/Roundhay+Garden+Scene-1888-232599 to przeczytałam na forum, że ludzie to też mieli w rekomendacji xD

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

OMG... :D ja mam 46% i dobrze ;p

ocenił(a) serial na 1
maIinowa

OK, post zbiorowy zrobię :D

Malina:
Też sobie wcześniej planuję co mam powiedzieć, a potem w rozmowie totalnie o tym zapominam i leci spontan i moje jąkanie się i pieprzenie głupot xD
Z tymi konsultantami to akurat nie mam problemu, nigdy nie pozwalam im się wdać w gadkę, tutaj akurat asertywność się przydaje. Ostatnio nawet powiedziałam jednej pani z Timobajla, że sobie nie życzę dalszego nękania mnie telefonami i przestali dzwonić :)

No to grzywka to już potworne lenistwo... Ale znam jeszcze gorszy numer - golenie nogi do połowy łydki "bo w tych 3/4 mało widać" xD

Anulka:
"Zaplątani" 8/10 + <3
Lekkie i sympatyczne, fajny humor :) Z tym dubbingiem rzeczywiście coś jest, mają czasem taką manierę, że nie idzie zrozumieć, ale akurat w tej bajce mi to nie przeszkadzało. Na tle tych "świeżych" ta się całkiem dobrze prezentuje.
Shrek forever - 6/10, za parę tekstów. typu "kto jest moją kizią mizią" :D Ciągle to zresztą powtarzam xD
Poza tym też uważam, że te stare bajki miały w sobie jakąś magię, muzyka i piosenki w tych starych były piękne i to nie mówię o tych "starych" z lat 90, tylko właśnie klasyka Disneya z lat 40/50. Na obronę nowszych bajek można jedynie stwierdzić, że obecnie są zabawniejsze mimo wszystko, dużo nawiązań w nich jest, to też się może podobać :)