Coś go uleczy na pewno. Moga tez wykorzystac to że Tyler nie byl do końca przemieniony. Może damon dostanie tylko ciężkiej sraczki i na tym się skończy jego umieranie.
Oj to musiałaby być jakaś hiperbiegunka. Ale już wcześniej zostały ustalone czopki wystrzeliwane z procy może pomogą.
Albo umrze w ramionach Stefa, ten zorientuje się że jednak braterska miłość nie wygasła i będzie się mścił przez całą 3 serię, razem z Elką oczywiście. Ale co my tu wypisujemy, przecie Damon będzie żył.
No ja tam jestem ciekawy że tak Matta oświeciło... Po tej nocy już na bank chyba nie będzie z mamuśką paktował. :-) Ale jestem ciekaw rozwiązania. No już samo to że wziął karabin i poszedł szukać Caroliny mnie trochę udobruchał :-P Ale ja mam miękkie serce :-)
A wstydź sięXD
Przekabacił Cię już Mattek byle drobnym gestem?
Oż, jak wiatr zawieje...XD
No co Ty nie jak wiatr zawieje tylko jak uratuje moją Carolinę :-P a na kogo mam stawiać na Tylera który własnie chce zjeśc moją Carolinkę? Nie dam mu!!! VETO nie pozwalam!
On grzeczny wilczuś, nie zrobi tego;)
SPOLIER
Ale coś taki mały w zwiastunie...
Czy wilki w TVD nie były większe?
Skurczył się skurczywilkXD
No Mason to był basior spory :-P a ten Tyler to taki raczej burek... Nawet Jules była większa o ile pamiętam... Faktycznie :-)
Ale power ma przebił się przez drzwi drewniane całkiem grube i dwoje krat i to takich po centymetr w przekroju, czyli może i mały ale nieźle rozrabia. Tylko on jakiś taki bury jest.... Taki mieszaniec, Burek taki :-P
Wow. Tylko tyle jestem w stanie powiedzieć.
[Spoilery]
Musze przyznać, ze myślałam o tym, że tytułu odcinków mogą odnosić się do wilkołaczego ugryzienia, ale nigdy nie brałam tego nawet na poważnie. No ok, myslałam o tym, że któryś z braci będzie ukąszony, ale ogółem miała wiele teori!
Elena wampirem? Tak szybko? Wydaje mi się, że w końcu nim się nie stanie (teraz), że będa chcieli podciągnąć ten watek torchę dłużej, ale zobaczymy...
Jenna wampirem? Nie no, tym mnie zaskoczyli.
I jak zwykle scenę z Deleną musieli zepsuć- nei mogli przełożyć tego ataku o parę scen dalej?
Pytanie teraz, czy Elena wybaczy Damonowi. Pewnie znowu to długo potrwa. Albo i nie.
Ciekawe,jak wybrną z wątku z Damonem, bo że wybrna, to wiadomo. Moze właśnie Elena wybaczy mu, keidy bedzie umierał (względnie, bo raczej przeżyje).
Fantastyczny odcinek - akcja, akcja i jeszcze raz akcja, z przerwami na łzawe sceny;)
W scenie pożegnalnej E&S zastanawiałam się cały czas, jaką minę ma Klaus??
Scena Damona i Eleny wg mnie najlepsza, to było piękne! A Elena mogłaby tak nie rozpaczać, że się nie będzie starzeć i podziękować.
Damon wydaje się najbardziej trzeźwo myślącym bohaterem, zapewnił życie Elenie, współpracuje z Kateriną, no i uratował Carol i Taylera.
Także jestem zdziwona, że ten spojler o ugryzieniu się sprawdził, ale jestem w 100% pewna, że przeżyje.
Jenna wampirem? Mam nadzieję, że Elena też tego, jakimś cudem, nie uniknie.
Liczę na emocjonującą końcówką z dużą dawką E&D.
Pewnie Klausio przewracał oczami ile fabryka dałaXD
Oraz bezgłośnie machał rękami i robił miny pod tytułem : "KWA kończcie już!!!!"
Mówię Ci, tak robiłXD
Po obejrzeniu odcinka wykrzyczałam: ja pier*ole! Cały odcinek trzymał w napięciu, nawet nie wiem co pisać, żeby podkreślić jego zajebistość;D oj tam, marudzicie na Stefana, dobrze, że się tak zachowuje- ktoś musi;) ugryzienie Damona mniej mnie zszokowało niż przemiana Jenny- oby jej nie uśmiercili bo zabije!
OMG, OMG, OMG!!! rzeczą, która mnie chyba najbardziej zdziwiła w odcinku, okazała się być inteligencja szmatta. dobrze, raczej jej śladowe ilości. drugim pozytywnym szokiem był brak nochala bonnie. i naturalnie powrót tylera. damon ugryziony?! ciągle nie mogę w to uwierzyć. moim zdaniem przeżyje na bank. scenarzyści musieliby być wyjątkowymi idiotami, żeby uśmiercić taką postać. mam pytanie. nie wiem czy się już pojawiło, ale czy jennę można zaliczyć do grona 3 osób zabitych? bo teoretycznie powróciła w jakiejś formie.
Ale wiecie co a my tacy głupi jesteśmy!!!! Przecież Bonniozaur w ostatnim odcinku też umarł a nie mógł użyć pierścienia bo nie działa on na osoby nadnaturalne, w ogóle Danone nie musiał dawać swojej krwi tylko załatwić z Bonnie by rzuciła nochem ten sam czar na Elenę 0_o...
No tak jeszcze jest Bonnienator, ale siara jak mogliśmy o niej zapomnieć, przecie jej magiczne smary mogą uratować Elenę plus magiczna nalewka Elajży i Elcia stanie przed nami jak nowo narodzona, tylko żeby nie robiła się coraz młodsza jak Ibisz.
No co do Ibisza to jeszcze troszkę i on w ogóle zacznie plemnik przypominać tak wymłodnieje :-P
A Bonnie nochalem przecież i z pałerem 101 dalmat... wiedźm może przeca wszycho zmajstrować, a oni zamiast do niej pójść sie naradzić czy ma przepis na murzynka, jajka w occie, żurek na zakwasie i uratowanie Eleny to się turlali po wodospadach i szukali wilkołaków... 0_o...
Ten odcinek moge opisac tylko jednym slowem: reqwelwacja!!!!!!!!!!!!!!!! Chyba najlepszy w tym sezonie. Jak dla mnie wszystkiesceny super, mnustwo akcji i zaskakujacych wydazen. Jestem poprostu zachwycona, juz nie moge doczekac sie nastepnego odcinka. A co do ugryzienia Damona, to czytalam w jakims spoilerze, ze Stefan wyruszy na poszukiwanie lekarstwa dla niego. Mysle, ze Damon nie umrze, bo co to by byl za serial bez niego
Dzisiaj obejrzałam trochę później ze względu na ten ślub, ale już piszę co myślę.
Akcja leci na łeb na szyję, ale co się dziwić, jesteśmy na ostatniej prostej przed finałem. Scena, w której Damon poi Elenę krwią była trochę straszna, a potem dostaliśmy bójkę z prawdziwego zdarzenia z Stefkiem nabytym na pal, prawie jak Azja Tuhajbejowicz. Ciekawie czy Elena na prawdę zostanie wampirem. Może połknęła tylko trochę i do czasu śmierci organizm się jej oczyści?
Nudziły mnie sceny Steleny a wkurzył wywód Elki o tym jakie to ona chce mieć normalne życie. Że powinna dorosnąć, mieć dzieci, zestarzeć się i dopiero wtedy myśleć o śmierci. Jeżeli to jest jej największe marzenie to nie rozumiem tej całej wiecznej miłości Steleny. Ona twierdzi, że kocha, ale bierze pod uwagę, że może się odkochać? To po co te wszystkie hece z byciem razem po mimo wszystko i na przekór logice? Jak powiedział chłopak Lexi w odcinku "Bloodlines": "Jeśli chcesz być z kimś wiecznie, musisz żyć wiecznie". Bez przemiany pociągnęli by może 10, 20 lat a potem? Elena musi zrozumieć, że chcąc być z jakimkolwiek wampirem będzie musiałaby, prędzej czy później, dokonać przemiany. Ale wygląda na to, że problem rozwiązał się sam i to prędzej niż później:)
Jenna szybko wpasowała się w klimat łowców wąpierzy. Jakoś za mało się bała, za pewnie trzymała kuszę. Chciałabym zobaczyć jak przekonują ją, że ani Stefek ani Damon nie chcą jej osuszyć. I jak do jasnej ciasnej wyciągnęli ją z domu?! Klaus ani żaden inny wampir nie mógł wejść, wysłał czarownicę? I Jenna była sama w domu? Co z Alarickiem? Biedy, nie ma szczęścia do kobiet:(
Tak jak Caroline nie ma szczęścia do facetów. Damon się nią bawił, Matt spiskował za jej plecami a Tyler pewnie zostanie ubity (może jako lekarstwo dla Damona?). W dodatku widać, że jest rozdarta między Mattem i Tylerem. Ja wolę ją z Tylerem:)
Biedy Damon:( Miałam nadzieję, że z tym ugryzieniem to tylko plotki. Ale widzę nadzieję w tym, że Tayler nie był do końca przemieniony i tylko go drasnął no i Damon jest jednym z filarów serialu i bożyszczem fanów. Na logikę wychodzi, że nie mogą go ubić. Mam nadzieję, że to Elena a nie Katherine będzie się nim opiekować, tylko najpierw musieliby wyrwać Elenę ze szponów Grety (?) i Klausa. Może to będzie zadanie Elijahy? Jakoś go mało w tym odcinku.
Damon miota się, szuka jakiegokolwiek wyjścia z sytuacji a wszystko obraca się przeciw niemu. Uratował Caroline i Taylera, skazał na śmierć Jennę i siebie trochę też niechcący. Niestety, Elena musiałaby dostać jakiegoś porażenia mózgu by uznać, że go jednak kocha.
Ciekawe co wymyśli szeryf Forbes, o ile w ogóle zabierze się to czegoś jeszcze w tym sezonie. Wciąż się miota i waha, nie pisnęła słówka radzie, ale jak nie teraz to na pewno w 3 sezonie coś wykombinuje. Może zostanie Big Bad następnej serii? O ile przeżyje tą.
Ogólnie mi się podobało, chociaż czułam się jakbym załapała się na reklamy w połowie biegu sprinterskiego. A teraz zobaczcie jakie plamy spiera Perwoll a czy dobiegli dowiecie się po reklamach.
Zwiastun następnego odcinka zdradza na prawdę bardzo mało, przez to nie mogę się doczekać jeszcze bardziej.
Kmicic to jest dopiero cudo, obok Bohuna i Zagłoby moja najulubieńsza postać z TrylogiiXD
Dlatego napisałam, że prawie jak Azja. Nie mogę sobie wyobrazić nawet, gdyby Damon nabił Stefka "odpowiednią" stroną. Moja wyobraźnia jest za słaba:)
Jakby nadział go drugą stroną, to hemoroidy by mu pękły i dantejskie sceny by były, to nie dla naszych wrażliwych oczu.
A tam :-P gadosz :-P Niektóre osóbki to by wzroku od takiej sceny oderwać by nie mogły sasasasasa :-PPPP
o mamo ale dowalili w tym odcinku. boje sie pomyslec co bedzie w dwoch ostatnich ;)
my tu smiechy mielismy z tego niby fejkowego spoilera a tu serio damona uzarl wilkolak. pewnie to on nam bedzie umieral w finalowym odcinku. zapewne zakoncza tak, ze bedziemy pewni jego smierci a w 3 sezonie okaze sie, ze jednak zyje i ma sie dobrze ;) jak zrobia inaczej to sie zdenerwuje. jesli zostanie nam w serialu tylko urocza wampirza para plus ciocia krwiopijka na dodatek to chyba me uwielbienie dla pamietnikow zmaleje. akcent klausa uroczy chociaz on sam mi sie srednio podoba. damon oczywiscie jak zawsze najlepszy. robi sie z niego powoli druzyna a w jednym ciele. alarick powrocil caly i zdowy. mam nadzieje, ze nie zabija jenny. moze ma pierscien? pozostala nam jeszcze ukryta bonnie. pewnie powroci w swietnym stylu i krwiawiac uratuje wszystkich ;)