PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108482
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.

Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass

Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:

Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [http://pajacyk.pl/] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.

Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Aniula_anka - Ania
3. Fusiatko44 - Kasia
4. Alkamb - Ala
5. Karolina1 - Karolina
6. LeNa_ - Ania
7. MotherChucker - Nicola
8. Magoria - Ula
9. Carmelove - Kasia
10. Mitenka
11. Blair__waldorf - Kasia
12. Carmunia
13. Dzastulaa_ - Justyna
14. coconutP - Patrycja
15. Lise – Ola
16. DreamsAreMyLife
17. Mojapleckobieta – Agata
18. Yellow_Kar - Karolina
19. Sazemka
20. Karolina_4400 – Karolina
21. dap88 - Daria

Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem Chucka) nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.

Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.

Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.

Zapraszamy do dyskusji!

ocenił(a) serial na 7

Zapomniałam o tym twoim nieszczęsnym choróbsku... Dobranoc;)

ocenił(a) serial na 9

Ja też rzadko piszę w sumie , bo jak ja jestem to nikogo nie ma a jak już sobie znajdę zajęcie to wszyscy się pojawiają ...

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

Akurat ty jesteś jedną z najbardziej aktywnych dziewczyn na tym forum:) Zresztą powtarzam po raz kolejny - chodzi mi o te dziewczyny, które nie piszą nic. zero. null.

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

No tak ale ja i tak jestem za tym co by poczekać do końca wakacji , potem mozeby zacząc ich proces :)
Poza tym co słychać Karolina ? :) Jakieś fajne filmy masz na oku moze , abo książki ?

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

A ja jak zwykle oglądam 'Przyjaciół' (co za niespodzianka)... Skończyłam dziś czytać kryminał Agathy Christie 'Podróż w nieznane' - nie jest jakiś niesamowicie porywający, ale można poczytać dla odprężenia. No i jednym z głównych bohaterów jest Polak o bardzo dziwnym nazwisku: Borys Glydr:)
A filmy... Zaczęłam dziś tę 'Salę samobójców' ale nie dokończyłam, więc zrobię to jutro, a poza tym chcę obejrzeć 'Samotnego mężczyznę' i ostatnio mam fazę na lekkie filmy, więc może uda mi się jutro zobaczyć jakąś komedię, albo wreszcie się zabiorę za 'Toy story', bo w życiu tego nie widziałam;)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Właśnie Samotny mężczyzna to jest film który chciałam obejrzeć :)
A jak ta Sala samobójców ?

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

Póki co taka sobie. Nie należę do osób, które sądzą, że w filmach chodzi o realizm, ale mimo wszystko dziewczyna opowiadająca swoim przyjaciołom i chłopakowi, jak to na jakiejś imprezie inna dziewczyna strzeliła jej świetną minetkę jest tak sztuczna, że aż ciężko się tego słucha... Nie wspominając już o wrażeniach estetycznych. Marlon Brando wkładający partnerce palce w pupę w 'Ostatnim tangu w Paryżu' był bardziej subtelny niż ta dziewczyna...

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Czyli nie bardzo polecasz . Moi znajomi też nie mieli zbyt dobrych opini o tym filmie ...
Lecę spać ..
Oglądam sobie 4 sezon GG zeby to troche jeszcze raz przeanalizować i taka jestem znowu zakręcona tym wszystkim i mam mieszane uczucia . Ja wiem ze to tylko serial i nie wolno tego tak przezywać . Ale ta cala sprawa Chair , Dair , Louir czy jak ich ochrzcili tak mnie wciągneła .... Szczerze to ja już sama nie wiem kto z kim powinien być . Ale pozostaję wierna Chuckowi , bo lubię go za to jaki jest mimo ze jest samolubny i no taki taki... Jest mi go też szkoda bo to po części to przez wydarzenia w jego życiu stał się taki jest i ma tą swoją mroczną stronę ...

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

Nie no, na razie nie obejrzałam do końca, więc nie skreślam tego filmu, może później będzie lepiej;)

Rzeczywiście, trochę przeżywasz:) Ja zawsze traktuję serial w kategoriach czysto fikcyjnych, nie myślę o tym: jak Blair powinna postąpić w prawdziwym życiu?, jak ja bym postąpiła, gdyby to było moje życie?, tylko wybieram opcję, którą chcę oglądać na ekranie;) Póki co Chair stało się absurdalne, nawet jak na serialowe standardy, więc odpowiada mi Dair, bo są ciekawi i fajnie się na nich patrzy, ale mimo wszystko chcę Chair jako endgame, bo to jest taka ładna historia, oni naprawdę wyglądają jak stworzeni dla siebie, więc są idealną fikcyjną parą;) Gdyby to było realne życie, pewnie wybrałabym Dana, bo nie wyobrażam sobie wybaczenia tego, że facet sprzedał mnie za hotel, ale to nie jest życie, tylko serial;)

Ja też schodzę, dobranoc;)

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

A Louis+Blair nazywani są Blouisem:) Przynajmniej ja się spotkałam z tą nazwą;)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Ja się z wami zgadzam, jestem za wykreśleniem tych,które w ogóle się nie udzielają.

Wpadłam tylko na chwilę napisać dobranoc. Lecę oglądać Egzorcyzmy Emily Rose, potem pod prysznic i spać. Powiadamiam was, że jutro mnie nie będzie - jadę na cały dzień do Kobylej Góry. Życzę wam udanego wieczoru i weekendu :)

Dobranoc ;*

ocenił(a) serial na 9
coconutP

My Tobie życzymy udanego wypadu do tej gory :) Niech Chuck będzie z Tobą :*
I nie ogladaj tych potworów , mówie ci , nie będziesz spać przez miesiąc i będziesz sie budzic i patrzyć czy to nie przypadkiem 3 w nocy !!!

ocenił(a) serial na 9
fusiatko44

Dziękuję !

W Kobylej Górze jest zalew / jezioro, gdzie właśnie jadę. Tam jako kilkuletnia dziewczynka uczyłam się pływać :)

Co do potworów, przyznam się, że b.lubię takie rzeczy. Horrory - to jest to ! Dawno nie oglądałam żadnego porządnego, który by mnie przestraszył, więc jak jakiś taki znacie napiszcie mi :) A EER ponoć są niezłe, ale o tym to się przekonam. Niestety spóźniłam się na film w tv, ale na szczęście mam go od tyg. na laptopie, więc nic nie stoi mi na drodze :) :P

Także żegnam się i do napisania :)

Jeszcze raz dobranoc :*

ocenił(a) serial na 9
coconutP

Dobranoc :)
Niestety ja Ci nie pomogę z horrorami , omijam je szerokim łukiem :)

użytkownik usunięty
fusiatko44

Rzadko oglądam horoory bo cięzko znaleźć coś dobrego, ostatnio oglądałam Schrooms z koleżankami, mnie nie ruszył, jedynie końcówka, ale one piszczały :)

A tak w ogóle to dzień dobry, jestem dla odmiany pierwsza :)
Siedzę sobie u mamy i oglądam telewizję dla odmiany :D
Pasmo Disneya na tvp 1 mnie załamało.. gdzie te czasy prawdziwych bajek :c

ocenił(a) serial na 9

Hej Kasia , ja własnie zakończyłam akcje sprzatanie i ukrywam się przed akcją gotowanie :)
Telewizja w tych czasach strasznie zawodzi. Przez całe wakacje nie bylo nic ciekawego..

ocenił(a) serial na 8
fusiatko44

Cześć Wam dziewczyny. ;D Co słychać? Kurcze, ale się wciągnęlam w 9 żyć chloe king! : D A tak nie chciałam oglądać, bo 1 odc. niespecjalniemnie wciągnąl. Dziś zobaczyłam finał i.. chcę kolejny odc. atu sporo czekania, no chyba że wgl nie emitują nowych.. Ale mam nadzieję że jednak powstanei sezon 2 albo będą kontynuować 1.
Zaraz będę ogarniać nowy odc. PLL, achh, ten brak limitu jest cuwony! Można siedzieć cały dzien i oglądać bez świadomości że pewnie w najciekawszym momencie pokaże mi się komunikat że mam czekać 30 minut.. ;DD
I wgl trafiłam na ciekawy serial, w sensie opis mnie zaintrygował, jest dopiero 1.odc, mianowicie "the lying game", kojarzycie ?
Haha, ciepło na dworze a ja byłam tylko w sklepie a teraz siedze i seriale oglądam... xDDD

ocenił(a) serial na 9
kilmenyy

Hej :) Widzę ze wpadłaś w serialowy szał :)Ja miałam się brać za tą Chole , ale jak usłyszalam ze chyba nie będą jej kontynuować to mi się odechciało . PLL nawet , nawet było odcinek , wszyscy się jakoś zachwycali nad nim ale jak dla mnie nie był jakiś wspaniały , ale może być . Podobno następny ma być jeszcze lepszy .
Gdzie oglądasz seriale ? Na jakiej stronie ze bez limitu ? Ja zawsze jak się dało to na anyfiles , ale teraz tam coś poprzestawiali i jakoś dziwnie to działa ze po paru minutach się wyłącza... tyle dobrego
U mnie też świetna pogoda , nie jest jakos gorąco ale jest tak odpowiednio :)

fusiatko44

Ja oglądałam 1 odc. The Lying Games i zapowiada się fajnie. Główna bohaterka jest strasznie podobna do Niny Dobrev. I pełni podobną funkcję co Nina w TVD. W każdym razie mam zamiar oglądać dalej.
PLL coraz bardziej mnie zawodzą, tak mieszają, że czasami zastanawiam się czy sami scenarzyści wyjdą z tego obronną ręką.
Ja oglądam na www.tv.wrzuc.to wystarczy założyć konto. Ja korzystam z konta szwagra ;p

U mnie niby słonecznie, ale nie jest jakoś wyjątkowo ciepło, strasznie wieje.
A tak w ogóle to Dzień Dobry

użytkownik usunięty
Magoria

o, jak jest nas trochę więcej on line to powtórzę to co pisała Karolina, jesteście za tym żeby usunąć niekatywne od początku członkinie?

Te które nie napisały nic więcej poza tym, że chcą dołączyć... owszem ;)

użytkownik usunięty
Magoria

Dzień dobry, wiem, że mnie długo nie było, ale wczoraj jak wyszłam do przyjaciółki ok 13 to wróciłam dopiero dwie godziny temu...;p
Mam nadzieję,że znajdę potem czas, żeby nadrobić to co pisałyście.
I jeśli chcecie znać moje zdanie to jestem za tym, żeby usunąć ye członkinie, które wgl się nie udzielały oprócz napisania, że chcą tu wstąpić.

ocenił(a) serial na 9

Hej Nikola , właśnie sobie myślałam czemu cie nie było widać wcale :) Nocowanko było ? :)

Zarejestrowałam się na tej stronie Ula , ale nie przychodzi mi link aktywacyjny ...

użytkownik usunięty
fusiatko44

Taak, nocowanko, oglądałyśmy "zanim odejdą wody" ;)
a U mnie dzisiaj bardzo ciepło jest ;p

fusiatko44

Nie mam pojęcie dlaczego. . .

ocenił(a) serial na 8
Magoria

fusiatko44 , ja korzystam z tej samej strony co Magoria, wystarczy zalożyć konto i całkiemf ajnie się sprawuje, jakby coś nie tak było to na pw mogę podac swoj login i hasło. ; )
W kazdym razie jednak wyszlam dziś z domu, popołudnie spędziłam z rpzyjaciółkami chodząc po mieście i popijając koktajl, ogólnie chyba będę mieć zakwasy, wyszłam sobie taka dama w butach na wyższych koturnach i czuje jakby mi miały nogi zaraz odpaść. ;D
Co do PLL to odc. bardzo ciekawy ale bez większego szału, nie mogę się doczekać kolejnego. ; )
No, to ja w ramach odpoczynku obejrzę sobie ten pilotażowy odc. nowego serialiku skoro warto. : ) Gdzieś czytałam że dosyć podobny jest do PLL właśnie.

A co do usunięcia tych totalnie nieaktywnych użytkowniczek z LOC'u to jest za. ; )

ocenił(a) serial na 9
kilmenyy

Niestety mimo , moich dobrych chęci co do tej strony , nie wysłali mi linka aktywacyjnego nadal , wiec jeśli na tyle mi ufasz to byłabym ogromnie wdzięczna za ten login i hasło . Obiecuję nie szaleć na twoim koncie . Więc możesz mi wysłać na PW :) Będę ogromnie wdzięczna

ocenił(a) serial na 7
Karolina1

Nie wiem, czy ktoś tu teraz jest, ale na wszelki wypadek witam;)
To jest jakaś chętna do założenia kolejnego tematu? Trzeba będzie wcześniej omówić, które użytkowniczki usuwamy z listy.

użytkownik usunięty
Karolina1

Ja tu jestem ! :) To co, omawiamy kto do usunięcia?

ocenił(a) serial na 9

Ja proponuje usunąć tych co nie znamy imion jesli już mamy usuwać

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

Nadrabiałam tamto forum i nie zauważyłam, że tutaj odpisałyście. Mam nadzieję, że wciąż jesteście.:) Nie no, moim zdaniem trzeba usunąć te, które nic nie napisały. Lećmy po kolei:
1. Kilmenyy - Angela pisała
2. Aniula_anka - Ania nie pamiętam
3. Fusiatko44 - Kasia pisała;)
4. Alkamb - Ala pisała
5. Karolina1 - Karolina pisałam;P
6. LeNa_ - Ania ? nie pamiętam
7. MotherChucker - Nicola pisała;)
8. Magoria - Ula pisała
9. Carmelove - Kasia ?
10. Mitenka ?
11. Blair__waldorf - Kasia pisała
12. Carmunia ?
13. Dzastulaa_ - Justyna pisała (chyba)
14. coconutP - Patrycja pisała
15. Lise – Ola pisała
16. DreamsAreMyLife ???
17. Mojapleckobieta – Agata chyba pisała, ale bardzo mało, czy to nie jest koleżanka kogoś stąd?
18. Yellow_Kar - Karolina ??
19. Sazemka ??
20. Karolina_4400 – Karolina ??
21. dap88 - Daria pisała trochę zaraz po zapisaniu i przestała, ale moim zdaniem powinnyśmy ją zostawić na razie, może się jeszcze odezwie;)

Jeżeli pamiętacie te, których ja nie pamiętam to wpiszcie.

ocenił(a) serial na 7
Karolina1

Od dwóch dni odświeżam postcrossing co 5 minut jak tylko jestem przy komputerze i w końcu się doczekałam - moja pierwsza kartka doszła!:)

użytkownik usunięty
Karolina1

Cieszę się razem z tobą z kartki ! ;))
A co do listy... Jestem w stanie rozpoznać tylko tyle osób, które się udzielało, co ty.

użytkownik usunięty

Karolina yellow pisala. Trzeba tez dodac nowa - Gosie, nie pamietam nicku.

ocenił(a) serial na 7

Ok, a pamiętasz może kiedy ta Gosia się zapisała? Postaram się ją znaleźć zaraz, więc uaktualniona lista osób do 'odstrzału' wygląda tak:

2. Aniula_anka - Ania ?
6. LeNa_ - Ania ?
9. Carmelove - Kasia ?
10. Mitenka ?
12. Carmunia ?
16. DreamsAreMyLife ???
17. Mojapleckobieta – Agata chyba pisała, ale bardzo mało, czy to nie jest koleżanka kogoś stąd?
19. Sazemka ??

Może ktoś inny wejdzie i coś sobie przypomni.

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Agata moja koleżanka , nie wywalać jej , ona jeszcze nie skończyła oglądać :)

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

Aha, ok ok;)

2. Aniula_anka - Ania ?
6. LeNa_ - Ania ?
9. Carmelove - Kasia ?
10. Mitenka ?
12. Carmunia ?
16. DreamsAreMyLife ???
19. Sazemka ??

użytkownik usunięty

2, 6, 9, 10, 12, 16, 17, 19, 20 nie pamietam zadnego postu tych uzytkowniczek, ale moge sie mylic.

ocenił(a) serial na 7

Sanjay - Gosia
Trzeba ją dopisać w następnym temacie.

użytkownik usunięty
Karolina1

Jezeli nie bedzie chetnej na zalozenie nowego tematu to moge to zrobic, ale lepiej zeby sie ktos inny zglosil, nie czuje sie kompetentna - ja tu tylko sprzatam :D Mam nadzieje, ze jakies uczestniczki jeszcze sie odezwa. Pewnie ze ciezko sie wbic w tok rozmow, kiedy my juz sie troche znamy, ale zawsze mozna podrzucic cos z Chuckiem i juz z gorki :) czuje sie kompetentna - ja tu tylko sprzatam :D Mam nadzieje, ze jakies uczestniczki jeszcze sie odezwa. Pewnie ze ciezko sie wbic w tok rozmow, kiedy my juz sie troche znamy, ale zawsze mozna podrzucic cos z Chuckiem i juz z gorki :)

użytkownik usunięty

Dodalam ten wpis z telefonu i jakos dziwnie sie zdublowal xD

ocenił(a) serial na 7

Spoko, wiadomo o co chodzi;)
Daj spokój, możesz spokojnie dodać:) Wystarczy tylko zaktualizować listę, skopiować resztę i dodać informację o karnym jeżyku;P

użytkownik usunięty
Karolina1

W sensie o tej karze ze zdjęciem pandy? haha xD

ocenił(a) serial na 7

Owszem, dokładnie o tym;)

użytkownik usunięty
Karolina1

To ja lepiej się udzielam, nie chcę takiej kary ! ;p
Co robicie dziewczęta? :)

ocenił(a) serial na 7

Całkiem niespodziewanie - oglądam 'Przyjaciół':) A ty?

ocenił(a) serial na 7
Karolina1

Kasia, dopiero zauważyłam twój post pod tą super elokwentną wypowiedzią pana znawcy filmowego... W ogóle nie miałam zamiaru tam pisać, ale jak zwykle się nie powstrzymałam. W każdym bądź razie, napisałaś, że to znany prowokator. Aż tak znany? Ja szczerze mówiąc pierwszy raz się spotykam z tym pożal się Boże ekspertem...

użytkownik usunięty
Karolina1

A ja czekam na powrót brata od swojej dziewczyny. Moje minuty na komputerze są policzone ;p

ocenił(a) serial na 7

Ja też za chwilkę schodzę, ale raczej z własnej woli:)

użytkownik usunięty
Karolina1

Okej, to ja się już teraz żegnam, bo wrócił przemek. Do jutra, trzymajcie się ;*