Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.
Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:
Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [http://pajacyk.pl/] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.
Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Aniula_anka - Ania
3. Fusiatko44 - Kasia
4. Alkamb - Ala
5. Karolina1 - Karolina
6. LeNa_ - Ania
7. MotherChucker - Nicola
8. Magoria - Ula
9. Carmelove - Kasia
10. Mitenka
11. Blair__waldorf - Kasia
12. Carmunia
13. Dzastulaa_ - Justyna
14. coconutP - Patrycja
15. Lise – Ola
16. DreamsAreMyLife
17. Mojapleckobieta – Agata
18. Yellow_Kar - Karolina
19. Sazemka
20. Karolina_4400 – Karolina
21. dap88 - Daria
Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem Chucka) nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.
Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.
Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.
Zapraszamy do dyskusji!
Pisze ze lubi kartki na których sa ludzie w tradycyjnych ludowych strojach... hy na pomorzu będzie ciężko coś takiego znaleźć ;P Ale myślę że z takiego Polskiego morza tez się ucieszy ;P
No fakt właściwie ;P Choć szczerze mówiąc nie widziałam kartek z Kaszubami. Choć muzę się nie przyglądałam ;P Szczerze mówiąc stroje ludowe w Polsce kojarzą mi się tylko z góralami ;P
A mi jakoś w ogóle nie z góralami, tylko z Kaszubami, Mazowszanami itd.:) Zawsze od razu widzę te kolorowe spódnice;)
Check if you prefer to send to repeated countries (does not affect the postcards you receive). This option is experimental. - Zaznacz, jeżeli chcesz wysyłać do powtarzających się krajów. Wydaje mi się, że chodzi o to wysyłanie wielu kartek do jednego kraju.
Check if you would like to (also) send and receive postcards to and from your own country. - Zaznacz jeżeli chcesz wysyłać i otrzymywać kartki do i z Polski.
Check if you are interested in receiving requests for direct swaps from other postcrossers. - To ciężko mi rozszyfrować, chodzi chyba o to wymienianie się kartkami, tzn. ty wysyłasz komuś, a ten ktoś tobie, ale nie jestem pewna w 100%.
Ja tak samo, ale myślę, że muszę poczekać jeszcze minimum dwa tygodnie, zanim dojdzie moja i ta, którą ktoś wyśle do mnie...:)
Ja to jeszcze muszę długoo poczekać xD
Ale już sobie wyobrażam siebie jak odbieram kartkę ;P Zaciesz na twarzy xD
Ja dostalam mniej wiecej po miesiącu od zarejestrowana . Na prawdę to jest nieopisana radość gdy przychodzi pierwsza kartka :) w sumie jak każda kolejna też :)
Szczerze to sama do końca nie wiem ale zaznaczyłam ostatnie , które oznacza ze jestem zainteresowana wymianą kartek poza postcrossingiem czyli np ktoś do mnie wysłał i ja mu wyślę w podzięce .
Drugie to chyba coś o tym czy chcemy kartki z naszego kraju . A pierwsze czy chcemy powtórzone , czyli chyba o to chodzi ze np 2 razy z jednego miejsca , nie mam pewności
Mój angielski po 9 latach dlalej kuleje
Zmienię temat, ale muszę zadać to pytanie, bo mnie to strasznie nurtuje: dlaczego właściwie fusiatko?
I przy okazji: dlaczego alkamb? Rozumiem, że nawiązanie do imienia, ale jednak dość specyficzne;)
Ja fusiatko , bo mówią na mnie fusiątko , bo mam na nazwisko Fus . Takie szkolne przezwisko :)
Jak Ciebie przezywają Karolina ?
Boże, mam najokropniejsze przezwisko pod słońcem, też od nazwiska, dlatego wolę tutaj nie pisać, mogę ci napisać PW jeśli bardzo chcesz:)... Ciągnie się to za mną od podstawówki, a ja tego naprawdę nie znoszę. Moje koleżanki kiedyś wymyśliły mi ni z tego ni z owego Piątek, ale tylko one i parę innych osób tak mówi, reszta zostaje przy tym pierwszym:)
Żeby nie było że jestem taka odważna , nie jestem ,ale wierzę w to ze jak ktoś ma mnie wytropić i zrobić krzywdę to i tak sobie poradzi . Oczywiście ograniczam się tylko do tego Adresu dokładnego nie podaję .
Oj tam nie narzekaj , mnie się tam podoba :) Stefan i Stefania to bardzo ładne imiona :) Zawsze wybiaraja nam nie takie jak byśmy chceili przezwiska , no ale co poradzić . Kiedys nazywali mnie fuster , na szczęscie ich z tego wyleczyłam :)
Widzę, że zdążyłaś przeczytać zanim zedytowałam post i zdecydowałam się jednak nie ujawniać nawiązań do nazwiska;) Ale mniejsza z tym, mam trochę paranoję na punkcie ujawniania swoich danych w internecie po prostu, mimo, że jest to nielogiczne, bo przecież i tak mam konta na fb, nk itp, gdzie widać moje nazwisko;)
Spoko ja też tak mam ;P I tak samo z dodawaniem zdjęć, choć mam na fb ich ze 100 to na innych stronach unikam dodawania.
Ja akurat nie jestem fanką dodawania zdjęć, bo mam ich bardzo mało, nie lubię być fotografowana, więc jeżeli już mam jakieś zdjęcia to z wycieczki, czy z imprezy (bo zawsze znajdzie się ktoś nawiedzony, kto musi się spełniać jako fotograf na imprezie - paranoja). Na fb w tej chwili nie mam chyba żadnego, na nk też, wyjątkowo wstawiłam na postcrossing, bo skoro już podaję swój pełny adres, to co mi tam... :)
Ja na postcrossing też dodałam, z tego samego powodu co ty ;P
A pytanie, można 5 kartek tylko wysyłać przez jaki czas?
5 kartek może być 'w drodze', jak jakaś dojdzie, możesz wysłać kolejną, im więcej kartek wysyłasz, tym ta liczba się zwiększa;)
Na mnie kiedyś mówili Melman... bo już tak mam że jestem hipochondrykiem ;P
A kiedyś ale krótko i tylko przyjaciółki - Księżniczko. Bo facet w pizzerii tak się do mnie zwrócił xD
Z alkamb wiąże się pewna historia xD
Zakładałam z mamą pierwszego maila.. i oczywiście wszystkie nicki jakie wymyśliłam były zajęte. Mama wpisała 'alka' bo tak się często do mnie zwraca no i kombinowanie... bez efektów.. w rezultacie mama chaotycznie kliknęła w klawiaturę i do alka doskoczyło 'mb' I hura wolne ;P Wolne w każdym serwisie po za jakimś turecki czy innym ze śmiesznymi znaczkami i tym : http://alkamb.sulit.com.ph/index.php/view+user+classifieds/id/517311/alkamb zapewniam ze to nie ja xD
I taka jest historia mojego Nicku ;P
Aha, nie no w sumie bardzo wygodnie mieć wszędzie wolny nick. Ja zawsze jestem zmuszona dodawać te kretyńskie cyferki;)
Znowu zmienię temat... Zauważyłam, że ostatnio Ola się w ogóle nie udziela, a wcześniej była bardzo aktywna;)
Też zauważyłam, wręcz bardzo rzuca się to w oczy !!! Zwłaszcza że udziela się na drugim forum . Nie wiem może obraziła sie na nas czy co ? Gdyby dziady nie zablokowali mi PW to już bym dawno do niej napisała co z nią .
Brakuje nam Oli !!!
No właśnie wcześniej też myślałam, że może gdzieś wyjechała, czy coś, bo na tamtym forum też milczała, ale teraz tam zaczęła się udzielać a tutaj nadal nic. Oj, będzie żółta kartka...:D
Widzę Karolina , ze spodobało Ci się udzielanie kary . Ja tam myśle ze powinnaś koniecznie na to prawo i koniecznie na sędziego xD
Jejku tak sobie teraz myślę ze starsznie sie uzależnilam od LOCu i od was :)
Ja się bardziej widzę w roli adwokata;) A udzielanie kar - uwielbiam, w ogóle lubię rządzić, zła to cecha, ale niestety nie potrafię się jej wyzbyć;)
Ja się już odzywam! Mam nadzieję że niknę żółtej kartki? :D
Jak Wam dzień minąl, dziewczyny? ;D
To Karolina zdecyduje czy dostaniesz kartkę ;P
Mi dzień minął bardzo dobrze, byłam na kręglach, potem na lodach i znów piłam FRUGO :P
Aha. Jeżeli to oni na avatarze, to mimo, że ledwo co widać, oceniam, że bardzo ładnie razem wyglądają;)
Ach, dziękuję za ten przywilej karania i ułaskawiania;)
A ja jeszcze nie piłam Frugo... W ogóle to muszę się przyznać, że ja tego zupełnie nie pamiętam z dzieciństwa... Tak samo jak magic stars. Ja pamiętam czekoladki Skawa i gumy Turbo - to dopiero były frykasy!:D
Gumy pamiętam ;D
Co do frugo to pamiętałam tylko zielone bo za resztą jako dziecko nie przepadałam, i tak mi tez zostało że zielone jest moje ulubione ;D
Jeśli chcesz mogę ci pomóc w doborze odpowiedniego avatara w zależności od przewinienia xD