Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią: pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.
Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
(http://www.youtube.com/watch?v=z92Jku_iEoY&feature=rela ted )
Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:
Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [ www.pajacyk.pl ] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.
-------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------
Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Fusiatko44 – Kasia [19 listopada]
3. Alkamb – Ala [7 lipca]
4. Karolina1 – Karolina [22 października]
5. MotherChucker – Nikola [4 grudnia]
6. Magoria – Ula [26 sierpnia]
7. Blair__waldorf – Kasia [28 kwietnia]
8. Dzastulaa_ - Justyna
9. coconutP – Patrycja [2 maja]
10. Lise – Ola
11. Mojapleckobieta – Agata [9 maja]
12. Yellow_Kar - Karolina
13. Sazemka
14. Sanjay – Gosia
15. andziara_karolinka - Ania [21 stycznia]
16. Kreciolka - Sylwia [6 marzec]
17. mammoth03 - Magda [10 sierpnia]
18. Cpt_Pchelka
W nawiasach znajdują się daty urodzin członkiń Ligi, by nie zapomnieć złożyć życzeń w tak ważnym dla każdego dniu.
* Będąc aktywną użytkowniczką naszego stowarzyszenia możesz ubiegać się o jakąś niezwykle ważną funkcję! Do tej pory nadano niżej wymienione tytuły:
1. Klimenyy – Angela – Matka Założycielka Naszej Organizacji
2. Fusiatko44 – Kasia – Zastępczyni Matki Założycielki oraz Obrońca w Sądzie Najwyższym LOCu
3. MotherChucker - Nikola - Zastępczyni Matki Założycielki i Główny Łącznik do Spraw Związanych ze Sportem
4. Alkamb – Ala – Główna Odpowiedzialna za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem
5. Magoria – Ula - Dyrektor Sekcji Postcrossingu (SP) oraz Głowna Konsultantka do Spraw Rekreacji
6. andziara_karolinka -Ania- Zastępca Głównej Odpowiedzialnej za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem i Zastępca Głównego Łącznika do Spraw Związanych ze Sportem
* Na naszym forum istnieją również Organy Ścigania wszelkich forumowych trolli oraz uczestniczek nieprzestrzegających regulaminu LOCu w osobach:
1. Blair__waldorf – Kasia – Sąd Najwyższy LOCu oraz Strażniczka porządku
2. Karolina1 – Karolina - Oskarżycielka stowarzyszenia LOCu oraz Główna Strażniczka
Najwyższym wymiarem kary jest wydalenie z szeregów naszego stowarzyszenia, nieco łagodniejszą karą jest tzw. żółta kartka. Polega ona na wymierzonym przez sąd okresie czasu, w którym na awatarze osądzonej musi znajdować się wizerunek Taylor Pandy Momsen.
LINK : http://img29.imageshack.us/img29/2678/35962269.jpg
* Na naszym forum występuje również gościnnie BeautyAndStupid - Oliwia (BAS) w roli łącznika z LOD (Ligą Obrony Damona) z forum The Vampire Diaries
-------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------
* Na forum działa Sekcja Postcrossingu której w skład wchodzą:
1. Magoria
2. fusiatko44
3. alkamb
4. Mojapleckobieta
5. Karolina1
6. andziara_karolinka
Jeśli też interesuje Cię wymiana kartek z ludzi z całego świata, a nie wiesz o co dokładnie chodzi – pytaj!
-------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------
Nasze członkinie poza Postcrossingiem posiadają wiele innych zainteresowań i hobby . Jednym z nich jest gotowanie. Dlatego zachęcamy do dzielenia pomysłami oraz niezwykłymi lub całkiem zwykłymi przepisami!;)
Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem) Chucka nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy, ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.
5. Uprasza się by obecni już członkowie czym prędzej uzupełnili brakujące dane - Imię data Urodzin - Z góry dziękujemy.
6. Jeśli z jakiegoś powodu zostałeś wydalony z naszej Ligi wiedz, że przyjmiemy Cię z otwartymi ramionami ponownie - ale musisz się postarać by to się nie powtórzyło ;)
Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.
-------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------
Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.
Zapraszamy do dyskusji!
Karolina, coś specjalnie dla Ciebie, mój prześladowca na gg powrócił! :P
11037514
18:54:46
Kasiu , obiadek smakował?
18:54:48
:)

Ja
18:54:59
taak, kto pyta? ; p

11037514
18:55:06
paweł
18:55:16
gdzie sie posilalas?
18:55:21
ze taki dobry

Ja
18:55:32
a konkretniej? bo chyba nie znam zandego pawla xd

11037514
18:55:49
nie znasz? no mozna tak powiedziec,ze nie znasz
18:56:19
przez przydadek/pomylke wpadlem akurat na Twoj numer gg

Ja
18:56:39
i skad bys wiedzial jak mam na imię skoro nie wpisalam go nigdzie? ; p

11037514
18:56:41
rozwialas moje watpliwosci,ze Ty to nie osoba ktorej szukam
18:56:55
a kontakt jakos sie zachowal
18:57:02
przedstawilas mi sie?
18:57:04
chyba tak ;)

Ja
18:57:17
ja dalej nie mam pojecia z kim rozmawiam...

11037514
18:57:25
paweł
18:57:29
miło mi

Ja
18:57:33
no ale ja nie znam zadnego pawla

11037514
18:57:41
to moze juz znasz?
18:57:43
:)

Ja
18:57:49
no chyba nie...

11037514
18:57:54
przeciez Swinoujscie piekne miasto :)
18:58:02
he he he

Ja
18:58:14
znaczy ze jestes ze swinoujscia?

11037514
18:58:33
nie do konca...

Ja
18:58:48
nie mam za bardzo teraz czasu na zgadywanki

11037514
18:59:00
rozumiem , trudno sie mowi
18:59:07
bo nie chce przeszkadzac
18:59:24
nie mniej odezwij sie czasami jak znajdziesz chwilke co?
18:59:41
to rozwiklam Ci ta ....zagadke :)
no ba :D
a kto odpadł z tap madl? wiem że Ty nie widzialas, ale moze mi ktos inny oddpowie :P
Nie widziałam ale wiem kto odpadł :D
http://zyciegwiazd.onet.pl/300268,0,21-letnia-magdalena-roman-odpadla-z-top-mode l,fotonews_detail.html
Heeeeeeeeej !!!!!!!!!
Ale się stęskniłam <3 ♥
Trochę zrypałam sprawę, wiem że miałam założyć kolejną (tą) część, ale padła mi sieć :/ Nie miałam internetu ... to był koszmar ! Czułam się jak człowiek pierwotny i w końcu doceniłam TV :) A gdy tylko mi neta włączyli zaczęłam nadrabiać seriale. Doszła do tego szkoła, masa sprawdzianów, kartkówek i zad.dom, a LOC zaniedbałam :( Bardzo, bardzo, bardzo, bardzo szczerz przepraszam i proszę o wybaczenie. Gotowa jestem nawet na pandę ;D
Chyba nie dam rady nadrobić tego, co pisałyście,gdy mnie nie było ... Działo się coś ważnego ?
Kasiu ten Twój prześladowca z GG jest przynajmniej kulturalny. Ja miałam kiedyś takiego, który takie pierdoły sadził i przy tym jeszcze w bardzo niekulturalny sposób. Ale cóż ... bywa :)
Teraz lecę : * Musze spakować się na jutro i obejrzeć Halloween'owy odc PLL, który niedawno pojawił się po angielsku. Plotkarę nadrobiłam w pierwszej kolejności. Każdy następny odc jest nieco ciekawszy. Szkoda, że Plotkara nie miała takiego startu jak VD, które cały czas trzymają wysoki poziom. Taki mi Chucka było żal, kiedy Blair powiedziała mu o ciąży :( Kurde, ten Louis jest nudny jak flaki z olejem. Jego siostra jest za to dość interesującą postacią, tylko trochę jej mało.
Dzięki Ania :D Satysfakcjonuje mnie to nawet :D
Cześć Patrycja ;*
Jak ładnie założysz następną część to nie będę wnosiła o pandę ;d
Ja PLL chyba jutro obejrzę :D
A ja mam dzisiaj jako tako luz, więc mogę sobie pooglądać. Zastanawiam się czy nie ruszyć dalej ze Supernatural, bo utknęłam na początku 2 sezonu ;)
Chyba jednak SN, PLL musi poczekań do jutra ;)
Co tam u Was ? Jakie macie plany na wieczór ?
Ja właśnie zrobiłam frytki (boże, jak my sie obżeramy na noc, bede szersza niż wyższa niedługo) i walczę z adoratorami. :D
Jeszcze musze poczytać w logiki 2 rozdziały ;p
Haahaa :)
Ten plany wymaga nie lada ambicji. Chyba wezmę Cie za wzór i pójdę w Twoje ślady :)
Kasiu nie martw się xd Zrzucisz ; ) Jak ja bym zjadła frytki .. mmm ; *
W sumie to jest dziwne bo odkąd się wyprowadziłam schudłam już 2kg, mimo że jem jak szalona ;p
Nie mam w sumie jakoś weny na nowe seriale ;p
Matko, znowu się wdałam w jakąs dyskusję na forum i zaraz będzie kłotnia.. :D
Ok, zapraszam, jutro na śniadanie yyy.. nic? xD
lodówka pusta ;p
Tak. "Once Upon a Time" to nowy, baśniowy serial, którego główną bohaterką jest Emma Swan (znana z "House’a" Jennifer Morrison). Dziewczyna zamieszkuje w małym miasteczku i wtedy wszystko się zaczyna. Co dokładnie się zaczyna, tego jeszcze nie wiadomo. Ale będą tajemnice, magia i walka dobra ze złem. Będzie też Morrison w kilku wersjach. Oprócz niej w głównych rolach wystąpią Ginnifer Goodwin i Robert Carlyle
http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201107/1309600012_by_barti1997w_500.jpg :D
http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201005/1274888776_by_pooloopirynka_500.jpg
A tu wracając do jedzenia :D
hahaha :D
Raz widziałam kanapkę z serem i keczupem, na kromce chleba keczupem napisano 'ser' :D
Albo kanapki z chlebem, równiez popularna sprawa :D
Kasia jak będziesz miała urodziny to możesz liczyć na świetny tort :D nawet w dwóch smakach :D
http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201004/1271169451_by_kaparri_500.jpg
http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/1259924180_by_Wengiel_500.jpg
Owoce morza ;p
W życiu nie jadłam żadnych ośmiornic, kalmarów i małży. Tak samo jak kawioru, żabich udek i ślimaków. Jakoś mnie nie ciągnie żeby spróbować. Jedynie jadłam krewetki ;D
W Hiszpanii jadłam kalmary w cieście. Nawet dobre, dobrze że później mi powiedzieli co jadłam :D