PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108482
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.

Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass

Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:

Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [http://pajacyk.pl/] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.

Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Aniula_anka - Ania
3. Fusiatko44 - Kasia
4. Alkamb - Ala
5. Karolina1 - Karolina
6. LeNa_ - Ania
7. MotherChucker - Nicola
8. Magoria - Ula
9. Carmelove - Kasia
10. Mitenka
11. Blair__waldorf - Kasia
12. Carmunia
13. Dzastulaa_ - Justyna
14. coconutP - Patrycja
15. Lise – Ola
16. DreamsAreMyLife
17. Mojapleckobieta – Agata
18. Yellow_Kar - Karolina
19. Sazemka
20. Karolina_4400 – Karolina
21. dap88 - Daria

Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem Chucka) nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.

Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.

Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.

Zapraszamy do dyskusji!

Karolina1

Dobranoc ja już ostatecznie uciekam do oglądania ;D
Tylko wywiąże się z mojej nowej funkcji ;D

http://images5.fanpop.com/image/photos/24500000/Ed-Westwick-Chace-Crawford-and-P enn-Badgley-film-Gossip-Girl-at-Carl-Schurz-Park-dog-run-ed-westwick-24593458-40 4-594.jpg Najnowsze z Planu ;]
Dziś ikonki ;D
http://images5.fanpop.com/image/photos/24500000/Ed-ed-westwick-24579562-100-100. png
http://images4.fanpop.com/image/photos/23600000/Ed-ed-westwick-23649898-100-100. png
http://images4.fanpop.com/image/photos/24000000/Chuck-chuck-bass-24066725-100-10 0.png
http://images4.fanpop.com/image/photos/24000000/Chuck-chuck-bass-24066854-100-10 0.png
http://images4.fanpop.com/image/photos/24100000/Chuck-chuck-bass-24146951-200-20 0.png
http://images4.fanpop.com/image/photos/24100000/Chuck-chuck-bass-24146963-200-20 0.jpg
http://images4.fanpop.com/image/photos/24000000/Chuck-chuck-bass-24066813-100-10 0.png Ta mi się podoba ;]
http://images4.fanpop.com/image/photos/24000000/Chuck-chuck-bass-24066811-100-10 0.png I'm Chuck Bass ;D
http://images4.fanpop.com/image/photos/24000000/Chuck-chuck-bass-24066709-100-10 0.jpg

ocenił(a) serial na 9
alkamb

Super są pani dostarczyciel materiałów o Chucku :) . Moze i ja w końcu obejrzę ten odcinek ...

fusiatko44

Obejrzany ;D
Czas spać... dobranoc ;*

alkamb

Nadrobiłam to co napisałyście. Przepraszam, ze dziś praktycznie w ogóle nie byłam. Ale cały dzień miałam zawalony i jutro, albo może już dziś pewnie będzie podobnie. Muszę pomalować swoje meble, sprzątać po malowaniu pokoju itp. A dziś spotykałam się z koleżankami i byłam w kinie, bo Kac Vegas w Bangkoku był po 6 zł.
Skrzydełka nawet wyszły, mi smakowały.
Cieszę się, że wkręcacie się w postcrossing. Ja jak o tym usłyszałam to byłam strasznie podekscytowana. Chyba ja was w to wkręciłam, albo raczej Kasię ;) Więc ja wysłałam pocztówki już do: 2x USA, 2x Rosji, 2x Holandii, Polski, Wielkiej Brytanii, Austrii, Finlandii, Białorusi, Niemiec, Turcji, Hong Kongu, Chin, Tajwanu, Filipin i Japonii. Więc trochę już tego jest ;D A dostałam pocztówki z: 3x USA, Finlandii, Wielkiej Brytanii, 2x Niemiec, Białorusi, Ukrainy, Litwy i Tajlandii.
Jak chcecie sobie pooglądać moje pocztówki to jestem tam pod takim samym nickiem ;) Tylko z małej litery.

ocenił(a) serial na 10
Magoria

I'm BACK!!!! Witajcie:P Wróciłam z wielkiej nieobecności. Co tam u Was?

Lise

Oj, czuje że Karolina szykuje karną żółtą kartkę ;DD
Wtajemniczę - jeśli ktoś się długo nie udziela dostaje na jakiś czas wstawia avatara z niesatysfakcjonującą dla soebie postacią z serialu... Chyba ze masz usprawiedliwienie.

U mnie nic ciekawego ;) Za raz jadę do dziadków.

ocenił(a) serial na 8
alkamb

Dzień dobry dziewczyny . ;) Jak tam u Was? Ja taka nieogarnięta, w sensie już powoli się rozbudzam bo wypiłam pysznąą kawę, ale ostatnio leżę prawie do 11 i najchętniej wgl bym z lóżka nie wychodziła.. ;D

ocenił(a) serial na 9
kilmenyy

Dzień dobry :) Ja mam ostatnio tak samo leżę w łóżku do 11:00, a spać chodzę o 3 w nocy :P
U mnie ok, we Wrocławiu znowu goorąco, 30 pare stopni C i tak się zastanawiam czy by się nie wybrać na jakieś kąpielisko, ew. do aquaparku :)

ocenił(a) serial na 8
coconutP

Ooo, Wrocław, ale Ci fajnie! Ja tam ostatnio byłam w październiku jakoś, pierwszy raz zobaczyąłm to miasto i baardzo mi się podobało. Także zazdroszczę. ;D
Tutaj też już 3 dzień z rzędu cieplutko o dziwo, więc może coś się później zorganizuje, a jak nie to będe siedzieć i olgadać seriale ahaha. ;D

ocenił(a) serial na 9
kilmenyy

Cieszę się,że Ci się podobało :) Czasami mam go dość bo to duże miasto, ale ma swoje uroki :)

To dobrze,że cieplutko bo tak powinno być w wakacje, a nie ! Deszcz, deszcz i deszcz. Trzeba korzystać z ładnej pogody - iść na spacer itd ;P

Ja lecę :P Muszę posprzątać, a potem się zobaczy... może jednak ta woda :) a jak nie to.... seriale haahaahaa :D Seriale to zawsze zapasowa opcja ;*

Paapaapaa ;*

użytkownik usunięty
coconutP

Cześć dziewuszki :)) zachorowało mi się niestety, pechowy człowiek ze mnie :D do tego ta praca i prawko.. ale we wrześniu będę pewnie najaktywniejszym członkiem xD
Dobrze że jesteś Ola spowrotem bo aż się zamrtwiłam już co tak długo Cię nie ma :D
Mogę być sędzią, nie ma problemu :D
A oskarża prokurator :)

ocenił(a) serial na 7
Lise

Witam i od razu muszę postawić naszą drogą Olę w stan oskarżenia. Sugeruję karę: 48 godzin pandy w avatarze. Co na to sędzia? Co na to oskarżona?

użytkownik usunięty
Karolina1

Sędzia musi wysłuchać czy oskarżona ma coś na swoją obronę :P

ocenił(a) serial na 7

A ona znów zamilkła!

użytkownik usunięty
Karolina1

Trzeba ustalić jakiś limit czasowy odpowiadania na zarzuty :D

ocenił(a) serial na 7

Chyba tak, bo nic nam z tego nie wyjdzie...

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Hej dziewczyny :) widzę ze nasz sąd prężnie działa od samego rana :)
A ty co Katarzyno czyżby wolne ? :)
Dzisiaj pobiłam rekord spania , wstałam o 12:30 . A tak w ogólę to śnił mi się Chuck , ale to był dziwny sen . Tak na prawdę to teraz jak o nim pomyślę to nie wiem o co chodziło . Pamiętam tylko ze miał jakies super moce i mógl rozwalić świat i nawet chcial , bo mu nie wyszło z jakąś dziewczyną i był zalamany , no i nadal myślał o Blair ... No to Serena mu powiedziala ze Blair nadal go kocha i ze jeśli się postara to wróci do niego i takie tam bla bla bla , sen się skończył na tym ze Chuck poszedł do Blair , no i nie rozwalil swiata.
Nie ma co za dużo bajek o wróżach i czarownicach w dzieciństwie teraz skutkuje dziwnymi snami :)

użytkownik usunięty
fusiatko44

wolne wolne :) nabieram sił :P

uwielbiam dziwne sny :D
prawidzia z Ciebie fanka, nawet w nocy tylko Chair :D

ocenił(a) serial na 9

W sumie to pierwszy raz mi się śnili :) Szerze to tylko dla nich oglądam ten serial inne wątki mogłby by nie istnieć :)

Ale to już chyba nie dużo dni pracy ci zostało :) Jak sprawa z mieszkaniem ?

użytkownik usunięty
fusiatko44

Mi się raczej nie śnią seriale, ale kiedyś miałam sen o Stefanie z TVD jakiś xD

Konczę 31 sierpnia, jeszcze mam 3 dni wolne w tym okresie :)
A z mieszkaniem to chyba zdecyduję się na akademik póki co i będę szukać w ciągu roku, bo licze że wtedy ceny trochę spadną :)

ocenił(a) serial na 7

Sprytnie;) Chyba lepiej poszukać na spokojnie w ciągu roku a nie teraz na szybko...

użytkownik usunięty
Karolina1

No to jest naprawdę koszmarne, ogłoszenia mi się śniły nawet xD Moi znajomi z pracy też jeszcze nie szukają, nie znaleźli, nie jestem jedyna :P

ocenił(a) serial na 7

A 'zamówiłaś' już sobie miejsce w akademiku? Bo wydaje mi się, że trzeba chyba wcześniej to zgłosić, nie?

użytkownik usunięty
Karolina1

Tak, do końca sierpnia podajże trzeba to zrobić, mama mnie wyręczyła i dzwoniła i coś tam załatwiała póki co :)

ocenił(a) serial na 7

No to nie masz się czym przejmować;)

użytkownik usunięty
Karolina1

Zmykam zaraz bo mama wróci z pracy i będziemy kombinowac jakiś makaron (<3) na obiad :) Jeszcze tylko trochę ponadrabiam na drugim forum :) Miłego dnia :D

ocenił(a) serial na 7

Ja też już schodzę;) Będę pewnie wieczorem, pa;)

fusiatko44

Mi się Chuck kilka razy śnił ;D Supernatural i TVD też, jak dużo o czymś myślę to potem ma z tym sny, zazwyczaj dziwne ;P

Mu mnie w Gdańsku było cieplutko ale potem zaczęło padać i jest trochę chłodniej ale przeczuwam burze...
W sobotę jadę na Hel, co prawda wracam tego samego dnia ale zawsze wycieczka.

ocenił(a) serial na 9
alkamb

U mnie niby ładna pogoda , ale jest tak dziwie , bo trochę zachmurzone i szczerze to nawet nie byłam na zewnątrz ...
Ale fajnie , kurcze też bym gdzieś pojechała :) Ale u mnie nie ma gdzie , bo gdzie fajniej to daleko...
Już wróciłas od dziadków Ala ?
A co do PLL , jak ci się podobał odcinek ? Dla mnie taki troche dziwny był...

fusiatko44

Mi się śniło dzisiaj wspólne intrygowanie i podróż pociągiem z dziewczynami z PLL. ;D
Co do odcinka to strasznie mieszają. Już zapominam co było w poprzednim sezonie i nie sposób tego ogarnąć co się tam dzieje. I nie było Caleba ;((
Dostałam dziś dwie pocztówki! Z USA po raz czwarty i z Nikaragui xD

użytkownik usunięty
Magoria

Dzień dobry ;p
Zauważył wgl ktos, że mnie tu dzisiaj nie było? ;) Mam pytanie. Czemu Dan rozstał się z Sereną w drugim sezonie? Cholera, oglądałam to, ale mam luki w pamięci :D

ocenił(a) serial na 9

Pewnie ze tak i wczoraj wieczorem jakoś mało . Co jest ?

Jej nigdy nie słyszałam o takim państwie jak Nikaragula :)

fusiatko44

Jestem na profilu matematyczno-geograficznym i uczyłam się wszystkich państw i ich stolic, więc żadne państwo nie jest dla mnie zaskoczeniem ;D

Szczerze mówiąc nie pamiętam dlaczego rozstali się.

Magoria

Rozstali sie bo poważnie porozmawiali i stwierdzili że jest miedzy nim różnica [wiadomo chodzi o kasę] bo tam była scena w windzie że jak Dan prosił o pomoc to go odesłali z kwitkiem a jak Serena to wysłali kogoś.

użytkownik usunięty
alkamb

To pamiętam, ale chodzi mi o drugie rozsatnie :P

Aaa, to potem chyba bo Dan z tą nauczycielka kręcił, znaczy jeszcze nie ale S się tak wydawało i jeszcze zejście sie ich rodziców..

fusiatko44

Podobał mi się, mam już teorie na śmierć Alison. pierwsza w ogóle ;P

Tak już wróciłam, ja do dziadków tak jak mówiłam mam 8 minut autobusem, kiedyś 3 piechotą xD

Ula super, jak się tak nie mogę doczekać mojej pierwszej ;D Dzis kupiłam dwie, napisze ja i jutro lece na pocztę ;D

ocenił(a) serial na 9
alkamb

No chce znać teorię Ali :)

A co do Sereny i Dana to też się sama kiedyś nad tym zastanawialam:)

fusiatko44

Moja teoria jest taka że : Jenna, Ten policjant, Ian i Janson chcieli sie zemścić na Ali, Jenna za to co jej ta zrobiła - wzrok - i Janson za to ze była wredną siostrą . A Ian i ten policjant byli poprostu kumplami i chcieli mu pomóc, oczywiście nie chcieli jej zabić ale cos poszło nie tak...Potem Janson miał wyrzuty sumienia i chciał wszystko powiedzieć i tu albo - zakładając ze mówi prawdę i nic nie pamięta - Ian i policjant coś mu zrobili albo jednak pamięta co się stało.

ocenił(a) serial na 9
alkamb

No dobra teoria , ja w sumie nie mam swojej , ale na pewno cała ta 4 za tym stoi . Ciekawe kto jest A :)

alkamb

Jak dla mnie Ian na pewno nie zabił Alison. Mam wrażenie, że dużo z jej śmiercią ma wspólnego Spencer. A teraz tak "węszy" żeby zatrzeć swoje ślady i zrobić wrażenie tak zainteresowanej zabójstwem Ali, żeby nie można jej było podejrzewać.

Magoria

Mi też w Spencer coś się nie podoba, ale wydaje mi się ze nie wkręcałaby się tak w to poszukiwanie. Robiła takie rzeczy - jak na przykład włamanie do kostnicy - które były niekonieczne a ryzykowne.

Co do A to nie mam teorii... żadnej choć wczoraj znajoma powiedziała mi coś co było w książce, bo mogłoby być w serialu.. miałam ochotę ja zabić xD Ale na razie nic nie mówię żeby wam nic nie popsuć ;P Chyba ze ktos chce ;P

ocenił(a) serial na 9
alkamb

Ja chcę :) możesz mi wysłać na PW :)
Ja uważam ze żadna z dziewczyn nie jest zamieszana w śmierć Ali , i na pewno nie Spencer.

A tak w ogóle to wróćmy do GG
Jak tak teraz oglądam te odcinki 3 sezonu , to sobie myślę ze w tym poszukiwaniu ojca Serena zachowywyała się jak wariatka

użytkownik usunięty
fusiatko44

Też tak uważam.. Wreszcie mogę wziąć udał w dyskusji, bo wiem o czym mowa ;)
Ściąganie na siebie papparazzich dobrą metodą na zwrócenie na siebie uwagi ojca?

fusiatko44

Naprawdę nie pasuje mi coś Spencer. A te jej poszukiwania sprowadzają się do zdemaskowania A. A zależy na zmuszeniu dziewczyn do przyznania się do win. Według mnie A działa w imieniu dobra Alison. Chce zdemaskować zabójcę i A wie kim on jest. Jak dla mnie Spencer. No, ale mniejsza o PLL.

Mi GG tak minimalnie przeszło przez te wakacje ;))

fusiatko44

Wysłałam ;]

Serena przez tego ojca zgłupiała do reszty, do tamtej pory lubiłam ja, lubiłam ja od poczatku a po sprawie z ojcem mnie irytowała.

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Serena jest ogólnie dziwna . Strasznie mi się nie podoba jak ją kreują w tym serialu . Robią z niej taką słodką idiotkę . Czasem mam wrażenie ze ona w ogóle nie myśli , albo te jej pomysły ...
A co do ojca , no jejku to jej ojciec w końcu , moze jak by pogdała z Lili to by sie dało to jakoś po ludzku załatwić a nie jakieś nie wiadomo co ...

fusiatko44

Ja zawsze miałam dystans do sprawy z ojcem, bardzo chciała go odszukać i rozumiałam to, ale jakoś potem zaczęła mnie denerwować...

ocenił(a) serial na 9
alkamb

Oczywiście , ja też rozumiałam ze chciała poznać ojca , no ale bez przesady ...

A tak w ogóle Blair miala śliczną sukienkę w tym odcinku co dziś leciał na TVNie :)

fusiatko44

A jaki był dzis odcinek?