Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią: pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.
Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
(http://www.youtube.com/watch?v=z92Jku_iEoY&feature=rela ted )
Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:
Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [ www.pajacyk.pl ] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.
-------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------
Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Fusiatko44 – Kasia [19 listopada]
3. Alkamb – Ala [7 lipca]
4. Karolina1 – Karolina [22 października]
5. MotherChucker – Nikola [4 grudnia]
6. Magoria – Ula [26 sierpnia]
7. Blair__waldorf – Kasia [28 kwietnia]
8. Dzastulaa_ - Justyna
9. coconutP – Patrycja [2 maja]
10. Lise – Ola
11. Mojapleckobieta – Agata [9 maja]
12. Yellow_Kar - Karolina
13. Sazemka
14. Sanjay – Gosia
15. andziara_karolinka - Ania [21 stycznia]
16. Kreciolka - Sylwia [6 marzec]
17. mammoth03 - Magda [10 sierpnia]
18. Cpt_Pchelka
W nawiasach znajdują się daty urodzin członkiń Ligi, by nie zapomnieć złożyć życzeń w tak ważnym dla każdego dniu.
* Będąc aktywną użytkowniczką naszego stowarzyszenia możesz ubiegać się o jakąś niezwykle ważną funkcję! Do tej pory nadano niżej wymienione tytuły:
1. Klimenyy – Angela – Matka Założycielka Naszej Organizacji
2. Fusiatko44 – Kasia – Zastępczyni Matki Założycielki oraz Obrońca w Sądzie Najwyższym LOCu
3. MotherChucker - Nikola - Zastępczyni Matki Założycielki i Główny Łącznik do Spraw Związanych ze Sportem
4. Alkamb – Ala – Główna Odpowiedzialna za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem
5. Magoria – Ula - Dyrektor Sekcji Postcrossingu (SP) oraz Głowna Konsultantka do Spraw Rekreacji
6. andziara_karolinka -Ania- Zastępca Głównej Odpowiedzialnej za Dostarczanie Materiałów Związanych z Charlesem ‘ Chuckiem’ Bassem i Zastępca Głównego Łącznika do Spraw Związanych ze Sportem
* Na naszym forum istnieją również Organy Ścigania wszelkich forumowych trolli oraz uczestniczek nieprzestrzegających regulaminu LOCu w osobach:
1. Blair__waldorf – Kasia – Sąd Najwyższy LOCu oraz Strażniczka porządku
2. Karolina1 – Karolina - Oskarżycielka stowarzyszenia LOCu oraz Główna Strażniczka
Najwyższym wymiarem kary jest wydalenie z szeregów naszego stowarzyszenia, nieco łagodniejszą karą jest tzw. żółta kartka. Polega ona na wymierzonym przez sąd okresie czasu, w którym na awatarze osądzonej musi znajdować się wizerunek Taylor Pandy Momsen.
LINK : http://img29.imageshack.us/img29/2678/35962269.jpg
* Na naszym forum występuje również gościnnie BeautyAndStupid - Oliwia (BAS) w roli łącznika z LOD (Ligą Obrony Damona) z forum The Vampire Diaries
-------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------
* Na forum działa Sekcja Postcrossingu której w skład wchodzą:
1. Magoria
2. fusiatko44
3. alkamb
4. Mojapleckobieta
5. Karolina1
6. andziara_karolinka
Jeśli też interesuje Cię wymiana kartek z ludzi z całego świata, a nie wiesz o co dokładnie chodzi – pytaj!
-------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------
Nasze członkinie poza Postcrossingiem posiadają wiele innych zainteresowań i hobby . Jednym z nich jest gotowanie. Dlatego zachęcamy do dzielenia pomysłami oraz niezwykłymi lub całkiem zwykłymi przepisami!;)
Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem) Chucka nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy, ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.
5. Uprasza się by obecni już członkowie czym prędzej uzupełnili brakujące dane - Imię data Urodzin - Z góry dziękujemy.
6. Jeśli z jakiegoś powodu zostałeś wydalony z naszej Ligi wiedz, że przyjmiemy Cię z otwartymi ramionami ponownie - ale musisz się postarać by to się nie powtórzyło ;)
Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.
-------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------
Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.
Zapraszamy do dyskusji!
A ja nie mówię, że w ogóle nie ściągałam. Raczej tego nie robię bo boję się że mnie złapią :D
W szkole, na jakimś sprawdzianie to rozumiem, no ale na konkursie? To jest też chyba kwestia szacunku do innych ludzi, którzy pracowali na to, żeby się dostać...
Kiedyś gdzieś czytałam, czy widziałam jakiś reportaż o tym, że Polacy po prostu akceptują łamanie prawa. Od takich banałów jak ściąganie na sprawdzianie, poprzez jeżdżenie na gapę aż do jakichś tam małych oszustw podatkowych itp. I w sumie wydaje mi się, że taka jest prawda. U nas nikogo nie oburza to, że ktoś jedzie bez biletu albo ściąga na sprawdzianie - wręcz przeciwnie, często wzbudza to podziw, że mu się udało;) Podobno to jest w nas głęboko zakorzenione, bo nasz naród żył ponad 200 lat w takich a nie innych warunkach, w których prawo nie działało na korzyść obywatela, więc żeby jakoś żyć i zachować czyste sumienie trzeba było kombinować i to prawo omijać. I wciąż nam tak zostało:)
Tez się bałam. Ale sciagnelam raz, drugi. Bez konsekwencji... Wiec przestalam się trzasc. Tylko raz mnie pani złapała z polskiego w gimnazjum, wpisała uwagę, ze używam telefonu na lekcji, a spr pozwoliła pisać dalej......
Karolina pewnie już wiesz, że One Day ma premierę w Polsce 11 listopada :) Cudownie, już nie mogę się doczekać :)
Okej, leci przepis na życie to ja spadam. Aniu, napisz jutro jak tam zaksa się pokazała ;)
dobranoc :)
Wiem, wiem, mam nadzieję, że nie rozmyślą się po raz kolejny:) Nie wiem tylko, czy będę miała czas wybrać się do kina, ale będę się bardzo starała;D
Jeżeli mnie się uda pójść, to z chęcią obgadam to tutaj;) A tymczasem idę spać, dobranoc;*
Dzień dobry ;)
jakoś nie czuje szczególnego natłoku zajęć, raczej średnio jestem zawalona nauka ;p
Hej... Zjadłabym babkę cynamonową:(
Co do szkoły - ja w ten poniedziałek otrzymałam ocenę ze zeszłoczwartkowy sprawdzian z historii, a dziś mój kochany pan nauczyciel zapowiedział kolejny sprawdzian na przyszły czwartek - także nie, nie mogę narzekać na natłok zajęć W OGÓLE.
teraz się pomęczysz, a później będziesz się obijać tak jak ja i jeść babki cynamonowe :D
A mòwią że na prawie to się trzeba dużo uczyć. :D Spokojnie Kasia skończą się dobre czasy :)
Ale słyszałam też opinię, że nauka to tylko na pierwszym roku, a potem to wieczne wakacje;D
Też w sumie powinnam się uczyć ale trochę sie rozleniwiłam. Myślami jestem już na piątku
I Wojna Światowa i rewolucja 1917 roku w Rosji. Rewolucja to pół biedy, ale wojen światowych to nie lubię - wszystkie te fronty, bitwy, nowe bronie, dowódcy - porzygać się można z nadmiaru tej wiedzy;/
Wojny też nie lubię. A teraz sama uczę się o Rosji, ale już po rewolucji tzn okres leninowski:D Nawet to ciekawe :)
A gdzie Kasia mała? Ala? Ula? Nikola? Patrycja? Ola? No gdzie one wszystkie są?!
No chyba trzeba powrócić do tej kary, bo to się po prostu w głowie nie mieści!
A dlaczego twoja siostra nie ogląda tap madl? Nie lubi?:D
Nie wiem, czy Ania jest, czy sobie poszła, ale ja spadam na tap madl a później spać, więc dobranoc;)
Dobry wieczór ;p
wpadam na chwile, bo akurat reklama na tap madl jest. Aniu, jak tam mecz dzisiaj? Zapomnialam sprawdzić wynik!
Nie chce pandy!
Ej przepraszam bardzo , to że wy z nudów aż pieczecie to nie znaczy ze my też :P Jestem w pierwszej klasie i ledwo sie moge ogarnąć . A co do Kasi starszej to ty tak sie nie ciesz potem przed sesją nie będziesz spać prawie 2 tygodnie :PP
A co do historii to wojny sa chyba najfajniejsze z tego wszystkiego :)
Opinia, że 'wojny są najfajniejsze' jest nieco makabryczna, nie sądzisz? No wiesz, miliony ofiar itp.:)
A tak poważnie: nie wiem, co fajnego jest w nauce o wojnach? Zakuwanie na pamięć tych wszystkich nazwisk, bitew? Uczenie się nazw 33 państw, które przechodziły sobie z jednej strony na drugą, w zależności od tego, z której strony wiatr zawiał? No rzeczywiście - fascynująca sprawa:)
A ty Kasia nie narzekaj, ja np. mam jutro sprawdzian z WOSu i co właśnie robię? Obijam się na LOCu. Można? Można!
Mamy z taką leciwą panią profesor zajęcia i ona przynudza przez 2,5 h. Dlatego próbujemy różnych metod żeby zabić nudę :D Dziś grałyśmy w państwa miasta ale że to nie duża sala i prawie wszystko widać to się zorientowała i kazała nam się porozsiadać :)
Ojoj, biedactwa;) My kiedyś graliśmy w to na geografii, ale pani zamiast nam przeszkadzać się dołączyła;D W ogóle to bardzo dawno nie grałam w państwa miasta, a bardzo to lubię;)
Poczułam się jak w podstawówce :D I przerwała nam taką interesującą grę ( przegrywałam i miałam zamierzałam się odkuć) :D