Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią: pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.
Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
(http://www.youtube.com/watch?v=z92Jku_iEoY&feature=rela ted )
Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:
Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [ www.pajacyk.pl ] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.
-------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------
Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Fusiatko44 – Kasia [19 listopada]
3. Alkamb – Ala [7 lipca]
4. Karolina1 – Karolina [22 października]
5. MotherChucker – Nikola [4 grudnia]
6. Magoria – Ula [26 sierpnia]
7. Blair__waldorf – Kasia [28 kwietnia]
8. Dzastulaa_ - Justyna
9. coconutP – Patrycja [2 maja]
10. Lise – Ola
11. Mojapleckobieta – Agata [9 maja]
12. Yellow_Kar - Karolina
13. Sazemka
14. Sanjay – Gosia
15. andziara_karolinka - Ania [21 stycznia]
16. Kreciolka - Sylwia [6 marzec]
17. mammoth03 - Magda [10 sierpnia]
18. Cpt_Pchelka
W nawiasach znajdują się daty urodzin członkiń Ligi, by nie zapomnieć złożyć życzeń w tak ważnym dla każdego dniu.
* Będąc aktywną użytkowniczką naszego stowarzyszenia możesz ubiegać się o jakąś niezwykle ważną funkcję! Do tej pory nadano niżej wymienione tytuły:
1. Klimenyy – Angela – Matka Założycielka Naszej Organizacji
2. Fusiatko44 – Kasia – Zastępczyni Matki Założycielki oraz Obrońca w Sądzie Najwyższym LOCu
3. MotherChucker - Nikola - Zastępczyni Matki Założycielki i Główny Łącznik do Spraw Związanych ze Sportem
4. Alkamb – Ala – Główna Odpowiedzialna za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem
5. Magoria – Ula - Dyrektor Sekcji Postcrossingu (SP) oraz Głowna Konsultantka do Spraw Rekreacji
6. andziara_karolinka -Ania- Zastępca Głównej Odpowiedzialnej za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem i Zastępca Głównego Łącznika do Spraw Związanych ze Sportem
* Na naszym forum istnieją również Organy Ścigania wszelkich forumowych trolli oraz uczestniczek nieprzestrzegających regulaminu LOCu w osobach:
1. Blair__waldorf – Kasia – Sąd Najwyższy LOCu oraz Strażniczka porządku
2. Karolina1 – Karolina - Oskarżycielka stowarzyszenia LOCu oraz Główna Strażniczka
Najwyższym wymiarem kary jest wydalenie z szeregów naszego stowarzyszenia, nieco łagodniejszą karą jest tzw. żółta kartka. Polega ona na wymierzonym przez sąd okresie czasu, w którym na awatarze osądzonej musi znajdować się wizerunek Taylor Pandy Momsen.
LINK : http://img29.imageshack.us/img29/2678/35962269.jpg
* Na naszym forum występuje również gościnnie BeautyAndStupid - Oliwia (BAS) w roli łącznika z LOD (Ligą Obrony Damona) z forum The Vampire Diaries
-------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------
* Na forum działa Sekcja Postcrossingu której w skład wchodzą:
1. Magoria
2. fusiatko44
3. alkamb
4. Mojapleckobieta
5. Karolina1
6. andziara_karolinka
Jeśli też interesuje Cię wymiana kartek z ludzi z całego świata, a nie wiesz o co dokładnie chodzi – pytaj!
-------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------
Nasze członkinie poza Postcrossingiem posiadają wiele innych zainteresowań i hobby . Jednym z nich jest gotowanie. Dlatego zachęcamy do dzielenia pomysłami oraz niezwykłymi lub całkiem zwykłymi przepisami!;)
Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem) Chucka nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy, ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.
5. Uprasza się by obecni już członkowie czym prędzej uzupełnili brakujące dane - Imię data Urodzin - Z góry dziękujemy.
6. Jeśli z jakiegoś powodu zostałeś wydalony z naszej Ligi wiedz, że przyjmiemy Cię z otwartymi ramionami ponownie - ale musisz się postarać by to się nie powtórzyło ;)
Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.
-------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------
Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.
Zapraszamy do dyskusji!
Aniu, Wiesz gdzie w kedzierzynie jest ulica Łokietka?;p
Karolina, dzięki, ze wybaczasz ;)
Nie ma za co, wpadnij na pończochy, trzeba oficjalnie zatwierdzić odpowiedzi;)
Ja nikogo nie maltretuję :D Wtf :D
Napisałam, że będę wieczorem, ale teraz widzę, że się nie wysłało, mam problemy z internetem :P
biedulka ;/ jak to się stało ?
A tak po za ty to hej !
Widzę, że Ci odbija ;p Niestety ( a może stety ? ) nie przerwę Ci twojego monologu, bo wpadłam tylko na chwilkę. Muszę się wziąć za lekcję : ( i w końcu nadrobić SN, bo zatrzymałam się na 2 sezonie, a jest ich 7 ;p Nie mam czasu na oglądanie .. .. ciągle ta durna szkoła ;/
uuu...
Ja pamiętam, że jak miałam 5 lat i byłam nad morzem, oparzyłam się straszliwie, bo dotknęłam jakiejś tam rury czy coś tam. Całe wakacje spędziłam w bandażu chodząc na zastrzyki przeciw tężcowe : (\
Ja lecę :P Paaa ;*
No co ty durna szkoła ? kto do niej chodzi ? :P Mój ostatni wniosek : nie robie nic poza uczeniem sie i mam zalamke ...
A co u was ? Oprócz oparzenia Kasi
Ide za chwilkę ogladac nowe mieszkanie po raz 923897378647475 ;) mimo ze nie mam skory na stopie ;)
a tak w ogole hej ;*
Nie licząc durnej szkoły jakoś leci ;p Dziś postanowiłam położyć się wcześniej, bo rano jak wstaje jestem nieprzytomna ;p Zobaczymy co z tego wyjdzie... Poczytam książkę i pójdę 'spać' ;) Ostatnio się w ogóle nie wysypiam ..
Babka z fizy dowaliła nam dodatkową (czyt. obowiązkową) lekcję fizyki na 8 lekcji. Koszmar. Nie żeby przedmiot, ale babka... Brrr...
W środę idziemy w końcu do kina na Bitwę Warszawską, ale w 2D i wszyscy się z tego powodu cieszą xD
Kasiu, a smarowałaś to jakąś maścią na oparzenia ? Jak nie to radzę to zrobić :) Mam nadzieję, że się wykuruję i radze nie wciskać Ci się w szpilki ;*
Do jutra ;)
Paa <3
Hej;) Jest ktoś?
Kasia, współczuję oparzenia. A co właściwie z tym waszym mieszkaniem? Dlaczego nie pasuje wam to, w którym mieszkacie teraz?
My też idziemy na Bitwę Warszawską w 2d, ale dopiero w piątek, cieszę się z braku lekcji, bo z samego seansu to tak średnio:D
Hello :D
http://images.fanpop.com/images/image_uploads/Chuck-chuck-bass-601657_1332_1920. jpg
Posmarowałam maścią, już wygląda troszke lepiej ;p
A w mieszkaniu jest zimno, nie ma pralki, nie mozemy zapraszac gosci nawet na sekunde i wlascicielka wlazi jak nas nie ma, ale eureka znalazylysmy chyba cos i sie wyprowadzamy ;))
Cieszę się twoim szczęściem Kasiu Katarzyno;)
A teraz idę spać;) Nie zabawiłam długo, bo tak się zaaferowałam tę Ligą;D Dobranoc;)
Co tu takie pustki ? :P
Co tam u was ?
Wpadłam na chwilkę. Nie mogę zbytnio się teraz udzielać, bo zaraz ręka mi odpadnie. Zgubiłam zeszyt i musiałam cały przepisać :/
Oglądałyście już Plotkarę ? ;)
Paa ;* Może będę potem, ale nie obiecuje ;p
Hej co tu taki zastój? Pewnie pokarało za nadmiar wolnego czasu :P
Oglądałam Plotkare i teraz zaczne juz tylko krzyczeć : oddajcie mi moją starą Blair !!!!
Przyłączam się do krzyczenia ;p !!! Spaprali tą postać jak nie wiem co, tak samo jak i Chuck'a ! : ( Normalnie płakać mi się chce .... Mogli zakończyć na 3 sezonie. Jedynym plusem jest to, że Lei w końcu zrobiła w miarę porządek z brwiami ....
Nie będę spoilerować. Pogadamy jak wszystkie obejrzycie. Ja czekam na napisy, bo niektórych fragmentów nie zrozumiałam ..
Hej ! Czemu nikogo nie ma ?!
Zaraz zacznę tak jak Kasia pisać sama do siebie ;)
O .. Patrycja jest. Cześć, jak się masz ? :D
A dobrze, a ty ?
Przykro mi, ale muszę lecieć, bo Twoje towarzystwo nie jest mi wystarczające. Paa ; )
haahaa
hahahahaha Patrycja, padłam :D
przeprowadzam się, jestem w szale pakowania ;D
pozniej wpadne ;)
Ja jestem;] Odcinek obejrzę pewnie dopiero w weekend, bo czasu brak a lenistwo zniechęca mnie do oglądania bez napisów;D Ale póki co przemiana Chucka mi odpowiada, Blair jest na razie dziwna - sama nie wiem, czy lepsza czy gorsza;)
Kiedy dokładnie się wynosicie Kasia? Od początku listopada czy już teraz?
Zawiozłam dziś część rzeczy, jadę jutro do domu 'na święta', wracam w środę, zabieram resztę rzeczy i już tam mieszkam, w pięknej dzielnicy rataje ;)
Odcinek może jutro o mamy obejrzę ;)
Nie ciągnie mnie jak zawsze, poza tym jestem zła o nasze wyniki w Lidze, więc tym bardziej ;P
Ja nie jestem zła, jestem w....a!
Zazdroszczę ci strasznie, i co? Nadal mieszkacie we dwie, czy kogoś dobrałyście?
Chciałam napisać grzecznie :D
Teraz mieszkamy w 1 pokoju my, a w drugim taka dziewczyna z 1 roku, bo to w sumie do niej sie wprowadzamy ;d
Ja na razie mieszkam jak na stacji :D Ale tylko do jutra, rodzice wracają po 5 dniowej nieobecności ;/
Całkiem spoko, pogadałyśmy z nią w sumie o wszystkim ;) Właściciele ogólnie mają to mieszkanie raczej gdzieś bo mieszkają w Warszawie, tylko kasa ma być na czas ;)
To jak się przeprowadzisz to wpadamy na ostrą parapetówkę :D I rozpoczniemy tradycję Zjazdów LOC-u :D
Spoko... Zrobimy zjazd bez ciebie, powiedz tylko, kiedy zwolnisz nam mieszkanko i zostaw klucz pod wycieraczką.
Ja świetnie radzę sobie z podzielnością uwagi, więc ogarnianie dwóch for na raz to dla mnie pikuś po prostu, także don't worry;)
Pozwolicie, że przesunę? Co tam słychać? Mnie chce się jeść, ale nie chce mi się ruszyć dupska do lodówki...