PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108482
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.

Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass

Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:

Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [http://pajacyk.pl/] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.

Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Aniula_anka - Ania
3. Fusiatko44 - Kasia
4. Alkamb - Ala
5. Karolina1 - Karolina
6. LeNa_ - Ania
7. MotherChucker - Nicola
8. Magoria - Ula
9. Carmelove - Kasia
10. Mitenka
11. Blair__waldorf - Kasia
12. Carmunia
13. Dzastulaa_ - Justyna
14. coconutP - Patrycja
15. Lise – Ola
16. DreamsAreMyLife
17. Mojapleckobieta – Agata
18. Yellow_Kar - Karolina
19. Sazemka
20. Karolina_4400 – Karolina
21. dap88 - Daria

Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem Chucka) nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.

Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.

Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.

Zapraszamy do dyskusji!

użytkownik usunięty
Magoria

Dzisiaj był pierwszy z trzeciego sezonu ;)
Kasiu, o jakiej sukience mówisz?

Chyba wiem o która jej chodzi, mi tez się podobała ;D

ocenił(a) serial na 9

http://1.bp.blogspot.com/_JYIXvd0rVw0/SrLuX7MlGRI/AAAAAAAAAGo/hsYWa0bOqfI/s320/C %26B+Polo+Match.png
http://www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=11545272
Cuudowna

Magoria

No właśnie, bo ja zupełnie zapomniałam ze Plotkara leci i nie widziałam ;P

ocenił(a) serial na 8
Magoria

Ja jeszcze ani razu na tvn nie oglądałam, jutro chyba się skusze o ile dopuszczą mnie do telewizji, haha.
A co do PLL to zapomniałam na śmierć o nowym odc. dzisiaj chyba ogarnę.
A ogląda ktoś 9 żyć Chloe King? Ja na początku nie chciałam wgl, 1 odc. mnie nie powalił ale przyjaciółka tak długo mnie namawiała, że niedługo odpalę 4 odc. chyba, zaczynam się wciągać. ;D

użytkownik usunięty
kilmenyy

Jakie macie plany na dzisiaj? :)

Pieczenie i sprzątanie. O ile zbiorę się w sobie, bo coś mi się nie śpieszy.

ocenił(a) serial na 9

Właśnie mnie wrobili w grabanie trawy koło domu ...jestem cała pogryziona , mimo iż robiłam to przez godzine jedynie ...

kilmenyy

Ja oglądam. I się wciągnęłam. Jestem już po 10 odcinku, czyli ostatnim. Bo prawdopodobnie nie będzie kontynuacji, bo za mała oglądalność. Chociaż ostatecznej decyzji nie ma...

użytkownik usunięty
Magoria

Nie było mnie tu dzisiaj za bardzo, a już muszę iść... Idę do przyjaciółki pomócx jej w farbowaniu włosów, a potem leci towarzyski mecz w siatkówce, Polska Francja ! :)
To do jutra :*

ocenił(a) serial na 9
Magoria

Hej :)
Nie byłam jednak nad wodą, tylko na wycieczce rowerowej - znowu.
Chloe King też oglądam. Po pierwszym odcinku miałam mieszane uczucia, ale potem serial mnie wciągnął i chciałabym, aby była kontynuacja.. Co do małej oglądalności to nie jest tak źle...szanse na wznowienie serialu są, bo np ta sama stacja produkuje te "The secret life of american teenager", który miał mniejszą oglądalność od TNLOCK, a doczekał się 4 sezonu ;P Po ostatnim odcinku producenci zostawili sobie naprawdę szeroko otwartą furtkę, więc...

Plany na dziś.. hym...
o 20:00 - polsat- piłka nożna Śląsk Wrocław-Rapid Bukareszt (musze wspierać swoich :) )
o 21:55 - TVP2 - dr House
o 22:50 - TVP2 - CSI: Las Vegas
Hahah niedługo cały program telewizyjny wam podam :P
Międzyczasie internet :P a wy ? jakie macie plany ?

ocenił(a) serial na 7
Karolina1

Wow, miałam troszkę do nadrobienia - i bardzo dobrze;)
Ula, zazdroszczę strasznie karki z Nikaragui:D
Chyba zacznę kiedyś oglądać to PLL, bo z waszych rozmów wynika, że jest całkiem ciekawe, który teraz jest sezon?
Nie wiem, czy którąś z was to zainteresuje, ale Sala Samobójców jest już w internecie. Ja czekałam na to praktycznie od premiery, bo nie udało mi się wybrać do kina, więc już mi się ładuje;)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

PLL jest super - polecam :) Teraz leci sezon 2
Ja na Sali Samobójców byłam w kinie :) A Tobie życzę udanego seansu :)

ocenił(a) serial na 7
coconutP

Dzięki, właśnie za chwilę się za to zabieram;) A jeżeli chodzi o plany na wieczór, to raczej posiedzę na forum, a przed 23 zaczyna się Dekalog VI, więc obejrzę;)

ocenił(a) serial na 7
Karolina1

Zmieniłam jednak zdanie;) Zdecydowałam, że ściągnę sobie i obejrzę jutro na telewizorze, w większej rozdzielczości i lepszej jakości;)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Nie wiem czemu,ale jakoś nie przepadam za polskimi filmami. A z tego co wiem, to Dekalog leci na TVP Polonia tak ?

Ok, a ja lecę oglądaać mecz :* Trzymajcie kciuki za Wrocław :)

ocenił(a) serial na 7
coconutP

Ok, będę trzymała;)

Ja nie przepadam za polskimi współczesnymi komediami, ale poza nimi, polskie kino jest naprawdę świetne, nie mamy się czego wstydzić. Kieślowski czy Has byli geniuszami moim zdaniem, uwielbiam ich filmy. A Dekalog tak, leci na Polonii.

ocenił(a) serial na 8
Karolina1

Fajnie Wam, wycieczki rowerowe itd. a ja caly dzień w domu znowu ahaha. ;D No, nie licząc tego że ze 2 razy mnie wysłano do spożywczaka, to tak na parę min. ;D
Ogarnę do końca Chloe king, bo 4 odc. wciąż na mnie czeka a poźniej się chyba wezmę za 3 sezon Skins, choc nie wiem czy będe umiala się przerzucić na innych aktorów. ;D

kilmenyy

Też się cieszę z powodu kartki z Nikaragui. Co najlepsze z tego państwa jest tylko dwóch użytkowników na postcrossingu! A to była 99 kartka w historii tego kraju ;p
Sale samobójców oglądałam, ale nie byłam jakoś zachwycona. Po tych wszystkich wspaniałych recenzjach spodziewałam się czegoś lepszego. ;) Troszkę byłam rozczarowana tym co zobaczyłam.

ocenił(a) serial na 7
Magoria

Naprawdę tylko dwóch? Ale z ciebie szczęściara! Prawdopodobieństwo, że ja też dostanę kartkę z Nikaragui jest więc pewnie bliskie zeru...:(

Ja bardzo lubię Jakuba Gierszała i to w dużej mierze ze względu na niego tak mi zależy na tym filmie;) Słyszałam chyba same pochlebne opinie na jego (filmu, nie Jakuba) temat, ale nie nastawiam się z góry na arcydzieło, żeby się nie rozczarować.
Zmieniając troszkę temat: skończyłam dziś nareszcie 'P.S. Kocham cię' i zauważyłam, że Gerard Butler ma zupełnie identyczne usta jak James McAvoy! I W identyczny sposób nimi porusza: mówi, uśmiecha się itp.;) I muszę powiedzieć, że są to bardzo dobre usta - i u jednego i u drugiego;)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Ja słyszałam o Sali samobójców mieszane oceny. Jedyne co mi się rzuciło , ze jak zwykle na polski film maja bardzo bogate słownictwo ...
Hej dziewczyny proszę powiedzcie ze liceum nie jest takie straszne jak mówią . Ja własnie zaczyna mieć wielkiego stresa . Jeszcze moja nowa szkola sobie wymyśliła spotkanie w następny piątek w celu zapoznania z wychowawcami , a ja miałam wtedy jechać gdzieś z rodziną . I już sobie sieje panike . Musicie wiedzieć ze panika i zamartwianie sie to moje drugie imie

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

Mówisz o panice do osoby, która panikuje na myśl o maturze i wyborze studiów rok przed faktem... Ale muszę przyznać, że akurat przed liceum w ogóle się nie bałam i miałam rację. Moim zdaniem LO jest sto razy lepsze od gimnazjum, które kojarzy mi się tylko z wymalowanymi smarkulami uważającymi się za dorosłe divy i chłopcami w dresach wzrostu 1,50 m, którzy sądzą, że sieją postrach w całym mieście... Pierwszą rzeczą, jaką mówili nam nauczyciele po przyjściu do liceum było to, że gimnazjum to największe bagno, strata czasu i że mamy o tym zapomnieć;) I mieli rację. Nie ma się co bać, pracy jest trochę, ale liceum (przynajmniej wg mnie) to świetne miejsce, ludzie są dużo milsi, bardziej otwarci... Ja byłam w klasie sama, nie znałam absolutnie nikogo, ale już pierwszego dnia nawiązałam jakieś tam znajomości i było ok:) Wiadomo, są ludzie w klasie, których lubisz i których nie lubisz, ale u nas mimo wszystko wszyscy starają się trzymać razem:) Nauczyciele też są w większości bardzo fajni, sekretarka i dyrektorzy traktują wszystkich z niesamowitą otwartością, uśmiechają się, da się z nimi wszystko załatwić na przyjacielskiej stopie. Nie wiem, może ja akurat trafiłam na fajną szkołę, a w innych jest gorzej, ale ja złego słowa o liceum nie powiem (no, może poza kiepskim planem, ale da się przeżyć).:)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Wiem , właśnie ze prawdopodobnie przesadzam , ale ja mam tak zawsze... Wiem jakoś będzie :)
Ale czas szybko leci , dopiero szłam do gimnazjum a tu już liceum ...

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

Liceum jest 100 razy lepsze niż gimnazjum, uwierz mi, powinnaś się cieszyć;)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Wiem , gimnazjum to... pomyłka . Myślę ze strare rozwiązanie wykluczające spędzenie 3 lat w gimnazjum było 100 razy lepsze :) Co porabiasz ? :)
Ja natchniona snem ogladam sobie odcinki 4 sezonu GG w skrócie , żeby sobie przypomnieć co było na początku sezonu . Jestem przy 2:)

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

A ja jak zwykle - Przyjaciele:) No i ściągam tę 'Salę samobójców';)

użytkownik usunięty
Karolina1

Nawet nie wiesz jak Ci Kasiu zazdroszcze, mam juz liceum za soba, to byl super czas, ktory nawet nie wiadomo kiedy zlecial, a 3 kl to juz w ogole mrugniecie okiem :) pierwszego dnia tez sie balam, ale od znajomych i z naszej klasy zorientowalam sie z kim bede w klasie i bylo pare znajomych buziek :) liceum kojarzy mi sie z nauka przeplatana imprezami, bo a to jakies integracje,polowinki,osiemnastki :) i faktycznie od gim jest przeskok, traktuja Cie doroslej, wiec wymagania sa wieksze, ale i przywileje :D

Karolina1

Kasia, liceum to najlepsza szkoła. Aż płakać mi się chce na myśl, że za rok będzie po liceum. Dopiero w liceum poczułam się jak u siebie. Co prawda przez pierwsze dwa tygodnie średnio mi się podobało, ale potem było tylko lepiej. Strasznie dobrze się zaaklimatyzowałam i z uśmiechem chodzę do szkoły. Zupełnie zgadzam się z tym co napisała Karolina.

użytkownik usunięty
Magoria

Tak btw. Sad najwyzszy LOCu ze wzgledu na brak wyjasnien i wyrazenia odpowiedniej skruchy skazuje Ole (Lise_) na kare 24h avatara z Taylor Panda Momsen, gdy tylko sie pojawi :P czy ktos jest przeciw?

ocenił(a) serial na 9

A kto się wstrzymał xD

Ja nie mam nic przeciw :)

ocenił(a) serial na 7

Ja jestem za, choć wnosiłabym o nawet wyższą karę:)

użytkownik usunięty
Karolina1

Jestem otwarta na wnioski prokuratora :D

ocenił(a) serial na 7

Wnoszę więc o karę 48 godzin Pandy na avatarze. Wniosek o zwiększenie wymiaru kary wnioskuję faktem, iż oskarżona Lise - Ola nie tylko nie wypowiadała się przez długi czas na naszym forum, ale także jednocześnie wypowiadała się na drugim forum, a ostatecznie, co zatrważające, zignorowała wezwanie na rozprawę i do tej pory nie zabiera głosu w sprawie.

użytkownik usunięty
Karolina1

Dobrze wiec, przychylam sie do wniosku Karoliny. Amen.

ocenił(a) serial na 7

Dziękuję bardzo:)
Amen.

ocenił(a) serial na 9
Magoria

Trochę mi lepiej , bo coraz więcej osób mówi o liceum dobrze , ale to nie zmienia faktu ze pewnie bedę dalej się stresować ... jak zawsze.
Co u was dziewczyny ? Ogldacie coś fajnego dzisiaj wieczór?

użytkownik usunięty
fusiatko44

Leze w lozku i choruje, odpisuje wam z tel, ale ogladam jednym okiem bratu na ekranie house'a :)

ocenił(a) serial na 7

Oglądaj uważnie, może House podsunie ci jakiś genialny sposób na wyzdrowienie;)

Karolina1

Ja oglądam zdjęcia z Grecji, gadam z kolegą i czekam aż ciasto się upiecze. ; )

użytkownik usunięty
Magoria

Ciastooo? :D to juz brzmi ciekawie.

ocenił(a) serial na 7
Magoria

A jakie ciasto?

Karolina1

Ciasto marchewkowe z groszkami czekoladowymi : D

ocenił(a) serial na 7
Magoria

W życiu nie jadłam marchewkowego ciasta, ale brzmi smacznie;)

użytkownik usunięty
Magoria

Wow, nie slyszalam nigdy o takim polaczeniu. Chodzi za mna od jakiegos czasu ochota na zrobienie ciasta marchewkowego, trudne jest?

Bardzo proste. Jego zrobienie nie zajmuje więcej niż 20 minut. Po prostu obrać marchewkę, zatrzeć i wymieszać składniki w misce.

użytkownik usunięty
Magoria

Teraz to mnie zmotywowalas, zrobie w sobote :D

użytkownik usunięty
Karolina1

Temat jedzenia i ciast to sie tutaj przewija niemal tyle co Chuck :D (to tez niezle ciacho?)

użytkownik usunięty
Karolina1

Haha, moj brat rzucil podobny tekst ;) jak jest was juz dwoje to biore to sobie do serca.

ocenił(a) serial na 7
Karolina1

Właśnie przeglądam sobie kraje na postcrossing i zdecydowałam, że chcę dostać kartkę z Burkina Faso, Dominiki, Laos, Mali, Rwandy, San Marino, Sudanu lub innego równie egzotycznego, rzadko spotykanego kierunku:)

użytkownik usunięty
Karolina1

Jak czytam te nazwy to az nabieram ochoty, zeby tez sie w to pobawic :P