PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121977
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

T:49 Poprzedni: (48) : http://www.filmweb.pl/serial/Pamiętniki+wampirów-2009-502112/discussion/Stefan+i +przyjaciele,2469587

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

http://demotywatory.pl/4377317/Kolejne-wyidealizowane-standardy-kobiecosci no nie mogę... :D :D :D

ocenił(a) serial na 9
maIinowa

http://merlin.pl/Edward-Zebrowski-box_TiM-Film-Studio/browse/product/2,927264.ht ml#fullinfo serio...?!?! Moja nowa nagroda :D :D :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Gratulacje :)

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Spadówa :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Ej no... przecież serio gratuluję wygranej. Win to win :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Czy Ty widzisz co to jest?! :D
A Żuławski coś Ci mówi? Identycznie wyglądający box :D Ta sama seria... :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Ale to mimo wszystko nie Żuławski i te 2 pierwsze filmy mają niezłą notę. I dobrzy aktorzy grają.
A tak z innej beczki... To Ty bierzesz udział w konkursach w których nagroda jest ogłaszana po rozstrzygnięciu, a nie przed?

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

U Żuławskiego też byli dobrzy aktorzy, oceny dobre, ba! 2 filmom mój 1 znajomy wystawił 10 :D :D :D a ja 1, więc... :D
To jest akurat bardziej skomplikowane... :D Większość rzeczy jest nagrodą za moją "działalność" w internetach :D nie wiem co przyślą, różnie, czasami takie kwiatki, czasami średnie, wiesz... rzeczy na które sama bym nie wydała pieniędzy, ale za darmo to nawet fajnie a czasami naprawdę fajne :) rzadko wygrywam w typowych konkursach, ale "Pozostawieni" akurat z konkursu, ale walnęłam rozprawkę, więc zła bym była jak bym nie wygrała :D

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Nadal podtrzymuję - wygrana jest wygraną, a nóż widelec się spodoba :D Zawsze można też komuś w prezencie dać :D
Może muszę zacząć brać udział w jakichś konkursach, nie ma się szczęścia w miłości to może w grach pójdzie :P Ponoć tak jest :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Nie no ja też mimo wszystko tak uważam :)
Ale jednak wolałabym kolejną książkę w stylu http://lubimyczytac.pl/ksiazka/170477/z-klosem-przez-zycie lub http://lubimyczytac.pl/ksiazka/96458/dobrzy-zolnierze-relacja-z-amerykanskiej-wo jny-w-iraku :D :D :D bo OK, w życiu nie kupiłabym tych książek, ale jak już mam to na pewno je przeczytam a te boxy to no jednak nie jest mój klimat choćbym jak nie wiem się starała i skupiała :D A też nie dałabym komuś w prezencie, bo nie planuję kończyć żadnych przyjaźni a po takiej akcji taka osoba na pewno by mnie znienawidziła :D A po trzecie to jest już "moje" nie umiałabym się pozbyć, niech sobie ładnie wygląda na półce :D
Próbuj, próbuj :)

ocenił(a) serial na 1
anulka88

To ja na odwrót - w życiu bym się nie zmusiła do przeczytania książki o tematyce która mnie nie pociąga, ale już film chętnie zobaczę, bo akurat w tej materii mam dużo szersze horyzonty.
Ale Ty masz z tą własnością :D To ja tak właśnie rozdaje różne rzeczy po znajomych, ale mamy różne gusta więc są szanse, że to co mi się nie podoba im już może. Tzn ja mam gust, a oni NIE :D Teraz nawet mam trochę książek które planuję opchnąć przyjaciółce, bo ona jest chomik potężny i jak już nie mam co z rzeczą robić to daje jej. Ona wszystko weźmie, nic nie da mi wyrzucić do śmieci. Może z tych książek się ucieszy :) Uważam, że rzeczy które Ci się nie podobają / źle Ci się kojarzą trzeba się pozbywać i tyle.

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ja też mogę chętnie przygarnąć Twoje książki :D Jenyyy... książki i lakiery do paznokci... raj :D

Ale to tylko z książkami i płytami CD/DVD, bo inne pierdoły to albo wywalam albo oddaję, tzn. pytam "chcesz?" jak ktoś chce to niech bierze a jak nie to do śmieci :p

ocenił(a) serial na 1
anulka88

Jakbyś w Poland była i była chętna to może i bym Ci całą skrzynię wysłała :D
To dobrze, że chociaż do książek i płyt się ograniczasz, to nawet fajne jest, lubię jak ktoś ma dużo takich rzeczy, jak do kogoś pierwszy raz idę to zawsze obczajam co czyta itd :D

ocenił(a) serial na 9
Slutty_Pumpkin

Ja tak samo :)) Ale inne pierdoły staram się bardzo ograniczać... :D

ocenił(a) serial na 6
maIinowa

Hej. Mam sprawę :D Są dwa filmy, które oglądałam bardzo dawno temu i nie daje mi spokoju, że nie pamiętam co to były za filmy, a znam okropnie mało szczegółów. Opiszę je tutaj, może jakimś dziwnym cudem coś wam się nasunie :P

Pierwszy z nich oglądałam jakieś dobre 12 lat temu na Polsacie, był podzielony chyba na 2 części, to było coś z gatunku fantastyki. Było dwóch braci, jeden 'zły', krótkie czarne włosy i ogólnie taki wygląd amanta :D, drugi dobry, miał długie blond włosy i trochę chyba wyglądał jak jakiś wiking xD Pamiętam, że był jakiś wątek, że ten zły obracał jego laseczkę, możliwe że w jakimś stogu siana czy coś tego typu xD I nie pamiętam chyba więcej nic :(

Drugi film, to mogło być już po 2007 roku bo oglądałam z tego co pamiętam na komputerze albo na dvd? W filmie występował wątek zorzy polarnej czy czegoś tego typu, co pojawiało się raz na z lat. W wyniku czegoś tam z tą zorzą istniała możliwość, że jakiś facet i chyba jego syn mogli skontaktować się z żona/matką w innym wymiarze/przeszłości, coś tego typu. I zapobiegli w ten sposób jakiejś katastrofie albo i nie xD Pamiętam, że była tam jakaś scena dziejąca się w przeszłości czy tym innym wymiarze gdzie coś się stało z biurkiem, rysa czy coś tego typu i ona się później pojawiła w tym rzeczywistym miejscu.

ocenił(a) serial na 9
Kejt__

Nic mi to nie mówi... :p

Kejt__

To i ja napiszę film którego ja szukam. Przepraszam za składnie i słownictwo, ale to z fb skopiuje, bo Kejt wysyłałam :D

"A więc film oglądałam dobrych kilka lat temu, jak jeszcze do gimbazy chodziłam, jest to film kostiumowy, epoko za bardzo nie pamiętam, ale kojarzy mi się że faceci mieli te śmieszne białe włosy na sobie, no i były 2 części tego filmu, bo był dość długi, był to film o takiej kobiecie, która jak dobrze pamiętam na początku była w więzieniu, potem trafiła do jakiejś tam niewoli, jakiejś wioski z której chciała się uwolnić, zakochała się w kimś z tej wioski jeszcze, ale jeden z tych wyżej postawionych się w niej zakochał i ona go wykorzystała, zeby się wydostać z tej wioski. W 2 części było pokazane że ona z tym swoim lubym sobie żyją szczęśliwie, ale długo to nie trwało, bo ich tam znaleźli, rozpoznali i wiem że zabili jej tego fagasa."

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Pasowałoby że 18 wiek... ale miejsce akcji może? :D Albo za co ją przetrzymywali? :) Ciężkie :D

Slutty_Pumpkin

No właśnie strasznie trudno mi jest coś sobie więcej przypomnieć. Pamiętam tylko jak dziś, że strasznie mi było szkoda tej bohaterki. Nie jestem na 100% pewna, ale zamknęli ją chyba za kradzież jedzenia. Ta wioska możliwe,ze była na wyspie, dlatego musiała jakoś zaczarować tego jednego oficera (chociaż nie wiem czy to odpowiednie słowo), żeby wieczorem wypłynąć z tej wyspy.

Strasznie ciężkie, a tak bardzo chciałabym to jeszcze obejrzeć :( Masakra jakaś xD

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Wiem, też mam jeden taki film i za cholerę nie mogę sobie przypomnieć, ani znaleźć tego co gorsza. Już takie szczegółowe opisy dawałam i znalazłam kilka o podobnej tematyce, no ale tego niestety nie. Jak opowiadałam komuś o tym filmie to usłyszałam tylko "A tak, było coś takiego, też kojarzę" xD

Slutty_Pumpkin

Może napisz też tutaj, a nuż ktoś będzie znał ;D

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Już kiedyś pisałam i nikt się nie odezwał, z Rose o tym rozmawiałam wtedy :)
Zresztą... Co to za satysfakcja jak sama tego nie znajdę, no wiesz, tak mam, nie dam sobie pomóc xD

Slutty_Pumpkin

Oo, to albo przeoczyłam albo nie pamiętam :(
Ale faktycznie, kto jak kto, ale Ty na pewno znajdziesz ;D ;*

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Strzał... to? http://www.imdb.com/title/tt0428134/

Slutty_Pumpkin

TAK!!!
Powiedzieć Ci, że Cię kocham to za mało!!! Matko <3

martusia_47

I jednak nie mieli białych włosów xDD

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Awwww... Usłyszeć kocham od Ciebie to za dużo. Jak ja teraz usnę. No jak? :D
No to strasznie się cieszę, że mogłam pomóc. Sama wiem jak to dręczyć potrafi :P

Slutty_Pumpkin

Jestem Twoim dłużnikiem <333

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Ekhm... Obie jesteście ^^
A tak poważnie, ale się teraz cieszę. Zwykle te moje paranormalne zdolności wyszukiwania na nic mądrego się nie przydają i tylko się ze mnie śmieją, a teraz jestem z siebie taka... dumna :>

Slutty_Pumpkin

I powinnaś być, naprawdę!
Ja tego szukałam dobrych kilka lat ;D Nawet ostatnio przeglądałam jakieś fora xD
Powiem więcej, prosiłam moją koleżankę, która też jakimś cudem zawsze umie coś znaleźć, tak tego nie potrafiła, także jesteś moim internetowym guru! <3
Przepraszam za te serduszka i buziaki, ale nie umiem się powstrzymać teraz!! :****

ocenił(a) serial na 1
martusia_47

Ojej, trzeba było wcześniej tu napisać :D No to faktycznie, mam się z czego cieszyć :)
Nie przepraszaj za serduszka i buziaczki :D

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Nie kojarzę niestety, ale może ten drugi to to?
http://www.imdb.com/title/tt0186151/
http://www.filmweb.pl/film/Cz%C4%99stotliwo%C5%9B%C4%87-2000-959

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

TAK !!! :D Nieźle pokręciłam xD Nie wiem jak mam Ci dziękować :D

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Powiedzmy, że mam u Ciebie przysługę ^^ Kiedyś się po to zgłoszę :* Ten pierwszy też spróbuje znaleźć, ale teraz już mi się za bardzo nie chcę kombinować :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Okej :D Naprawdę wielkie dzięki :D

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Nie ma sprawy :)

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Znalazłam ten pierwszy :D http://www.filmweb.pl/film/Ksi%C4%99%C5%BCniczka+i+%C5%BCebrak-1997-110792

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

No to się cieszę :D
Ale serio gościu laskę swojego brata obracał? :D No bo w gatunku jest "dla dzieci" :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Ahahahah tak :D http://www.cbseuropa.eu/sites/default/files/_filmy/ksiezniczka_i_zebrak/galeria/ ksiezniczka_i_zebrak2x100_6.jpg to oni :D

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Nie, zdecydowanie nie kojarzę żadnego z tych Twoich filmów :) Zresztą tego martowego też nie widziałam.

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Ty, Slutty Pumpkin, ja coś oślepłam czy Ty Misia nie oglądałaś :D?

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Kejt podkreślnik dolny, podkreślnik dolny, widziałam niby z raz dawno temu, ale tak czasem mam, że niektóre filmy ledwie pamiętam, a oceniam, a niektóre ledwie pamiętam i mówię sobie "a to jak zobaczę kiedyś jeszcze to ocenię". Seksmisję też dopiero niedawno oceniłam, a też widziałam już kiedyś :)
A to takie dziwne gdybym nie widziała :D?

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Dziwne może nie, ale dobry film więc zakładałam że znasz 8)

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Tak jak Titanica :D

ocenił(a) serial na 6
Slutty_Pumpkin

Haha nie wchodźmy na ten grząski grunt :D

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Może rzeczywiście nie :P

ocenił(a) serial na 1
Kejt__

Łubu dubu, zaznaczyłam sobie, jak mnie najdzie to obejrzę :P

ocenił(a) serial na 6
Kejt__

NO KURDE WIEDZIAŁAM ZE TO TO!!!!^^
Tym blondynem był Rogers, omg, ale on był cudny kiedyś, chociaż tam akurat trochę taką cińką postać chyba zagrał, najlepszy był w w Fantaghiro i w Szpiedzy i piraci^^

ocenił(a) serial na 6
WhiteDemon

Widziałam, że oglądałaś :D w tv?

ocenił(a) serial na 6
Kejt__

A dzie...chomiczki zawsze ratują^^