PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108238
6,4 10 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią: pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.

Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
(http://www.youtube.com/watch?v=z92Jku_iEoY&feature=rela ted )

Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:

Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [ www.pajacyk.pl ] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.
-------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------
Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Fusiatko44 – Kasia [19 listopada]
3. Alkamb – Ala [7 lipca]
4. Karolina1 – Karolina [22 października]
5. MotherChucker – Nikola [4 grudnia]
6. Magoria – Ula [26 sierpnia]
7. Blair__waldorf – Kasia [28 kwietnia]
8. Dzastulaa_ - Justyna
9. coconutP – Patrycja [2 maja]
10. Lise – Ola
11. Mojapleckobieta – Agata [9 maja]
12. Yellow_Kar - Karolina
13. Sazemka
14. Sanjay – Gosia
15. andziara_karolinka - Ania [21 stycznia]
16. Kreciolka - Sylwia [6 marzec]
17. mammoth03 - Magda [10 sierpnia]
18. Cpt_Pchelka
W nawiasach znajdują się daty urodzin członkiń Ligi, by nie zapomnieć złożyć życzeń w tak ważnym dla każdego dniu.

* Będąc aktywną użytkowniczką naszego stowarzyszenia możesz ubiegać się o jakąś niezwykle ważną funkcję! Do tej pory nadano niżej wymienione tytuły:

1. Klimenyy – Angela – Matka Założycielka Naszej Organizacji
2. Fusiatko44 – Kasia – Zastępczyni Matki Założycielki oraz Obrońca w Sądzie Najwyższym LOCu
3. MotherChucker - Nikola - Zastępczyni Matki Założycielki i Główny Łącznik do Spraw Związanych ze Sportem
4. Alkamb – Ala – Główna Odpowiedzialna za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem
5. Magoria – Ula - Dyrektor Sekcji Postcrossingu (SP) oraz Głowna Konsultantka do Spraw Rekreacji
6. andziara_karolinka -Ania- Zastępca Głównej Odpowiedzialnej za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem i Zastępca Głównego Łącznika do Spraw Związanych ze Sportem

* Na naszym forum istnieją również Organy Ścigania wszelkich forumowych trolli oraz uczestniczek nieprzestrzegających regulaminu LOCu w osobach:

1. Blair__waldorf – Kasia – Sąd Najwyższy LOCu oraz Strażniczka porządku
2. Karolina1 – Karolina - Oskarżycielka stowarzyszenia LOCu oraz Główna Strażniczka

Najwyższym wymiarem kary jest wydalenie z szeregów naszego stowarzyszenia, nieco łagodniejszą karą jest tzw. żółta kartka. Polega ona na wymierzonym przez sąd okresie czasu, w którym na awatarze osądzonej musi znajdować się wizerunek Taylor Pandy Momsen.
LINK : http://img29.imageshack.us/img29/2678/35962269.jpg

* Na naszym forum występuje również gościnnie BeautyAndStupid - Oliwia (BAS) w roli łącznika z LOD (Ligą Obrony Damona) z forum The Vampire Diaries
-------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------
* Na forum działa Sekcja Postcrossingu której w skład wchodzą:
1. Magoria
2. fusiatko44
3. alkamb
4. Mojapleckobieta
5. Karolina1
6. andziara_karolinka

Jeśli też interesuje Cię wymiana kartek z ludzi z całego świata, a nie wiesz o co dokładnie chodzi – pytaj!
-------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------
Nasze członkinie poza Postcrossingiem posiadają wiele innych zainteresowań i hobby . Jednym z nich jest gotowanie. Dlatego zachęcamy do dzielenia pomysłami oraz niezwykłymi lub całkiem zwykłymi przepisami!;)
Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem) Chucka nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy, ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.
5. Uprasza się by obecni już członkowie czym prędzej uzupełnili brakujące dane - Imię data Urodzin - Z góry dziękujemy.
6. Jeśli z jakiegoś powodu zostałeś wydalony z naszej Ligi wiedz, że przyjmiemy Cię z otwartymi ramionami ponownie - ale musisz się postarać by to się nie powtórzyło ;)

Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.
-------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------
Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.

Zapraszamy do dyskusji!

użytkownik usunięty
andziara_karolinka

Ania jesteś czy Ania Cię nie ma? Haha xd
ja jednak wymiekam i idę spać. Dobranoc :*

ocenił(a) serial na 9

Jestem :D Dobranoc :)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Hej wam :) Jak tam , ja mam wreszcie jeden dzien w miare spokojny...
Poza tym mam straszny czas teraz , wychodzi na to ze podzielę los większości LOCu i tu chodzi o szkołę.

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

Hej Kasia mała;) Na początku pewnie ciężko jest ci się przestawić z trybu gimnazjalnego na licealny, ale niedługo będzie ok;) Ja np. zaliczyłam w tym tygodniu już 3 sprawdziany i jakoś znalazłam czas na obijanie się na LOCu i tamtym forum;) Grunt to dobra organizacja czasu!

użytkownik usunięty
Karolina1

Dzien dobry ;)
mam wrażenie, ze tylko ja mam nadmiar czasu? Ale za niedługo się to skończy, nauczyciele wszyscy nagle zorientuja się, ze nie mamy ocen, a to odbije się na nas, uczniach ;/
jak już wejde na tamto forum to wsiakam, wyszukuje informaxje przydatne do Ligi GG...
Jaka pogoda dzisij u was? U mnie, o dziwo, cieplej, bo slonecznie.

ocenił(a) serial na 9

Hej. Nikola gratulacje dla Jastrzębia :D

użytkownik usunięty
andziara_karolinka

Dziekowac, dziękować ;)
trzymam kciuki za zakse w lidze mistrzów ;p

ocenił(a) serial na 9

To już jutro :D Mam nadzieję, że dobrze im pójdzie :)

użytkownik usunięty
andziara_karolinka

Hej :D A ja jednak miałam dzisiaj kolokwium, bo moja grupa sobie zażyczyła, żeby profesor zrobił.. brak mi słów xD
No i napisałam, trója będzie :D

użytkownik usunięty
andziara_karolinka

Yyy... Fajna masz grupę Kasia......
Aniu, to napisz jutro jak im poszło, bo bardzo mnie to ciekawi ;)

użytkownik usunięty

No, zajebistą.. Swoją drogą dzisiaj siedziałam z koleżanką z Ukrainy i ona nagle do mnie, żebym jej wytłumaczyła co to znaczy zajebisty i gej xD

ocenił(a) serial na 9

Ciekawie :D

użytkownik usunięty

Gej...? Facet lubiący facetów xd
zajebisty..?;> niby wiemy co to znaczy, ale jak to wytlumaczyc.. Ze coś bardzo fajnego?;d

użytkownik usunięty

No ja jej powiedziałam, że coś bardzo fajnego :D Najgorsze jest to, że większość słów trzeba jej tłumaczyć na angielski bo umie lepiej niż polski xD I miałam mały problem gdy przyszło do wyrażenia 'desygnat nazwy' xD

użytkownik usunięty

Hm. Mam problem, bo nawet nie wiem co to po polsku znaczy, haha xd

użytkownik usunięty

Tak w w uproszczeniu to przedmiot odpowiadający danej nazwie ;p Np. to co masz przed sobą to desygnat nazwy monitor xD

użytkownik usunięty

Mhmm... I od razu czuje się mądrzejsza xd

użytkownik usunięty

Ja zmykam oglądac Gossip ;)

ocenił(a) serial na 9

Mmm, logika :D Semestr i koniec męki ze słowami których nie rozumiem :D

użytkownik usunięty
andziara_karolinka

Kasiu, napisz potem jak wrażenia ;)
ja na razie siedzę u babci, wiec nie bd oglądała tego dzisiaj..

ocenił(a) serial na 9

Ja na razie męczę zadanie na socjologie ;/

użytkownik usunięty
andziara_karolinka

Ja siedzę u babci i się nudze.. Może uda mi się wyblagac od mamy kasę na taksówkę, nie chce mi się wracać..
Co masz na zadanie?;>

ocenił(a) serial na 9

błędność i powierzchowność społecznej oczywistości na przykładzie

użytkownik usunięty
andziara_karolinka

Serio, czuje się tepa przy was..;p

ocenił(a) serial na 9

Akurat przy tym zadaniu, to ja też :D Opisuje obchodzenie urodzin, bo wydają się społecznie oczywiste tak, tort, sto lat,itd. A nie są, inaczej obchodzone w różnych kulturach, związanie z innymi gestami.

ocenił(a) serial na 7
Karolina1

Hej:) Jest któraś? Rozwaliła mnie koleżanka Ukrainka, która nie rozumie słowa gej, które po angielsku (i podejrzewam, że w połowie języków świata) brzmi tak samo lub bardzo podobnie;)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Jestem, męczę te nieszczęsne zadanie ;/

ocenił(a) serial na 7
andziara_karolinka

Powiem ci, że trochę masakra. Przeraża mnie samo brzmienie tego tematu;D

ocenił(a) serial na 7
Karolina1

Zastanawiam się, czy ci nauczyciele/wykładowcy nie mogą sformułować swoich pytań w normalnym języku? Specjalnie układają takie kwiatki, żeby się człowiek poczuł głupi. Temat naszego zeszłorocznego eseju na historię brzmiał: 'Panowanie Sasów: apogeum prosperity czy przedproże klęski?' Jakby nie można było zapytać po prostu o bilans ich panowania...

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Dokładnie :D Babka nam tego nie wytłumaczyła więc, każdy robi na mi się wydaje :D

ocenił(a) serial na 7
ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Chcesz przeczytać moje wypociny? :D

ocenił(a) serial na 7
andziara_karolinka

Możesz tutaj wkleić, poczytam sobie;)

użytkownik usunięty
Karolina1

Wklejaj Aniu, tez poczytam!;p

ocenił(a) serial na 9

Urodziny to zwyczaj świątecznego obchodzenia (czasami hucznego) rocznicy dnia,
w którym ktoś się urodził. Zwykle wiąże się ze składaniem życzeń i wręczaniem prezentów jubilatowi.

Obchodzenie urodzin to społeczna oczywistość, każdy z nas w mniejszym lub w większym stopniu celebruje dzień swoich narodzin. Wydaje nam się że wiemy czym są urodziny
i z czym się to wiąże. Jest to jednak błędne postrzeganie. Na pojmowanie tego obrzędu wpływa różna kultura, tradycje, a także definicje i pojęcia, gesty z nim powiązane.
Tradycyjnym elementem obchodów urodzin w kulturze europejskiej jest tort urodzinowy, który ozdobiony jest specjalnymi świeczkami w liczbie odpowiadającej wiekowi jubilata. Jubilat ma za zadanie zdmuchnąć świeczki, najlepiej wszystkie za jednym razem. Takie zachowanie będzie obce i nie zrozumiałe dla osoby, która nigdy nie spotkała się z takim obchodzeniem urodzin. Afrykański pigmej czy australijski aborygen nie pojmie całej symboliki gestów, definicji ( tort) ponieważ w ich kulturach takie zachowania nie występują.
W Danii to że ktoś ma urodziny rozpoznaje się po wywieszonej za oknem solenizanta fladze. W Holandii życzenia urodzinowe składa się nie tylko osobie je obchodzącej, ale także całej rodzinie. W Izraelu podrzuca się solenizanta wraz z krzesłem. W Kanadzie smaruje się mu nos masłem, aby nie chwycił go zły los. Gesty w większości w polskiej kulturze znajome, jednak przypisane dniu świętowania urodzin dla nas już inne, obce.
Specyficzne dla różnych krajów i kultur są również rocznice i obchodzenie urodzin związane z wejściem w dorosłość, przejście w kolejny etap życia.
W Polsce taką uroczystością jest Osiemnastka czyli zwyczaj świątecznego obchodzenia (czasami hucznego) 18 urodzin. Zwykle wiąże się ze składaniem życzeń i wręczaniem prezentów jubilatowi. W tym dniu organizowane są imprezy lub spotkania z solenizantem. Impreza jest organizowana, by uczcić wejście w dorosłość młodego człowieka.
Zupełnie inaczej jest w krajach latynoskich gdzie szczególną wagę przywiązuje się do piętnastych urodzin, dziewczęta obchodzą quinceañerę. Uroczystość ta symbolizuje wejście dziewczyny w dorosłość (w wielu rodzinach dopiero od tego momentu córka ma prawo umawiać się na randki, chodzić na tańce, nosić makijaż i buty na wysokich obcasach. Składa się z części religijnej, obejmującej mszę, oraz świeckiego przyjęcia z tańcami
i jedzeniem. W Stanach Zjednoczonych 16 urodziny to ważne wydarzenie, Zgodnie
z amerykańskim prawem i tradycją 16-latek nie jest już dzieckiem. Powoli wkracza w świat dorosłości, w którym musi się liczyć z jego nakazami, zakazami i obowiązkami, ale w którym także może korzystać z licznych przywilejów. Mając 16 lat, w USA można otrzymać już prawo jazdy, rozpocząć pierwszą „dorosłą” pracę, legalnie rzucić szkołę, wyjść za mąż, wyrobić sobie paszport czy wyprowadzić się od rodziców. W innych państwach wejście
w dorosłość to ukończenie 21 roku życia i celebrowanie tego dnia. W tradycjach plemiennych, zamiast typowych urodzin organizuje się ceremonię związaną z inicjacją; wejściem w dorosłość. W ten dzień dzieci w odpowiednim wieku uczą się praw danej społeczności, wierzeń, zwyczajów, pieśni i np. tańców charakterystycznych dla swojego plemienia. W innych kulturach czy wyznaniach ( świadkowie Jehowy) dnia urodzin się specjalnie się nie celebruje i traktuje jak zwyczajny dzień.
Każde z państw posiada charakterystyczne zwyczaje, które dla nich są czymś zupełnie naturalnym, a dla osób z innych kręgów kulturowych mogą wydawać się dziwne, śmieszne lub całkowicie nie na miejscu.

ocenił(a) serial na 7
andziara_karolinka

Zdecydowanie postawiłabym 5+! Ja się nie znam co prawda, ale mi się naprawdę podoba;)
Popraw sobie 'niezrozumiałe' bo napisałaś oddzielnie i zamknij nawias w 7. akapicie.;)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Ok, dzięki :D

użytkownik usunięty
ocenił(a) serial na 7

Ja też uważam, że 'wow';)

ocenił(a) serial na 9

Z czego 12 zdań to moje autorskie :)

użytkownik usunięty
andziara_karolinka

Pochwal się potem jak ci z tym poszło ;)

ocenił(a) serial na 7
andziara_karolinka

WOWx2 - umieć znaleźć dobre źródło - to dopiero sztuka;)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

U nas niektórzy tylko na tym bazują :/ Ty latasz po bibliotekach, a inni kopiuj wklej.

ocenił(a) serial na 7
andziara_karolinka

U nasz to raczej większość kopiuj-wklej;)
Ale w sumie co się dziwić? Silisz się na autorski pomysł, a nauczyciel i tak stawia lepszą ocenę komuś, kto ściągnął gotowiec z jakiejś ściągi.pl czy innego gówna, poświęcając na całą pracę 3 minuty. Życie.

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Albo uczysz się na egzamin kilka dni, Ty oblewasz a zdaje go na 4 koleś, który ma internet w komórce :P

użytkownik usunięty
andziara_karolinka

Ej, ja ez tak robię w szkole czasem, haha ;p

użytkownik usunięty
Karolina1

Ja nie wiem co większość moich znajomych (w tym ja...) zrobiliby bez takiego wynalaznku jak ściąga.pl i innym tym podobnym stronom ; p

ocenił(a) serial na 7

Akurat ściąga.pl to jest moim zdaniem dno. Ja też korzystam z internetu bardzo często odrabiając pracę domową, ale takie strony jak ściąga itp. omijam szerokim łukiem - 90% zamieszczanych tam materiałów to jest jakaś grafomania. Lepiej już poszperać w bardziej 'profesjonalnych' portalach, tzn. takich, gdzie piszą ludzie zainteresowani konkretnym tematem czy przedmiotem, bo wtedy wiadomo, że mają pojęcie, o czym piszą:)

A co do internetu w komórce - to jest jakaś plaga. W zeszłym roku byłam na etapie okręgowym takiego konkursu z polskiego i moja koleżanka siedziała obok dziewczyny, która przez całe wypracowanie szperała w internecie. I oczywiście nikt z liczącej kilka osób komisji nie zauważył... Moi znajomi mówią, że na konkursie filmowym było to samo. Nikt nie pilnuje i to jest sprawiedliwość...

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Dokładnie.

użytkownik usunięty
andziara_karolinka

O jezu, ale żeby aż tak..? Okej, zdarza mi się używać telefonu, ale tylko w sytuacjach kryzysowych, gdy już naprawdę mam przerabane..
Jak się idzie na konkurs to chyba z jakas wiedza, a nie po to, by ściągać -.-