PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108498
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.

Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass

Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:

Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [http://pajacyk.pl/] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.

Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Aniula_anka - Ania
3. Fusiatko44 - Kasia
4. Alkamb - Ala
5. Karolina1 - Karolina
6. LeNa_ - Ania
7. MotherChucker - Nicola
8. Magoria - Ula
9. Carmelove - Kasia
10. Mitenka
11. Blair__waldorf - Kasia
12. Carmunia
13. Dzastulaa_ - Justyna
14. coconutP - Patrycja
15. Lise – Ola
16. DreamsAreMyLife
17. Mojapleckobieta – Agata
18. Yellow_Kar - Karolina
19. Sazemka
20. Karolina_4400 – Karolina
21. dap88 - Daria

Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem Chucka) nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.

Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.

Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.

Zapraszamy do dyskusji!

alkamb

Pisze ze lubi kartki na których sa ludzie w tradycyjnych ludowych strojach... hy na pomorzu będzie ciężko coś takiego znaleźć ;P Ale myślę że z takiego Polskiego morza tez się ucieszy ;P

ocenił(a) serial na 7
alkamb

Na Pomorzu ciężko o coś takiego? A Kaszubi itd.? :)

Karolina1

No fakt właściwie ;P Choć szczerze mówiąc nie widziałam kartek z Kaszubami. Choć muzę się nie przyglądałam ;P Szczerze mówiąc stroje ludowe w Polsce kojarzą mi się tylko z góralami ;P

ocenił(a) serial na 7
alkamb

A mi jakoś w ogóle nie z góralami, tylko z Kaszubami, Mazowszanami itd.:) Zawsze od razu widzę te kolorowe spódnice;)

ocenił(a) serial na 7
alkamb

Check if you prefer to send to repeated countries (does not affect the postcards you receive). This option is experimental. - Zaznacz, jeżeli chcesz wysyłać do powtarzających się krajów. Wydaje mi się, że chodzi o to wysyłanie wielu kartek do jednego kraju.

Check if you would like to (also) send and receive postcards to and from your own country. - Zaznacz jeżeli chcesz wysyłać i otrzymywać kartki do i z Polski.

Check if you are interested in receiving requests for direct swaps from other postcrossers. - To ciężko mi rozszyfrować, chodzi chyba o to wymienianie się kartkami, tzn. ty wysyłasz komuś, a ten ktoś tobie, ale nie jestem pewna w 100%.

Karolina1

Aha dzięki ;]
Fajna sprawa, nie mogę się doczekać aż ja dostane kartkę ;D

ocenił(a) serial na 7
alkamb

Ja tak samo, ale myślę, że muszę poczekać jeszcze minimum dwa tygodnie, zanim dojdzie moja i ta, którą ktoś wyśle do mnie...:)

Karolina1

Ja to jeszcze muszę długoo poczekać xD
Ale już sobie wyobrażam siebie jak odbieram kartkę ;P Zaciesz na twarzy xD

ocenił(a) serial na 9
alkamb

Ja dostalam mniej wiecej po miesiącu od zarejestrowana . Na prawdę to jest nieopisana radość gdy przychodzi pierwsza kartka :) w sumie jak każda kolejna też :)

ocenił(a) serial na 7
alkamb

Zaciesz i zaciekawienie, skąd ta kartka i co ktoś do nas napisał;)

ocenił(a) serial na 9
alkamb

Szczerze to sama do końca nie wiem ale zaznaczyłam ostatnie , które oznacza ze jestem zainteresowana wymianą kartek poza postcrossingiem czyli np ktoś do mnie wysłał i ja mu wyślę w podzięce .
Drugie to chyba coś o tym czy chcemy kartki z naszego kraju . A pierwsze czy chcemy powtórzone , czyli chyba o to chodzi ze np 2 razy z jednego miejsca , nie mam pewności
Mój angielski po 9 latach dlalej kuleje

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

Zmienię temat, ale muszę zadać to pytanie, bo mnie to strasznie nurtuje: dlaczego właściwie fusiatko?
I przy okazji: dlaczego alkamb? Rozumiem, że nawiązanie do imienia, ale jednak dość specyficzne;)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Ja fusiatko , bo mówią na mnie fusiątko , bo mam na nazwisko Fus . Takie szkolne przezwisko :)
Jak Ciebie przezywają Karolina ?

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

Boże, mam najokropniejsze przezwisko pod słońcem, też od nazwiska, dlatego wolę tutaj nie pisać, mogę ci napisać PW jeśli bardzo chcesz:)... Ciągnie się to za mną od podstawówki, a ja tego naprawdę nie znoszę. Moje koleżanki kiedyś wymyśliły mi ni z tego ni z owego Piątek, ale tylko one i parę innych osób tak mówi, reszta zostaje przy tym pierwszym:)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Żeby nie było że jestem taka odważna , nie jestem ,ale wierzę w to ze jak ktoś ma mnie wytropić i zrobić krzywdę to i tak sobie poradzi . Oczywiście ograniczam się tylko do tego Adresu dokładnego nie podaję .

Oj tam nie narzekaj , mnie się tam podoba :) Stefan i Stefania to bardzo ładne imiona :) Zawsze wybiaraja nam nie takie jak byśmy chceili przezwiska , no ale co poradzić . Kiedys nazywali mnie fuster , na szczęscie ich z tego wyleczyłam :)

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

Widzę, że zdążyłaś przeczytać zanim zedytowałam post i zdecydowałam się jednak nie ujawniać nawiązań do nazwiska;) Ale mniejsza z tym, mam trochę paranoję na punkcie ujawniania swoich danych w internecie po prostu, mimo, że jest to nielogiczne, bo przecież i tak mam konta na fb, nk itp, gdzie widać moje nazwisko;)

Karolina1

Spoko ja też tak mam ;P I tak samo z dodawaniem zdjęć, choć mam na fb ich ze 100 to na innych stronach unikam dodawania.

ocenił(a) serial na 7
alkamb

Ja akurat nie jestem fanką dodawania zdjęć, bo mam ich bardzo mało, nie lubię być fotografowana, więc jeżeli już mam jakieś zdjęcia to z wycieczki, czy z imprezy (bo zawsze znajdzie się ktoś nawiedzony, kto musi się spełniać jako fotograf na imprezie - paranoja). Na fb w tej chwili nie mam chyba żadnego, na nk też, wyjątkowo wstawiłam na postcrossing, bo skoro już podaję swój pełny adres, to co mi tam... :)

Karolina1

Ja na postcrossing też dodałam, z tego samego powodu co ty ;P

A pytanie, można 5 kartek tylko wysyłać przez jaki czas?

ocenił(a) serial na 7
alkamb

5 kartek może być 'w drodze', jak jakaś dojdzie, możesz wysłać kolejną, im więcej kartek wysyłasz, tym ta liczba się zwiększa;)

fusiatko44

Na mnie kiedyś mówili Melman... bo już tak mam że jestem hipochondrykiem ;P
A kiedyś ale krótko i tylko przyjaciółki - Księżniczko. Bo facet w pizzerii tak się do mnie zwrócił xD

ocenił(a) serial na 7
alkamb

Księżniczko - to ci dopiero prestiż;)

fusiatko44

Z alkamb wiąże się pewna historia xD
Zakładałam z mamą pierwszego maila.. i oczywiście wszystkie nicki jakie wymyśliłam były zajęte. Mama wpisała 'alka' bo tak się często do mnie zwraca no i kombinowanie... bez efektów.. w rezultacie mama chaotycznie kliknęła w klawiaturę i do alka doskoczyło 'mb' I hura wolne ;P Wolne w każdym serwisie po za jakimś turecki czy innym ze śmiesznymi znaczkami i tym : http://alkamb.sulit.com.ph/index.php/view+user+classifieds/id/517311/alkamb zapewniam ze to nie ja xD
I taka jest historia mojego Nicku ;P

ocenił(a) serial na 7
alkamb

Aha, nie no w sumie bardzo wygodnie mieć wszędzie wolny nick. Ja zawsze jestem zmuszona dodawać te kretyńskie cyferki;)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Ja po prostu wszędzie daje ten sam i zazwyczaj nie mam problemu :)

ocenił(a) serial na 7
Karolina1

Znowu zmienię temat... Zauważyłam, że ostatnio Ola się w ogóle nie udziela, a wcześniej była bardzo aktywna;)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Też zauważyłam, wręcz bardzo rzuca się to w oczy !!! Zwłaszcza że udziela się na drugim forum . Nie wiem może obraziła sie na nas czy co ? Gdyby dziady nie zablokowali mi PW to już bym dawno do niej napisała co z nią .
Brakuje nam Oli !!!

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

No właśnie wcześniej też myślałam, że może gdzieś wyjechała, czy coś, bo na tamtym forum też milczała, ale teraz tam zaczęła się udzielać a tutaj nadal nic. Oj, będzie żółta kartka...:D

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Widzę Karolina , ze spodobało Ci się udzielanie kary . Ja tam myśle ze powinnaś koniecznie na to prawo i koniecznie na sędziego xD
Jejku tak sobie teraz myślę ze starsznie sie uzależnilam od LOCu i od was :)

fusiatko44

Ja też ;D
Lock to świetna sprawa ;D Przy nowym temacie trzeba koniecznie uwzględnić żółte kartki ;P

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

Ja się bardziej widzę w roli adwokata;) A udzielanie kar - uwielbiam, w ogóle lubię rządzić, zła to cecha, ale niestety nie potrafię się jej wyzbyć;)

Karolina1

To witaj w klubie ;P

ocenił(a) serial na 8
fusiatko44

Ja się już odzywam! Mam nadzieję że niknę żółtej kartki? :D
Jak Wam dzień minąl, dziewczyny? ;D

ocenił(a) serial na 7
kilmenyy

Unikniesz, unikniesz;) U mnie nic ciekawego, cały dzień się nudziłam...

kilmenyy

To Karolina zdecyduje czy dostaniesz kartkę ;P
Mi dzień minął bardzo dobrze, byłam na kręglach, potem na lodach i znów piłam FRUGO :P

alkamb

PS. Angela czy na avatarze sa Ezra i Aria? ;]

ocenił(a) serial na 7
alkamb

Kto to Ezra i Aria?

Karolina1

Para z Pretty litle liars ;}

ocenił(a) serial na 7
alkamb

Aha. Jeżeli to oni na avatarze, to mimo, że ledwo co widać, oceniam, że bardzo ładnie razem wyglądają;)

Karolina1

Są moja ulubioną parą ;P

ocenił(a) serial na 7
alkamb

Ach, dziękuję za ten przywilej karania i ułaskawiania;)
A ja jeszcze nie piłam Frugo... W ogóle to muszę się przyznać, że ja tego zupełnie nie pamiętam z dzieciństwa... Tak samo jak magic stars. Ja pamiętam czekoladki Skawa i gumy Turbo - to dopiero były frykasy!:D

Karolina1

Gumy pamiętam ;D
Co do frugo to pamiętałam tylko zielone bo za resztą jako dziecko nie przepadałam, i tak mi tez zostało że zielone jest moje ulubione ;D
Jeśli chcesz mogę ci pomóc w doborze odpowiedniego avatara w zależności od przewinienia xD

ocenił(a) serial na 7
alkamb

Ja nawet pamiętam dokładnie smak tych gum:)

Karolina1

Jeśli ich nie mylę z innymi to ja chyba też ... ;]

ocenił(a) serial na 7
alkamb

http://akadera.bialystok.pl/images/Guma-turbo.jpg

Karolina1

To dobrze kojarzę.. tak pamiętam ten smak nawet teraz go czuje xD

ocenił(a) serial na 7
alkamb

Ja tak samo!

Karolina1

Oli - Lise, tak?